Jump to content

Како трпите усамљеност, самоћу?

Препоручена порука

Šopenhauer objsnio:) Ja bih samo dodao pored sreće i duševnog mira, da je samoća takodje izvor duhovne zrelosti.:)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 213
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• 4 years later...

Mislim da živimo u vremenu u kome je otuđenost postala normalnost, ali opet sve od nas zavisi. Shvatila sam da kada uputimo osmeh, damo kompliment (nikako ne na silu), slušamo šta ljudi imaju da nam kažu, i postanemo zaista otvoreni da čujemo šta ih muči, pa postavimo i pitanja--onda to polako kreće. Svi smo u suštini društvena bića i ljudi uglavnom reaguju pozitivno ako im zapamtite ime, setite se nekih detalja iz vašeg prošlog razgovora, setite se imena kuce, ili deteta, ili unuka... Nekako mislim da je to izlaz--da izađemo iz sebe i otvorimo se. I rizikujemo da možda nas neko čudno pogleda ili nas ne prepozna...ali čak i tada, nekako znate da ste pokušali i onda ste u miru sa sobom. Eto to je moje iskustvo. Ne mislim da sam iznad ovog problema, ali se trudim da koliko je do mene da pokažem prva dobru volju u svakom kontaktu i odnosu.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Mila_M рече

Mislim da živimo u vremenu u kome je otuđenost postala normalnost, ali opet sve od nas zavisi. Shvatila sam da kada uputimo osmeh, damo kompliment (nikako ne na silu), slušamo šta ljudi imaju da nam kažu, i postanemo zaista otvoreni da čujemo šta ih muči, pa postavimo i pitanja--onda to polako kreće. Svi smo u suštini društvena bića i ljudi uglavnom reaguju pozitivno ako im zapamtite ime, setite se nekih detalja iz vašeg prošlog razgovora, setite se imena kuce, ili deteta, ili unuka... Nekako mislim da je to izlaz--da izađemo iz sebe i otvorimo se. I rizikujemo da možda nas neko čudno pogleda ili nas ne prepozna...ali čak i tada, nekako znate da ste pokušali i onda ste u miru sa sobom. Eto to je moje iskustvo. Ne mislim da sam iznad ovog problema, ali se trudim da koliko je do mene da pokažem prva dobru volju u svakom kontaktu i odnosu.

Dobra taktika sestro.  Kako ti se zove kuče, dete ili unuk, da upamtim ? :D  Vozz

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Милошшш рече

Aj nou, stej kul. 

Dobro deder, ja uvek pokvarim stvar. Da...razočarenja...teško je preći preko njih. Možda zato što imamo previše očekivanja od ljudi. MOžda će biti bolje kad prestanemo da očekujemo bilo šta od bilo koga...

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...