Гости Guest Написано Јун 6, 2016 Гости Пријави Подели Написано Јун 6, 2016 Идете ли на поклонишка путовања? Да ли идете преко званичних црквених агенција или неких других? Где сте последњи пут ишли? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Јун 6, 2016 Пријави Подели Написано Јун 6, 2016 О, да, како да не. Углавном преко СОЗ-а епархије бањалучке. Посљедње давне 2011. на Свету Гору. Након тога, на жалост, ништа. (Скадарко језеро (манастир Морачник) гдје у сопственој режији идем мање-више сваке године не рачунам. Бтв, планирам и ове, ако Бог да, викенд 23. - 24. јул, па ако има заинтересованих да ми се придруже ) PredragVId and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 6, 2016 Пријави Подели Написано Јун 6, 2016 o, da...veoma... idem, ali ne tako cesto koliko bih volela.... isla sam sa Dobrocinstvom i pojedinim crkvama... iskustva su razlicita...uglavnom sam uvek bila zadovoljna, jedino sto smatram da je najbolja varijanta kada ide samo jedan autobus...kada ima jako puno ljudi, to nije to...( recimo sa crkvom Aleksandar Nevski je bilo sest autobusa, koliko se secam...) poslednje poklonicko putovanje je bilo sa Dobrocinstvom, u nedelju 29.maja...ovcarsko kablarski manastiri....Vevedenje, Nikolje, Blagovestenje i Preobrazenje...liturgija u Vavedenju....bilo je lepo....vec sam bila u pomenutim manastirima, ali posto nisam imala drugu opciju, isla sam ponovo... mozda je mana poklonickih putovanja sto se redovno posecuju odredjeni manastiri...trebalo bi ih menjati....i naravno, da vise budu ukljucena bogosluzenja.... i volela bih da ima vise agencija ili drugih organizatora takvih putovanja...i, naravno sa prihvatljivom cenom... PredragVId, ines and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јун 6, 2016 Пријави Подели Написано Јун 6, 2016 Jedina takva putovanja za mene imaju smisla, okrepljuju me, obnavljaju mi telo i dušu, ne mogu rečima opisati koliko blagodati nose takva putovanja i svakome ih preporučujem...uvek je dobro ići u Svetinju...ja na veća putovanja putujem sa agencijom Lovćen iz Nove Pazove, Marjan i Jovana Božičnik, najpovoljniji su i dobro mi je s njima...na neka putovanja koja su mi bliže uz blagoslov sveštenika otputujem sama, obično vozeći u autu još nekog... JESSY, -Владимир-, Мали Лазар and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јун 6, 2016 Пријави Подели Написано Јун 6, 2016 5 hours ago, R2D2 рече Идете ли на поклонишка путовања? Да ли идете преко званичних црквених агенција или неких других? Где сте последњи пут ишли? Хвала Богу идем, и стварно се могу похвалити да сам посетила доста, доста манастира, неке од њих и по више пута и да знам релативно доста монахиња и монаха као и игумана манастира.Имала сам срећу да већином на поклоничка путовања идем аутом са пријатељима, ређе преко агенције. Са агенцијом/аутобусом/ ишла сам једино у посету манастирима на Косову и Метохији, под пратњом КФОРА.Није лоше искуство тада по први и једини пут са гаенцијом, али приватна режија са пријатељима је много боља. Последњи пут посетила манастир Ковиљ пре 3 недеље/приватна режија/ а пре 4 недеље манастир Липовац /исто, приватна режија/ JESSY, PredragVId and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мали Лазар Написано Јун 11, 2016 Пријави Подели Написано Јун 11, 2016 Мала дигресија. "Званичне црквене агенције" не постоје, изузимајући Доброчинство Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Јун 11, 2016 Пријави Подели Написано Јун 11, 2016 Bio jednom, prije 3 god. Obilazili se manastir Žiča, Studenica, Lelić, Ćelije, Stupovi itd... uglavnom svi oni mega-giga predivni manastiri u Srbiji. Najviše sam išao zbog isposnice svetog Save, želja mi je bila da vidim pećinu gdje se podvizavao najveći među monasima, naš svetogorac. Naizgled bajkovito, ali vrlo surovo i strogo monaški. Sv. Sava, Žiča i Studenica (ćini mi se da ova dva manastira nemaju konkurencije, osim možda man.Grdac) kao i žitije svetog Petra Koriškog su mi ostali u najdivnijem sjećanju sa tog pokloničkog puovanja, i toliko su blagodatni da mi se uvjek misao dobra u srcu zabode pri sjećanju na njih. U autobus bilo pola-pola. Pola nas mladih, pola malo starijih, bila čak i bebica. Među starijima uglavnom žene - tetkice, koje su bile pune nekih proji, kiflica, slatkih pitica... tako da smo se svako malo častili u autobus, koji je btw veliki, udoban... neki cd-e vizantije je tiho pojao sa zvučnika, a provremeno je iguman Rafailo iz podmaina, kao vođa ove ture, čitao preko mikrofona neke pouke, a i sam besjedio o svetinjama, svetiteljima, jevanđelju, carstvu nebeskom... Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Април 3, 2017 Пријави Подели Написано Април 3, 2017 Благовести у манастиру Ћелије организатор црква на Бежанијској коси, Београд 7.4.2017. у петак на Благовести црква Светог Василија Острошког са Бежанијске косе организује одлазак на манастирску славу Благовести у манастир Ћелије. Након Свете Литургије обићи ће се и манастири Лелић и Јовање. Полазак је испред храма Светог Василија Острошког у 6 сати. У случају да се пријави већи број путника цена путовања биће 1.300 а уколико се иде мини бусом цена је 1.500 динара. Особа за контакт, Миодраг 062/296-062 "Tamo daleko" and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 4, 2017 Пријави Подели Написано Мај 4, 2017 Црква Светог Василија Острошког на Бежанијској коси организује ходочашће у суботу 6. маја 2017. Одлазак на манастирску славу Ђурђевдан у манастир Враћевшница на Свету Литургију. Након тога обилазак манастира Драча и Дивостин. Полазак у 6 сати испред цркве Светог Марка на Ташмајдану. Цена 1.500,оо за превоз аутобусом односно 1.700,оо за минибус. Брат Миодраг 062/29-60-62 JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 17, 2017 Пријави Подели Написано Мај 17, 2017 Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 17, 2017 Пријави Подели Написано Мај 17, 2017 Драган Јашић, Рапсоди and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 17, 2017 Пријави Подели Написано Мај 17, 2017 Црква Светог Василија Острошког на Бежанијској коси, Београд организује ходочашће у суботу 20. маја 2017. одлазак на парастос оцу Гаврилу Лепавинском у манастир Пресвете Богородице Лепавина крај Загреба у недељу 21. мај 2017. ходочашће у манастире Поганово, Суково и Темска крај Пирота и понедељак 22. мај 2017. обилазак манастира Драча, Дивостин Контакт телефон: брат Миодраг 062/296-062 JESSY, Рапсоди and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 19, 2017 Пријави Подели Написано Мај 19, 2017 Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 19, 2017 Пријави Подели Написано Мај 19, 2017 Црква Светог Василија Острошког на Бежанијској коси, Београд организује ходочашће у недељу 21. маја 2017. Манастир Ћелије код Ваљева, одлазак на Свету Литургију манастир Лелић - на акатист икони Пресвете Богородице назване Брзопомоћница, село Ставе (парохија оца Маријана Кнежевића) - присуство освећењу Светог Јелеја Полазак у 6 сати испред цркве Светог апостола и јеванђелисте Марка цена: 1.300,оо за превоз аутобусом односно 1.500,оо за минибус контакт телефон: брат Миодраг 062/296-062 Рапсоди and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука