Jump to content

Kako reagovati kada vas napadne ker???

Оцени ову тему

Препоручена порука

ima i pasa psihopata, mene je jedan doberman takav vijo, posle su ga ubili jer nije mogo ni profesionalac da izadje na kraj snjim

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Само кад видим шта људи раде са питовима и осталим расама које спремају за борбе.

Ухвати оног пса,седне на бициклу,па терај или још горе,ставе га на оне траке за трчање,да му среди тело,да буде затегнут.

Па,магарче један,узми прошетај куче,брини о њему....јој,мука ме ухвати.

А шта такав пас,тако малтретиран све може да уради човеку или детету...то је језиво.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Није пас за свакога.Има и агресивних ретривера,веровали или не.Има одгајивачница феноменалних али има и наци-логора и фабрика за производњу пара.Ја ту реагујем веома отворено и не либим се да критикујем власнике,наравно у лице.

Подели на овим сајтовима

Само кад видим шта људи раде са питовима и осталим расама које спремају за борбе.

Ухвати оног пса,седне на бициклу,па терај или још горе,ставе га на оне траке за трчање,да му среди тело,да буде затегнут.

Па,магарче један,узми прошетај куче,брини о њему....јој,мука ме ухвати.

А шта такав пас,тако малтретиран све може да уради човеку или детету...то је језиво.

да, ал тај пас је онда само алат у нечијим рукама.

с друге стране, нико не може да ме убеди да тај пас није крив за своје уједе, иако је власник злоупотребио алат.

оне свиње из Завета су знале да се подаве кад су укапирале зло, а камоли пас не зна.

Подели на овим сајтовима

Није пас за свакога.Има и агресивних ретривера,веровали или не.Има одгајивачница феноменалних али има и наци-логора и фабрика за производњу пара.Ја ту реагујем веома отворено и не либим се да критикујем власнике,наравно у лице.

сматрам да погрешно реагујеш.

шта има да и причаш с неким таквим, још и да ризикујеш лакше или теже повреде, претње деци и мужу или тако неко изазивање непријатне ситуације.

лепо пријавиш тог или те па нек решава ко треба.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1343840023' post='686735]

сматрам да погрешно реагујеш.

шта има да и причаш с неким таквим, још и да ризикујеш лакше или теже повреде, претње деци и мужу или тако неко изазивање непријатне ситуације.

лепо пријавиш тог или те па нек решава ко треба.

И да знаш да си у праву.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1343839910' post='686734]

да, ал тај пас је онда само алат у нечијим рукама.

с друге стране, нико не може да ме убеди да тај пас није крив за своје уједе, иако је власник злоупотребио алат.

оне свиње из Завета су знале да се подаве кад су укапирале зло, а камоли пас не зна.

Ја не подносим агресивне псе али некако мислим да он не може да се исконтролише,мислим на ове борбене псе.То му је у крви,дивљи су потпуно.

Опет кажем,бранила бих се не бирајући средства да ме нападне или дете,не дај Боже...

Подели на овим сајтовима

Гледано овако природњачки, пас је у основи предатор, што ће рећи инстинкт му је да напада и убија дуга жива бића. То му је , што кажу, у крви. Е сад, ако такву једну животињу пустиш без контроле у људску насеобину шта друго можеш од њега очекивати него да уједе. Пошто пас не зна за боље, очигледно је кривица човека који је пустио једну такву животињу да слободно шета улицама.

Подели на овим сајтовима

Ја не подносим агресивне псе али некако мислим да он не може да се исконтролише,мислим на ове борбене псе.То му је у крви,дивљи су потпуно.

Опет кажем,бранила бих се не бирајући средства да ме нападне или дете,не дај Боже...

нико их не подноси, чак ни болећиви љубитељи :D

једина контрола је доминација а то је показати страх спуштањем погледа, врло опрезно и полако се удаљити најкраћом линијом ка излазу из територије, или га наметнути ал ако је животиња навикла да постиже доминацију клањем и слободна је - онда је то бежанија за живот или борба на смрт или сакаћење.

страх је највећи непријатељ у (потенцијалном) нападу животиње, а како су агресивни пси најрањивији уствари по глави - сести на њихове стомаке, из све снаге прстом правац очи (и мошнице код мужјака) и то је крај за њих.

но, све је то лепо у теорији ...

Подели на овим сајтовима

Skoro sam bio na pecanju sa drugom. Kad smo se vraćali do naših kola, morali smo da prodjemo pored auta nekog čoveka koji je ostavio svog psa na obali i otišao negde čamcem. Kada sam prilazio psu počeo je da reži i laje, ali ja nisam obraćao pažnju. Pokušao sam da ga izbegnem koliko sam mogao, ali sam se još više približio njegovom autu jer nisam znao da čuva taj auto. Tada je krenuo da laje još više i iskezio zube i krenuo na mene. Ja sam bacio sve što sam držao u rukama i trgao najduži štap za pecanje koji sam nosio, i da se približio još malo zveknuo bi' ga po lobanji. Ali na sreću, odjednom se pojavio gazda koji ga je smirio. Pritom sam bio bos. Baš odvratan osećaj kada te napada pas.

Moja greška je bila što sam se previše približio njegovom autu, ali nisam znao.

Niko ovde nije za to da se pobiju svi napušteni psi, ali tema je jasna. Šta raditi kad te pas već napao?! Ako imaš neku motku ili štap to je dobro, ako nemaš, čekaš ga na volej, ako te već obori, hvataj ga za gušu ili ogrlicu i davi dok ne padne u nesvest.

Подели на овим сајтовима

Ja sam prijavljivala gde god vidim da uče pse da se bore i ujedaju. Prvo ja sam nastradala kao dete od 9 godina od takvog, mene i drugaricu je napao doberman komšije-gastrabajtera kretena crko dabogda niko mu ne bi prišao na ulici ni da mu pomogne ako mu pozli. On i njegovi kerovi su maltretirali i zlostavljali komšiluk od kad znam za sebe, prvo su napali moju kumu, koja je bila 7 mesec trudnoće a za ruku vodila svog sina od dve godine-žena je bila nema 7 dana, i dan danas ima posledice od tada, nakon par godina te sinove kad su se igrali na poljanici ispred kuće, pa mene i moju drugaricu- ja sam u suštini bila ok, bila sam jako uplašena i nisam mogla da spavam, ali ta drugarica sada ima 20 godina i i dalje, od tog dana, piški u krevet. I dan danas. Na kraju su psi napali naše komšije kad su išli u školu- trojke, deca tada bila 2-3.razred osnovne, uspeli su da ulete u dvorište, ali sutada već pozvali policiju i ceo komšiluk izašao pred policajce spremni da svedoče. Dobio je on debelu kaznu ali i zabranu držanja životinja, bilo ko od nas može da ga prijavi, makar držao papagaja ili hrčka. Moram da napomenem da niko od nas nije dobio ne znam kakve fizičke povrede, alismo svi manje-više istraumirani od dobermana, a zamislite mene, sam' što nisam veterinar, a još ne smem dobermana da pogledam.

Ali, ti psisu bili vaspitani da napadnu. Da čuvaju vlasnikovu velelepnu vilu. Napad na sve nas se desio tako što komša nešto zezne pa munjegova kapija na daljinski ostane otvorena. Prvi put sam u životu videla-a iposlednji- da pas izlazi iz dvorišta i traži prvu osobu koju će da napadne. Tj psi-uvek ih je bilo dva. Komšija nije imao nikakvu svest o tome šta nama radi. Kada su napalimoju kumu, on se hvalioda je nagradio psa,a to je bilo istina, došao je u prodavnicu i pokupovaosve salame koje su bile- a to je bilo za vreme inflacije- i dao kučetu. Kada je pas napao mene i drugaricu, sećam se da smo stajale uz neko drvo, pas nam se približavao, režao, lajao,a komšija je klaj-klaj dolazio prema nama, i zacenio se od smeha kad se drugarica upiškila od straha. Kreten lik.

Evo, udavih ja, ali sam morala da napišem to naše iskustvo, znači ne smatram ja pse za svece i slično, i ja sam samo čovek :D

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1346421792' post='702362]

занимљив текст :)

http://amitzdulniker...aju-napada-psa/

Uh, treba se setiti da poliješ psa vodom u toj situaciji... Mene je ujeo pitbul kad sam imala 12 godina; jedino što mi je palo napamet je bilo da ga udarim pesnicom u njušku dva-tri puta; srećom me je pustio posle toga, pa sad nemam ogroman ožiljak, nego samo srednje veličine :)

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

да, није пријатно, мада подизање за ноге и ударци у врат или ударци и бодење у очи дефинитивно помаже.

тако неке ствари нису поменули јер су бруталне према псу, видим да су намерно избегли да их помену што је реално безвезе ал амиц пази да нико не хејтује његове текстове, поготово болећиви на животињке.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...