Jump to content

,,Мудрости" Мирољуба Петровића

Оцени ову тему

Guest Evgenik

Препоручена порука

пре 1 минут, Ведран* рече

Оће то да се деси. Од магле. 12:smeha:

Poceo sneg! :))) A to znaci da ako napada ,a izgleda da hoce, dok se ne otpi nema izlaza iz manastira. :945729:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Trifke рече

@Ведран* Cudo jedno kako se vas dvojica nadopunjujete i razumete. Ono "ima neka tajna veza" je bas bio krupan pogodak. 12:smeha:

Јес видјо! :))

А шта да ти кажем? Широко православно срце. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Trifke рече

Poceo sneg! :))) A to znaci da ako napada ,a izgleda da hoce, dok se ne otpi nema izlaza iz manastira. :945729:

Еее тешко нама! 12:smeha:

• Оплаках :)) 1

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Trifke рече

Кojeg? Rafaila? Arsenija? Joila? 

Iako pitanje nije bilo upućeno meni, evo i ja da odgovorim...najviše Arsenija, jer sam pristrasan (zeme smo, pa još i bivše komšije, on je kao klinac živeo na Senjaku, ja na Dedinju (rodio sam se u kliničkom centru "Dragiša Mišović", bivša Železnička bolnjaja:ani_biggrin:)...deda mi bio komunjara al ona predratna, a razočaro se u ideju baš kad nije trebalo:)),1945, pa je osto samo ubogi mašinovođa...:)

Mada ni Rafailo nije loš...Joil je malo pretvrd, čak i za moj "talibanski ukus":)))

A u pauzama slušam svašta ponešto...

Ona radi u rudniku i život joj nije lak...zato nevoli nevoli muziku, ona voli ritam jak, lalalalalala12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Јес видјо! :))

А шта да ти кажем? Широко православно срце. :))

Nemoj ti tu meno sirina duzina visina i td. Ti si zaboravio sa kime imas posla:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Ona radi u rudniku i život joj nije lak...

Од свих вас ће Велики Вођа да направи раднике! Арбејтен, арбејтен! Виш и музику вам припремјо - Рамстејн. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ivan Marković рече

Iako pitanje nije bilo upućeno meni, evo i ja da odgovorim...najviše Arsenija, jer sam pristrasan (zeme smo, pa još i bivše komšije, on je kao klinac živeo na Senjaku, ja na Dedinju (rodio sam se u kliničkom centru "Dragiša Mišović", bivša Železnička bolnjaja:ani_biggrin:)...deda mi bio komunjara al ona predratna, a razočaro se u ideju baš kad nije trebalo:)),1945, pa je osto samo ubogi mašinovođa...:)

Mada ni Rafailo nije loš...Joil je malo pretvrd, čak i za moj "talibanski ukus":)))

A u pauzama slušam svašta ponešto...

Ona radi u rudniku i život joj nije lak...zato nevoli nevoli muziku, ona voli ritam jak, lalalalalala12:smeha:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

Од свих вас ће Велики Вођа да направи раднике! Арбејтен, арбејтен! Виш и музику вам припремјо - Рамстејн. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Имали смо шарлатана који држи предавање на простору наше цркве , а уопште не припада Цркви, некакав Мирољуб, Драгољуб, Родољуб или како већ. Народ га је слушао и веровао му, а најгоре што га је пастир ту довео да трује, да је сам пастир наручивао туру јер то више личи на наручивање још једне. Он је без благослова, духа, противан светим апостолима, игнорише апостолско учење. О чему он говори, кога проповеда, макните га, мичите га и доведите онога који га је довео да објасни што је, а Мирољубу дајте могућност да се покаје. Треба га увести и у цркву, да задњи стоји, нек задњи узима и нафору. Нек ћути и нек учи, нек слуша и биће довољно за спасење, а не катедру да му дамо, катедру светих отаца – почео је отац Рафаило.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...