Jump to content

Чедомир Јовановић: Српска Црква је мутант!

Оцени ову тему

Andre Williams

Препоручена порука

mislim da ste se zeznuli...siguran sam da je Čeda mislio da smo jaki kao nindža-kornjače ali mu po neki učitelj Splinter nije baš po volji... drugačiju poruku ja ovde ne vidim

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

Чанак је паметан човек и његове критике СПЦ-а су сасвим на месту. Чеда само скупља политичке поене (или мисли да их скупља).

Што се тиче новосадске рације, то што је СПЦ урадила, не би смело да прође ни у једној нормалној земљи. Међу погинулима је било и атеиста и комуниста, а било је и Јевреја.

Подели на овим сајтовима

Факат је да је СПЦ у дубоко у проблемима, и факат је да се „гурају под тепих”...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Оцена Чанка да је СПЦ клерофашистичка организација је на месту!? А то је главно и најчешће што о Цркви говори и како је квалификује.

Нема проблема, било је атеиста и комуниста, то нико не спори, али није ствар у томе већ на који начин се Градска власт понела, тј. оптужили су Цркву за оно што ОНИ нису урадили. БЕЗОБРАЗЛУК!

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Kad kazete Cedo SIlerove to je isto kao kad neki optuzuju mitr Amfilohija za govor na sahrani Djindjica i razne stvari, jednostavno to su sve nedokazane i nedokazive stvari, a zasnivati svoj odnos prema bilo kome na taj nacin (na osnovu neproverivih cinjenica) za mene je neodgovorno, jer kako je receno za svaku izrecenu rec cemo dati svoj odgovor. Mi znamo ko je mitr. Amfilohije ali oni ga ne vide tako.. i to je problem.

A sto se tice vernog naroda koji voli svoju Crkvu, i ja volim svoju Crkvu, i zato bih volela da se neke stvari promene, jer stvarno vise ne mogu da objasnim ni sebi ni drugima.. Samo ne vidim da bilo ko od vernog naroda pokrece ta pitanja o Crkvi koju voli..pa kad nekog volis, ako si njegov deo, onda se za njega boris i trudis. Ako ste roditelj onda znate kako je kad nekog volite i imate odgovornost za njega. A nas verni narod, cini mi se, ne shvata dovoljno svoju ulogu u Crkvi i odgovornost za Crkvu.

Upravo u tome i jeste problem, sto se sve odvija na deklarativnom nivou, bez stvarnog udubljivanja u problem.. ako je neko kritikovao Crkvu, odmah cemu nalepiti etikete kako bi ga diskvalifikovali iz price i to je to. I obrnuto naravno, ako je Crkva nesto prokomentarisala, reci ce: sta se Crkva mesa i kraj.

Meni jako smeta takva povrsnost u zivotu.

Poslusajte kako se vladika David poneo u situaciji u kojoj su pokusali na taj nacin da ga etiketiraju i otpisu, odavno nisam cula tako autenticno svedocenje Zivota i Istine. Rec je o dogadjaju u manastiru Ljubostinji, od pre nekoliko dana.

Подели на овим сајтовима

Било је Јевреја? Ви очигледно немате појма о чему се ради, јер је Јеврејска општина учествовала у организацији и обележавању... Мало се информишите из изворника, а не из Пешчаника.

Подели на овим сајтовима

Kad kazete Cedo SIlerove to je isto kao kad neki optuzuju mitr Amfilohija za govor na sahrani Djindjica i razne stvari, jednostavno to su sve nedokazane i nedokazive stvari, a zasnivati svoj odnos prema bilo kome na taj nacin (na osnovu neproverivih cinjenica) za mene je neodgovorno, jer kako je receno za svaku izrecenu rec cemo dati svoj odgovor. Mi znamo ko je mitr. Amfilohije ali oni ga ne vide tako.. i to je problem.

A sto se tice vernog naroda koji voli svoju Crkvu, i ja volim svoju Crkvu, i zato bih volela da se neke stvari promene, jer stvarno vise ne mogu da objasnim ni sebi ni drugima.. Samo ne vidim da bilo ko od vernog naroda pokrece ta pitanja o Crkvi koju voli..pa kad nekog volis, ako si njegov deo, onda se za njega boris i trudis. Ako ste roditelj onda znate kako je kad nekog volite i imate odgovornost za njega. A nas verni narod, cini mi se, ne shvata dovoljno svoju ulogu u Crkvi i odgovornost za Crkvu.

Upravo u tome i jeste problem, sto se sve odvija na deklarativnom nivou, bez stvarnog udubljivanja u problem.. ako je neko kritikovao Crkvu, odmah cemu nalepiti etikete kako bi ga diskvalifikovali iz price i to je to. I obrnuto naravno, ako je Crkva nesto prokomentarisala, reci ce: sta se Crkva mesa i kraj.

Meni jako smeta takva povrsnost u zivotu.

Poslusajte kako se vladika David poneo u situaciji u kojoj su pokusali na taj nacin da ga etiketiraju i otpisu, odavno nisam cula tako autenticno svedocenje Zivota i Istine. Rec je o dogadjaju u manastiru Ljubostinji, od pre nekoliko dana.

Не заваравајте се! Јовановића баш брига за бољитак Цркве. Он СПЦ види као сметњу продору оних којима смета све што није у Њу ејџ философији, тј. не он већ за чији рачун Чеда ради.

Подели на овим сајтовима

Не заваравајте се! Јовановића баш брига за бољитак Цркве. Он СПЦ види као сметњу продору оних којима смета све што није у Њу ејџ философији, тј. не он већ за чији рачун Чеда ради.

У праву сте.

Подели на овим сајтовима

Чанак је паметан човек и његове критике СПЦ-а су сасвим на месту. Чеда само скупља политичке поене (или мисли да их скупља).

Што се тиче новосадске рације, то што је СПЦ урадила, не би смело да прође ни у једној нормалној земљи. Међу погинулима је било и атеиста и комуниста, а било је и Јевреја.

Чанак паметан и да су његове критике на месту??

Па где ви живите?

Чак и ја видим, да је тотално антисрбски настројен и да мрзи све што је Православно.

То је толико очито да не може бити више.

Подели на овим сајтовима

Потпуно се слажем са Моцартом, да ко хоће различите епитете може "прикачити" г.Јовановићу, али заиста не стоји да је глуп.

Г.Јовановић је, водећи се овим текстом, изјавио да је СПЦ мутант погрешно вођене политике, одакле би се могло закључити и да је акценат на естаблишмент Србије, а карактерисање СПЦ-е, жеља да се привуче пажња што већег броја људи његовим речима. Такође, могло би се закључити и да је СПЦ раније била потпуног интегритета, односно да својом "трапавом" опаском указује забринутост за СПЦ, због лоше политике државног врха. Из захвалности СПЦ-и што није градоначелника Новог Сада бацила у Дунав, иако је дефинитивно иронија, могло би се закључити да је г.Јовановић имао претпоставку да је понашање градоначелника толико скандалозно, да би га он сам бацио у Дунав, али СПЦ је опет показала своју смиреност не учинивши претпостављено.

Наравно да би ово моје размишљање било пре за "њуз-нет" него за реалност, али обзиром да нико није, бар за сад, директно ступио у дијалог са г.Јовановићем из ког би сазнали шта је мислио својим изјавама, и ово што сам написао да би се могло закључити има исту снагу као и остали унапред осуђујући коментари.

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...