Драган Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 Не знам да ли већ има негде на теми, али, у вези Мирољубових ставова, ово је, колико знам, најпроблематичнији део (са становишта православне духовности). Чак и ако га има негде на теми, није згорег да се подсетимо: Odgovorio 11.09.2008 16:42 Josef Avraham je napisao: Postovani g-dine Petrovicu! U svetlu nekih vasih ranijih odgovora hteo bih vam postaviti nekoliko pitanja! Kako tumacite Spasiteljeve reci: ''Ako ko ne jede moje telo i ne pije moju krv, nema zivot u sebi!'' To vas pitam apropo toga sto ste Pricesce, Lomljenje Hleba, nazvali kanibalizam, a lomljenje hleba u ovom shvatanju datira jos od same Tajne vecere. Prvi zapisani poredak kako se prinosi Beskrvna zrtva imao jos kod Hrisovog brata Jakova. Dakle od samog pocetka! Pricest je drugo ime za obred konzumiranja hleba i vina za vreme Pashe. Taj obred je vazan i oni koji ga nisu upraznjavali bilu su kaznjavani smrtnom kaznom u Izraelu. Danas su neki ljudi od tog obreda napravili cirkus i veruju da prilikom tog obreda doslovno jedu Hristovo meso i piju Njegovu krv. Svrha tog obreda je da nas podseca na Hristovu zrtvu, a sve preko toga je paganizam i okultizam. Dalje, kako tumacite Pavlove reci da u zrtvi koju ''prinosimo ne mogu ucestvovati oni koji sluze Skiniji? Ne mogu da trazim taj citat, navedite gde to pise u Bibliji pa cu vam odgovoriti. Zatim, Da li vam je poznato da je jos ignjatije episkop antiohijski, ucenik apostola Petra govorio o vecnodevstvenosti Bogorodice? To je samo njegovo misljenje. Autoritet po pitanju teologije je samo Biblija. U Bibliji su zapisana najstrasnija prokletstva protiv onih koji nesto dodaju ili oduzimaju Bibliji. Dalje, Ako je Marija mati Hristova imala jos dece osim njega, zasto ju je on poverio na staranje uceniku Jovanu, kada se onjoj mogao starati neko od njene ostale dece? Ja nisam rekao da je Marija obavezno imala jos dece. Verovatno je imala, a postoji mogucnost i da nije imala, da je Josif imao decu iz nekog prethodnog braka, ali za to ne postoje istorijski dokazi, i to je ono sto sam ja rekao. Dakle, moguce da Marija nije imala drugu decu osim Isusa, ali to je skroz nebitno. Ja bih zaista voleo da vas vidim kao deo Crkve Hristoove, Novog Izrailja koji je Nasledje Davidovog sina i Gospoda, ali dok ne uzmete potpunog ucesca, (pricesca) u saboru Gospodnjem, vi se ne mozete nazvati delom crkve, niti mozete prebivati u okolu Gospodnjem, jer koliko vidim vi ismevate sve one vrednosti za koje je Spasitelj prolio svoju krv. Prolio ju je i za vas a vi to ismevate jer izvrcete njegove reci. potresa mi se dusa i boli me celo bice zbog toga. Naadam se da cete otvoriti svoje srce da se u njega useli gospod koji je postradao za sve nas! Lupetate gluposti kao neki polupismeni neznabozac i zato bih trebao da vas izbacim sa foruma. Ali da vas pustim jos malo. Dakle, ako hocete da pitate nesto, gledajte da to bude na normalan nacin, a ne da u pitanje uvijete uvredu ili neki vas stav. Извор: Форум Центра за природњачке студије, пост 4920. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 Додао бих и ово: Odgovorio 04.09.2008 21:49 o_Ivan Cvetkovic je napisao: Pomaze Bog, Ja sam svestenik Srpske Pravoslavne Crkve. Imam par pitanja za g. Miroljuba Petrovica: Procitao sam tvoja pitanja i mogu da kazem da ne treba da cudi zasto nasa crkva i nas narod propada kada su takvi kao ti, Jovan Plamenac, onaj Goran iz Lapova, Aleksandra Djakovac, Lavrentije, Irinej Bulovic i slicni ste svestenici. Crkva je imuni sistem jednog naroda i drzave, a propast imunog sistema je manifestacija propadanja crkve. Na srecu, nisu svi svestenici polupismeni kao ti i tebi slicni. 1.Da li ste nekada culi za jeretika Nestorija koji je pokretac jeresi koja je govorila da Presveta Bogorodica nije Bogorodica i da je on osudjen na trecem vaseljenskom saboru u Efesu 431 godine? Treba da citas Mojsijeve knjige i da citas kako su bili osudjivani oni koji su obozavali mrtve ljude. Kult "presvete bogorodice" je nastavak paganskog kulta "majke i deteta" iz Egipa i pre toga iz Vavilona. Isusova majka je bila znamenita zena, ali nije bozanstvo. 2.Ako kazete da je Hristos Bog, koga je onda rodila Presveta Djeva Marija (vase samo Marija)? Zar samim tim ona nije Bogorodica rodivsi Boga, tj, potpunog Boga i potpunog coveka? Marija je rodila coveka. Da si citao Sveto pismi znao bi da je Isus na zemlji bio samo covek, i da je kao covek pokazao da i mi ljudi mozemo moralno da zivimo i da mozemo velike stvari da radimo. To sto je ona rodila coveka ne znaci da Isus nije Bog i Stvoritelj. Isus se svesno odrekao svojih bozanskih atributa na zemlji iz prakticnih razloga. 3.Znate li da je Sveto Pricesce centar nase vere, da je Gospod Isus Hristos potpuno prisutan na Svetoj Liturgiji? Znate li da je takav Vas stav diametralno suprotan ispovedanju pravoslavnih hriscana i da takav stav kakav vi zastupate imaju protestanti (otpad od otpada po pitanju vere)? "Sveto Pricesce", kako ga nazivate, je centar vase paganske religije. To nije ni "sveto", ni "pricesce". To je jedan kanibalski koncept u kojem vi zamisljate da jedene Hristovo meso i pijete Njegovu krv. Na srecu, vecina pravoslavnih ne misli kao vi (mislim na tebe i tebi slicnima), nego razumeju da su hleb i vino simboli koji podsecaju na Hristovu zrtvu. 4. Na kraju, a imao bih jos mnogo toga da Vas pitam (da je sreca samo o Teoriji stvaranja) znate li da su se svi jeretici i otpadnici od Pravoslavlja sebe nazivaju pravoslavnima? Bog ce pokazati ko je pravoslavan, kao sto je to uradio i na Karmilu. Ja kazem da ste ti i tebi slicnima Valovi svestenici, a to svako razuman moze da vidi, samo kad pogleda sta satinisti rade po Srbiji, dok vi navodni svestenici goveda krstite. Ako dozvolite, jedna moja mala preporuka: Sto pre nadjite pravoslavnog duhovnika koji ce Vam, uz Boziju pomoc, pojasniti sta je to zaista Pravoslavlje da se ne bi desilo ono : KO POKVARI CRKVU POKVARICE NJEGA BOG! Takvi kao ti uveliko kvare crkvu, i to svako ko ima oci moze da vidi. Ali ima onih koji ce da vam stanu na crtu i da vam kazu: "Cekajte malo buzdovani!!! Cekajte malo bitange!!!" Ima jos zivis koji ce da progovore protiv toga sto radite. Izmenjeno od Miroljub Petrovic na 04.09.2008 21:53 Извор: Форум Центра за природњачке студије, пост 4920. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 A tek ovo http://www.box.net/shared/egzb66dv3s Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije 2 Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 kolko vi samo vremena posvetiste njemu i ovde i na Verujem.org. Inace ateisti se bune da se ovde banuje onaj ko zastupa evoluciju cak i oni koji veruju u Boga. Ali ja vidim da su jos uvek ovde Aquilio i Ivica Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 A tek ovo http://www.box.net/shared/egzb66dv3s. A sta je on? Neki gnostik-1? Ono veruje da je starozavetni Bog Otac: Bog, a da je Isus: Demiurg? kolko vi samo vremena posvetiste njemu i ovde i na Verujem.org. Inace ateisti se bune da se ovde banuje onaj ko zastupa evoluciju cak i oni koji veruju u Boga. Ali ja vidim da su jos uvek ovde Aquilio i Ivica Nema sta da se bune kada to nije istina (nije istina da se banuju evolucionisti). Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 Не би нико правио проблем с његовим личним мишљењима и заблудама, да их не износи јавно и при том се изјашњава као православац (а једини "епископ" који по њему ваља је наравно Артемије). Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije 2 Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 Pa do sada je stalno pominjao Amfilohija, mora da se onda predomislio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 kolko vi samo vremena posvetiste njemu i ovde i na Verujem.org. Inace ateisti se bune da se ovde banuje onaj ko zastupa evoluciju cak i oni koji veruju u Boga. Ali ja vidim da su jos uvek ovde Aquilio i Ivica Jel smetamo? :cheesy: stupido Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 Pa do sada je stalno pominjao Amfilohija, mora da se onda predomislio. Можда, док му није укинуо емисију на радију СВЕТИГОРА: Odgovorio 03.09.2008 09:48 Danas sam saznao da je moja emisija na Radiju Svetigora ukinuta. Naime, trebao sam da saljem novu emisiju, ali sam video da ona prosla emisija koju sam slao nije emitovana, pa sam nazvao tehnickog urednika radija da ga pitam da li ima emisiju za sledeci petak, a on mi je rekao da mu je direktor Radio Svetigore svestenik Jovan Plamenac rekao da se moje emisije vise nece emitovati. Pomenuti svestenik se nije udostojio ni da me obavesti da se emisija ukida, iako se svih ovih godina dok smo saradjivali predstavljao kao moj veliki prijatelj. Dakle, "Vatikanska hunta", kako je zovu na sajtu http://www.ihtus.us/ je i ovoga puta uspela da ucini sitnu pakost i nanese sramotu crkvi. Kao i u slucaju sajta Vidovdan, tako i u slucaju Radio Svetigore, ubedljivo najposeceniji forum i najslusanija emisija se ukidaju jer su se svestenici koji vode pomenute medije uplasili za svoj status u crkvi zbog lajanja malobrojnih vukova i satanista koji urlaju kao da ih je milion. Tako se greh siri, a bezboznici napreduju dok im Bog "ne sasece i koren i grane", kako pise u Bibliji. Dakle, nije vazno sta pravoslavni narod voli da slusa i cita, vec je vazno da se ustukne pred bezboznicima radi trenutnih privilegija. Naravno, sudbina takvih svestenika ce biti kao i Valovih svestenika na gori Karmil. Svi koji zele da daju podrsku svesteniku Jovanu Plamencu na ukidanju emisije, mogu to da ucine na e-mail: [email protected] Izmenjeno od Miroljub Petrovic na 03.09.2008 10:02 Извор: Форум Центра за природњачке студије, пост 4741 Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 kolko vi samo vremena posvetiste njemu i ovde i na Verujem.org. Inace ateisti se bune da se ovde banuje onaj ko zastupa evoluciju cak i oni koji veruju u Boga. Ali ja vidim da su jos uvek ovde Aquilio i Ivica Jel smetamo? :229229229: dada Da.Treba tebi i Ivici jos tri meseca bana. dada Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 milos86 - poruka glasi: Opet Blic sa novim naslovom: Uskoro eksplozija zvezde koja će osvetliti Zemlju na dve nedelje http://www.blic.r...ve-nedelje Moguce da ce Sotona da napravi neke egizibicije na nebu pa njegovi mediji pripremaju masu za predstavu. http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&pid=24431#post_24431 :cheesy: 0110_hahaha 0110_hahaha http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 milos86 - poruka glasi: Opet Blic sa novim naslovom: Uskoro eksplozija zvezde koja će osvetliti Zemlju na dve nedelje http://www.blic.r...ve-nedelje Moguce da ce Sotona da napravi neke egizibicije na nebu pa njegovi mediji pripremaju masu za predstavu. http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&pid=24431#post_24431 :cheesy: 0110_hahaha 0110_hahaha KRAAAAAAAAALJ!! 0110_hahaha smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Jes da je gramatika ali vise puta sam primetio da rec sotona pise velikim slovom. greengrin greengrin greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 ebote, skoro da prestaje da bude smesno.... skoro The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Кад чика-Мики каже да је тако онда знај да 1000% (ни)је тачно! 0110_hahaha Не могу да пронађем онај пост у коме је написао да сотонска првосвештеница комуницира са сотоном на једној удаљеној планети и како јој је он наредио да ургира да америчка администрација бомбардује Израел! :cheesy: 0110_hahaha http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука