-Владимир- Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Питање стварно јесте глупо,исто може да се постави питање" Може ли Бог у игри "не љути се човече" да добије број пет и да помери фигуру шест поља а да при том не прекрши правила игре". Мислим, може ако промени правила игре али зашто би то радио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Evo i ova dva pogleda na matematiku: http://www.closertotruth.com/video-profile/Is-Mathematics-Invented-or-Discovered-Gregory-Chaitin-/1433 http://www.closertotruth.com/video-profile/Is-Mathematics-Invented-or-Discovered-David-Gross-/451 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Interesant Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 ja mogu da skocim 30 metara u dalj ali necu i ne moram Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Рече му један од ученика његовијех, Андрија, брат Симона Петра: Овдје има једно момче које има пет хљебова јечменијех и двије рибе; али шта је то на толики свијет! А Исус рече: посадите људе. А бјеше траве много на ономе мјесту. Посади се дакле људи на број око пет хиљада. А Исус узевши оне хљебове, и давши хвалу, даде ученицима, а ученици онима који бијаху посађени; тако и од риба колико хтјеше. И кад се наситише, рече ученицима својијем: скупите комаде што претекоше да ништа не пропадне. И скупише, и напунише дванаест котарица комада од пет хљебова јечменијех што претече иза онијех што су јели. https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=ijekav&book=43&chap=6 Sinergija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Врло је тешко наћи неки део математике који нема баш никакву примену или нема директне везе с нечим што има примену. Али небитно, чак и да је тако као што кажеш, математика је пре свега дисциплина људског духа и ту примена уопште ниј имепратив, баш као и у фундаменталној науци. "Ja mislim da nema nikakvog smisla očekivati "korist" od nauke išta više nego očekivati "korist" od apstraktnog slikarstva ili horskog pevanja ili skoka u dalj ili Sicilijanske odbrane. To su sve stvaralačke aktivnosti čovečanstva bez kojih bi ljudsko postojanje samo po sebi bilo lišeno smisla." (Milan Ćirković) Da, ali ponavljam, ja, kao veoma paktična osoba, nikad nisam shvatala poentu nekih delova matematike (kao ni npr, filozofije, koju moj drug studira, pa imam uvid u gradivo... beskorisno potpuno). Npr, nikad nisam shvatila u kojoj oblasti nekome mogu da trebaju integrali, osim profesoru koji će da ih ispredaje. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 kao mozaik koko, to je djelić bez kojeg cjelina ne može da funkcioniše "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Da, ali ponavljam, ja, kao veoma paktična osoba, nikad nisam shvatala poentu nekih delova matematike (kao ni npr, filozofije, koju moj drug studira, pa imam uvid u gradivo... beskorisno potpuno). Npr, nikad nisam shvatila u kojoj oblasti nekome mogu da trebaju integrali, osim profesoru koji će da ih ispredaje. Куд баш интеграле да потрефиш. Интеграли и диференцијални рачун су две фундаменталне ствари у математици без којих не би било могуће објашњење и разумјевање појава око нас. Без интегралног и диференцијалног рачуна не би било могуће прочавати разне видове практичне науке попут хидрологије, хидрогеологије, хидраулике, хемије, механике, термодинамике, примјењене статике и динамике итд... Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небољуб Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Постављено питање најрадије бих сматрао својеврсним задатком из математике. Зато ми је задовољство да покушам да на њега одговорим. Ви сте у самом питању изнели тврдњу да су природни закони ( као нпр. закони физике ) подређени законима математике. Физички закони важе једино ако се могу математички потврдити. Одатле следи да је немогућа ситуација у којој је физички закон нарушен, а да притом није нарушен математички закон који га доказује ( јер, што би рекли математичари, из тачног (математика) не може произилазити нетачно (физика)). Из овога је јасно да Бог, који крши законе физике, истом приликом крши и математичке законе из којих су ови физички произишли. Дакле, Бог може кршити математичке законе. Пример1. Ако математика тврди да је 1 = 1, то значи да 1 кг на левом тасу ваге мора бити једнак 1 кг на десном тасу. Ако Бог учини да леви килограм "претегне" ( што за њега није нарочито тешко), он је тиме нарушио горњу математичку једначину. Пример2. Који је други закон, ако не математички, Господ прекршио када је са 5 хлебова и 2 рибе нахранио 5000 људи (не рачунајући жене и децу), при чему је претекло 12 пуних котарица? (Јеванђеље по Матеју, 14. глава) Пример3. И на послетку: Бог је један, али је Тројица. Ако после ових примера нисам остао јасан, опростите ми, али се свакако позабавите математиком. Sherlock H., Дијана., Sinergija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Neboljube smajolik78 na zru obi-wan је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небољуб Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Neboljube smajolik78 na zru Боље вас нашао. 138999 obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Npr, nikad nisam shvatila u kojoj oblasti nekome mogu da trebaju integrali, osim profesoru koji će da ih ispredaje. Njutn je "izmislio" metod za resavanje integrala da bi resio prakticne probleme iz mehanike. Ukratko, integrali imaju primenu svuda. Prvo su morali da budu izmisljeni integrali da bi ti mogla da kucas na tom kompjuteru. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 I fell upon that rock yeah He's beyond the shadow Of your doubt an' mine He's no man's opinion He is truth divine Sinergija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Npr, nikad nisam shvatila u kojoj oblasti nekome mogu da trebaju integrali, osim profesoru koji će da ih ispredaje. Видех сад да си ветеринар и да тражиш анатомски атлас животиња, па ми нешто паде напамет. Претпостављам да су бар неке слике из таковог атласа добијене ”магнетном резонанцијом” (MRI). Да би се из сирових сигнала добила смислена слика, користи се тзв. Фуријеова трансформација која изгледа овако: Дакле, интеграл. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 12, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Пример1. Ако математика тврди да је 1 = 1, то значи да 1 кг на левом тасу ваге мора бити једнак 1 кг на десном тасу. Ако Бог учини да леви килограм "претегне" ( што за њега није нарочито тешко), он је тиме нарушио горњу математичку једначину. Пример2. Који је други закон, ако не математички, Господ прекршио када је са 5 хлебова и 2 рибе нахранио 5000 људи (не рачунајући жене и децу), при чему је претекло 12 пуних котарица? (Јеванђеље по Матеју, 14. глава) 1. То значи да је изменио гравитационо поље испод једног таса, тако да је претегло или је привремено повећао густину једног од тегова или чак и тасова. Иако је привремено изменио природни закон, увек може да се напише нова једначина која описује ново стање. 2. Прекршио је закон одржања материје, али опет може да се напише једначина у којој ће фигурисати произвољан (по вољи Христа) фактор увећања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 megalol 0110_hahaha Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука