Jump to content

Шта је све потребно да би се уписао ПБФ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ово и мене брине.. баш глас... не бих да се хвалим, но слух ми је невероватан. Свирам гитару, прим тамбурицу, мало клавир чапркам, но глас ми и није неки... а сад 26 јуна ми је пријемни на ПБФ...

но ја се уздам у Њега... Он је тај који држи све у рукама!

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог!

Имам пријемни 26 јуна за ПБФ. такође, имам пар питања...

у вези дома.

1. кад се конкурише?

2. да ли увек има места за првогодишње студенте?

3. какви су услови у дому? (вц, кревети, и остало)

4. како се плаћа, и где има да се једе?

5. одговорите на прошла питања :Р

6. озбиљан сам...

хвала.. поздрав :*

Подели на овим сајтовима

Ово и мене брине.. баш глас... не бих да се хвалим, но слух ми је невероватан. Свирам гитару, прим тамбурицу, мало клавир чапркам, но глас ми и није неки... а сад 26 јуна ми је пријемни на ПБФ...

но ја се уздам у Њега... Он је тај који држи све у рукама!

Колико ми је познато нећеш певати на пријемном, зато само опуштено и да положиш :)

Их да знаш как`их попова музичких антиталената има... Тројица служе заједно и у три различита тоналитета читају јектеније, па још кад један исти у следећем кругу промени и онај свој почетни...не знаш ни кога ни како да у`фатиш кад си за певницом... Видећеш (а ако Бог да и нећеш ;-) )

• Волим 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

1. Svake godine je konkurs za dom bio do kraja septembra meseca a lista izlazi par dana pre fakultetske slave 9.oktobra.

2. uvek ima mesta za starije studente ali oni se posebno rangiraju u odnosu na brucose

3. brcosi uvek dobijaju trokrevetnu sobu a prostorija gde su wc i tus kabina se dele izmedju dve sobe i zajedno se i cisti

4. ove godine se mesecno placalo 4350 dinara mesecno a menza ide na karticu,to se vadi preko studentskog centra

Sve ovo sto sam nabrojao osim hrane je vezano za dom koji je u sklopu fakulteta a sto se tice drzavnog doma i menze to sve pogledaj na sajtu studentskog centra,mislim da ima tamo objasnjeno kako se sta radi (cena drzavnog doma je oko 1000 dinara mesecno)..evo ti sajt http://www.sc.rs/sc/index.php nadam se da sam ti pomogao makar malo :)

Подели на овим сајтовима

конкуриши за државни. јефтиније је а услови су ок.

и конкуриши за богословски интернат- у случају да не прођеш на државни

Подели на овим сајтовима

3.(mislim da se misli na saborne poslanice)1 apostola jude 1 apostola jakova 2 apostoal petra i 3 jovana bogoslova

4.putir je visak, epitrahilj(pretstavlja pastirsku sluzbu) omfor(znak vodeceg pastira neke crkve)

9.liturgiji oglasenih

Ako neko ima pitanja,koja su prosle godine bila na prijemnom neka posalje,bicu mu zahvalan.

Подели на овим сајтовима

А ти батице лепо пријави попа који те крстио код надлежног епископа, па да видимо какав ће доказ да да што те није уписао у књигу крштених. И то да урадиш да те ни мало не гризе савест.

Не разумем чему пријављивање свештеника надлежном епископу? Очигледно је да је пропуст у питању, а не злурада намера.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Није то класична пријава, него се направи записник у парохијскојн канцеларији , који потпишу родитељи или кумови детета, па се то проследи Епархијском суду, који донесе одлуку о накнадном упису у матичну књигу крштених.

Или се нађе свештеник који је пропуст направио, па кад се сети шта је заборавио, да накнадно упише у МКК.

Подели на овим сајтовима

Поздрав! Може услуга? :)

Можете ви, или неко други са форума, да ми напише сврху свих Светих Тајни, пример о Крштењу - оно служи да ....

Св. Причешће - оно служи да...

али све да буде око 2-3 реченице. као тезе тако нешто.

и још пар питања, ко има живаца нек изволи помоћи брату :)

1. По православном схватању грех је: а. коначност људске природе б. љубав између м. и ж. в) угрожавање другог.

2. Шта је све написао еванђелист Јован? (јеванђеље, откривење???)

3. Наведи пастирске посланице: (какве су то?)

4. Прецртај неодговарајуће појмове:

подризник, епитрахиљ, путир, наруквице, појас, стихар, дискос, фелон, омофор, митра

ако неко има додатно времена да ми још објасни шта које значи.

5. Кад је тачно прекинута анатема из 1054? (1960, 1962?)

6. Са ким се богословски сукобљавао Св. Григорије Палама? (Варлаам?)

7. Ко је највећи руски иконописац?

8. Шта значи реч АДАМ? (сви људи?)

9. У ком делу Литургије се чита Свето Еванђеље?

то би било то... хвала унапред..

1. Ово питање је јако глупо, јер грех представља промашај циља, али системом елиминације остаје да је тачнан одговор под А;

2. Јеванђелиста Јован је написао Јеванђеље, 2 посланице и Откривење;

3. Пастирске посланице: 2 посланице Тимотеју и једна Титу.

4. Неодговарајући појмови су путир и дискос, јер су то предмети на којима се чувају дарови за причешће и из којих се причешћујемо. Остало су делови одежде: подризник (хаљина која се прва облачи), епитрахиљ (трака коју свештеник носи око врата и спушта до колена и без које не може вршити ни једну службу), појас (ставља се преко беле хаљине коју свештеник облачи на Литургији), стихар (украшена хаљина коју носе ђакони, чтечеви итд), фелон (део одежде који свештеник облачи последњи, напред иде отприлике до појаса, а на леђима се спушта скоро до средине ногу), омофор (део одежде коју само епископ носи, трака слична епитрахиљу) и митра (круна коју владика носи);

5. 7. децембра 1965;

6. Варлаам је био најзначајнији противник светог Григорија Паламе;

7. Преподобни Андреј Рубљов;

8. Адам значи у "Земља", тј. начињен од земље. У буквалном преводу са хебрејског, значење имена је „бити црвен (да буде црвен)“, што упућује на боју људске коже. Постоји и тумачење да ово име значи „сачињен од црвене земље“.На језику Асираца значи "направити".

9. Литургија речи или литургија оглашених.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

4. наруквице су две траке које се стављају и привезују око десне и леве руке и њима се притежу рукави беле хаљина коју свештеник носи испод фелона, а изнад манитије.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

ја ич слуха немам и за себе мало мрмљам, ал има један брат који има фино слуха ал мало чудњикаво пева и има неки неуобичајен раскорак са свима осталима ... у почетку ми је баш раштимовано звучао јер се гласно чује пре или после свих и мало ми је сметао понекад кад бих био уморан и раздражљив толико да се окренем да видим где је и јел озбиљан, ал сад ми увек недостаје кад га не чујем на Литургији и гледам јел ту, бринем се што није дошао.

не да ми више не смета, него ми недостаје :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...