Jump to content

Game of Thrones - нова хит серија! (опаки спојлери, улазите на сопствену одговорност!)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Који је наслов на енглеском за серију? 

The Walking Dead

http://www.imdb.com/title/tt1520211/?ref_=fn_al_tt_1

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

znas kako, nijedna glumica nije uspela a da se ne skine skroz gola pa ti vidi, tako nesto jos nisam vido ni u jednoj seriji :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Upravo završavam drugu knjigu i drugu sezonu. Pratio sam naporedo..

Mislim da nije bilo potrebe da začinjava knjigu sa seksom toliko, a tek seriju, u kojoj su izmišljali neke stvari kojih nema u knjizi.

Radnja mi se mnogo više sviđa od Tolkina, zato što je "realnija" i likovi su kudi kamo življi i više se saživiš sa njima, nego sa Bilbom, Frodom i bandom.

Ali je zato Tolkin majistor jezika, ali to mi nismo toliko mogli da osetimo jer smo uglavnom čitali srpski prevod.

Čitajući originalne pesme koje je napisao i jezik koji je koristio, uz obavezne napomene stručnih konsultanata, shvati se zapravo dubina tog dela. Pitanje je samo koliko je to uopšte i zanimljiovo bilo kome sada, sem lingvistima.

U Igri tronova, ne znaš koga pre da gotiviš. Čak i oni što su najgori imaju neku simpatičnost. (Sem Džofrija, koji je oličenje svega lošeg, pa još kad te osobine stave u ulogu deteta, što on i jeste zapravo). Pseto i ako grubijan, težak je gotivac. Čak i hladni i okrutni lord Lanister i njegova deca. Bauk je vrh. Mislim da je on svima omiljen, i to ne zbog svoje "nakaznosti" već zbog svog karaktera i pameti.

Naravno ovo sve pričam za knjigu, nisam ni do polovine stigao... ko zna šta će se desiti do kraja serijala. Mislim da poslednje dve knjige nisu još izašle kao prevod.

Čak mi Starkovi idu najviše na nerve. Klasični smarači koji glume dobrice.

Naravno moja ljubimica i u knjizi i u serijalu je Deneris. :)

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Evo kako bi izgledala najavna špica, da je serija snimana pre 20-tak godina.

Ovo je vrh..

Подели на овим сајтовима

31b908c8e3a0d331edbcf4f0ce8e243e.jpg

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

nisu to zombiji, to su undjedovi, i oni su sastavni deo fantasy sveta

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

ovi standardni klasicni zombiji iz americkih filmova i undead-ovi iz fantasy sveta su dve razlicite pojave, zombiji su ograniceni na beslovesnost, skoro da i nemaju moc razmisljanja nego se upravljaju samo najprizemnijim instinktom zedni krvi, dok su ovi undead-ovi iz serije i fantasy sveta ipak druga prica, tu ima raznih, od tih beslovesnih pa do visokih magova, ocu da kazem da ovi zombiji iz serije nemaju veze sa zombijima iz americkih filmova

Подели на овим сајтовима

svejedno sta pisao, zombiji na koje ti mislis veze nemaju sa ovima iz serije :D

Подели на овим сајтовима

Serija tu i tamo, imao bih joj šta prigovoriti, ali je opet odlična.

Knjiga je više nego odlična.

Lanisteri plaćaju svoje dugove.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Аутори серије се својски труде да свака наредна сезона буде све гора и гора и да све мање има везе са изворним делом.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...