Jump to content

Чедомир Јовановић: Српска Црква је мутант!

Оцени ову тему

Andre Williams

Препоручена порука

Чеду треба ставити на апсолутни игнор. А кад је упоран да прича, онда пустити музику и гледати своја посла:

http://www.youtube.com/watch?v=i_HLkA6Oh2I

Подели на овим сајтовима

da li vrijedi uopste komentarisati misljenja ovakvog ,,tipa" zar on ima ikakva prava da komentarise uredjenje crkve .Pa da je Crkva se uredjivala po ovakvima zar bi opstala 2000 god

Inace, dobro dosla na forum... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

а зашто онда иде у манастир (Раковицу) да му (епископ Атанасије) свети колач за славу...?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

а зашто онда иде у манастир (Раковицу) да му (епископ Атанасије) свети колач за славу...?

То ти је она позната прича, "нема он ништа против Бога, већ против Цркве..."

"Савле, Савле, зашто ме гониш?"

Подели на овим сајтовима

Ne slazem se sa Cedom u mnogim stavovima, ali ne bih ipak rekla ni da je stanje u Crkvi bas tako idealno.. prosto svaka jednostranost i iskljucivost je po definiciji promasaj. Mislim da kao hriscani moramo slusati i "neprijatelja" i uciti od njega, jer prijatelji nas cesto tapsu po ledjima, a znamo gde to vodi..

Npr, zar Cedino stalno pominjanje Srdjana Aleksica i insistiranje na njegovom delu vama deluje bas tako nesmisleno, ako smo vec hriscani?

I to insistiranje na belom prahu.. malo je vec isfurana prica. Tesko da bi jedan tezak narkoman zasnivao porodicu i imao 4- oro dece, i uspevao da odrzi koncentraciju u svemu sto radi.. ne znam meni to deluje plitko.

Ipak, kao hriscani, trebalo bi da se trudimo da budemo ozbiljni u svojim kritikama i komentarima, lako je osuditi i oklevetati, tesko je razumeti drugog.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Иако сам загрижени непоштовалац лика и дела Чеде Игле, сматрам да је за обележаванје новосадске рације у праву. Једино ми је чудно што то није причао раније (а имао је разлога) него баш сада пред изборе.

Ево једне песме од великог српског песника, великог Православца и још већег Србина.

Подели на овим сајтовима

Ne slazem se sa Cedom u mnogim stavovima, ali ne bih ipak rekla ni da je stanje u Crkvi bas tako idealno.. prosto svaka jednostranost i iskljucivost je po definiciji promasaj. Mislim da kao hriscani moramo slusati i "neprijatelja" i uciti od njega, jer prijatelji nas cesto tapsu po ledjima, a znamo gde to vodi..

Npr, zar Cedino stalno pominjanje Srdjana Aleksica i insistiranje na njegovom delu vama deluje bas tako nesmisleno, ako smo vec hriscani?

I to insistiranje na belom prahu.. malo je vec isfurana prica. Tesko da bi jedan tezak narkoman zasnivao porodicu i imao 4- oro dece, i uspevao da odrzi koncentraciju u svemu sto radi.. ne znam meni to deluje plitko.

Ipak, kao hriscani, trebalo bi da se trudimo da budemo ozbiljni u svojim kritikama i komentarima, lako je osuditi i oklevetati, tesko je razumeti drugog.

Нигдје није идеално, из простог разлога јер цркву чини народ, и црквени клир, долази из народа.

И кад стање у Цркви није идеално, и кад имамо то што имамо, задње је да нас на то упозорава Чеда, чедо шилерове или још неких монументалних архитектонских открића.

Вјерни народ воли своју Цркву, јер је глава наше Цркве, Христос, а Црквени великодостојници, су

слуге Христове. Ја не знам ко је наркоман, али сам чула борину песму, колико је ту праха или истине, то ви боље знате. Мислим да му није мјесту на политичкој сцени Србије.

Подели на овим сајтовима

Чеда зна зашто говори то што говори и зашто говори када говори. Прича о обележавању Рације је безмало безобразна. Градска власт је ОДБИЛА да обележава, а када је видела где то води покушала је на најмизернији комуњарски начин да се убаци у нешто што су Црква и јеврејска општина већ договорили. Дакле, прича о томе како је добро што неки политичар није завршио у Дунаву и читав говор је позив и распиривање верске мржње и Јовановић би морао да одговара.

Са друге стране прича о њему као породичном човеку је на страну и то не значи да не може због тога бити наркоман, а колико одржава концентрацију довољно је да га погледате у некој емисији или јавном наступу. Човек очигледно има велики проблем са тим, али и са многим тиковима.

У Цркви као и свугде има проблема, али су црквеномрзитељи као Чанак, Јовановић и овај ЛДП Јовановић последњи позвани да нам попују.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...