Jump to content

do you want to live forever?

Млађони

Препоручена порука

Nama religija ispunjava zivot i svaki njegov deo popunjava.

Па добро.

Vecni zivot moze dati samo Bog,ljudi ga mogu samo produzavati.

Рекох већ тема је о побеђивању старости не смрти. Бог не може да ми да да не старим, да ми не пропадају ћелије итд.

Pa......sad..... :)

Јесте Игњате зато што си верник ти ниси ништа срећнији од мене. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Sta bi imao od toga da zivis i 400 godina kada opet moras da umres ?Sta bi radeo sve te godine sto ne radis i sada.

Све исто бих радио! :)))

Само дуже!

Zapamti da bi ti se produzili i problemi.Koja je korist od produzetka ovog propadljivog zivota.

И проблеми су живот :)

Подели на овим сајтовима

Све исто бих радио! :)))

Само дуже!

Izem ti takav zivot. :)

Јесте Игњате зато што си верник ти ниси ништа срећнији од мене.

Zavisi od vernika.Ja mogu da uzivam u svim materijalnim "zadovoljstvima" kao i u opijanju,muzici,bludu.... isto kao i ti.Ali ti ne mozes da uzivas i budes srecann za vreme liturgije i molitve,a to su zadovoljstva koja te cine istinski srecnim bez ikakvih losih posledaca posle toga.Ja nemam potrebu da se uzdam u naucnike da bih imao duzi i bolji zivot i smrt mi ne pretstavlja kraj.

Подели на овим сајтовима

Izem ti takav zivot. :)

Ја га волим, и чини ме срећним.

Zavisi od vernika.Ja mogu da uzivam u svim materijalnim "zadovoljstvima" kao i u opijanju,muzici,bludu.... isto kao i ti.

Наравно а ту укључи када ми неко покаже да му је стало до мене или када ја неком покажем да ми је стало до њега. Кад апомогнем другару у невољи и када помогне он мени. Када се са неким сконтам на прву лопту, када неком могу да читам мисли када се са неким разумем.

Све то мене чини срећним а не само музика блуд и опијање.

Ali ti ne mozes da uzivas i budes srecann za vreme liturgije i molitve,a to su zadovoljstva koja te cine istinski srecnim bez ikakvih losih posledaca posle toga.

не могу али могу у својој соби у тишини док вежбам неку мелодију на гитари или читам новуи књигу сазнајем неке ствари осетим емпатију према неком или једноставно мислим на неког.

Заправо ја сам напустио веру јер су мени литургије досадне. Нисам осећао ништа нисам разумео ништа. Чекао сам да осетим Бога и ништа!

Молитве и нису толико. ТА стања свести су ми увек била занимљива.

Ja nemam potrebu da se uzdam u naucnike da bih imao duzi i bolji zivot i smrt mi ne pretstavlja kraj.

Ја не знам да ли ми смрт представља крај или не зато што не знам шта иде следеће. И ја се са том реалношћу мирим.

:)

Али то ме не спречава, да волим,, осећам, уживам и да ми буде лепо у разноразним стварима у овом биолошком животу. И да пробам и радим много ствари не размишљајући да ли моја религија то одобрава да ли ћу после смрти бити награђен или осуђен зато што сам урадио нешто.

Подели на овим сајтовима

al mi legla ova stvar sad :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Κолико сам схватио шта Aubrey David Nicholas Jasper de Grey каже циљ је уклањање болести, а продужење живота дође као нуспојава... мада можда нешто нисам коректно схватио...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Κолико сам схватио шта Aubrey David Nicholas Jasper de Grey каже циљ је уклањање болести, а продужење живота дође као нуспојава... мада можда нешто нисам коректно схватио...

Тако некако. Доста боелсти дође због старења набројао је тамо разлоге истог, ако се уклоне ти проблем уклањају се и болести наравно не све али уклања пропадање тела.

Подели на овим сајтовима

Вјечни живот... да он је неминовност. И живјеће се вјечно. Само питање који је истински вјечни живот? Да ли као човјек постићи бесмртност, или примити ту бесмртност од Онога који је одувјиек, који јесте, и који је истинска Вјечност?

Потенцијална људска бесмртност сад за живота...о томе су маштали многи окултисти, алхемичари, таоисти и разне друге религијске групе... Са научне стране теоретски је потпуно могуће постићи бесмртност. Потребно је уклонити узроке старости, елиминисати све потенцијалне болести, тј начини организам отпорним на болест, и можда чак уз нека механичка побољшања мишићне и коштане структуре, замјеном са графитним влакнима путем нано или пикотехнологије, учинити организам чвршћим и отпорнијим ит ето то је то...живот иде даље, живот брзо пролази, али никад није готово...

Да ли бих пристао на нешто овако? Не нека хвала. Овакав живот би се након извјесног времена претворио у пакао. Коме не би досадило јести и пити након хиљаду година, проходити читав свијет, сваки педаљ, прегазити сваку ријеку, проходити сваку гору, обићи сваки град, попети се на све врхове, и заронити до свих дубина океана...и тако док се све не испуни и шта онда....Овај свијет је просто ограничен и исцрпив и подесан за један живот у једном временском оквиру, а тада ваља умријети, да би се онда васкрснуло за онај истински вјечни живот који не може досадити јер је извор таквог живот у самом Богу, а не у ограниченом космосу.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Sta bi imao od toga da zivis i 400 godina kada opet moras da umres ?Sta bi radeo sve te godine sto ne radis i sada.Zapamti da bi ti se produzili i problemi.Koja je korist od produzetka ovog propadljivog zivota.

Ako bih radio isto sto i sada, onda je produzetak isto sto i ovo sada, pa pitanje koja je korist od produzetka ovog propadljivog zivota je ekvivalentno pitanju koja je korist od ovog propadljivog zivota. Najbolje bi bilo da sam umro odmah po rodjenju (ili ako cemo ekstremnije po zacecu), kao beba (tj. fetus), prakticno bih odmah krenuo sa vecnim zivotom bez ikakve mogucnosti da zaglavim u vecnom ognju! To bi bio okean meda bez kapi zuci!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Вјечни живот... да он је неминовност. И живјеће се вјечно. Само питање који је истински вјечни живот? Да ли као човјек постићи бесмртност, или примити ту бесмртност од Онога који је одувјиек, који јесте, и који је истинска Вјечност?

Потенцијална људска бесмртност сад за живота...о томе су маштали многи окултисти, алхемичари, таоисти и разне друге религијске групе... Са научне стране теоретски је потпуно могуће постићи бесмртност. Потребно је уклонити узроке старости, елиминисати све потенцијалне болести, тј начини организам отпорним на болест, и можда чак уз нека механичка побољшања мишићне и коштане структуре, замјеном са графитним влакнима путем нано или пикотехнологије, учинити организам чвршћим и отпорнијим ит ето то је то...живот иде даље, живот брзо пролази, али никад није готово...

Да ли бих пристао на нешто овако? Не нека хвала. Овакав живот би се након извјесног времена претворио у пакао. Коме не би досадило јести и пити након хиљаду година, проходити читав свијет, сваки педаљ, прегазити сваку ријеку, проходити сваку гору, обићи сваки град, попети се на све врхове, и заронити до свих дубина океана...и тако док се све не испуни и шта онда....Овај свијет је просто ограничен и исцрпив и подесан за један живот у једном временском оквиру, а тада ваља умријети, да би се онда васкрснуло за онај истински вјечни живот који не може досадити јер је извор таквог живот у самом Богу, а не у ограниченом космосу.

.hvala. nasznak9877777777777777777 klapklap prst ka gore pecanje navijanje

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

A sta bi sa ljubavlju?

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ako bih radio isto sto i sada, onda je produzetak isto sto i ovo sada, pa pitanje koja je korist od produzetka ovog propadljivog zivota je ekvivalentno pitanju koja je korist od ovog propadljivog zivota. Najbolje bi bilo da sam umro odmah po rodjenju (ili ako cemo ekstremnije po zacecu), kao beba (tj. fetus), prakticno bih odmah krenuo sa vecnim zivotom bez ikakve mogucnosti da zaglavim u vecnom ognju! To bi bio okean meda bez kapi zuci!

Bog je coveka stvorio da vecno zivi na ovoj planeti u zajednici sa Njim.Ovaj zivot nam je dat da bismo ponovo uspostavili zajednicu sa Bogom koja ce se nastaviti u Vecnosti.Tako da ovaj zivot ima pravi smisao samo ako se zivi u zajednici sa Bogom koji ce se nastaviti u Eshatonu.Ako je smrt kraj,tada nikakvo produzavanje nije resenje.

Lepo je Justinijan gore objasnio.Prosla bi sva zadovoljstva i nastala bi praznina.Imamo primere mnogih svetskih "zvezda" koji zive pravi pakao u drogama i raznim izopacenostima prosto ne znajuci sta ce vise sa sobom,bez motivacije i uzbudjenja.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...