Natasa. Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 On 19. 1. 2012. at 23:41, w.a.mozart рече jes... pa da oni meni stave onu pesmicu... https://www.pouke.org...post__p__391389 Uuuu, gomila baba koja narice-mi necemo rimskog papu :D . Poster je EPIC WIN ! http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 On 19. 1. 2012. at 18:07, anajrim рече nije nikakva sala...ne,nema razlike,samo se gadjamo razlicitim terminima.... Pa nije..uop$te nije tako sestrice.. zaista.. Ja razumem tvoju jako dobru i ljudsku i hristijansku nameru ..ali ba$ zato nije tako..pa gde si videla od "njih" ..raskolnika takvu rechenicu ko ova tvoja... nema toga tamo.. Niti mozhe biti.. .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 On 19. 1. 2012. at 23:32, Evgenik рече Останем згрожен када видим да људи Цркву проматрају онако како су програмирани - дођеш па бираш ко ти се свиђа-не свиђа...страота... Bas tako. I ja sam primetila kako se na ovom forumu prave idolopoklonstva od nekih episkopa bas kao sto radi gore navedena u temi, samo na svoj nacin . A mislim da se sustina ne nalazi u tome ili sam propustila neku lekciju ?! P.S. "менталитетом тржног центра" = "jezik supermarketa" ne znam zasto ali me asociras na "poznatu" nam spisateljicu Marijanu Mateus - ili kako se vec zove :lol: :lol: Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 On 19. 1. 2012. at 23:37, w.a.mozart рече Moci ti pravis ovakve postere, oni pisu onakve pesme. Volela bih da mi pokazes gde je granica i razlika u tome. Osim u ukusu ( "mentaliteta trznog centra" sto bi rek'o moj brat Evgenik ). anajrim је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 Procitam po nekada sta pisu "oni" a citam i sta se pise i ovde ( ne svi naravno ). Uocena razlika je samo u stepenu obrazovanja i nacinu ophodjenja prema datoj temi. Ostalo se svodi na gotovo isto. Da ne bude zabune, za mene je ISTINA SAMO JEDNA - isus-sinai Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 On 19. 1. 2012. at 23:32, Evgenik рече Останем згрожен када видим да људи Цркву проматрају онако како су програмирани - менталитетом тржног центра: дођеш па бираш ко ти се свиђа-не свиђа...страота... a ja ostajem zgrozena sto sve ne volimo jednakom ljubavlju,jer u suprotnom to i nije ljubav...artemiti su kao nacisti,a rimokatolici su eto braca s kojima se molimo za mir u svijetu...isuvise je nego ocito kakva je ljubav u pitanju... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 On 20. 1. 2012. at 11:19, anajrim рече a ja ostajem zgrozena sto sve ne volimo jednakom ljubavlju,jer u suprotnom to i nije ljubav...artemiti su kao nacisti,a rimokatolici su eto braca s kojima se molimo za mir u svijetu... isuvise je nego ocito kakva je ljubav u pitanju... Нико не каже да су следбеници м. Артемија нацисти...Али морате бити свесни да је један од приритета и да се заштити паства,зато је потребно разобличити те и такве као што су следбеници поменутог и поменути. То не значи да их неко мрзи,не дао Бог... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 On 20. 1. 2012. at 11:19, anajrim рече a ja ostajem zgrozena sto sve ne volimo jednakom ljubavlju,jer u suprotnom to i nije ljubav...artemiti su kao nacisti,a rimokatolici su eto braca s kojima se molimo za mir u svijetu... isuvise je nego ocito kakva je ljubav u pitanju... Онда си згрожена по васцијели дан јер у овом свијету има свега осим љубави која је врло ријетка, такође, поређења ради о артемитима и католицима: када моје дијете поломи прозор први пут добије опомену, други пут грдњу и трећи пут батине, када то учини комшијско дијете ја могу само да се жалим уједињеним нацијама. Прича ти је једноставно глупа, нит су римокатолици Црква у пуном смислу, нити је Артемије светац. АЛИ РАЗЛИКА поруке које посла дубровачки бискуп и по чему испаде већи хришћанин од Артемија и његових следбеника јесте круцијална и огромна и има девет слова - "ОПРОСТИТЕ". То је ријечи која уводи у Царство Небеско а не "ја сам у праву једини, а ви сви глупани". Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 On 20. 1. 2012. at 11:46, Evgenik рече Онда си згрожена по васцијели дан јер у овом свијету има свега осим љубави која је врло ријетка, такође, поређења ради о артемитима и католицима: када моје дијете поломи прозор први пут добије опомену, други пут грдњу и трећи пут батине, када то учини комшијско дијете ја могу само да се жалим уједињеним нацијама. Прича ти је једноставно глупа, нит су римокатолици Црква у пуном смислу, нити је Артемије светац. АЛИ РАЗЛИКА поруке које посла дубровачки бискуп и по чему испаде већи хришћанин од Артемија и његових следбеника јесте круцијална и огромна и има девет слова - "ОПРОСТИТЕ". То је ријечи која уводи у Царство Небеско а не "ја сам у праву једини, а ви сви глупани". istina desi se da budem zgrozena(posljedica moje slabosti),ali ni slucajno da sam zgrozena cijeli dan... zasto? pa sama LJubav i drzi ovaj svijet! i ne slazem se da ova rijec-'oprostite' uvodi u Carstvo nebesko,zato sto je ova rijec u tvojoj interpretaciji upucena ljudima,a ne Bogu...Bog spasava,pa tako i rijec upucena NJemu-oprosti im jer ne znaju sta cine! ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 Тема иде веома сигурно у погрешном смеру.. ... Испашће да је исто кад је неко ''ироничан'' , заједљив, у Цркви и ван Исте.. Није и не може бити.. Грешни смо(!) будући нам је природа таква... и у Светињи и ван Ње.. Дакле и ми у Цркви, и Артемијанци (и индијанци... ) ван Цркве... као и сви секташи редом.. па то је толико јасно д а сеподразумева и нема потребе наклапати више око тога.. ..Али ако свесно напуштамо Цркву ..То је већ нешто потпуно друго .. Тада наша палост остаје без могућности да се преобрази .. Тако да немојмо да сметнемо никада то са ума.. Тако да су ..помену неко римокатолике.. ипак у вееееликој предности над Артемијанцима.. Јер они су у Католичанству рођени ..нису напуштали лично Цркву и правили неке ''протестант-секташке'' и ''једино-истинске-диоцезе'' и томе слично.. Зато оставимо католике у овој причи, јер једноставно промашује се тема тако. Испада да ако смо у Цркви треба само да будемо ''сервилни'' , ''учтиви'', да имамо ''љубазни кез на уснама'' како то неко од ближњих мисли да треба, Не дај Боже, да нам неко ''уруши нашу слику - како свако понаособ има неку своју визију ''морално освећеног'' и ''подобног'' православца. да се неко од браће ''не саблазни'' на неку шалу, досетку, виц,.. које могу бити и укусне и мање укусне..АЛИ ТО СВЕ ЗАВИСИ ОД НАШЕГ УНУТРАШЊЉЕГ СТАЊА..како нам звуче.. У противном ПОСТАЈЕМО СУДИЈЕ.. То је тако једноставно.. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 On 20. 1. 2012. at 11:56, anajrim рече istina desi se da budem zgrozena(posljedica moje slabosti),ali ni slucajno da sam zgrozena cijeli dan... zasto? pa sama LJubav i drzi ovaj svijet! i ne slazem se da ova rijec-'oprostite' uvodi u Carstvo nebesko,zato sto je ova rijec u tvojoj interpretaciji upucena ljudima,a ne Bogu...Bog spasava,pa tako i rijec upucena NJemu-oprosti im jer ne znaju sta cine! Па можемо се слагати или не.. али ипак истина не зависи од тог нашег стања ''сложења'' или супротно.. Ово болдовано у цитату једноставно није пуна - истина и није православно па слагали се ми са тиме или не... Али Бог наме је дао две заповести које су ПРВЕ у БУКВАЛНОМ СМИСЛУ обе.. иако су две.. Да љубимо Њега .. али и Ближње као Њега.. тако да ''ОПРОСТИТЕ'' јесте ВЕЋИ ИЗРАЗ ЉУБАВИ од ''ВОЛИМ ТЕ''... Ајмо да се сетимо СЛОБИНОГ..''Волим и ја вас''... али никад није нико чуо ''опростиете'' Чисто илустрације ради.. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 Много следбеника о.Артемија су заведени људи, а мислим да ни он сам није имао намеру да направи раскол, већ кренула грудва, мрачњаци му напунили главу и очас се створила лавина. Треба помоћи тим људима, молитвом најмање. Anette је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 имам много познаника међу њима. добри људи! веома. жао ми их је. Хелена Вујовић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 On 20. 1. 2012. at 12:16, Иван Илић рече имам много познаника међу њима. добри људи! веома. жао ми их је. Верујем да не постоји нико од нас из Цркве, који незнамо бар понеког.. што од црноризаца - бивших, па и самог, у монаштву - Артемија или верних му(им) душа.. Баш зато што их знамо и познајемо и сами видимо који је степен застрањења код њих..И баш зато се усуђујем рећи да сам Артемије и није ту највећи ''проблем''..он јесте најодговорнији и ту нема сумње али није и ''најкривљи'' ако таква констатација може уопште да стоји... Ови такозвани ''велики духовници''..од којих, јако пуно нас зна скоро све њих.. су Артемију запржили чорбу а не мање и душама које су са њима и око њих... Поготову господа Негослав (бивши игуман Црноречки) и његова ''екипа'' те наравно Дејан Виловски који врхуни у тој пирамиди жреца и гуруа.. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 20, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2012 On 20. 1. 2012. at 11:57, Walter рече Тема иде веома сигурно у погрешном смеру.. ... Испашће да је исто кад је неко ''ироничан'' , заједљив, у Цркви и ван Исте.. Није и не може бити.. Грешни смо(!) будући нам је природа таква... и у Светињи и ван Ње.. Дакле и ми у Цркви, и Артемијанци (и индијанци... ) ван Цркве... као и сви секташи редом.. па то је толико јасно д а сеподразумева и нема потребе наклапати више око тога.. ..Али ако свесно напуштамо Цркву ..То је већ нешто потпуно друго .. Тада наша палост остаје без могућности да се преобрази .. Тако да немојмо да сметнемо никада то са ума.. Тако да су ..помену неко римокатолике.. ипак у вееееликој предности над Артемијанцима.. Јер они су у Католичанству рођени ..нису напуштали лично Цркву и правили неке ''протестант-секташке'' и ''једино-истинске-диоцезе'' и томе слично.. Зато оставимо католике у овој причи, јер једноставно промашује се тема тако. Испада да ако смо у Цркви треба само да будемо ''сервилни'' , ''учтиви'', да имамо ''љубазни кез на уснама'' како то неко од ближњих мисли да треба, Не дај Боже, да нам неко ''уруши нашу слику - како свако понаособ има неку своју визију ''морално освећеног'' и ''подобног'' православца. да се неко од браће ''не саблазни'' на неку шалу, досетку, виц,.. које могу бити и укусне и мање укусне..АЛИ ТО СВЕ ЗАВИСИ ОД НАШЕГ УНУТРАШЊЉЕГ СТАЊА..како нам звуче.. У противном ПОСТАЈЕМО СУДИЈЕ.. То је тако једноставно.. jesmo svi gresni,ali nismo svi pokajani,a samo oni pokajani su Crkva,Tijelo Hristovo...a ne po automatizmu,ako smo clanovi SPC i ucestvujemo u njenim svetim tajnama...dakle,karta za raj je pokajanje...i odkud onda takva ususkanost u to da ako smo clanovi SPC,da smo i stvarno clanovi Crkve...i odkud takva samouvjerenost da samo oni-artemiti napustaju Crkvu...zar to ne cinimo i mi,izmedju ostalog, i svaki put kad o njima pisemo ovako kako pisemo... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука