cloudking Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Ево овако ћемо, кад будеш прочитао један једини текст на свим темама које се баве директно православљем а на који су ти добри људи овде указивали, можемо да говоримо о твојој добронамерности, твог незаустављивог боравка овде. Procitao! Sta dalje? Ти си жртва ел да? pa... da :Viannen_loungelizard: Ти имаш проблем са Богом а не са нама, шта је теби мукице? Kako je to moguce? Pa bog ne postoji. Sta je s tobom danas? Иначе добро ескивираш модерацију, јер си наводно атеиста кога занима православље. Требало ти је доста година да саградиш варку ел да? Ulozeno je dosta energije u taj projekat i, da, trebalo je dosta godina da pocnu da stizu prvi rezultati... Budi u toku- uskoro oformaljavam novu crkvu koja ce pravoslavalje da baci na kolena. Ниси добронамеран и то је све што имам теби да кажем. Za nekog ko ima samo to da mi kaze bas mi dosta stvari pricas... nije da mi smeta, samo... ono... primecujem... Додуше кад већ причамо о православљу, додај слободно сва имена а не само нас. Никад нисам видео да се неко сложио са тобом. To sto ti ne vidis je vise oftamoloski nego verski problem... Inace, da se bavis verom jednako koliko se bavis mojom licnoscu (o kojoj bi do sad, siguran sam, mogao i doktorsku disertaciju da napises na osnovu iscrpnog istrazivanja koje sprovodis o mojoj licnosti prateci me po temama) verovatno bi se obozio do sad... Opet kazem ne smeta mi (laska mi stavise) nego uludo prosipas energiju... kog jos zanima tvoje mislejnje o meni? Ja ga odavno znam, ljude boli uvo a ti me pratis i pratis i analiziras i analiziras... Ako je tebi lepo i meni je lepo... ja ,znas, volim da je drugima lepo, nego da ne ispadne privid lepote a ovamo si zapravo moj... pa, rob, zapravo... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 @@cloudking, Е овако, чини ми се да твој пост има нека два дела, али у сваком случају врло си добро уочио неке свари. Прво, ја лично не могу никоме да кажем да знам да је нешто хришћанство, да је нешто овако или онако. Због тога што нити имам образовање нити имам ни духовно ни животно искуство, јер не могу рећи за себе да сам посебно духовно узнапредовао, у смислу да сам пун врлина или да се много трудим око активног црквеног живота. Али наравно увек могу да кажем у шта ја лично верујем. Е сад, са поменутим члановима, као и са тобом и свима уосталом се некад слажем некад не слажем, зависно од теме. Углавном никад нисам бежао да изнесем своје мишљење, мислим да мање више сви знају у ком сам фазону. Такође, немам времена да учествујем у свакој теми, многе ни не приметим. И на крају, чини ми се искрено да људи када причају са мном мало се више потруде да нађемо заједнички језик него са тобом, јер си некако стекао репутацију интернет прзнице. Хоћу рећи, мислим да би када бисмо се сви уживо дружили, многи ставови били ублажени. Што се другог дела и Цркве, тј. стања у Цркви тиче, било би бесмислено да причам да је стање у Цркви на високом нивоу кад очигледно није. Чести фејлови у иступању у јавност, многе такорећи афере на које се могло боље реаговати, много људи којима ту просто није место. Све то стоји, али треба имати у виду да смо Црква сви ми а не само њен клир, такође да и међу клиром има највећи број добрих људи, а да мањина упада у око, као и у свакој професији, треба имати на уму да смо имали 50 година комунизма у коме је теолошко образовање било знатно ниже од потребног и у коме је сама црквена организација морала бити под некаквим утицајем власти, имамо и дан данас тежак период итд. Значи нереално је очекивати да стање у Цркви буде нешто посебно изнад општег стања у друштву. Све бољке нашег друштва и свих његових елемената погађају и Цркву. Једина разлика је што ми верујемо да она без обзира на то како се неки њени припадници понашају и даље проповеда истинито и спасоносно учење, које се додуше и у пракси често лоше примењује (има епархија за које људи из њих кажу да се нико никад не причешћује ван поста нпр.) али које и даље само по себи има спасоносну вредност. Не кажем да твоја критика уопште није на месту, и ја често не могу да поверујем да је неко испред Цркве себи дозволио неку глупост, али треба да увек одвајаш дневнополитичку, да тако кажем, активност Цркве, од поруке коју она шаље и која је иста већ хиљадама година и у суштини гласи "љубите једни друге". cloudking је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Ako može samo da se vratimo na temu. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Neće svako ko viče Gospode, Gospode, ući u carstvo Hristovo. Često je bolje da ćutimo. Ја тебе разумем Милане, ни ти ниси од оних који ћуте и тихују, само ти треба прилика, па да унесеш себе у дискусију. Ја нешто друго не разумем, покушавам да проникнем где сам ја то празнословио са Господе, Господе, па да заслужим коментар. У принципу обраћао сам се облаку и написао оно што је мој утисак. Ја га лагати нећу, да постоји смисао и ван Бога. Не постоји. Па ајде да се вратимо на тему. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Kako je to moguce? Pa bog ne postoji. Sta je s tobom danas? И наравно сад питање шта ћеш ти опште на теми? Дакле поновићу неразумни човече, Бог се не спознаје без вере, дакле теби недостаје основно образовање, за ову тему. Вероватно би било другачије да се понекад барем замислиш, шта хоће неко да ти каже. Браво савладао си, опште пристојно понашање у комуникацији, то ти је недостајало годинама, али нама овде то није циљ. Наш циљ је Христос. Занимљиво како православље доживљаваш као форумску неформалну комуникацију а то је апсолутно далеко и небулозно. Ниси ти прочитао текст а више није ни битно... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Inace, da se bavis verom jednako koliko se bavis mojom licnoscu (o kojoj bi do sad, siguran sam, mogao i doktorsku disertaciju da napises na osnovu iscrpnog istrazivanja koje sprovodis o mojoj licnosti prateci me po temama) verovatno bi se obozio do sad... Opet kazem ne smeta mi (laska mi stavise) nego uludo prosipas energiju... kog jos zanima tvoje mislejnje o meni? Ja ga odavno znam, ljude boli uvo a ti me pratis i pratis i analiziras i analiziras... Ako je tebi lepo i meni je lepo... ja ,znas, volim da je drugima lepo, nego da ne ispadne privid lepote a ovamo si zapravo moj... pa, rob, zapravo.. Ма дај..... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Дакле поновићу неразумни човече, Бог се не спознаје без вере, дакле теби недостаје основно образовање, за ову тему. Вероватно би било другачије да се понекад барем замислиш, шта хоће неко да ти каже. Au... pa sta predlazes? Da se isclanim sa foruma? Браво савладао си, опште пристојно понашање у комуникацији, то ти је недостајало годинама, али нама овде то није циљ. Наш циљ је Христос cekaj... godinama mi je nedostajalo pristojno ponasanje u komunikaciji. Ja sam onda radio na sebi, trudio se da pobedim svoju prirodu i u tome uspeo. Sada sam bolji covek nego sto sam bio pre. A sta je Hristos, kao cilj? @ Sijakinic- sta si ono bese pricao o formi i sustini? :D @VSB- ova lekcija iz pravoslavlja nek ti bude gratis. Jer sam dobar covek u svojoj sustini пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Budi u toku- uskoro oformaljavam novu crkvu koja ce pravoslavalje da baci na kolena. Скјуз ми што се убацујем, некада мешам тебе и мурамасу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Treba samo govoriti o temi. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 zasto ja moram da budem taj koji ce... zelenom zubu... i ostaloj kliki da objasnjavam sta je to hriscanstvo? Па можда зато што си тако паметан? Откуд знам, то је сад прво што ми пада на памет. А и сабран си, што би се 'но казло, к'о сабрана дела. То се о'ма примети. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 PS. Inace, ovim postom si me potpuno porazio. razoruzao si me argumentovano i unistio logiku mog posta. Mislim da cu sutra da se pricestim... Мислим да би се ретко ко овде усудио на тако нешто. Паде ми сад на памет и да питам: Стварно, јел има неко ко би мирне душе причестио овог cloudkingа? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 @ Sijakinic- sta si ono bese pricao o formi i sustini? @VSB- ova lekcija iz pravoslavlja nek ti bude gratis. Jer sam dobar covek u svojoj sustini Ne znam šta ti ko govori ali van Hrista nema suštine čovekovog bića. Pa ako ne voliš to da pročitaš, onda ne moraš da dolaziš, što bi se mučio. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Treba samo govoriti o temi. A kako kad se zna ko izlazi iz teme i skreće panju na sebe i svoje divovsko JA. Zanima ga pravoslavlje i tema to mi pričaš? Nema veze praštaj brate, šta da ti kažem.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Стварно, јел има неко ко би мирне душе причестио овог cloudkingа? Ne postoji takav neko. Evo recimo teme radi a zato sam i ovde, ne bi bilo loše ako ima neko nešto da kaže o prožimanju Tri Ličnosti. Inače taj termin je stvarno fantastičan. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 A kako kad se zna ko izlazi iz teme i skreće panju na sebe i svoje divovsko JA. Zanima ga pravoslavlje i tema to mi pričaš? Nema veze praštaj brate, šta da ti kažem.... sram te bilo. Ja i sijakinic smo mnogo lepo pricali dok ti nisi dosao. Kao padobranac bez da se potrudis da pogledas makar o cemu smo pricali, samo si upao da zadovoljis svoju iskonski potrebu da mimo svake logike ili teme krenes da me prozivas iako te niko nit zvao nije nit te pa pominjao (boze sacuvaj), e sad, kad te cika claud stavio gde ti j mesto, sad odjednom MENE prozivas da skrecem temu?! Drzi se ti tog Isusa... neki ljudi van njega stvarno nemaju nikakav smisao... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука