Jump to content

Шта је све потребно да би се уписао ПБФ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

1. Три

2. супротан звук, контра звук (односи се на певање две певнице, које стоје једна наспрам друге)

Čeka imam i ja pitanje :D

Misli predpostavljam šta je odgovor, ali ajde da pitam

Je li se misli na ono ženiš se pa se razvodiš i tako kad se 3. put oženiš to je to. Ili se misli nešto kao miuslimani tri puta od jednom :D

Подели на овим сајтовима

1. Три

2. супротан звук, контра звук (односи се на певање две певнице, које стоје једна наспрам друге)

Хвала.

JE li ovo kako da kažem nauka o Svetom Duhu, dobro ne nauka već izučavanje istog?

Нисам још упознат са тим нити способан да ти добро одговорим, али пре бих употребио термин учење, како је написао 

@@verum est in beer

Je li se misli na ono ženiš se pa se razvodiš i tako kad se 3. put oženiš to je to. Ili se misli nešto kao miuslimani tri puta od jednom :D

Да, нису полигамни бракови, мораш да се разведеш да би се поново оженио.

Подели на овим сајтовима

Мисли се не три брака.

Подели на овим сајтовима

JE li ovo kako da kažem nauka o Svetom Duhu, dobro ne nauka već izučavanje istog?

Пневма је Дух  а логос је реч, учење, научавање, говор, наука... Дакле учење о Духу Светом. 

Подели на овим сајтовима

• Гости

1. Три

moram da ispravim odgovor,

dozvoljeno je 4 ,tj. prvi brak + tri iz snishođenja.

Подели на овим сајтовима

Za četvrti treba da budeš kralj (al', doslovno)...a i onda nije sigurica...

Да, оном једном византијском цару је дозвољено (чик, да су смели да му не дозволе :)).

Подели на овим сајтовима

Да, оном једном византијском цару је дозвољено (чик, да су смели да му не дозволе :)).

Па не само византијском, но и једном нашем :)

Подели на овим сајтовима

Па не само византијском, но и једном нашем :)

Јесте, Милутин, у праву си. Краљ је краљ, а сила Бога не моли. :) Него, ја сам расуђивао по канонима Светог Василија. Не могу сад да проверавам, али мислим да је укупно дозвољено три брака. С тим што је обред венчања један за први брак, а за наредне је другачији (ко није знао).

Подели на овим сајтовима

Јесте, Милутин, у праву си. Краљ је краљ, а сила Бога не моли. :) Него, ја сам расуђивао по канонима Светог Василија. Не могу сад да проверавам, али мислим да је укупно дозвољено три брака. С тим што је обред венчања један за први брак, а за наредне је другачији (ко није знао).

https://www.pouke.org/forum/topic/4216-razvod-braka-u-pravoslavnoj-crkvi/?p=876122

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Александар Милојков,

Evo šta kaže, našao sam na svetosavlju, sve zavisi od stepena srodstva - uslova za brak (bračne smetnje), tako da se negde dozvoljava treći, a negde i četvrti.

Očito kada se globalno sagleda, ukupno je dozvoljeno  4.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/zakoni/bracna-pravila-spc.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...