Isak Njutn Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Realno mi mozemo da se trudimo da saznamo ali mislim da je to van nasih mogucnosti jer smo kao bica ograniceni svojim razumom i culima samo Onaj koji je stvorio zna tajnu kako je to ucinio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Realno mi mozemo da se trudimo da saznamo ali mislim da je to van nasih mogucnosti jer smo kao bica ograniceni svojim razumom i culima samo Onaj koji je stvorio zna tajnu kako je to ucinio. Mislis da nikad necemo imati teoriju abiogeneze? Zbog cega to mislis konkretno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isak Njutn Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Mislim da je zivot iznad materije i da je nedodirljiv za nase bice u smislu da mozemo da ga spoznamo u potpunosti.Znamo za neke gradivne elemnte zivota ali znati kako je napravnjen kompjuter ne znaci i poznavanje onoga koji ga je stvorio.To mozemo samo da hipotetisemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Mislim da je zivot iznad materije i da je nedodirljiv za nase bice u smislu da mozemo da ga spoznamo u potpunosti.Znamo za neke gradivne elemnte zivota ali znati kako je napravnjen kompjuter ne znaci i poznavanje onoga koji ga je stvorio.To mozemo samo da hipotetisemo. Sa ovim se potpuno slazem. Ali da li smatras da cemo jos napredovati u saznanju toga kako je napravljen kompjuter da iskoristim tvoju analogiju? Mislim konkretno na teoriju abiogeneze? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Realno mi mozemo da se trudimo da saznamo ali mislim da je to van nasih mogucnosti jer smo kao bica ograniceni svojim razumom i culima samo Onaj koji je stvorio zna tajnu kako je to ucinio. Iza bilo koje tajne raskrinkane ikada nismo nasli Carobnjaka iz Oza, nigde. To jos uvek ne znaci da ga necemo sresti koliko sutra dok cekamo zeleno svetlo na semaforu... Mislim da je zivot iznad materije i da je nedodirljiv za nase bice u smislu da mozemo da ga spoznamo u potpunosti.Znamo za neke gradivne elemnte zivota ali znati kako je napravnjen kompjuter ne znaci i poznavanje onoga koji ga je stvorio.To mozemo samo da hipotetisemo. Je li ovo komentar na Denetovu " "? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 У реду, ајде да кажемо да је тако. Имамо ли механизме који ће нам омогућити да се не препустимо бескрајном (и узалудном) трагању? Може ли наука рећи: све смо покушали, али немоћни смо да објаснимо? Да ли су научна методологија и њени инструменти сазнања коначни? Може ли наука рећи: ово је несазнатљиво? Уколико је настанак прве живе ћелије заиста дело трансцеденције, није ли онда наука ту немоћна? Постоји ли механизам да то дознамо, да наука буде свесна својих моћи и својих граница? da dodam i ovo Juan Valdez, drvce and sqny је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Ovo mozda ima usputne neke veze sa O2 i atmosferom... u stvari i nema, ali Fajnmen uvek moze Avocado and drvce је реаговао/ла на ово 2 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isak Njutn Написано Мај 17, 2012 Пријави Подели Написано Мај 17, 2012 Sa ovim se potpuno slazem. Ali da li smatras da cemo jos napredovati u saznanju toga kako je napravljen kompjuter da iskoristim tvoju analogiju? Mislim konkretno na teoriju abiogeneze? Abiogeneza ne poznaje mehanizme kojim bi mogla da objasni nastanak celije.To je veliki problem.Mi znamo sastav celije,hemijski i strukturalni ali kako stvoriti zivot hemijskim procesima mislim da necemo skoro moci da otkrijemo. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука