misha Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 I citajte malo znakove koje nam Bog salje. Zbog cega se sve ovo desilo na Kosovu i Metohiji 2011 godine, svo ovo stradanje naroda na severu pokrajine?Mozda i zbog rascinjenja vladike Artemija, mozda se pravedni gnjev Boziji skupio i morala je doci opomena. Zbog cega neki episkopi koji su oklevetali Artemija padaju u nesvest za vrijeme Liturgije?Zbog cega je jedan episkop jedva sacuvao glavu kada je zvono palo pored njegove glave?Citajte malo znakove, a manje mudrujte...niste pametniji od Svetih Otaca.Лепо кажем ја да су ови артемити нео-монтанисти... antics је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 I citajte malo znakove koje nam Bog salje. Zbog cega se sve ovo desilo na Kosovu i Metohiji 2011 godine, svo ovo stradanje naroda na severu pokrajine?Mozda i zbog rascinjenja vladike Artemija, mozda se pravedni gnjev Boziji skupio i morala je doci opomena. Zbog cega neki episkopi koji su oklevetali Artemija padaju u nesvest za vrijeme Liturgije?Zbog cega je jedan episkop jedva sacuvao glavu kada je zvono palo pored njegove glave?Citajte malo znakove, a manje mudrujte...niste pametniji od Svetih Otaca. Куку мени, како ли тумачиш онда оно топљење људи после Литургије у Преображењу? Или бездетност о.Жарка? (о.томе ми је подробно причао пре неки дан упокојени стари прота о.Слобо који је имао 5. деце, а о.Жарко преко везе дошао на његово место, јер му многа пре тога нису била по вољи...)? Или... ма рекох ја, живиш у апокалиптичкој будућности, нигде ни садашњости ни Есхатона. Само настави да читаш знаке, немој случајно Св. Јована Златоустог (онда би знао да је био протеран а не рашчињен, а из писама Олимпијади би сазнао да је изричито тражио од духовне деце да остану у својим црквама и да саслужују са онима који су њега отерали) w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Да, сада си зрео за егзорцизам. А да си још мало остао можда не би сада био незнабожац - идолопоклоник. Kasno ti je sada kukati. Sada sam cvrsci u svojim stavovima nego ikada prije. Isto kao sto ti to za mene govori, mogu i ja za tebe: Zato sto si ekumenista recimo, a to znaci da si svejeretik, po recimo Sv. Ave Justina. Ti blagosiljas to kada papisti dolaze u nase hramove i mole se sa nasim svestenicima, ti blagosiljas kada nas vladika iz SPC kleci u Dubrovniku na misi itd... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misha Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Kasno ti je sada kukati. Sada sam cvrsci u svojim stavovima nego ikada prije. Isto kao sto ti to za mene govori, mogu i ja za tebe: Zato sto si ekumenista recimo, a to znaci da si svejeretik, po recimo Sv. Ave Justina. Ti blagosiljas to kada papisti dolaze u nase hramove i mole se sa nasim svestenicima, ti blagosiljas kada nas vladika iz SPC kleci u Dubrovniku na misi itd... Aли ја нисам екумениста. Да си читао шта сам писао видео би. Хм, ово објашњава много тога... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 I citajte malo znakove koje nam Bog salje. Zbog cega se sve ovo desilo na Kosovu i Metohiji 2011 godine, svo ovo stradanje naroda na severu pokrajine?Mozda i zbog rascinjenja vladike Artemija, mozda se pravedni gnjev Boziji skupio i morala je doci opomena. Zbog cega neki episkopi koji su oklevetali Artemija padaju u nesvest za vrijeme Liturgije?Zbog cega je jedan episkop jedva sacuvao glavu kada je zvono palo pored njegove glave?Citajte malo znakove, a manje mudrujte...niste pametniji od Svetih Otaca. Гдје си семберче. Скували су те лагано јел? Нека нека...млад си па имаш времена да сконташ бубице. Из личног ти искуства кажем. Него...шта се то издешавало 2011. Барикаде и остало? Еј али то се десило због ствари које су се десиле раније још... Проглашење незабисности 2008 па мартовски погром 2004, па разма страдња Срба итд, а све за вријеме столовања Артемија, говори ли ти то нешто? Даље, што се тиче несвјести, владика Иринеј је баш млад, а и тај дан кад је хоспитализован напољу је било јако вруће, била је нагла промјена времена које увијек штетна старијим особама. Пад звона и живот епископа, благе везе немају. Срамотно је да одваљујеш овакве глупости, будући да се свако може наћи у таквој ситуацији , може му позлити или доживејти мождани на служви и ти то приписујеш Богу. За шта ти Бога сматраш, убицом људи, или благим оцем који сбетрпељив и човекољубив? Milan Nikolic and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Све ликови одавно зрели за рашчињење (мада бих пре рекао да их никада није ни требало рукополагати). Нажалост! Dobro, opet ti kazem: Po meni treba rasciniti sve one koji su se ikada molili sa jereticima, koji su uveli samovoljno izmjene u Svetu Liturgiju, koji su silovali djecake itd... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Гдје си семберче. Скували су те лагано јел? Нека нека...млад си па имаш времена да сконташ бубице. Из личног ти искуства кажем. Него...шта се то издешавало 2011. Барикаде и остало? Еј али то се десило због ствари које су се десиле раније још... Проглашење незабисности 2008 па мартовски погром 2004, па разма страдња Срба итд, а све за вријеме столовања Артемија, говори ли ти то нешто? Даље, што се тиче несвјести, владика Иринеј је баш млад, а и тај дан кад је хоспитализован напољу је било јако вруће, била је нагла промјена времена које увијек штетна старијим особама. Пад звона и живот епископа, благе везе немају. Срамотно је да одваљујеш овакве глупости, будући да се свако може наћи у таквој ситуацији , може му позлити или доживејти мождани на служви и ти то приписујеш Богу. За шта ти Бога сматраш, убицом људи, или благим оцем који сбетрпељив и човекољубив? Upravo je Bog strplijiv i covekoljubiv, jer ih samo opominje...nije dozvolio da nastradaju, ceka njihovo pokajanje za sve sto su ucinili u SPC i doveli do toga da vjerni narod vise ne zna kome da vjeruje. Mnogo je sablazni u SPC, medju glavnim sablazniteljima su upravo ova dvojca episkopa. Eto mene licno sablaznjavaju, mnogo vise nego Artemije. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Rimokatolici balzamiraju te svoje jeretike, nije prirodnim putem. Хахаха, чуј ово: "природним путем"? Значи, наши светитељу су нетрулежни природним путем? Ништа Божија благодати или Христова или тако нешто што има везе са Богом? Царе! Мислим да латини не балзамују тела, већ да баш бива онако како си ти рекао: у њиховом случају се заиста ради о природи. Као и будисти: Тако да нетрулежност тела није критеријум нечије светости. Сад доста о томе, иначе већ спамујемо превише. Ignjatije and antics је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Rimokatolici balzamiraju te svoje jeretike, nije prirodnim putem. Не балзамирају шефе. То се радило у египту и то су урадили Стаљину и Лењину. Евентуално ставе некакав пластични оклоп, као што су Степинцу урадили. Али као пто видиш горе лице падре пија није ни балзамивано ни оклопљено. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Aли ја нисам екумениста. Да си читао шта сам писао видео би. Хм, ово објашњава много тога... Ako nisi, onda je to dobro. Meni boli nepravda, mozda i nesto kazem sto je malo preostro i prejako, ali takav sam. Ja u Crkvi hocu da vidim pravdu a ne laz, licemerje, kukavicluk i klevete. Zar je pravda to sto je Artemije uklonjen?Zar je pravda sto u mantijama setaju pederi i pedofili? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Rimokatolici balzamiraju te svoje jeretike, nije prirodnim putem. Мислим да би ипак требао да одеш и да се лично увериш. Не сумњам да би ти изашли у сусрет и открили један ковчег да се увериш. Ово што се види из слика, голим оком, да нису балсамовани. Немој да мислиш да ја мислим да су стога ти људи свети, него нетрулежност није услов, ни доказ светости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Хахаха, чуј ово: "природним путем"? Значи, наши светитељу су нетрулежни природним путем? Ништа Божија благодати или Христова или тако нешто што има везе са Богом? Царе! Мислим да латини не балзамују тела, већ да баш бива онако како си ти рекао: у њиховом случају се заиста ради о природи. Као и будисти: Тако да нетрулежност тела није критеријум нечије светости. Сад доста о томе, иначе већ спамујемо превише. Nije jedino netruleznost tela neki znak...ali ako se budu ljudi lijecili na grobu Artemija kao sto se sada lijece na grobu Sv. Ave Justina, onda je to ipak malo jaci znak, zar ne? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Мислим да би ипак требао да одеш и да се лично увериш. Не сумњам да би ти изашли у сусрет и открили један ковчег да се увериш. Ово што се види из слика, голим оком, да нису балсамовани. Немој да мислиш да ја мислим да су стога ти људи свети, него нетрулежност није услов, ни доказ светости. Ja brate latinima ne vjerujem ni kada darove prinose... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Nije jedino netruleznost tela neki znak...ali ako se budu ljudi lijecili na grobu Artemija kao sto se sada lijece na grobu Sv. Ave Justina, onda je to ipak malo jaci znak, zar ne? Иако нисам склон да видим светост у знацима, нека буде да се начелно слажем. Само што ти и сам рече: сачекајмо да видимо. Чини ми се да ти већ видиш монаха Артемија као светог унапред и већ знаш чијим ће се молитвама ко исцељивати. Наравно, можда ће монах Артемије и бити светитељ, али САМО КАДА СЕ БУДЕ ПОКАЈАО, ТРАЖИО ОПРОШТАЈ ОД ЦРКВЕ И АКО НЕ БУДЕ ИЗОПШТЕН ДО КРАЈА ЖИВОТА. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 No da zavrsim sa ovom diskusijom: Ja i dalje vjerujem da smo mi braca u Hristu, da smo dio jedne Svete, saborne i apostolske Crkve. Ja sam vjeran svojoj SPC, volim svoju SPC i za nju bi zivot dao. Ali i kritikujem neke stvari. Imam saosjecanja sa slucajom Artemija i smatram da je nerpavedno protjeran sa Kosova i Metohije. Molim Boga da se sve ovo zavrsi kao u Americi, potpuno pomirenje. Ali prije toga SPC mora omoguciti crkveni sud Artemiju. Ali ako se dokaze nevinost Artemija, onda moraju klevetnici da odgovaraju za sve ovo, onda njih treba rasciniti. To je i jedan od uslova Artemija da ukine svoje katakombe. Naravno oni koji su ga klevetali, nece biti spremni na fer sudjenje...tako da je veoma tesko da ce se sve ovo brzo rijesiti. ALi narod barem ima nekoga kome se moze obratiti kada ne moze da podnese vise nepravdu u SPC. Ja se mogu nekako podnijeti, jer sve ovo gledam kao promisao Boziji. Bog nam je dao takve vladike jer nismo ni mi kao narod nista bolji. Kakav narod- takvi i episkopi. Ima malo dobrih Srba, tako ima i malo dobrih vladika...sve je to normalno. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука