Jump to content

Важно, вакцинација деце

Оцени ову тему

Препоручена порука

Meni je narocito zanimljiv fenomen da obrazovani ljudi (neki cak i lekari!) ne vakcinisu svoju decu. Stvarno ne razumem ovakav stav, narocito ako se uzme u obzir minoran broj slucajeva u kojima vakcinacija moze da izazove komplikacije u odnosu na ogroman broj slucajeva gde je vakcinacija skoro iskorenila neke bolesti. Ja sam primila sve vakcine koje su deca mog uzrasta primala i ako Bog da zdravlja nameravam da vakcinisem i svoju decu sve dok nauka zvanicno ne promeni stav po ovom pitanju, ako se to uopste ikada i dogodi.

Подели на овим сајтовима

Мислим да вакцине, ове класичне, који се дају дјеци од рођења, треба да прими свако дијете, али само ако су медицински провјерене.

Навешћу један примјер. Мој син је 1992 годиште, што се каже код нас, ратно дијете, тада у болници није било вакцина па смо морали сами да наручујемо вакцине како знамо и умијемо. Успјели смо некако да из Београда добијемо вакцину БСЖ, касније је вакцинисан све редовно. Прошле године, тачно прије годину дана (25.1.) добио је заушњаке, катастрофа, најтежи облик. Тада је код нас завладала епидемија заушњака и већина дјеце тог узраста су била болесна.

Преиспитивале су се вакцинације и речено нам је да те вакцинације које су наша дјеца добивала по рођењу су биле сумњиве исправности, да су биле из неких хуманитарних донација.

Плашила сам се и да ће кћерка која је 1997 годиште да добије заушњаке јер је била стално са братом али, хвала Богу, није.

И она је примила све вакцине али у Крагујевцу, пошто смо тад тамо живјели, и све су биле учинковите.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

Опрез.

Скоро сам разговарала са младом мајком чије дете пре вакцине било сасвим ОК.

Након вакцине све се пореметило.

Да не дужим, та храбра мајка а не мали је број бори се са последицама (а таквих је веома много она их је лично упознала водећи дете између осталох и у хипербаричку комору, код логопеда, терапеута, педагога) Срећа у несрећи има ноаваца и труди се да оно што је драматично лоше исправи до школе, а каже закаснила је јер доктори нису на време дали дијагнозу.

Многа деца која се данас третирају као деца са посебним потребама % су резултат вакцине.

Такође сам изненађена што једна друга млада мајка је отишла са супругом у иностранство (Данска) где се деца не вакцинишу, где се не дају антибиотици осима након 7 дана и то у врло малим количоинама, болесном детету се коригује исхрана, препоручују органски прозиводи, воће које садржи одређене витамине, имунитет се подиже не само на физичком нивоу.... Да се запитамо! ? Зашто ?! Како?!

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

Вакцинација тј. имунизација прописана је правилником о имунизацији па ко хоће детаљно да проучи нека прочита, а ево и линка  http://www.lat.rfzo.rs/download/Pravilnik_imunizacija-lat.pdf.    

Лично мислим да вакцине које закон прописује, дакле за децу, су потпуно сигурне а случај да ће се на детету испољити компликације умногоме је мањи него вероватноћа да се касније зарази том болешћу у случају да није вакцинисано.

Цена вакцина је мизерна у односу на то какве последице може имати њихово не примењивање.

Што се тиче необавезне вакцинације, а ту спадају вакцине против нпр. грипа, препуштена је личном избору појединца и упућености у ризик који таква вакцинација носи. 

Подели на овим сајтовима

Персо, данас треба све испроверавати или има да нас извоза ко како стигне. :)

(Данска) где се деца не вакцинишу

Што би рекао Бранко: :)

branko2.jpg

In Denmark, Danish Health and Medicines Authority is the supreme authority in healthcare and regulatory control of medicines.

Подели на овим сајтовима

Опрез.

Скоро сам разговарала са младом мајком чије дете пре вакцине било сасвим ОК.

Након вакцине све се пореметило.

Да не дужим, та храбра мајка а не мали је број бори се са последицама (а таквих је веома много она их је лично упознала водећи дете између осталох и у хипербаричку комору, код логопеда, терапеута, педагога) Срећа у несрећи има ноаваца и труди се да оно што је драматично лоше исправи до школе, а каже закаснила је јер доктори нису на време дали дијагнозу.

Многа деца која се данас третирају као деца са посебним потребама % су резултат вакцине.

Такође сам изненађена што једна друга млада мајка је отишла са супругом у иностранство (Данска) где се деца не вакцинишу, где се не дају антибиотици осима након 7 дана и то у врло малим количоинама, болесном детету се коригује исхрана, препоручују органски прозиводи, воће које садржи одређене витамине, имунитет се подиже не само на физичком нивоу.... Да се запитамо! ? Зашто ?! Како?!

Mozes li nam dati neke konkretnije podatke. Koje vakcine su izazvale koje vrste poremecaja? Ja za ovo prvi put cujem a bas zvuci strasno :(

Подели на овим сајтовима

Драги приијатељи, наравно да треба све узети са дозом резерве.

Тугу и бригу за свог сина делим са пријатељицом која се лавовски бори са свом болом и бригом.

Неколико мајки је имало исти одговор, а државни и приватни доктори који лече већ препознају последице које остављају вакцине.

Што се тиче друге информације, то је колегиница која је дошла у Србију и из приче један на један нам је рекла. За децу све природно, да се не руши имунитет.

Смејали смо се јер је она када јој се разболело дете а лекар није реаоговао, осим нека се одмара, једе појачано ввоће и поврће и да дође за два три дана ако буде исто да виде шта ће!

Она је питал сме ли да да лекове које је понела из Србије док се не снађе да има при руци

(туце: за смањењње температура, антибиотике, пробиотике, витамионе и још нешто свашта...)

рекао забринуто да није пожељно дете са антибиотицима лечити.

Е сад можда то важи за "друге бебе".

То је не знам. Зато сам написала опрез.

Али ево сад сте ме иницирали имам пар контаката са Швајцарском и Шведском и баш ћу питати какве третмане имају...

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Todor vecinu stvari sto prica je u pravu, i koristio sam njegov preparat, kad sam imao godinu dana svaki dan temperaturu i padala mi glava od umora, adeno virus i kunjalicu sam dobio u paketu, i digao imunitet sa todoxinom i ozdravio, to su bile teglice sa gorkim travkama, sa medom i limunovim sokom- kolko sam provalio po ukusu, ali glavno dejstvo je od travki uz sinergiju meda i limuna

Vrsni imunolog i travar

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Једно питање - да ли мислите да је др Тодор Јовановић кренк?!

http://www.torexin.co.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=24&Itemid=29

И те како. Сад да ли је преварант или је и сам жртва својих заблуда, то је већ тешко рећи.

Подели на овим сајтовима

rece strucnjak(sa visedecenijskim iskustvom naravno) za medicinu, imunologiju i travarstvo

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

evo ti jedno prosto pitanje: koliko ljudi si ti izlecio?

kad das odgovor onda mozemo dalje da razgovaramo o Todoru i o tome ko je krenk i zasto...

a na odredjena pitanja mozes dobiti odgovore i od Todora licno, uvek mozes da probas da demantujes ono sto tvrdi, naravno sa faktima i dokazima...

Подели на овим сајтовима

Драги приијатељи, наравно да треба све узети са дозом резерве.

Тугу и бригу за свог сина делим са пријатељицом која се лавовски бори са свом болом и бригом.

Неколико мајки је имало исти одговор, а државни и приватни доктори који лече већ препознају последице које остављају вакцине.

Што се тиче друге информације, то је колегиница која је дошла у Србију и из приче један на један нам је рекла. За децу све природно, да се не руши имунитет.

Смејали смо се јер је она када јој се разболело дете а лекар није реаоговао, осим нека се одмара, једе појачано ввоће и поврће и да дође за два три дана ако буде исто да виде шта ће!

Она је питал сме ли да да лекове које је понела из Србије док се не снађе да има при руци

(туце: за смањењње температура, антибиотике, пробиотике, витамионе и још нешто свашта...)

рекао забринуто да није пожељно дете са антибиотицима лечити.

Pa naravno da treba izbegavati antibiotike. To samo nasi nepismeni i lenji lekari kljukaju ljude sa antibioticima i stvaraju sve rezistentbije bakterije i bolesti koje je sve teze leciti. Kodnas se koristi 7. grupa antibiotika a na zapadu 3. A samo zbog lekarske gluposti.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Једно питање - да ли мислите да је др Тодор Јовановић кренк?!

http://www.torexin.co.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=24&Itemid=29

Valjda je to iz samog članka prilično jasno...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

evo ga jos jedan strucnjak na tom polju, tacnije receno, da ne ogranicavam coveka, sveznalica

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...