JESSY Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 понеки развод је прави благослов, док понеки брак може бити казна. драго ми је да се и од свештеника може чути овако нешто..... aliluja, rdejan74, Дијана. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 Verovatno zvuči čudno što se ja brinem za njegovo spasenje nakon svega. Sretnem ga često i vidim da sve dublje tone, a ne vidi. Каже старац своме послушнику:"Када видиш другог човека да се дави у живом блату, не дај му руку, већ штап". Послушник се зачуди: "Зашто штап?". А старац одговара: "Ако заиста жели да се спасе, ухватиће се за штап као дављеник за сламку. А ако не жели да се спасе, желеће да и тебе повуче за собом, али неће моћи, јер му ниси дао руку. Синко мој, прво види да ли човек хоће да се спасе, па му тек онда пружи руку, иначе ће и тебе за собом да повуче". rdejan74, -Владимир-, Sanja Т. and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 Каже старац своме послушнику: "Када видиш другог човека да се дави у живом блату, не дај му руку, већ штап". Послушник се зачуди: "Зашто штап?". А старац одговара: "Ако заиста жели да се спасе, ухватиће се за штап као дављеник за сламку. А ако не жели да се спасе, желеће да и тебе повуче за собом, али неће моћи, јер му ниси дао руку. Синко мој, прво види да ли човек хоће да се спасе, па му тек онда пружи руку, иначе ће и тебе за собом да повуче". Mudrost velika. Ali, nije ti svejedno što neko tone. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 Mudrost velika. Ali, nije ti svejedno što neko tone. Слободна воља је свима нама дата, ми не можемо некоме нешто силом дати, можемо узети, али дати не. Нека те Бог укрепи и подари снаге да изађеш из ове ситуације и да ти буде на корист душе. Не знам шта друго да ти кажем, сваки брак је прича за себе, такође и развод. Свако добро од Бога! JESSY, -Владимир-, Sanja Т. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 Mudrost velika. Ali, nije ti svejedno što neko tone. Nije ti svejedno ni kad neko ocigledno ne cita sta pises. Za ovo mora tema da se otvori, vala je vreme. NinaD је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 То је аперцепција. Свако види/чита у складу са својом личном психологијом, ставовима, искуством, знањем. Па се поистовјети с неким ликом из приче. Или неким осјећањем. Или посебно фиксира неки детаљ приче. Или покуша да се издигне у мета позицију и да види заокружено све. Или да пренесе и неку поуку... Па нисмо у судници или на скупштини па да реферишемо и тражимо доказе и да имамо објективну истину. Данче* and JESSY је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 Nije ti svejedno ni kad neko ocigledno ne cita sta pises. Џуманџи петљаш се дете где ти није место...Читам итекако шта пише жена, и ја сам била у таквој ситуацији, разведена сам и потпуно је разумем, само што сам ја у односу на њу то другачије доживела, брже сам се посветила детету и себи а можда је то тако јер ми се после развода дете било разболело, па ми је битније било њено здравље....И да ја немогу да се солидаришем са осталима и да кажем ма да крив је дај да га осудимо, дај да му пресудимо, него желим да Нини помогнем да јој утешним речима ублажим бол, горчину, разочарење које осећа. Да превазиђе ситуацију ради себе и ради своје деце пре свега. aliluja and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 Па нисмо у судници или на скупштини па да реферишемо и тражимо доказе и да имамо објективну истину. Deluje mi tako. Zena lepo napise da je sa time odavno izmirena sa tim i opet joj se, od strane vise osoba, zeli nekakav psihicno-duhovni oporavak, snaga i pomoc Bozija. Dakle, blesavom je pravite. Uz lepe zelje. Плутон and NinaD је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 Dakle, blesavom je pravite. Uz lepe zelje. Колико видим једина се ти овде правиш блесава, видим по њеном писању и даље она пати иако себе заварава да је одавно измирена, да јесте тако неби уопште писала више на овој теми, било би јој свеједно. Јелена011 and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 Džumkice ti si baš dala primjer te apercepcije... toliko si se ubacila u jednostranu poziciju da ti je promaklo očigledno.. ali svi smo i mi i ti htjeli da pomognemo, iz naših različitih perspektiva i iskustava... i samo da znaš, da više nas sa teme itekako razumijemo i saosjećamo ovakve stvari... proživljeno. Џуманџи, rdejan74, aliluja and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 Džumkice ti si baš dala primjer te apercepcije... toliko si se ubacila u jednostranu poziciju da ti je promaklo očigledno.. Da li je tako? Naglasila sam da mi je bzvz da pricam o Nini. A mozda bih mogla svasta da kazem. неби уопште писала више на овој теми, било би јој свеједно. Da, koga briga da kaze da praksa nema veze sa lepim teorijama. Sto bi iko imao ista da kaze/preporuci/isprica drugima... NinaD је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 Sto bi iko imao ista da kaze/preporuci/isprica drugima... Е па види, врати се уназад и прочитај поново, па биће ти можда јасније на који начин она то каже/препоручује/исприча другима.. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 Možda sam loše sročila sve što sam htela reći pa zbog toga sad ovi nesporazumi. Hvala svima na saosećanju,ali nije to razlog mog pisanja. Džumandži je razumela šta sam htela da kažem. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 Da, uzburkale su nam se mnogima rane i uzdrmali oklopi. Trebali bismo svi više da se trudimo da razumijemo drugoga, da ga oslušnemo, da ga čujemo. A ne da ga brže-bolje uklopimo u svoj model realnosti i još optužimo što se buni. Komunikacija je čudo, a poznavanje psihologije nužnost. 'Vrlina je znanje', reče drevni mudrac. JESSY and NinaD је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 Znam neke ljude koji su još braku... Ali nisu par.. tj. nisu razvedeni... hm.. zvuči komplikovano... Kad su par.. onako kako se pripada da se bude u jednom braku... nikako ne funkcionišu (loša komunikacija kad je svadja ... ljubomora.. zlostavljanje (sa njegove strane) nemogućnost dogovora.. . . dobar Sex???)... a od kad nisu "par" i samo žive zajedno podižući decu.. odjednom je tu i poštovanje (koje je uglavnom njemu falilo prema njoj) .. lakši dogovor oko organizacije... vecina stvari koja nije mogla sada može... nema sex-a)... pažljivije ophodjenje.. itd.. Ali nisu par.. i to tako ide.. Sta je to uopšte? Može li se tako živeti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука