Juan Valdez Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Дај бре, Пролеће, уозбиљи се! Читај стручну литературу ако те то стварно занима, а не којекакве будалаштине на јутјубу! Не капирам вас уопште, у ком свету ви живите, на којој планети налазите информације? Страшно! Требало би кажњавати родитеље који неће да вакцинишу децу. Судити им као убицама у покушају (надам се само покушају) и то не само своје, већ и остале деце. Чак и вакцинисана деца могу да постану жртве невакцинисане јер су инкубатор мутираних вируса. ВИЛМА, Natasa., Милан Ракић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Uozbilji se ti Ivice,na kojoj planeti ti zivis? Ja zivim u ovoj ''dolini placa'' gde svako gleda svoju korist,pa i farmaceuti.I evo iz licnog iskustva mogu da ti kazem koliko su vakcine opasne i iz iskustva moje dece koja su propatila zbog vakcina i jos pate.Stariji sin je dobio tezi oblik ekcema posle druge vakcinacije i imao je cesto upale uha,sada mi se cesto cini da ne cuje dobro,to treba tek da ispitamo. Mladji je posle MMR vakcine bio dva meseca bolestan,pocelo je nekoliko sati posle injekcije.Doktorka je priznala njegove simptome kao reakciju na vakcinu i to upisala u karton. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 zaboravila sam da napisem da je i mladji dobio ekcem posle MMR vakcine Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Doktorka nema sta da priznaje ili ne priznaje. Medicina nije skup slucajnih korelacija. Milioni dece primaju iste vakcine i nemaju takve posledice. Daleko veci broj nevakcinisane dece strada od posledica bolesti koje vakcine sprecavaju. Citaj bre malo, mani se paranoje! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Ajde dokazi mi da je to sto kazes istina,molim te,daj mi neki link,daj da vidim koliko je to dece umrlo. Nasuprot tome sto tvrdis stoji cinjenica da u naciji cija deca primaju najvise vakcina ima najvise slucajeva autizma.Jedno od 150 dece oboli od autizma.Je li to cena? Zasto u Americi deca primaju toliko vakcina a kod nas i u mnogim drugim evropskim zemljama samo desetak? Zasto je negde vakcinisanje obavezno,a negde nije,npr.u Svajcarskoj? Eto ja nisam primila MMR prelezala sam te ''strasne bolesti i nije mi nista. Evo pogledaj ovo,pa mi reci da li bi ti svome detetu pozeleo takvu,da kazem,sudbinu ? http://iansvoice.org/default.aspx https://skydrive.live.com/?cid=793b51e4df145782&sc=photos&ct=photos&sa=316883520&id=793B51E4DF145782!180 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Март 13, 2012 Пријави Подели Написано Март 13, 2012 I jedna i druga strana su ubedljive,ja sam upravo istrazujuci po internetu,odlucila da moj sin (22m) dobije MMR vakcinu.Kada je stariji sin bio mali nisam ni postavljala nikakva pitanja u vezi vakcina i kao i mnogi drugi roditelji mislila sam da su potpuno bezbedne.Ipak,znamo da svaki ''lek'' ima i svoja nezeljena dejstva i za mnoge lekove se rade iscrpna ispitivanja njihovog dejstva,ne sumljam da je nekada to bilo pravilo i sa vakcinama.Sta se desava sada?Zasto deca toliko cesto imaju nezeljne reakcije na vakcine?Evo ja znam bar desetoro dece koja su imala nekakvu reakciju na vakcinu.Majka jedne bebe od 3 meseca mi je pricala da je njen maleni sincic posle DTeP vakcine prestao da dise...jel to slucajno? Dr.Branislav Nestorovic,ciji je sin oboleo od autizma posle MMR vakcine,govori o stetnosti istih,ali i o opasnosti od prestajanja vakcinisanja. Kao sto sam vec napisala,moj sin je bio dva meseca bolestan posle vakcine,prvih dana i noci nosmo ni spavali kako treba,bio je nervozan i stalno je plakao,posle dvadeset dana je dobio temperaturu,posle mesec dana opet temperatura i to do 40 C koju nisam mogla nikako da skinem.Hvala Bogu sada je dobro,ali znam sigurno da vise ni jednu vakcinu nece primiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Март 13, 2012 Пријави Подели Написано Март 13, 2012 Zaboravila sam da napisem kao sam pocela da ''ne verujem'' u vakcine.To je bilo kada sam cula da ce moja beba dobiti vakcinu protiv hepatitisa B iako sam ja prethodno testirana i rezultat je bio negativan.Tada sem se zapitala zasto je potrebno da moje dete dobije i tu vakcinu? Jel ume neko da mi objasni? Posto lekari nisu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 31, 2012 Пријави Подели Написано Март 31, 2012 Од хепатита Б сва деца добијају "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Да ли имамо ово преведено на српски,ако немамо да ли би неко ово превео са руског,веома је важно,све више срећем људе који не вакцинишу своју децу. http://diaconia.ru/articles/doctors/vaktsinoprofilaktika-u-detejj-broshjura-dlja-roditelejj/ Овде доле скинути брошуру у пдф.Ово је издала прошле године РПЦ у сарадњи са најбољим својим лекарима. Ајте,молим вас,да преведемо ово,важно је... .hvala. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Иван Недић беше зна руски?Ајде,Иване,јави се Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Овај текст говори у прилог вакцинације, јел тако? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Јесте.Руска Православна Црква у сарадњи са најбољим лекарима је издала ову брошуру. Код нас,све више и више појава невакцинације деце. sqny, Juan Valdez, Млађони and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 29, 2012 Пријави Подели Написано Април 29, 2012 Одлично, преко потребан текст. Пре него што неко преведе, да копирам ово као увод: AntivakcionizamProtivljenje vakcinama nije nova stvar. Još u devetnaestom veku, serija krenk* pamfleta je uspela da spusti nivo vakcinacije protiv velikih boginja ispod 20%; kao rezultat, desetine hiljada ljudi su poumirale u Engleskoj, dok je susedna Irska (sa nivoom vakcinacije iznad 80%) prošla bez žrtava. No, razvoj i širenje vakcina protiv smrtonosnih bolesti koje su ljudima bile pod nosom je bio nezaustavljiv. Ljudi prosto nisu mogli da ignorišu činjenicu da su pet godina ranije sahranjivali decu, a da danas više tih bolesti praktično i nema. Nivoi vakcinacija su svuda bili veoma visoki, i nivoi bolesti su pali. Velike boginje su istrebljene, bolesti poput polia i difterije svedene na endemsko prisustvo u najzabitijim krajevima sveta... Ali kako su se generacije smenile, i kako su polako nestajali ljudi koji su se sećali kako je bilo u starim vremenima, tako se sumnjičavost vratila. Polio, bolest koja je ubijala hiljade i paralizovala desetine hiljada, je skoro istrebljen - ali još uvek postoji u Nigeriji, gde javnost veruje da su ove vakcine deo Zapadne zavere protiv Islama i Nigerije, i da zapravo truju decu; otud, u Nigeriji su se razvili novi sojevi ovog virusa, koji danas prete celom svetu. (Situacija koja bi trebalo da bude tužno prepoznatljiva Srbima. Ako nekome nije, neka pogleda temu "Evolucija vs. Kreacija" u forumu Religija, gde neki članovi ne mogu da veruju da ijedna međunarodna inicijativa može biti dobronamerna, već uvek "tu mora biti nečega" i "neko to finansira" za zle ciljeve. Ovo je potpuno isti mentalitet.) Ali mnogo gora situacija preti iz Amerike. Nekoliko krenk lekara, koncentrisanih na mentalne bolesti detinjstva, je izdvojilo vakcine kao uzrok tih bolesti (pogotovo autizma). Krenkovi se naravno ne slažu jedni sa drugima po pitanju sastojka u vakcinama koji izazivaju autizam, niti po načinima na koji se to događa, niti po pitanju terapije. Neki krenkovi prodaju posebne dijete, ili biljne i vitaminske preparate, dok drugi savetuju opasne metode vezivanja žive ili tretmana antihormonskim supstancama. Međutim, svaki od njih je imao svoju grupu sledbenika, koji su se svi slagali po jednoj stvari - uzrok bolesti njihove dece su upravo vakcine. Galama je dostigla toliki nivo da su na kraju milioni dolara potrošeni na epidemiološke studije...koje su pokazale da vakcine nemaju nikakve veze sa autizmom. Neuronauke su, u međuvremenu, sve jasnije pokazale da je autizam plod kompleksne interakcije gena i okoline, nezavisan od vakcina. No, ovo nije odvratilo krenkove, koji su kroz niz poteza proizveli fanatičnu veru među svojim pristalicama. Jedan krenk, Endrju Vejkfild, je objavio studiju koja je autizam povezala sa MMR vakcinom (protiv malih boginja, zaušaka i rubele). Njegovi nalazi su objavljeni u regularnom naučnom časopisu, nakon čega su podigli ogromnu uzbunu u javnosti, pogotovo u Engleskoj. Nivoi vakcinacije su pali za 10-15% u roku od par godina. Nakon što niko drugi nije bio u stanju da ponovi Vejkfildove nalaze, urađena je njihova analiza. Ispostavilo se da je Vejkfild studiju uradio ilegalno, sa lošom metodologijom, koristeći ultraosetljiv test na potpuno pogrešan način, i da je ignorisao primedbe čak i od članova svog sopstvenog tima. Drugim rečima, objavio je rezultate za koje je znao da nisu tačni. Istovremeno, grupa krenkova koji su se iz različitih uglova koncentrisali na mikroskopski mali sadržaj žive u nekim vakcinama (gde se jedno jedinjenje koje sadrži živu koristilo kao konzervans). Ova grupa je podigla veliku uzbunu u Americi i u EU, sa pričom o "otrovu u vakcinama." Panika je dostigla toliki nivo da su proizvođači prosto uklonili taj konzervans, i počeli da koriste drugi - iako nije bilo nikakvog dokaza da je autizam povezan sa njime. Mada još uvek nije "umrla", ova hipoteza polako danas gubi snagu zbog činjenice da žive nema u vakcinama već godinama, a nivo autizma se pritom nije smanjio. Nakon svega ovoga, antivakcionistički pokret je danas otprilike u istom stanju kao i kreacionizam: niko ne može da kaže zašto i kako, ali gomile roditelja su ubeđene da su vakcine izazvale bolest njihove dece. Gomile drugih roditelja odbijaju da vakcinišu. Gomile nadrilekara i krenkova prodaju terapije (i povremno tim "terapijama" ubijaju decu) koje se zasnivaju na dijametralno različitim interpretacijama bolesti (nedavno sam imao prilike da vidim u lokalnom časopisu reklamu "lekara" koji "leči" autističnu decu dijetom koja izbegava sve tragove mlečnih proizvoda, pored reklame drugog "lekara" koji "leči" istu tu decu...dijetom zasnovanom isključivo na mlečnim proizvodima). Ali nivo panike, požrtvovanosti roditelja, i mržnje prema medicinskom sistemu je toliki da se njihova poruka sve više i više širi, i nivoi vakcinacije padaju. Ono što je najzanimljivije je da je najveći pad prisutan među decom obrazovanih roditelja - koji, kao obrazovani ljudi, misle da na osnovu svog ličnog istraživanja na Internetu mogu da razaznaju šta je najbolji medicinski pristup za njihovu decu. Nivoi vakcinacije za mnoge bolesti su pali ispod kritičnog nivoa. Mnoge bolesti koje su bile praktično nepoznate godinama su se vratile, i počele da ubijaju desetine i stotine dece u inače razvijenim zemljama (teški kašalj, pertussis, je pogotovo često viđen; influenza A se takođe nalazi u porastu). Ali pretnja nije ograničena na nevakcinisanu decu: izbegavanjem vakcinacije, ljudi postaju inkubatori za evoluciju novih varijacija virusa, koji prete svima. Takođe, oni postaju vektori za prenos infekcije do dece kod kojih je vakcinacija bila neuspešna (što se uvek događa kod par procenata vakcinisanih). U iznenadnom porastu smrti od pertusisa u Engleskoj, recimo, jedno od prvih žrtava je bilo vakcinisano dete - koje je infekciju dobilo od nevakcinisanog deteta. Povrh svega ovoga, nivo panike i količina tekstova napisanih protiv vakcina je ogroman i proizvodi strašan iluzorni efekt. Ako čovek danas potraži informacije o vakcinama preko Gugla ili sličnih izvora na Internetu, naći će na milione stranica sa najneverovatnijim glupostima i izmišljotinama. Ovo podiže nivo opšte sumnje u javnosti, koja nije sigurna u šta da veruje. Čak i među inače medicinski obrazovanim ljudima se stvara utisak nelagodnosti - ipak, ako ima toliko priče o opasnosti vakcina, u tome mora da bude nečega, zar ne? Otud onda svaka sumnja ili svaka vest o opasnosti vakcina postaje preuveličana ovom postojećom "pozadinskom sumnjom", i dobijamo efekte kakve smo videli sa vakcinom protiv svinjskog gripa. Bilo kakva glasina se uzima mnogo ozbiljnije, pošto je javnost "pipremljena" da takve glasine prihvati. Naravno, neetičko i pohlepno ponašanje farmaceutskih kompanija uopšte ne pomaže celoj stvari. Svojim ponašanjem, proizveli su situaciju u kojoj praktično bilo kakve optužbe na njihov račun izgledaju sasvim realno i ubedljivo. Uzimajući u obzir njihovo dokazano potiskivanje informacija u mnogim oblastima (recimo, selektivna publikacija rezultata istraživanja povodom efikasnosti antidepresanata), nije teško zamisliti da su takve stvari urađene i po drugim pitanjima - što proizvodi municiju za "artiljeriju" antivakcinacijskog i antimedicinskog pokreta. Ovakvih primera ima mali milion.Krenk otpor protiv fluoridizacije vode proizvodi značajan broj smrti i patnje (jer fluoridizacija ne sprečava samo karijes, već i infekcije koje sa zuba lako prelaze na srce i druge organe u telu). Krenk teorije o nauci i medicini smanjuju volju javnosti da uloži sredstva u istraživanja, i pored činjenice da se ta istraživanja uvek debelo isplate (Amerika je, na primer, uložila ukupno nekoliko stotina milijardi dolara u medicinska istraživanja tokom zadnjih pedeset godina; na osnovu tog ulaganja, Američka ekonomija ima profit od par triliona dolara...godišnje! Cena svih istraživanja iz fizike u celom svetu tokom zadnjeg veka je manja od profita koga na osnovu tih istraživanja čovečanstvo dobija svake dve nedelje dana. Itd.) A ovaj fenomen takođe mogu da iskoriste specijalni interesi, koji kroz finansiranje grupa krenkova mogu da manipulišu stavovima javnosti. Naftne kompanije, recimo, su za relativno mali novac uspešno iskoristili grupu od samo nekoliko stotina krenkova, koji su u javnosti proizveli ogromnu sumnju po pitanju uzroka i posledica globalnog zagrevanja. Bez obzira na činjenicu da se skoro svi klimatolozi slažu po ovom pitanju, i da su dokazi neopozivo na strani globalnog zagrevanja, nekolicina krenkova koja je ubedljivo napala neke minorne detalje u podacima, ili prosto izmislila "jednostavnija" objašnjenja za javnost je dovela do situacije u kojoj polovina ljudi veruje da je globalno zagrevanje samo prazna priča. Cena koju će čovečanstvo platiti za ovo je iznad moje sposobnosti procene. Miloš Babić * Potrebno je dati jednu napomenu u vezi terminologije. Bitka između nauke i pseudonauke se mnogo duže vodi na engleskom govornom području nego na našem, što je možda najlepše vidljivo ako uporedimo terminologiju. U okviru engleskog, postoji čitav niz suptilno različitih naziva za pseudonaučnike. Recimo, pseudonaučnici iz oblasti fizičkih nauka se zovu "crank" (krenk, "obrtaljka", "čekrk", simbol za uvrnutost), ili za one koji su udaljeniji od stvarnosti, "crackpot" (krekpot, "napukla posuda"). Mnogi fizičari se bave "psihokeramikom", naukom o napuklim posudama, kao hobijem - analiza motivacije i ponašanja crackpota je beskonačno fascinantna oblast. Istovremeno, u medicini se pseudonaučni i natprirodni pristupi obično zovu "woo-woo" (vuvu), a ljudi koji ih zastupaju su "woomeisters". U okviru srpskog jezika, na žalost, izbor reči je veoma ograničen - možemo da koristimo apstraktnu reč "pseudonaučnik", ili da pređemo na direktno uvredljive termine (budala, neznalica, itsl.). Radi distinkcije važnih termina u daljoj diskusiji (reč "pseudonaučnik" sadrži u sebi reč "naučnik" i otud ne nosi dovoljnu težinu), uvešću anglicizam "krenk" kao oznaku za pseudonaučnike. Ako neko ima predlog za bolji termin - javite! Ovaj termin ću koristiti univerzalno, da označim pseudonaučnike svih boja, oblika i veličina. Maja Little Owl, florenntina, YOKA and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 2, 2012 Пријави Подели Написано Мај 2, 2012 Ајте,молим вас,да неко преведе ово,веома је важно,да поделимо ово родитељима. .hvala. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука