Аурор Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 Meni se pak cini da ti vrlo dobro znas kuda vodi proces rasplitanja, do kakvih zakljucaka, porekla Belih hodaca pa zato zauzimas ovakav agnosticki stav prema legendama u tom svetu. Pa ne prema svim legendama.Bran the Builder nije ziv trenutno, Others jesu, za njih znamo da su real deal. AKO su prethodne pretpostavke tacne, onda su upravo oni izgradili Zid nakon sklapanja primirja da oznace cije je dokle, a ljudi su prekrsili pakt pa se veliki broj njih naselio severno od Zida... Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 Ljudi, ma ložim vas, nisam gledao 10 epizodu ; ono su bile samo moje spekulacije šta će biti!praštajte Lepom! Aquilius Cratus and Аурор је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 Ljudi, ma ložim vas, nisam gledao 10 epizodu ; ono su bile samo moje spekulacije šta će biti!praštajte Lepom! Гледао си, знам ја!!! Све се одлично уклапа у причу! Manolis, Лазар Нешић and Аурор је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 POTENCIJALNI SPOILERI S05E10 slede ( moguce pretpostavke, CITATE NA SOPSTVENI RIZIK): Prvo, mislim da ce Brienne da ubije Stannisa Sansa ce naleteti na nju i Poda pre toga mozda, jer je rekla (Theonu) u traileru 'I want to die with some of me still left', sto znaci da namerava da prebegne od Boltona dok ne postane Reek v2.0. Theon sigurno nece poginuti (ostavljam malu sansu da se i njegova sestra pojavi nekako u epizodi) ni Sansa, a Arya ce ubiti Meryna Tranta (iskoristivsi njegove pedofilske sklonosti, kao u Kill Bill xD) pa ce onda na neki nacin da bude kaznjena. Mislim da ce i Ramsay da konacno zagine (on je psihopata, ali totalni n00b i amater za borbu, a ima protiv sebe najsposobnijeg komandanta - Stannisa), a i da ce Jon biti ubijen takodje (na kraju, i onda spuste credits ). Ne znam samo da li ce to biti Olly (a delovalo je da nas pripremaju i grade njegov lik za to), ili cela NW, da li ce ser Alliser ucestvovati u tome kao i sta ce biti sa Semom kad se to desi.. :/ Mozda i Littlefinger stigne sa vojskom do Winterfella u medjuvremenu, ali je verovatnije da ostave to za sestu sezonu, ako i bude. Cersei ce imati 'setnjicu', a predstavice nam verovatno i Kajburnovog Frankenstajna... Dorna je pod znakom pitanja, verovatno ce nesto da se desi i tamo. Ne verujem samo da ce da ubiju Marselu, to nema sanse. Mozda i neka Sand Snake dolija. Ne znam ni sta ce Bronn i Jamie da rade u toku toga, nadam se nista sto bi dovelo do njihovog stradanja. Eto, par pretpostavki Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 Znam i iz knjige nesto o Varisu (i Dzon je u knjizi doduse), ali necu da kazem, moguca je i ta scena... Ko je citao zna sta mislim, poslednja scena ADWD. P.s. kad kazem 'Frankenstein', zapravo mislim 'Mountainstein' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 Znam i iz knjige nesto o Varisu (i Dzon je u knjizi doduse), ali necu da kazem, moguca je i ta scena... Ko je citao zna sta mislim, poslednja scena ADWD. P.s. kad kazem 'Frankenstein', zapravo mislim 'Mountainstein' Ser Robert Strong Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 Pa ne prema svim legendama. Bran the Builder nije ziv trenutno, Others jesu, za njih znamo da su real deal. AKO su prethodne pretpostavke tacne, onda su upravo oni izgradili Zid nakon sklapanja primirja da oznace cije je dokle, a ljudi su prekrsili pakt pa se veliki broj njih naselio severno od Zida... Ovakav nacin zakljucivanja je potpuno besmislen. To je isto kao da kazes da je Haren Crni sam zapalio Harenhol a zmajevi pokusali da ga ugase pa nisu stigli na vreme. A to zato sto Harena vise nema a zmejvi su jos/opet tu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 Ovakav nacin zakljucivanja je potpuno besmislen. To je isto kao da kazes da je Haren Crni sam zapalio Harenhol a zmajevi pokusali da ga ugase pa nisu stigli na vreme. A to zato sto Harena vise nema a zmejvi su jos/opet tu.Pa dobro, nije to dovoljan dokaz, u pravu si za to. Zid je demarkaciona linija koju su Others kreirali nakon sklapanja mira i nakon sto je Night's King uzeo njihovu zenu, po mom skromnom misljenju. Oni su slicni ljudima u odredjenom smislu, gledaju za sebe sta i kako... Nisu 'mindless evil' kao orkovi u LOTR (sto druge hipoteze SVE podrazumevaju). Vidi onaj quote od GRRM na nekoj strani pre, please. Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 Можемо да отворимо кладионицу ко неће да преживи 10. епизоду Ја мислим да је Џон сигуран, пре бих рекао да ће Сем или Гили да настрадају, ако већ мора да буде проблема у Касл Блеку... Или Тормунд чак. Мислим да ће сви код Денерис да преживе, мада можда Џора заврши каријеру, јер је ионако инфициран. Реално је да магија помогне опет Станису (мислим да ће да преживи) па да настрадају Болтонови. Иначе где ли нестадоше она деца са Ходором, мени делује вероватно оно што каже Зоске да ће имати неку битнију улогу. А слажем се и са Пеђом да су много покварили ритам серије у последњих пар сезона, прве три су ми много занимљивије... Аурор је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 Pa dobro, nije to dovoljan dokaz, u pravu si za to. Zid je demarkaciona linija koju su Others kreirali nakon sklapanja mira i nakon sto je Night's King uzeo njihovu zenu, po mom skromnom misljenju. Oni su slicni ljudima u odredjenom smislu, gledaju za sebe sta i kako... Nisu 'mindless evil' kao orkovi u LOTR (sto druge hipoteze SVE podrazumevaju). Vidi onaj quote od GRRM na nekoj strani pre, please. Svakako da nisu tako banalno prikazani kao Orkovi i da nista sa Tolkinovim koncepcijama dobra i zla nemaju. To je jasno iz bez Martinovog citata. Ali to ne znaci da nisu ZLI/simbol zla kako hoces i to ne u nekom banalnom Tolkin/Luis smislu nego u good old fashioned Lovecraft smislu. U Svetu leda i vatre je isplivalo dosta legendi, sugestija, hintova kako su beli hodaci manifestacija Lava noci koji je analogan Persijskom Ahrimanu, jednom konceptu satane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 Ok, ako MORA da se nagadja, nece da prezive (upitnik znaci 'mozda'): Meryn (fucking) Trant Ramsey Bolton/Snow Stannis Baratheon Selyse Baratheon? Jon Snow Sam? (mada sam nekako siguran da ce preziveti) Thormund? Onaj dzin, Wun-Wun? ser Bronn of the Blackwater? jedna ili vise Sand Snake Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 Meni nevidjeno nedostaje Sandor Clagane sa svojim odvalama. H: Of course you named your sword. A : A lots of people name their swords. H: A lots of cunts! H: Syrio Forel? I bet his hair was greasier than Joffrey's cunt. Tumaralo., RYLAH and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 13, 2015 Пријави Подели Написано Јун 13, 2015 Aquilius voli cunt jokes! :p Avocado, Aquilius Cratus, drvce and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=1EWFpo37qAU Аурор је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=1EWFpo37qAU Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука