ines Написано Фебруар 21, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2014 Сад га замишљам као вечну жудњу за разним стварима, за славом, разним задовољствима и бес што не можеш да их добијеш . И за све то време и због тога не примећујеш да си усамљен . Јер, опет, контам да ако си стварно усамљен, пожелећеш другог и наћи ћеш Бога . ахахаха, јако лепо , али не . Живот није романтична комедија . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Фебруар 21, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2014 Teško da mogu osjetiti usamljenost, a najveći luksuz koji dozvolim sebi je samoća. To su oni trenuci kada se na kratko izolujem i ukradem malo mira i tišine za sebe. Takvi momenti mi mnogo znače i oporave me od svakodnevne buke, trke i hosa. Ponekad i zamolim za tišinu...samoću. Volim_Sina_Bozjeg and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Иван Ивковић and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 http://www.buzzfeed.com/erinlarosa/31-unmistakable-signs-that-youre-an-introvert?sub=2281761_1229317 -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mirjana11 Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Usamljenoj osobi ne mozes da pomognes ako ona to ne zeli. Cini mi se da su to neorganizovane i lenje osobe koje se celog zivota oslanjaju na nekog . Ko oseca usamljenost mora radikalno da pristupi problemu i da menja zivot i navike iz korena, tj da se ORGANIZUJE!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Usamljenoj osobi ne mozes da pomognes ako ona to ne zeli. Cini mi se da su to neorganizovane i lenje osobe koje se celog zivota oslanjaju na nekog . Ko oseca usamljenost mora radikalno da pristupi problemu i da menja zivot i navike iz korena, tj da se ORGANIZUJE!!! Ako osoba ne želi da joj se "pomogne" to je verovatno zato što nije usamljena ili zato što zna da niko ne može da joj pomogne na taj način što će da je uključi u centar svih društvenih zbivanja. Usamljenost je neprijatna,zato je svi izbegavamo,često nam upravo tišina govori ko smo,a to nije uvek lepo čuti. O galami malih točkova je govorio Vladika Nikolaj. Nije svako društvo dobro društvo.Ponekad je samoća najbolji drug.Postoji i usamljenost u grupi.Mnogi ljudi su maksimalno organizovani,uvek na pravom mestu u pravo vreme,radni,posvećeni,društveni,opušteni,a i dalje usamljeni. To samo oni znaju...i takodje znaju da je to sve samo ne stvar organizacije. Oni prvo treba da pronadju sebe da bi mogli svoj život osmisliti u zajednici sa drugima.A veliko je pitanje ko su ti drugi... i ko je on sam... Usamljenost ... *Blue*, Mirjana11, Maja Trifunovic and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иоанна Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Са Богом нема усамљености Већ ниси сам ! Mirjana11, Војвода7, Натан and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Занимљиво да је Господ рекао где су двоје-троје ту сам и Ја...самце није спомињао :.mislise. Mилена КШ, Данче*, Саша од Москве and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mirjana11 Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Ako osoba ne želi da joj se "pomogne" to je verovatno zato što nije usamljena ili zato što zna da niko ne može da joj pomogne na taj način što će da je uključi u centar svih društvenih zbivanja. Usamljenost je neprijatna,zato je svi izbegavamo,često nam upravo tišina govori ko smo,a to nije uvek lepo čuti. O galami malih točkova je govorio Vladika Nikolaj. Nije svako društvo dobro društvo.Ponekad je samoća najbolji drug.Postoji i usamljenost u grupi.Mnogi ljudi su maksimalno organizovani,uvek na pravom mestu u pravo vreme,radni,posvećeni,društveni,opušteni,a i dalje usamljeni. To samo oni znaju...i takodje znaju da je to sve samo ne stvar organizacije. Oni prvo treba da pronadju sebe da bi mogli svoj život osmisliti u zajednici sa drugima.A veliko je pitanje ko su ti drugi... i ko je on sam... Usamljenost ... Daga Arsenija, ovo sto cu napisati je iz moje najbolje namere, mozda nacin i nije najbolji jer je direktan i bez uvijanja ,ali ja drugacije ne znam.Ovo je iskljucivo moje misljenje koje smatram ispravnim, ukoliko se nekome ne svidja prihvatam kritike. 1.(Ako osoba ne želi da joj se "pomogne" to je verovatno zato što nije usamljena) Ne znam zasto bi iko pomagao nekome ko ne treba pomoc? Govorimo o usamljenim osobama! 2. (ili zato što zna da niko ne može da joj pomogne na taj način što će da je uključi u centar svih društvenih zbivanja) Da li govorimo o vidovitoj osobi koja zna nesto sto nije probala? Ja sam mislila na prosecnu osobu. 3.(Usamljenost je neprijatna,zato je svi izbegavamo,često nam upravo tišina govori ko smo,a to nije uvek lepo čut) Svima je jasno da se od problema ne bezi, niti se oni izbegavaju ma kakvi god bili. Mnoge stvari su u zivotu neprijatne pa osoba mora da se njima suoci. 4 (Nije svako društvo dobro društvo.Ponekad je samoća najbolji drug) Ovo je tacno i sa ovim se slazem , samo ni u cemu ne treba preterivati. 5 (Postoji i usamljenost u grupi) Naravno da postoji, ako je "grupa" pogresna, ako tu ne pripadamo. 6(Mnogi ljudi su maksimalno organizovani,uvek na pravom mestu u pravo vreme,radni,posvećeni,društveni,opušteni,a i dalje usamljeni. To samo oni znaju...i takodje znaju da je to sve samo ne stvar organizacije) Takve, zaista nisam upoznala, ali sam upoznala mnoge koji su stvorili savrseni privid organizovanog zivota kako bi lakse svalili krivicu na zivot ili vec ne znam na sta, nego ju je posteno prihvatili na sebe. 7.(Oni prvo treba da pronadju sebe da bi mogli svoj život osmisliti u zajednici sa drugima) Da pronadju sebe u 20-im, 30-im, 40-im? Pa koliko ce to traziti sebe, polako i natenane! Smatram da je to samo izgovor kako bi sto duze ostali u toj ljusturi iz koje im se nikako ne izlazi iz nekog razloga, lenjosti najcesce. Navikli su se na osecaj usaljenosti,ali im smeta, a smetaju im i promene.. 8.(A veliko je pitanje ko su ti drugi... i ko je on sam..) Ko su drugi vreme ce pokazati i usamljenima i onima koji to nisu. 9. ( ) Slazem se, ali moramo i mi nesto da damo od sebe bar volju da nam bude bolje, a sa voljom i bar malo truda! Ako osoba ne želi da joj se "pomogne" to je verovatno zato što nije usamljena ili zato što zna da niko ne može da joj pomogne na taj način što će da je uključi u centar svih društvenih zbivanja. Usamljenost je neprijatna,zato je svi izbegavamo,često nam upravo tišina govori ko smo,a to nije uvek lepo čuti. O galami malih točkova je govorio Vladika Nikolaj. Nije svako društvo dobro društvo.Ponekad je samoća najbolji drug.Postoji i usamljenost u grupi.Mnogi ljudi su maksimalno organizovani,uvek na pravom mestu u pravo vreme,radni,posvećeni,društveni,opušteni,a i dalje usamljeni. To samo oni znaju...i takodje znaju da je to sve samo ne stvar organizacije. Oni prvo treba da pronadju sebe da bi mogli svoj život osmisliti u zajednici sa drugima.A veliko je pitanje ko su ti drugi... i ko je on sam... Usamljenost ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 ...ne i divno mi je sa mnom. (na ovaj komentar ne primam savjete ) Жика, Mirjana11 and feeble је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Закључај статус, хохохо Neeeeeeee, upozorila sam i sada čekam nekog (nazovi) mudrog da mi soli pamet i da mi objasni šta je samoća, koliko je teška i kako treba da se eliminiše, a usput kako treba da živim. Kad mi sve to fino objasni, onda će da se povuče u svoju samoću i tiho, da niko ne čuje plakati nad svojom sudbinom. Uživam bre u samoći, ali mi ne može biti... (i grozim se, nazovi, mudrog landaranja) ( :good2: ) feeble and Mirjana11 је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Да, и Гоца уме бити сасвим забавна, сите се испричамо.... Ayla and feeble је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Занимљиво да је Господ рекао где су двоје-троје ту сам и Ја...самце није спомињао :.mislise. Ali kada je nevolja naišla, ostao je sam, svi su se razbežali. Kada problemi naiđu svi se samo izmaknu, jer se plaše, jer preziru slabost kojoj su i sami podložni. I onda ostaneš sam sa Bogom, sam sa Bogom pred licem užasa. I preživiš. I pregaziš užaš, jer Bog je s tobom. Данче*, Дијана., Иван Ивковић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 @@Mirjana11, Ja zaista verujem da je namera najbolja. Uvek treba poslušati svačije mišljenje ,za to forumi i služe. Moje iskustvo je da ponekad ljudi insistiraju na tome da druge uklope u svoj sopstveni šablon jer tako žele da spasu čoveka od "propasti ", da mu otvore oči, jer oni znaju šta je najbolje za njega . Svi smo individue i treba pre svega poštovati pravo na slobodu svakog pojedinca. Иван Ивковић, Mirjana11, Иван ♪♫ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mirjana11 Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 @@Mirjana11, Ja zaista verujem da je namera najbolja. Uvek treba poslušati svačije mišljenje ,za to forumi i služe. Moje iskustvo je da ponekad ljudi insistiraju na tome da druge uklope u svoj sopstveni šablon jer tako žele da spasu čoveka od "propasti ", da mu otvore oči, jer oni znaju šta je najbolje za njega . Svi smo individue i treba pre svega poštovati pravo na slobodu svakog pojedinca. Hvala ti na razumevanju Ja vise necu nista pisati o ovoj temi kako ne bih nervirala tvrdoglave pojedince koji nemaju petlju to da mi kazu, i nisu spremni da cuju tudje misljenje, vec samo traze opravdanje za sebe... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука