Млађони Написано Децембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 Zanimljiv dokumentarac o tri vrste ljudi i kako smo upravo mi Homosapiensi preziveli i zasto. U pitanu su nasi ekstremno bliski srodnici homoerectusi i neardetalci. U filmu se kroz pokazivanja pojedinih kostiju i lobanja jasno vidi koliko su zapravo SLICHNI nama, skoro pa isti uz neke minijaturne razlije. Vecina ih danas ne bi razlikovala od drugog coveka osim velicine i oblika mozga i josh nekih osobina u zglobovima. Kako li bi ove "kreacionisti" objasnili zivo me zanima... http://topdocumentaryfilms.com/planet-of-the-apemen-battle-for-earth/ oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 Zanimljiv dokumentarac o tri vrste ljudi i kako smo upravo mi Homosapiensi preziveli i zasto. U pitanu su nasi ekstremno bliski srodnici homoerectusi i neardetalci. U filmu se kroz pokazivanja pojedinih kostiju i lobanja jasno vidi koliko su zapravo SLICHNI nama, skoro pa isti uz neke minijaturne razlije. Vecina ih danas ne bi razlikovala od drugog coveka osim velicine i oblika mozga i josh nekih osobina u zglobovima. Па нормално... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 Па нормално... Pravo da ti kazem ne razumem ni kontekst, ni smisao ni razlog ovog komentara. Sem potencijalno nerazumevanje da sa njima imamo JASNO zajednickog pretka. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Децембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 И не само то. Него је долазило до мешања, па је део њиховог генотипа преживео до данас http://www.nature.com/news/2010/100420/full/news.2010.194.html "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Децембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 Sem potencijalno nerazumevanje da sa njima imamo JASNO zajednickog pretka. Razlike izmedju muškarca i žene su tako male (mada - živele razlike! ) pa ipak muškarci nisu sposobni da 'izrode' život. Lično verujem da je Isti Izvor 'razlog' postojanja i majmuna i ljudi. Пг је реаговао/ла на ово 1 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 Lično verujem da je Isti Izvor 'razlog' postojanja i majmuna i ljudi. Oni se ne razlikuju nista manje od nas. vecina njih su mogl ida razvijaju tehnologije isto kao i mi i da su preziveli danas bi mogli komotno da koriste kompijutere, citaju i pisu, govore etc. Homoerectusi ne bi mogli bad sve isto kao mi da rade jer su im zglobovi malo drugaciji od nas. Da ih imamo danas tu vise bi smo cenili nas a i ne bi smo mislili da smo nesto preterano posebno u odnosu na druge vrste zivotinja. И не само то. Него је долазило до мешања, па је део њиховог генотипа преживео до данас Da da znam za neardetalce zato neki ljudi imaju predispozicije za veliku snagu bas kao neardetalci. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Apsolutno je netačno da su izumrle vrste o kojima se govori. Čak i one koje su pre njih. I dan danas na istom katu nebodera sa mnom živi Laza "Kromanjonac". Od milošte zvan Krom. RYLAH and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 "Слично" и "исто" су два потпуно различита појма. Нисам од оних који пљује по ТЕ, али ми је тај прелазак са врсте на врсту нелогичан (ОК је развој у оквиру врсте). Међутим, овде се можда ради о варијацијама унутар једне врсте. И данас људи имају неке своје природне особености (раса). Ни ја данас не бих могао да урадим нешто што може човек у Амазону, на пример. Нема шансе, рецимо, да би мој желудац сварио оно што би његов. Ипак, ми нисмо две врсте, већ једна - човек. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 "Слично" и "исто" су два потпуно различита појма. Нисам од оних који пљује по ТЕ, али ми је тај прелазак са врсте на врсту нелогичан (ОК је развој у оквиру врсте). Међутим, овде се можда ради о варијацијама унутар једне врсте. И данас људи имају неке своје природне особености (раса). Ни ја данас не бих могао да урадим нешто што може човек у Амазону, на пример. Нема шансе, рецимо, да би мој желудац сварио оно што би његов. Ипак, ми нисмо две врсте, већ једна - човек.Мислим да је у макроеволуцији и цео смисао ТЕ; такође мислим да чак ни најгрђи креационисти не негирају микроеволуцију. "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Рекох, нелогично ми је. Нисам научник и не могу задрто да тврдим ништа по том питању. Зато и не волим да се упуштам у дубиозе, по овом питању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 "Слично" и "исто" су два потпуно различита појма. Нисам од оних који пљује по ТЕ, али ми је тај прелазак са врсте на врсту нелогичан (ОК је развој у оквиру врсте). Међутим, овде се можда ради о варијацијама унутар једне врсте. И данас људи имају неке своје природне особености (раса). Ни ја данас не бих могао да урадим нешто што може човек у Амазону, на пример. Нема шансе, рецимо, да би мој желудац сварио оно што би његов. Ипак, ми нисмо две врсте, већ једна - човек. Ako na pitanje sta je to "vrsta" dobijemo prilicno razmazan odgovor, onda su neki drugi odgovori jasniji, da tako kazem. "Vrsta" je ljudski pojam za klasifikaciju (nekakvo etiketiranje zarad uproscavanja) koji grupise "slicne" organizme koji ukrstanjem daju plodno potmstvo. Na nivou jednocelijskih mikroorganizama, sa sve bocnim transferima DNK, stvari postaju jos komplikovanije. Dakle u okviru jedne vrste su one jedinke ciji se DNK najmanje razlikuje. Minimalne razlike na pojedinim delovima DNK mogu da dovode do neplodnog potomstva ili do nemogucnosti zaceca! Imamo neobicnu situaciju da je, recimo, veca razlika DNK izmedju konja i magarca, koji mogu da daju mule i mazge, nego izmedju coveka i majmuna koji ne mogu da se ukrstaju. Ako pitamo da li je DNK izmedju dva coveka "isti" - nije. Da li je DNK izmedju kanarinca i coveka "isti" - nije. Ali istiji je u prvom slucaju nego u drugom. Prelazak iz vrste u vrstu je nalik onom sofizmu, da li zrnce peska cini gomilu... Avocado је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 29, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2012 Рекох, нелогично ми је. Нисам научник и не могу задрто да тврдим ништа по том питању. Зато и не волим да се упуштам у дубиозе, по овом питању. Pa ne moras da tvrdis... mozes i da pitas... Sta ti je nelogicno u grananju vrsta iz zajednickog pretka? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fildza Написано Јануар 29, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2012 Koliko sam upacen, a mozda gresim, polako kreocionisti gube bitku, sa naukom, sto je dobro makar po pravoslavlje, a lose po protestante! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 29, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 29, 2012 Koliko sam upacen, a mozda gresim, polako kreocionisti gube bitku, sa naukom, sto je dobro makar po pravoslavlje, a lose po protestante! Нека права битка никада није ни била у свету науке. Постоји битка у свету јавности пошто око 70 % американаца верује у креационизам као тачну причу. Дакле дебео долар лежи ту. На страну што већина тих центара наводно научних и креационистичких стоји пријављена као религијска заједница па је ослобођена такси. Још дебљи долар. Наравно лоше је за сваког ко схвата библију буквално. Зато они који је схватају буквално и толико спамују интернет својим тврдњама. У србији полако узимају маха та буквална тумачења а црква их солидно помаже. Ево скоро читах на Православље.рс текст о томе како је еволуција тотално безвезе и тотално супротна у погледу са православљем. Толико јасно то пише да сам морао другару који је православац и ком сам покушао да кажем да еволуције није у сукобу са тим да кажем у реду у праву си. Дакле црква тотално уништава идеју да православље и еволуција НИСУ у сукобу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука