Crveni Baron Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Nasi ateisti nesto puno galame na Crkvu kako se mesa ovde-onde ... pa da ih malo upoznamo sa evropskim tekovinama i standardima ... Norveška ukinula službenu državnu religiju Norveška je iznenadila mnoge kada je njen parlament doneo novi ustavni amandman kojim će odvojiti crkvu od države. Ova država je rešila da umanji značaj crkve u javnom životu kao i postojanje službene religije. Norveška postaje sekularna i država više neće biti odgovorna za imenovanje biskupa i crkvenih starešina, preneo je 24sata.hr. - Ova odluka je istorijska i za crkvu i za norveške političare - izjavio je Svein Harberg, portparol Odbora za crkvu, obrazovanje i istraživanje. Odluku su jednoglasno podržali i članovi Hrišćansko demokratske stranke i Konzervativne stranke. http://www.pressonline.rs/sr/vesti/globus/story/220507/Norveška+ukinula+službenu+državnu+religiju.html Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Pozdravljam odluku Novrveske. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Nasi ateisti nesto puno galame na Crkvu kako se mesa ovde-onde ... pa da ih malo upoznamo sa evropskim tekovinama i standardima ... Ne razumem poentu lekcije? Pa vec znamo da sve evropske drzave osim Srbije teze sekularizaciji, samo je kod nas taj proces obrnut... Marko Ekmedžić, migimunz and Млађони је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Наша ћерка Иси.Први разред,одлучила је да упише грађанско, у другом.Наравно са страхом ме је питала,да се не наљутим,и не вичем. А ја сам рекао-честитам,иди.Без размишљања,јер знам дух који влада међу вероучитељима,чиновнички,платни разред. Њих деца интересују колико и Христос.Њих интересује Христ,скраћена верзија. Шта сам хтео да кажем овим. Слобода,поверење и љубав се најтеже задобијају,а најлакше губе. Њен разредни предаје грађанско,и воли децу,а деца му узвраћају. Е ту је питање за свештенство.Откуд љубави у нецрквеним људим, и откуд толико спавача међу Црквеним.На челу са њима. Неко може мене да прозове,за ћерку,да рече,ти си крив за то.Ти ниси у винклу. Али знајте да је Иси добар удео изабрала.Она је дете Евхаристије. Њој дублери,суфлери,манекени,бојаџије не требају. Bach - Sleepers wake и J.S.Bach-Jesus Joy Of Man. ВИЛМА, Млађони and Александрида је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Nasi ateisti nesto puno galame na Crkvu kako se mesa ovde-onde ... pa da ih malo upoznamo sa evropskim tekovinama i standardima ... Norveška ukinula službenu državnu religiju Norveška je iznenadila mnoge kada je njen parlament doneo novi ustavni amandman kojim će odvojiti crkvu od države. Ova država je rešila da umanji značaj crkve u javnom životu kao i postojanje službene religije. Norveška postaje sekularna i država više neće biti odgovorna za imenovanje biskupa i crkvenih starešina, preneo je 24sata.hr. - Ova odluka je istorijska i za crkvu i za norveške političare - izjavio je Svein Harberg, portparol Odbora za crkvu, obrazovanje i istraživanje. Odluku su jednoglasno podržali i članovi Hrišćansko demokratske stranke i Konzervativne stranke. http://www.pressonli...u religiju.html I bre, kol`ko kasne, covece, kod nas je to odavno uradjeno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Хладно али стандарт Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 18, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Вест није цела. У наставку се говори да ће држава у сваком погледу помагати Цркву али им се неће мешати у црквену управу. Тако, заправо, и треба да буде. nirvanashop, Марио Токовић, Crveni Baron and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Људи читају оно што њима одговара, не виде да су до сад свештеници у Норвешкој били државни чиновници. А ови екстра побожни што им не одговара веронаука, него шаљу децу на грађанско су прича за себе. Тежи случајеви, примећени на жалост само код Срба. marko_13 and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Људи читају оно што њима одговара, не виде да су до сад свештеници у Норвешкој били државни чиновници. А ови екстра побожни што им не одговара веронаука, него шаљу децу на грађанско су прича за себе. Тежи случајеви, примећени на жалост само код Срба. Па ниси баш у праву оче.Једино ако ниси прозорљив,па тврдиш тако што. Наша деца су Литургијска деца.А то значи да су први пут причешћена са 47 дана старија, и 41 дан млађа.И од тада СВАКЕ недеље,ЕВО ДЕЦА СЕ ПРИЧЕШЋУЈУ ВЕЋ 10 и 8 година. И наравно сваког празник,кад год се може.Значи ми се СВИ причешћујемо редовно. ДЕЦА ПЕВАЈУ ЦРКВЕНОМ ХОРУ,МИ У ВЕЛИКОМ ЦРКВЕНОМ. И по некад смо више на пробама него на другим местима. И још нешто ,макар звучало као самохвала. Ми у Кући постимо сви! Теодора пости све постове,и среду и петак,већ са годину дана, а Исидора све то исто али од 8 месеци.По благослову свештеника,који није ни зилот ни лудак!!! А вероучитељ... Нашој деци веронаука као једанпут недељно бојење цртежа,не треба,ми живимо Литургијом. Нас статистика не интересује.То је нека друга математика. Опрости оче,али заиста нас има разних. zuti car, dusha and Александрида је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 П.С.Као и увек. Деца воле да воле и буду вољена. Свако занемаривање потребе детета да буде вољено,ставра вакум у детету,који НЕКО користи. Некад ЈЕ ТО УЛИЦА,ТВ,забаве,глуварење... А што в.учитељ није искористи тај вакум,његов проблем.Он је у школи,не ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Веома занимљив случај г.Мариа Токовића . Реткост, наравно добра. Али, то не значи да не треба слати литургијску децу и на веронауку. dusha, Mилена КШ and Марио Токовић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 18, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Мислим да је потпуно непотребно веронауци супростављати грађанско васпитање. Но, ради потпуне истине треба рећи да се од стране државе милиони улажу у Грађанско васпитање а О (и словима нула) динара у Веронауку. Опет, деца се већински опредељују за Веронауку. Код мене је веома добро стање. У сваком случају имам одличну сарадњу са наставницима Грађанског васпитања, те је неретко да моја деца дођу код њих или деца са грађанског на Веронауку. Чак, ако је потребна замена ја сам увек за њих ту и они за мене. obi-wan, nishizawa, Марио Токовић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Благодарим оче. Ми,Надица и ја смо је послали на в.науку.и дете је послушно ишло на исту. А онда је осетило тескобу,неслободу. Ево тај мали човек жели да пројави слободу и вољу,па нека се учи слободи, јер верујемо да је Љубав изнад слободе,сине ква нон слободе. Вожњом у лифту се не постаје лифт. Оче опрости и благослови. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Вест није цела. У наставку се говори да ће држава у сваком погледу помагати Цркву али им се неће мешати у црквену управу. Тако, заправо, и треба да буде. Da živi i postoji od mog novca? Da slobodno raspolaže mojim novcem? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Тачно тако. Иронија... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука