Jump to content

Шта је све потребно да би се уписао ПБФ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Е да, хтео бих ићи баш факултет. Имам 18 година, и сад сам матурант, идем у Техничку школу (маш. техничар за комп. конструисање) . Нем појма шта бих да упишем. Хтео сам Историју на Филозофском (Нови Сад) - слабе су ми финансије :(

Па сам ето размишљао и о Богословији.

Не бих ја да будем свештеник, нит монах, већ теолог. Привлачније ми је то звање, јер као свештеник, или монах, морам се много тога одрећи, на шта нисам спреман.

Поздрав! :)

Подели на овим сајтовима

Не бих ја да будем свештеник, нит монах, већ теолог. Привлачније ми је то звање, јер као свештеник, или монах, морам се много тога одрећи, на шта нисам спреман.

Pa pazi, ne bih da zvucim kao da ti sudim ili nesto, ali ako nisi spreman na odricanje onda ne treba ni da studiras teologiju, bez obzira da li ces posle biti teolog-laik ili svestenik.

Sta je to cega se moras odreci kao svestenik a kao teolog ne?

U svakom slucaju, srecno. :)

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Сине, бити богослов је подједнако велико одрицање као и бити свештеник или бити монах, само што се одричеш неких других ствари.

Мој савет: ако не знаш шта би уписао - не уписуј богословски факултет.

Иначе, кад се каже "богословија" подразумева се средња богословска школа, а факултет се зове "богословски факултет"

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

-Blagoslov nadleznog episkop(koji mozez dobiti preko svog svestenika),-biti aktivan clan crkve i pravoslavno krsten,-imati manje od 18 godina,-Poloziti ispit kod Episkopa ili Arhijerejskog namesnika(oce nas,simbol vere,poznatiji tropari,neka osnovna pitanja vere(preporucujem knjigu Vl.Nikolaja-Katihizis)itd),odlicno vladanje i ocene, i Episkopu pismeno dati rec da ces posle svog obrazovanja steci svestenicki ili monaski cin .

Ово је за богословију? Тиха језа. Малолетни клиња даје обећање да ће постати свештеник или монах.

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Ти си машинац. Упиши неку технику, технологију... Ето, технолошко-металуршки је веома перспективан.

Подели на овим сајтовима

Ти си машинац. Упиши неку технику, технологију... Ето, технолошко-металуршки је веома перспективан.

Јесте.. али то мене не занима... фалила ми 3 бода да упишем друштвено језички у гимназији, и јако сам се разочарао... и онда, наставио сам с машинством... да живим пре 30 година живот, онда је машинство имало предност... а где ћу се сад у Србији запослит'? :)

Подели на овим сајтовима

Јесте.. али то мене не занима... фалила ми 3 бода да упишем друштвено језички у гимназији, и јако сам се разочарао... и онда, наставио сам с машинством... да живим пре 30 година живот, онда је машинство имало предност... а где ћу се сад у Србији запослит'? :)

Ако ти је мотив за богословље запослење, онда си промашио адресу. Не моралишем, говорим о фактичкој ситуацији

Подели на овим сајтовима

Пази, Кириле, мораш и то знати: "Чудни су путеви Господњи"... Можда се деси да у току студија заволиш свештенички позив... Многих је тог типа. Уписао је, али је заволео свештенички чин... Ако имаш вољу, само напред, брате, па како Бог заповеда...

Подели на овим сајтовима

Е да, хтео бих ићи баш факултет. Имам 18 година, и сад сам матурант, идем у Техничку школу (маш. техничар за комп. конструисање) . Нем појма шта бих да упишем. Хтео сам Историју на Филозофском (Нови Сад) - слабе су ми финансије :(

Па сам ето размишљао и о Богословији.

Поздрав! :)

Искрено. Похвално prst ka gore

Изгледа да имаш афинитета према друштвеним наукама, и треба да одабереш нешто што волиш и што те занима. Школарине су генерално ниже на друштвеним факултетима, него на техничким, ваљда можеш "упасти" и на буџет..?

А што се тиче практичне примене (читај: исплативости), ко зна шта Србији треба...

Вероватно стручан човек који савесно ради свој посао!

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

Искрено. Похвално prst ka gore

Изгледа да имаш афинитета према друштвеним наукама, и треба да одабереш нешто што волиш и што те занима. Школарине су генерално ниже на друштвеним факултетима, него на техничким, ваљда можеш "упасти" и на буџет..?

А што се тиче практичне примене (читај: исплативости), ко зна шта Србији треба...

Вероватно стручан човек који савесно ради свој посао!

Имам афинитета, признам. (није сад да се хвалим хахахахах)

углавном, занима ме јако историја (углавном о лошој срећи Срба кроз историју), географија, музика, спорт (једино бих стони тенис тренирао :) ), језици ми јако добро иду (знам енглески ко из рукава, руски знам да читам, такође италијански, немачки, француски помало, само не знам значења :) )

Тако да сам мислио да је за мене неки друштвени факултет... Поздрав :)

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • Гости

Четири књиге, до којих је доста тешко доћи, сада можете погледати и преузети овде. Наравно, увек је препорука да купите књигу у Вашој црквеној продавници ако је можете наћи:

https://mega.co.nz/#!xkQWHLjZ!ImDk4HWmZXt226-SvVka2XC2OHqBlYgOA-3g61hX4E0

ibuz97w2czKZZb.JPG

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...