ines Написано Март 8, 2017 Пријави Подели Написано Март 8, 2017 http://www.portalnovosti.com/bilten-snv-a-diskriminacija-srba-porasla-za-57-posto?alphabet=mixed Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 On 7. 8. 2013. at 13:41, Grizzly Adams рече Њу Јорк је занимљив да се види, али није за живот. Expand Прођоше године, а живот има баш добар смисао за хумор... Елем, мада доста путујем и обилазим разна места, од прошле године сам ето управо у Њу Јорку. Прво што треба да се зна - има држава Њу Јорк и Град Њу Јорк (New York City - скраћено NYC). Држава Њу Јорк је углавном рурална, са малим градићима горе од Нијагаре и Бафала па све до NYC, има ту језера, мањих планина са скијалиштима и сл. Прошо сам је уздуж и попреко и доста ме подсећа на Србију по вегетацији, природи и сл. Они то зову "Upstate New York" (горња држава...?) и разликује се потпуно од великог града. Град Њу Јорк је како кажу "центар света". Тешко га је описати. То је у ствари скуп десетина малих "градића" од којих сваки има свој стил и становнике. Само на Менхетну има десетак таквих малих целина. Постоји "Мала Италија" у којој се осећаш као да си заиста закорачио у Италију, са ресторанима, кафићима чији власници баш имају онај нагласак и одећу као из мафијашких филмова, а само преко улице је кинески део са уличним тезгама и азијским воћем које никад нисам видео и не знам како се једе, све радње имају натписе на кинеском језику итд. Мало западно одатле је СоХо, фенси део у коме има доста ексклузивних продавница, живе разни уметници и сл. Па Гринвич Вилиџ у коме има доста барова са живом музиком, џез клубова, оних "станд ап" комичара и сл. Источно, преко реке је Бруклин који опет има више различитих делова, има своју кинеску четврт, као и фенси делове попут Вилијамсбурга или Керол Гарденс. Живи се углавном у "townhouses", то су оне куће "залепљене" једна за другу које излазе директно на улицу: А коштају 5-10 пута више него оне комфорне, велике куће са прелепим двориштима из неког предграђа на "средњем западу". Управо овако конфузно као ово што сам написао изгледа Њу Јорк... Има вероватно још пуно да се пише, ето само за почетак. Милан Ракић, -Владимир-, Ignjatije and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 On 11. 5. 2017. at 16:08, Grizzly Adams рече А коштају 5-10 пута више него оне комфорне, велике куће са прелепим двориштима из неког предграђа на "средњем западу". Expand Пре него што наставим и препустим га забораву ево, поново, пар сличица из мог бившег комшилука који не могу да прежалим: Срце да те заболи кад ово оставиш... Село моје лепше од Париза... Пг, Рапсоди, Ignjatije and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 On 11. 5. 2017. at 17:17, Grizzly Adams рече Пре него што наставим и препустим га забораву ево, поново, пар сличица из мог бившег комшилука који не могу да прежалим: Срце да те заболи кад ово оставиш... Село моје лепше од Париза... Expand Твој стари комшилук је прелеп. За неки одмор од око две недеље. Више од тога досади, брате, као и остала слична "жива" места. Paradoksologija, Икар Губелкијан, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 On 11. 5. 2017. at 17:27, Juanito рече Твој стари комшилук је прелеп. За неки одмор од око две недеље. Више од тога досади, брате, као и остала слична "жива" места. Expand Пг, obi-wan and Juanito је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 On 11. 5. 2017. at 17:17, Grizzly Adams рече Пре него што наставим и препустим га забораву ево, поново, пар сличица из мог бившег комшилука који не могу да прежалим: Срце да те заболи кад ово оставиш... Село моје лепше од Париза... Expand ... Stvarno lepo izgleda, ali za moj ukus je suvise generic, sto bi kaz`li Englezi, nema spontane naturalnosti... Grizzly Adams, Рапсоди and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 On 11. 5. 2017. at 18:34, obi-wan рече Stvarno lepo izgleda, ali za moj ukus je suvise generic, sto bi kaz`li Englezi... Expand Мање више је цела Мурика таква. obi-wan and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 On 11. 5. 2017. at 18:35, Juanito рече Мање више је цела Мурика таква. Expand Znam, imam neke ugledite kataloge kuca otud, i bezmalo svi planovi i slike su vrlo sablonski... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 Recimo, meni se one gore townhouses mnogo vise dopadaju, ali to je izvorno vec sasvim evropski nacin gledanja na kuce... Paradoksologija and Dijasporka је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 On 11. 5. 2017. at 17:27, Juanito рече Твој стари комшилук је прелеп. За неки одмор од око две недеље. Више од тога досади, брате, као и остала слична "жива" места. Expand Dve nedelje? Tri dana, maksimum. S tim što sam ja u vikend-naselju sličnog izgleda provela tri godine Juanito је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 On 11. 5. 2017. at 18:41, obi-wan рече Recimo, meni se one gore townhouses mnogo vise dopadaju, ali to je izvorno vec sasvim evropski nacin gledanja na kuce... Expand 'Olandski, realno. Juanito? obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 On 11. 5. 2017. at 17:17, Grizzly Adams рече Пре него што наставим и препустим га забораву ево, поново, пар сличица из мог бившег комшилука који не могу да прежалим: Срце да те заболи кад ово оставиш... Село моје лепше од Париза... Expand Где су тарабе, ограде неке ? Како се ви људи не покољете око међе, није ми јасно. Још кад нека живуљка пређе у комшијино и направи штету... obi-wan, Grizzly Adams, Давор73 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 On 11. 5. 2017. at 18:41, obi-wan рече Recimo, meni se one gore townhouses mnogo vise dopadaju, ali to je izvorno vec sasvim evropski nacin gledanja na kuce... Expand Али су страховите неудобне и непрактичне, барем ове холандске... Наравно, има милион могућих решења између тих екстрема - конзерве сардина у центрима великих градова и огромне генеричке кућерине по разним недођијама. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 On 11. 5. 2017. at 18:42, Paradoksologija рече 'Olandski, realno. Juanito? Expand Холандске су уже. Раније наплаћивали порез на ширину, па су градили куће које иду у висину. А степенице су као мердевине, нема разлике. Најужа у Амстердаму ваљда два метра или тако нешто, туристичка атракција. obi-wan and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 On 11. 5. 2017. at 18:41, Paradoksologija рече Dve nedelje? Tri dana, maksimum. S tim što sam ja u vikend-naselju sličnog izgleda provela tri godine Expand Добро, код Гризлија је могло две недеље. Имао је фине комшинке, хутерс и одличан мексички ресторан. Grizzly Adams and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука