Jump to content

Game of Thrones - нова хит серија! (опаки спојлери, улазите на сопствену одговорност!)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 2 weeks later...
Nisam to citao. Kakvo je uporedjenje sa ostalim piscima i stilski izraz kakav je?

Чудно, квалитет је неоспоран, серијал заиста заслужује назив епска, и највећи anti-WoT хејтери би морали да се сложе с тим, ако и због чега другог онда због обима и комплексности, али је јако чудан због чега је то серијал који ћеш или волети, или мрзети из све дубине свога бића (иако сматрам да је идеалан за екранизацију у виду серије, серије која би била феноменална! - управо због тог стила којим су књиге написане, док је истовремено немогућ за екранизацију у виду филма, због дужине). Стилски израз је попут Толстоја, гомила (многи сматрају потпуно непотребних) детаља, има детаљне описе крајолика, одеће и штавише чипке на одећи, као и поступака појединаца на сцени (укључујући и несвесне радње, као што су мрштења, намештања одеће итд. отприлике је изостављено дисање и трептање а и то не увек, што све мени није нимало сметало, иако сам чуо да је многе страшно нервирало). Тако да без претеривања можеш рећи да је Џордан Epic Fantasy верзија Toлстоја. Осма, девета и десета књига су све комерцијала (све књиге од осме па надаље су биле прво место на Њујорк Тајмсовој листи бестселера), у принципу намењене људима који су тек тада узели да читају Точак Времена, због чега је се у њима жонглира са мало садржаја врло битног за причу, а много филера у којима се препричава шта се све десило до тада, што служи као увод у једанаесту књигу, а што је разјарило фанове изазвало талас негодовања, иако су се мени лично и оне свиделе. Мени се изузетно допала доследност фабуле, нпр. неки ситан детаљ од пре десет књига може да игра значајну улогу у најновијој књизи. Ево шта каже један књижевни критичар:

1. Jordan loves incredible detail. He will describe clothing in so much detail, that if "Wheel of Time" ever gets optioned for film (it needs to be a television series), the costume designers will be able to go for many coffee breaks, and scenarists will be unneeded. He is fond of elaborately detailed descriptions for each character, even the minor ones. He also likes detailed descriptions of all the things happening in a scene, even the unconscious actions of all the characters. If you can't handle that, shut up and stop reading the series.

2. Jordan loves detailed repetition. The repetition of previously established plot elements in subsequent books is for people who started the series when they picked up book eight in an airport. The repetition allows new readers to comprehend the story enough to limp through the read. It's a device publishing companies use with bestselling series like this one to ensure the series remain a bestseller. While I have never started any series mid-way through, some people apparently do, and these passages are for them.They're also for people who can't remember who all the characters are without the Dragonmount website. If you can't handle that, shut up and stop reading the series.

3. Jordan loves detailed repetition describing a massive cast of characters. He likes weaving intricate plots with a cast of characters so large it necessitated a glossary at the end of each book. Many of the books are entirely character based, and seem to have "no action" taking place. This is because the average fantasy reader's horizon of expectations includes someone storming a tower, engaging in a climactic battle, or throwing a ring into a fiery pit. Jordan is too busy facing characters off with their own personal dilemmas or introducing a new plot thread to bother with such things. And while he may not talk about a character, however minor, for couple of books, he returns to them later on. If you don't like this style of character development, shut up and stop reading the series.

4. If you don't love 1, 2, or 3, you need to stop reading. Bottom line: There are already enough posts all over Internet chat rooms, Amazon, and Indigo (or the other online bookseller of your choice) telling us about why the naysayers quit The Wheel of Time to sink the Titanic again. The series has a large fan base, that considers it the best epic fantasy series of all time, but incredibly enough, it's the series with the largest haters base in the world. In short, if you don't like RJ's Tolstoyesque writing style shut up and stop reading, instead of creating the hate web-sites, and other anti-WoT web-pages.

http://db.tt/DxUrfxdS

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

http://youtu.be/1rmzfuQN9vk

And who are you, the proud lord said,
that I must bow so low?
Only a cat of a different coat,
that's all the truth I know.
In a coat of gold or a coat of red,
a lion still has claws,
And mine are long and sharp, my lord,
as long and sharp as yours.

And so he spoke, and so he spoke,
that Lord of Castamere,
But now the rains weep o'er his hall,
with no one there to hear.
Yes now the rains weep o'er his hall,
and not a soul to hear.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Odlicna serija.

Prepoznatljivi su cak i istorijski elementi Merovinske Franacke pred i za vreme raspada pa cak i Engleski gradjanski rat.

Za potrebe ove serije angazovani su strucnjaci iz oblasti Istorijskog macevanja,tako da su po prvi put tehnike Evropskog Srednjevekovnog macevanja ugledale svetlost dana na malom ekranu.Kao neko ko se bavi Istorijskim macevanjem u Srbiji,osecam potrebu da vam skrenem paznju na taj kuriozitet,jer u ovoj seriji nema glopog holivudskog mlataranja macem vec se radi o pravim i originalnim Srednjovekovnim macevalackim tehnikama koje su mozda cak superiornije i atraktivnije od njihovih Azijskih ekvivalenata.

Obratite paznju sta prica Sirio Forel,tu je delimicno i sadrzana filozofija Srednjovekovnog macevanja.

http://www.youtube.com/watch?v=z1E_lHUqKYU

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Тренутно прегледавам Мртве Одаче, ал кад то испрегледам све, скроз сте ме заинтересовали за ову серију. Мој је хендикеп јасан - немам Хабо канал, па све то могу да гледам само кад нађем на Нету. А нашо сам филмови.инфопулт.нет, тако да једва чекам да се похватам са мртвацима, па да кренем да гледам и ову серију, делује скор Ику - подижуће.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Прве фотке из наступајуће, 3. сезоне — http://www.imdb.com/media/index/rg353147392

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

За љубитеље епске фантастике, нова серија снимљена по књизи,само на ХБО-у, и на јутјубу... 4chsmu1

Ја одгледах прве четири у цугу... dada

game-of-thrones-poster.jpg

167026_489714907733_74133697733_6254379_

165673_489715057733_74133697733_6254385_

Хвала на препоруци , нисам гледао серију али књига је одлична ( односно књиге су одличне ) :)

Бог свагда пребива у Својој слави: нити Га славословље увеличава, нити Га хула умањује...

Подели на овим сајтовима

Одгледао сам само прву сезону, немам намјеру да гледам остале. Баш због тога што убише Неда Старка, јединог доброг човјека у свему томе. "Али тако је то у игри тронова, или умиреш или изађеш као побједник. Нема трећег." Била ми је страшна и сабласна она сцена када врачара коље коња да спаси Дрогу, они звукови су страшни.....  animal-smiley-075  па онда онај лик Џофри, која гњида од човјека..... Старкова старија ћерка која је глупља од пања. Све ме је то одбило од серије. Чуо сам да је Џофри преживјео другу сезону

Подели на овим сајтовима

Тренутно прегледавам Мртве Одаче, ал кад то испрегледам све, скроз сте ме заинтересовали за ову серију. Мој је хендикеп јасан - немам Хабо канал, па све то могу да гледам само кад нађем на Нету. А нашо сам филмови.инфопулт.нет, тако да једва чекам да се похватам са мртвацима, па да кренем да гледам и ову серију, делује скор Ику - подижуће.

Имаш на војводина.нет, не треба да лајкујеш ништа да би гледао...

Одлично урађена серија са техничке стране. Костими, ентеријер, екстеријер, маска...Мислим да ћу купити књиге да видим колико се поклапа серија са извором.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Одгледао сам само прву сезону, немам намјеру да гледам остале. Баш због тога што убише Неда Старка, јединог доброг човјека у свему томе. "Али тако је то у игри тронова, или умиреш или изађеш као побједник. Нема трећег." Била ми је страшна и сабласна она сцена када врачара коље коња да спаси Дрогу, они звукови су страшни.....  animal-smiley-075  па онда онај лик Џофри, која гњида од човјека..... Старкова старија ћерка која је глупља од пања. Све ме је то одбило од серије. Чуо сам да је Џофри преживјео другу сезону

Grešiš, sinak, silno grešiš :D

Iznenadio bi se evolucijom svih ličnosti (neke imaju uzlazne a neke silazne). Čak i Sansa (Starkova starija kćer) me je prijatno iznenadila. Shvata da mora i počinje da se bori za sopstveni život al način kojim se ženi u njenom položaju dopušteno i svojstveno.

Kao i u životu, situacije te oblikuju i primoravaju da reaguješ različito a ekstremne situacije zahteva ekstremne postupke za koje nikad ne bi pomislio da bi mogao da ih uradiš.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...