Дијана. Написано Април 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Претерујеш. НИко од теолога (макар овде на форуму) није рекао да демони не постоје. Ја заправо и не знам неког теолога који је то уопште било где рекао. Не ради се о ничијем "умовању", већ о трезвености, а разлика између та два појма и те две ствари је велика. Ради се о чувању од прелести. ja govorim uopsteno o necemu sto sam zapazila kao pojavu i obrazac misljenja, ovde recimo, nesto sto upravo izgleda kao (prelesceno?) umovanje. (ako sam ja uopste u stanju da ocijenim, a ja ocjenjujem prema propratnim plodovima, dakle, da li neko govori smireno ili sa gordoscu, da li na pitanje ili neslaganje reaguje s razumijevanjem ili gnjevom ego-ugrozenosti). primijetila sam da se propagiraju neke. za (teoloski neobrazovanu) vecinu sablaznjive ideje sto, moj je utisak, vrlo steti misiji ovako velikog i znacajnog foruma - sporenje besmrtnosti/svjesnosti duse, relativizacija licnog podviga/povladjivanje ljudskim slabostima, negiranje etike (kao da ontologija i etika iskljucuju jedna drugu), promjene u crkvi 'from grassroots' zarad nekih ideja (a ko kaze da su ispravne?). molim, ako je neka neobrazovana vecina u zabludi u necemu vaznom, valjda ima neki nacin da se ona poduci; ali ako je neko veci katolik od pape, tesko da ce mu se povjerovati. vi mozete raspravljati o tim nekim idejama tamo negdje u akademskim krugovima (ako je to uopste potrebno ili korisno) ali vi imate odgovornost javne rijeci (i svi mi, naravno) i treba da prosvecujete laike s paznjom i poducavate upravo pedagoski. pe-da-gos-ki. da ono sto pricate bude dusekorisno i vama i nama. naravno svi tako treba da nastojimo na mediju ovog tipa. nista licno, iznosim svoje utiske, ako smijem... mislim, ako se nekom nesto ne svidja, on se okrene i ode. ja sam prisutna na vise nasih foruma i vidim drugu stranu i opstu sliku... cesto kazem ono sto je na odr. mjestu nepopularno reci. i snosim posljedice toga. ali vrlo promisljeno govorim uglavnom, nastojim da na sebe to primijenim (nastojim da bude dusekorisno to sto pricam). Немања Бањалука, Саша M., anajrim and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 По Писму није тако, а ни по предању. Кад те демон једном шпеча, има да ти буде као са свињама. А она гадаринац који је ослобођен демона, опадао је људе на улицама, а живио у некој раки. Исти случај и са сином од оног јел беше не знам име, што се бацао у ватру и пјенио, па отац му молио Христа да га исцјели. Дакле по твом објашњењу, посједнут кад није у додиру са тајнама, има склупчаног демона који га не дира, али мало шапуће да мало згрешимо вамо мало тамо? А шта демони раде кад човјек није посједнут? Исто шапућу? Опет питам, ако је тако која је свра допуштања посједнућа? Ово су питања за о. Исаију или неког другог експерта за ову тематику Али, ваљда опседнути који допусти да му се то деси - није способан да чини ништа добро, јер је сједињен са демоном уместо са Христом. И не може без помоћи споља тога да се ослободи те остаје до смрти у таквом стању. Неки, који се не обрате за помоћ као ови што долазе у Шабац, до краја живота остају у том стању. И не мора сви да реже у обичним условима, док не приђу светињи или тако нешто. anajrim је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Сатанизам-онај прави, се темељи на чистој слободној вољи. Наравно да Бог поштује слободну вољу и допушта да нам буде по нашој вољи-па и да се добровољно предамо демонима. За ово друго нисам компетентан, али ако неке болести попут епилепсије могу довести до оштећења због предугог трајања, пада електролита услед огромне контракције мишића- вероватно да може. Но само у таквим екстремним ситуацијама, вероватно ако онај из Студенице остане пола сата на зиду-то је много утрошене енергије Tamo gde se bilo ko predaje bilo kome ne moze biti satanizam uopste a taman posla da je to onaj pravi. Satanizam je cista suprotnost tome, apsolutna samodeifikacija, autotheosis, zbog toga je apsurd povezivati sataniste sa predavanjem ili sluzenjem bilo kome. Sto se 99.99% nije desilo kao i masa drugih prica preuvelicavanja u + beskonacnost sto je nazalost postala opsta praksa i sto samo otezava ozbiljnije bavljenje ovakvim pitanjima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 @Topic A sta cemo sa tim da takvih uspesnih isterivanje htonskih sila svih vrsta i definicija ima u bas svakoj mogucoj religiji pa i magijskim kultovim svih vrsta? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 @Topic A sta cemo sa tim da takvih uspesnih isterivanje htonskih sila svih vrsta i definicija ima u bas svakoj mogucoj religiji pa i magijskim kultovim svih vrsta? Има одговор за то. Кад неки маг истјерује, онда он не успје, него се демон само лукаво ућути. Или у другом случају, лукаво изађе, да би онда други ушао на његово мјесто након извјесног времена. :-) Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Има одговор за то. Кад неки маг истјерује, онда он не успје, него се демон само лукаво ућути. Или у другом случају, лукаво изађе, да би онда други ушао на његово мјесто након извјесног времена. :-) Onda se to isto moze reci i za ove sto su kod nas oslobodjeni demona. Jer ni u nasem ni u slucaju druge religije/kulta nema ama bas nikakvih simptoma opsodnutosti cak naprotiv. To se svodi na ono moja novcanica od 100 dinara nije faslifikat jer je moja. Plus tu ih ceka ona Hristova kad su ga optuzili da pomocu kneza djavolskog izgoni djavole. Tako da im je to mnogo, mngo suplja prica. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 ja govorim uopsteno o necemu sto sam zapazila kao pojavu i obrazac misljenja, ovde recimo, nesto sto upravo izgleda kao (prelesceno?) umovanje. (ako sam ja uopste u stanju da ocijenim, a ja ocjenjujem prema propratnim plodovima, dakle, da li neko govori smireno ili sa gordoscu, da li na pitanje ili neslaganje reaguje s razumijevanjem ili gnjevom ego-ugrozenosti). ovo nije pravilo, ja nekad poludim kad neko tvrdi nesto sto nije tacno, i to me nervira zato nekad burno reagujem, a kad neko prica istinu, a ja nisam u pravu onda ne reagujem tako... ima puno otrcanih floskula-mitova koje ljudi korste na forumu, dodje mu kao neka uzrecica, e to mene nervira, ko kad odem na nemacki forum bilo koji, oni imaju par floskula koje nonstop vrte u krug i oce da me polude :laugh: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 По Писму није тако, а ни по предању. Кад те демон једном шпеча, има да ти буде као са свињама. А она гадаринац који је ослобођен демона, опадао је људе на улицама, а живио у некој раки. Исти случај и са сином од оног јел беше не знам име, што се бацао у ватру и пјенио, па отац му молио Христа да га исцјели. Дакле по твом објашњењу, посједнут кад није у додиру са тајнама, има склупчаног демона који га не дира, али мало шапуће да мало згрешимо вамо мало тамо? А шта демони раде кад човјек није посједнут? Исто шапућу? Опет питам, ако је тако која је свра допуштања посједнућа? Нетачно. Имаш у Делима апостолским у 16. глави сусрет ап. Павла и жене са погађачким духом. Нормално се понашала, само што је погађала и прорицала. Кад је ап. Павле истерао демона (и то само зато што му је досађивала говорећи наглас истину!)-ништа спектакуларно се није десило осим - што више није могла да прориче и погађа (тј. види прошлост у детаље). Немој да униформишеш свако препуштање оној страни са најтежим случајевима. Зашто материјалистички опис-има склупчаног демона? Ма тај се може ширити на све стране, што би се клупчао. Ствар је повезивања воље човека и неког другог. Знаш колико лако се може кроз помисли управљати савременим младим људима васпитаним да функционишу по принципу "што на ум то на друм"? Нема потребе да му седи на грбачи. Чисто играње пикада где је човек мета а помисли и слике стрелице. Млад човек, није научио како да се моли али зна како се користи кондом. Шта ти треба више од слике неке лепе младе девојке у његовом уму. Нема промашаја, свака погађа "у сриду". Сврха допуштања да неко буде поседнут је апсолутно Божије поштовање слободне воље човека-да се сједини да демоном, а не Христом. Дијана. and anajrim је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Onda se to isto moze reci i za ove sto su kod nas oslobodjeni demona. Jer ni u nasem ni u slucaju druge religije/kulta nema ama bas nikakvih simptoma opsodnutosti cak naprotiv. To se svodi na ono moja novcanica od 100 dinara nije faslifikat jer je moja. Plus tu ih ceka ona Hristova kad su ga optuzili da pomocu kneza djavolskog izgoni djavole. Tako da im je to mnogo, mngo suplja prica. Свакако. Али тако неки објашњавају Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Нетачно. Имаш у Делима апостолским у 16. глави сусрет ап. Павла и жене са погађачким духом. Нормално се понашала, само што је погађала и прорицала. Кад је ап. Павле истерао демона (и то само зато што му је досађивала говорећи наглас истину!)-ништа спектакуларно се није десило осим - што више није могла да прориче и погађа (тј. види прошлост у детаље). Немој да униформишеш свако препуштање оној страни са најтежим случајевима. Зашто материјалистички опис-има склупчаног демона? Ма тај се може ширити на све стране, што би се клупчао. Ствар је повезивања воље човека и неког другог. Знаш колико лако се може кроз помисли управљати савременим младим људима васпитаним да функционишу по принципу "што на ум то на друм"? Нема потребе да му седи на грбачи. Чисто играње пикада где је човек мета а помисли и слике стрелице. Млад човек, није научио како да се моли али зна како се користи кондом. Шта ти треба више од слике неке лепе младе девојке у његовом уму. Нема промашаја, свака погађа "у сриду". Сврха допуштања да неко буде поседнут је апсолутно Божије поштовање слободне воље човека-да се сједини да демоном, а не Христом. То никакве везе нема поређење са младима данас. Имало би везе кад би поредио неког ко би имао имплант у мозгу, који би био повезан на неуронске синапсе, чиме би се на даљину могло стимулисати мозак, и производити нежељене мисли. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Postojanje epilepsije i slicnih bolesti u coveku ne znaci da se u njemu nastanio i necastivi. Ne verujem da su vragovi neposredni uzrocnici bolesti, ni dusevnih, ni telesnih, izuzev bolesti duhovne prirode. I tu treba razlikovati - opsednutost od posednutosti. Opsednuti jos uvek moze da delimicno kontrolise svoju volju i svest, dok posednutim zli duh u potpunosti vlada i upravlja, a to se dozvoljava slobodnom voljom. Ne mora to da bude izjavom u kojoj osoba recima izjavljuje da sebe predaje Satani ili necem drugom bogoprotivnom,vec i delom tj. nacinom zivota. Krstenje u sebi nosi i cin egzorcizma. Da i hriscanin tj. osoba nakon krstenja, moze doziveti opsednutost ili posednutos, o tome nam svedoce i Apostoli, prenoseci nam rec samoga Gospoda Isusa Hrista, o tome da zli duh napusta ociscen i pometen dom (tj. dusu i telo krstenog coveka), ali ako hriscanin slobodnom voljom dozvoli njegovo ponovno vracanje, taj demon po PRAVILU dovodi sa sobom 7 gorih duhova od sebe. Smatram da ipak onima koji veruju u Hrista ali izricito ne veruju u demone (u istinitost njihovog postojanja) ili sumnjaju u to, ne treba im insistirati na tome, vec ako se uzme da je zli duh koji napusta coveka pri krstenju, a svojim povratkom donosi 7 gorih duhova od sebe (tj sedam poroka ili sedam tzv. smrtnih gerhova), jeste duh bezakonja tj. duh odbacivanja zakona Hristovog. Evo cina isterivanja Satane iz posednutostih u hramu Koptske crkve: http://www.youtube.com/watch?v=rUOQkVurrF4&feature=related feeble, Јанко, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Tamo gde se bilo ko predaje bilo kome ne moze biti satanizam uopste a taman posla da je to onaj pravi. Satanizam je cista suprotnost tome, apsolutna samodeifikacija, autotheosis, zbog toga je apsurd povezivati sataniste sa predavanjem ili sluzenjem bilo kome. Sto se 99.99% nije desilo kao i masa drugih prica preuvelicavanja u + beskonacnost sto je nazalost postala opsta praksa i sto samo otezava ozbiljnije bavljenje ovakvim pitanjima. Јеси ли се срео некад и поразговарао са младим човеком сатанистом? Који ЗНА да онај коме се моли је нај, а овај наш је "лажњак"? Који хоће да ти објаснити разлику између пентаграма и пентакала, употребу разних старих језика и сл? И који то све ради СЛОБОДНОМ вољом? И за ког осећаш да се "моли" за тебе својом унутрашњом молитвом док се ти у себи молиш за њега? "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 То никакве везе нема поређење са младима данас. Имало би везе кад би поредио неког ко би имао имплант у мозгу, који би био повезан на неуронске синапсе, чиме би се на даљину могло стимулисати мозак, и производити нежељене мисли. Дакле, Јусти не верује да мисли могу доћи са стране, већ се рађају унутар синапси, тј само од наше природе. Шта да кажем осим да онда ни Бог ни ђаво не постоји и не општи са нама, већ је то само уобразиља наших синапси. Ако желиш тако да верујеш-твоје право и твоја слобода... anajrim, Саша M. and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Јеси ли се срео некад и поразговарао са младим човеком сатанистом? Који ЗНА да онај коме се моли је нај, а овај наш је "лажњак"? Који хоће да ти објаснити разлику између пентаграма и пентакала, употребу разних старих језика и сл? И који то све ради СЛОБОДНОМ вољом? И за ког осећаш да се "моли" за тебе својом унутрашњом молитвом док се ти у себи молиш за њега? Jesam. A kako si ti iz toga zakljucio da on satanista? Rekao ti je? Masa klinaca danas govori za sebe svasta cak i efektivno deluju (sto ti kazes "mole se") pa nemaju ni pojma sta je to sto rade ni sta je to sto upraznjavaju. Jeste on destruktivan i u prelesti i naopak skroz sve to stoji ali naprosto ako se molio bilo cemu izvan svog ima nije satanista po definiciji. No sada naravno uvek mozemo siriti definiciju ali onda nam preti da izgubimo iz vida one prave prave satniste ali ti su najopasniji i pod senkom infiltrirani tamo i ovamo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Дакле, Јусти не верује да мисли могу доћи са стране, већ се рађају унутар синапси, тј само од наше природе. Шта да кажем осим да онда ни Бог ни ђаво не постоји и не општи са нама, већ је то само уобразиља наших синапси. Ако желиш тако да верујеш-твоје право и твоја слобода... А не, не може доћи мисао, него сигнал. Ми смо свакодневно бомбардовани разним сигналима из околине, а наш мозак те информације обрађује и складушти их подсвјесно, а свејсно их шаље назад у околину. Тако се двосмјерно врши наша комуникација са околином и свакодневна интерпретација и спознавање. То су толико осјетљиве ствари, да постоји милион малих узрока због кога можемо у нечему погријешити. С тога сматрам да сам сам крив кад починим гријех, не морам окривљивати неког тамо демона који ме је наговарао и сметао ми. Што се тиче Бога и комуникације, то је сасвим друга ствар. Главни наш циљ и јесте обожење, приближење Богу. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука