Милан Меденица :) Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Imaš,pp,čat,možeš i pismo da mi napišeš ,pa me pitaj šta ti nije jasno ,nema potrebe da spamuješ temu i skrećeš pažnju na sebe изволи, имаш част https://www.pouke.org/forum/topic/18929-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%98%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B5/page__st__1656#entry673925 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Ne slažem se da ih ne treba porediti, naprotiv. Ja mislim da monah nije manje ispunjen od seksualca iako nije u braku. Ko kaže da se odriču? - Ne odriču se, naprotiv i oni žele decu i imaju ih... Pa kako je onda priroda stvorila neplodne heteroseksualce? Po tebi ni oni nisu za brak i ne treba da imaju dece! Na osnovu čega smatraš da je opredeljenje? Jesi li razgovarala sa nekim homoseksualcem? А како то хомосексуалци имају децу? Хомосексуалци нису створени неплодним, тј. има их и таквих, као и хетеросексуалаца, али се они одричу да ту своју полодност остваре иако су у могућности као и хетеросексуалци. Одричу се онога што могу, јер покушавају да се остваре у ономе у чему то што могу је неоствариво. Поредиш неполодне по природи и оне који су то по опредељењу (да се тако изразим). Дакле, хомосексуалци су репродуктивна бића, али не у хомосексуалном односу, разумеш? Е, зато сматрам да се у исто време одричу датих права и иста неосновано траже. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 DNFTT Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djuka Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Svakako,pozabavi se tim i videćeš da ih ima,ne samo poligamnih već i svakih drugih. Hrišćanstvo je vera koja je veoma zahtevna,traži celog čoveka,sve za Hrista ,tako da ili prihvati pravila igre ili se odalji i ne skrnavi. Hrišćanstvo je "vera koja je veoma zahtevna"... Stvarno? Da mi nisi rekao ne bih znao, zaista... Ja ovde govorim o savršenstvu, ljubavi prema neprijatelju, davanju celog imetka siromašnima i ti mi sad kažeš da je "Hrišćanstvo vera koja je veoma zahtevna". Pa lepo... Nijedan ljudski greh ne može da povredi Hirsta i savrešnstvo Božijeg postojanja. Naprotiv, Hristos (pričešće) je oganj koji sažiže i očišćuje - dakle, On deluje na nas, mi Njemu ništa ne možemo... P.S. Osim jedinog neoprostivog greha ako se ne okaje - hule na Duha Svetog (Duh je Duh Zajednice = Crkva = Telo Hristovo - ko cepa Crkvu povređuje Hrista) . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djuka Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Да није ulja85 неко ко није хришћанин, па дошао да нас тролује... Pa ako se iz mojih postova ne vidi da sam u Crkvi, onda stvarno ne znam šta da napišem... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Pa ako se iz mojih postova ne vidi da sam u Crkvi, onda stvarno ne znam šta da napišem...Можда си у некој цркви, али да си у Православној Цркви не би причао тако, осим ако ниси званично у Цркви, а заправо апостат као што су премноги (цитираћу блаженог Августина, како је приметио Толико много оваца вани, толико вукова изнутра!). Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djuka Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 [quote name=malina ' timestamp='1341599313' post='673929] А како то хомосексуалци имају децу? Хомосексуалци нису створени неплодним, тј. има их и таквих, као и хетеросексуалаца, али се они одричу да ту своју полодност остваре иако су у могућности као и хетеросексуалци. Одричу се онога што могу, јер покушавају да се остваре у ономе у чему то што могу је неоствариво. Поредиш неполодне по природи и оне који су то по опредељењу (да се тако изразим). Дакле, хомосексуалци су репродуктивна бића, али не у хомосексуалном односу, разумеш? Е, зато сматрам да се у исто време одричу датих права и иста неосновано траже. Nije! Je l' tebi toliko teško da shvatiš da može da postoji muškarac koji ne može da bude sa ženom? Ne zato što ne želi, nego ga ne privlači. Ne može da bude na silu sa njom. Razumeš? Je l' treba da laže i sebe i nju? I kave sve frustracije i bolesti mogu da izađu iz takvog braka. I supružnika i - ne daj, Bože - njihove dece... Homoseksualci uzimaju doniranu jajnu ćeliju i surogat majku (koju inače uzimaju i heteroseksualni parovi) i tako imaju decu. Ne odriču se svojih prava u tom smislu. Naprotiv... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djuka Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Можда си у некој цркви, али да си у Православној Цркви не би причао тако, осим ако ниси званично у Цркви, а заправо апостат као што су премноги (цитираћу блаженог Августина, како је приметио Толико много оваца вани, толико вукова изнутра!). Haha! Pa slavni propovednik Arije je pričao o Hristu kao o stvorenju pa je pozvan na pokajanje. Svi smo mi na putu spasenja i moguće je pogrešiti. Ja priznajem da možda grešim, a ti? Ne bih rekao... E, to je opasno. Kad misliš da si apsolutno u pravu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Nije! Je l' tebi toliko teško da shvatiš da može da postoji muškarac koji ne može da bude sa ženom? Ne zato što ne želi, nego ga ne privlači. Ne može da bude na silu sa njom. Razumeš? Je l' treba da laže i sebe i nju? I kave sve frustracije i bolesti mogu da izađu iz takvog braka. I supružnika i - ne daj, Bože - njihove dece... Homoseksualci uzimaju doniranu jajnu ćeliju i surogat majku (koju inače uzimaju i heteroseksualni parovi) i tako imaju decu. Ne odriču se svojih prava u tom smislu. Naprotiv... Да, разумем да не може, разумем да га не привлачи...И не треба да улази у такав однос. Само та прича са сурогат мајком само још више продубљује проблем. Шта је са фрустрацијама детета које могу проистећи због тога што дете можда зажели ту мајку, а она га по наруџбини родила и нестала, не жели га? Сви ти односи некако продубљују бољку и проблем шире. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Ja priznajem da možda grešim, a ti? Ne bih rekao... E, to je opasno. Kad misliš da si apsolutno u pravu!Ово је као да расправљамо има ли Бога, па ме оптужујеш да ти признајеш да можда грешиш у тврдњи да Га нема, али да ја мислим да сам апсолутно у праву, те да је то опасно. Таква констатација би била на месту када бих расправљао са атеистом, али не и када расправљам са неким ко тврди за себе да је хришћанин... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Ма шта ту причате, педери ће у пакао и тачка! Милан Меденица :) and Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djuka Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 [quote name=malina ' timestamp='1341602907' post='673983] Да, разумем да не може, разумем да га не привлачи...И не треба да улази у такав однос. Само та прича са сурогат мајком само још више продубљује проблем. Шта је са фрустрацијама детета које могу проистећи због тога што дете можда зажели ту мајку, а она га по наруџбини родила и нестала, не жели га? Сви ти односи некако продубљују бољку и проблем шире. Postoji stres i kod majke. Ali to je problem koji se rešava uz pomoć psihologa. No ovo postoji i u slučaju da heteroseksualni par uzme surogat majku... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 (измењено) Ма шта ту причате, педери ће у пакао и тачка!Mа шта се ти ту јављаш, када си ти баш тежак по питању одбране брака као сакрамента? :0104cheesy: Измењено Јул 6, 2012 од Александар Богдановић Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djuka Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Ово је као да расправљамо има ли Бога, па ме оптужујеш да ти признајеш да можда грешиш у тврдњи да Га нема, али да ја мислим да сам апсолутно у праву, те да је то опасно. Таква констатација би била на месту када бих расправљао са атеистом, али не и када расправљам са неким ко тврди за себе да је хришћанин... Ja ne mislim tako... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 6, 2012 Пријави Подели Написано Јул 6, 2012 Mа шта се ти ту јављаш, када си ти баш тежак по питању одбране брака као сакрамента? :0104cheesy: Ја сам мртав озбиљан. Лепо каже апостол Павле да мужеложници неће наследити Царства Божијег. И тачка! Педерима то лепо треба рећи, не треба људима давати лажну наду. Е, сад, што апостол Павле и о неким другима говори да неће ући у Царство, то је друга тема. За превладавање и преображење сексуалности постоје у Цркви два пута: муж и жена=брак, као и монаштво. Педерастија је грех. Милан Меденица :), Дијана. and Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука