Аурор Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Мислим да је потпуно непотребно веронауци супростављати грађанско васпитање. Но, ради потпуне истине треба рећи да се од стране државе милиони улажу у Грађанско васпитање а О (и словима нула) динара у Веронауку. A od čega veroučitelji dobijaju platu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isak Njutn Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Od para vernika Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Тачно тако. Иронија... Čuvajmo crkvu odvojenu od države. Dovoljna je subvencija što ne plaćaju porez ni za šta, za razliku od ostalih preduzeća. bleh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Od para vernika Od para svih građana Srbije. Svi dakle plaćamo ideološku indoktrinaciju u školama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 18, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Па добро, не баш од твог већ од нервешког, али невероватна је та уједињеност атеиста из целог света, па вероватно финансијски мањак једног у норвешкој осећа и онај у Србији За шта све држава даје новац који је и мој и твој ниси ни свестан. Ево, држава је дала новац за хомосексуалне сајтове. Мени није драго због тога, али тако је. Шта да се ради... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Благодарим оче. Ми,Надица и ја смо је послали на в.науку.и дете је послушно ишло на исту. А онда је осетило тескобу,неслободу. Ево тај мали човек жели да пројави слободу и вољу,па нека се учи слободи, јер верујемо да је Љубав изнад слободе,сине ква нон слободе. Вожњом у лифту се не постаје лифт. Оче опрости и благослови. Да ме не разумеш погрешно, нећу се мешати у твој начин васпитања или слободу твоје кћерке, само гласно размишљам. Дакле, имаћеш верујуће, литургијско дете, које ће знати све о принципима организовања локалне самоуправе и функционисања ММФ-а, али неће знати ко је био Мојсије, Јосиф и Исаија, зашто се слави Четрдесетница и зашто је било неопходно да се Господ вазнесе... Ово су неки набацани моменти, а има их мали милион. Ништа од овога и још много тога дете, па ни одрасла особа неће научити на Евхаристији, а поготово не у хору. Опрости и свако добро. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Па добро, не баш од твог већ од нервешког, али невероватна је та уједињеност атеиста из целог света, па вероватно финансијски мањак једног у норвешкој осећа и онај у Србији За шта све држава даје новац који је и мој и твој ниси ни свестан. Ево, држава је дала новац за хомосексуалне сајтове. Мени није драго због тога, али тако је. Шта да се ради... Davala je i za Dveri dok su bile NVO. A da država rasipa na sve strane je sto posto tačno,nevezano za taj slučaj. I naravno da je to problem. Svestan sam. Ali opet, Norvežani su prebogati - najbolje je živeti u Norveškoj od svih zemalja sveta. http://en.wikipedia....velopment_Index Oni dele pare svima, da si nezaposlen, ja mislim da bi dobijao preko 500 evra mesečno od države kao socijalnu pomoć u toj zemlji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Па добро, не баш од твог већ од нервешког, али невероватна је та уједињеност атеиста из целог света, па вероватно финансијски мањак једног у норвешкој осећа и онај у Србији Komunistička internacionala. 0403_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Čuvajmo crkvu odvojenu od države. Dovoljna je subvencija što ne plaćaju porez ni za šta, za razliku od ostalihpreduzeća. Ово је тешка будалаштина и лаж, коју колико год да понављате као мантру ипак неће постати истина. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Да ме не разумеш погрешно, нећу се мешати у твој начин васпитања или слободу твоје кћерке, само гласно размишљам. Дакле, имаћеш верујуће, литургијско дете, које ће знати све о принципима организовања локалне самоуправе и функционисања ММФ-а, али неће знати ко је био Мојсије, Јосиф и Исаија, зашто се слави Четрдесетница и зашто је било неопходно да се Господ вазнесе... Ово су неки набацани моменти, а има их мали милион. Ништа од овога и још много тога дете, па ни одрасла особа неће научити на Евхаристији, а поготово не у хору. Опрости и свако добро. Ајде то што је набацано да средимо мало. О свим побројаним свецима и празницима деца знају,из цртаних филмова које је издала СПЦ. Знају и песме и дијалоге из филмова напамет.Веруј. Каже св.Теофан Затворник,да је у васпитању најважније-Евхаристија,поглед две душе кроз ОЧИ, И ТРЕЋЕ ЈЕ ДУХ дечији који ће се пробудити једног дана и ОДЛУЧИТИ ко жели да буде тај млади човек-Хришћанин или грађанин. А када се то деси,верујем да ће многа деца ту,у себи наћи Христоса и рећи-ја ћу са Тобом. А до тада гледај децу у очи,пази и стражи НАД СОБОМ.И да,причешћуј се. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Ово је тешка будалаштина и лаж, коју колико год да понављате као мантру ипак неће постати истина. Kada je poslednji put službenik Infostana doneo račun u hram Svetog Save? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Понављањем неких светоотачких одломака не одговараш на проблем. Суштину одређених догађаја из свештене историје неће научити ни из цртаћа ни из причешћа, а то утиче на изградњу целовите верујуће личности. Можда ће набифлати одређене фактографске податке, али поента ће измаћи. То и јесте суштина греха - промашај циља. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Наша ћерка Иси.Први разред,одлучила је да упише грађанско, у другом.Наравно са страхом ме је питала,да се не наљутим,и не вичем. А ја сам рекао-честитам,иди.Без размишљања,јер знам дух који влада међу вероучитељима,чиновнички,платни разред. Њих деца интересују колико и Христос.Њих интересује Христ,скраћена верзија. Шта сам хтео да кажем овим. Слобода,поверење и љубав се најтеже задобијају,а најлакше губе. Њен разредни предаје грађанско,и воли децу,а деца му узвраћају. Е ту је питање за свештенство.Откуд љубави у нецрквеним људим, и откуд толико спавача међу Црквеним.На челу са њима. Неко може мене да прозове,за ћерку,да рече,ти си крив за то.Ти ниси у винклу. Али знајте да је Иси добар удео изабрала.Она је дете Евхаристије. Њој дублери,суфлери,манекени,бојаџије не требају. Bach - Sleepers wake и J.S.Bach-Jesus Joy Of Man. ja sam u gimnaziji išla na građansko, i imala sam tako divnu profesorku, koja je pomagala kome je mogla, meni je pomogla da izvadim pasoš- imala sam neke komplikacije, i mnogo toga nas je naučila. Opet, veroučitelj se nekad pojavljivao, nekad i ne, i oni koji su išli na veronauku, na časovima nisu ništa radili. Opet, u školi u kojoj je radila moja mama, deca su išla kod vladike da ga zamole da ostavi protu Mila na mestu veroučitelja, jer je čovek divan! Pored njega su ne samo đaci, nego i roditelji počeli da odlaze u crkvu, svi su ga voleli i deca ga mnogo poštuju. Zamislite kad meni moja mama priča da ona priđe njihovoj učionici jer misli da je prazna, pošto se ništa ne čuje. I uđe,i pretrpi šok, jer 30 dece, tinejdžera od 13-14 godina sede, ćute i slušaju, tj upijaju reči prote Mila! Tako da... nikad se ne zna. marko_13 and Марио Токовић је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Kada je poslednji put službenik Infostana doneo račun u hram Svetog Save? Питај одговорна лица у храму. Моја парохијска црква плаћа све од пореза на земљиште до струје, грејања и воде. И то по индустријској цени. Да не причамо о плаћању пореза при издавању књига, часописа и сл, свих административних послова, црквеног школства и свега осталог. Дакле, причате нонсенсе. obi-wan and Isak Njutn је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Питај одговорна лица у храму. Моја парохијска црква плаћа све од пореза на земљиште до струје, грејања и воде. И то по индустријској цени. Да не причамо о плаћању пореза при издавању књига, часописа и сл, свих административних послова, црквеног школства и свега осталог. Дакле, причате нонсенсе. Onda dobro, izvinjavam se. Nastavite tako. 138999 nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука