Jump to content

Филм "Парада" као идеолошка проституција

Оцени ову тему

Препоручена порука

to sto ti nemas takve ljude u okruzenju ,to ne znaci da ne postoje

lepo sam rekla svako vidi sta hoce da vidi

ne znam zasto si stavio predstavu o Svetom Savi u ovu temu

bila sam prisutna kad se sve to dogadjalo

malo je u Srbiji ljudi koji idu u crkvu ,od slave se pravi lumperaj ,ali nema veze,vi ne znate takve ljude pa mislite da ne postoje

na zalost vecina tako slavi slavu u Srbiji,bez kolaca i bez zita

to je na zalost tako tuzno ,ali to smo mi Srbi

e to je Parada ,ako ih ti ne znas,to ne znaci da oni ne postoje u Srbiji

a s kim ces ti da se druzis to je tvoja stvar :)

Постоји пуно девијација у друштву, у људима.

али то не значи даих треба форсирати и пунити медије стаљајући их

као чудо умјетности.

"пита се од гована не прави!" кажу у нашем народу.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

malo je u Srbiji ljudi koji idu u crkvu ,od slave se pravi lumperaj ,ali nema veze,vi ne znate takve ljude pa mislite da ne postoje

na zalost vecina tako slavi slavu u Srbiji,bez kolaca i bez zita

Izmedju tih sto prave lumperaj od Slave i onih koji prave "lumperaj" od srpskih svetinja i istorije moze se staviti znak jednakosti. Imaju slicne kvalitete i treba ih slicno i posmatrati.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Иако нисам гледао филм, тема ме привукла ако ништа а оно због тога што је овај текст натерао Александра да прекине свој завет ћутања...

Од редитеља као што је Драгојевић се, да будем искрен, ништа друго до идеолошка проституција не може ни очекивати.

Међутим, мени није јасно како је оштром аналитичком оку Емила Влајкија промакао један други, далеко опаснији и монструознији пројекат, и зашто се о њему ништа не говори - а то је Шотрина екранизација истоимене приповетке осведоченог црквомрсца Стевана Сремца - Зона Замфирова.

Овај филм редитеља који у својим остварењима Србе који су се борили против окупатора у Другом светском рату представља као, ни мање ни више него разбојнике и силоватеље, још један је у низу покушаја педерско-педофилског лобија дуниште васколико србство потурањем педофилије као нечега нормалног, а све у име некакве бљутаве романтичне хуманистичке љубави.

У том филму главни јунак Мане, перверзни алкохоличар, све време покушава да заведе малолетницу по имену Зона, не презајући у томе ни од чега, па ни од сатанизације, лажи и клевета на којима би му и СиЕнЕн позавидео, а у својим прљавим покушајима (да ли случајно?) помиње чак и светињу као што је Богородица Тројеручица.

Свој план он спроводи уз помоћ одређених војних структура, чиме се на перфидан начин сугерише србска опседнутост ратовањем, док је Зонин отац приказан као кабадахија који сексуално узнемирава своје слушкиње.

Ни други Срби који се појављују у филму нису поштеђени сатанизације - приказани су или као перверзни воајери, или као полуретардирани и исфеминизирани.

Поред свега, запитајмо се да ли је могуће да случајно баш исти глумац, Циле Илић, у Зони Замфировој глуми феминизираног Манулаћа, а у филму Парада педера.

И да је у оба филма глатко избријан.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Иако нисам гледао филм, тема ме привукла ако ништа а оно због тога што је овај текст натерао Александра да прекине свој завет ћутања...

Од редитеља као што је Драгојевић се, да будем искрен, ништа друго до идеолошка проституција не може ни очекивати.

Међутим, мени није јасно како је оштром аналитичком оку Емила Влајкија промакао један други, далеко опаснији и монструознији пројекат, и зашто се о њему ништа не говори - а то је Шотрина екранизација истоимене приповетке осведоченог црквомрсца Стевана Сремца - Зона Замфирова.

Овај филм редитеља који у својим остварењима Србе који су се борили против окупатора у Другом светском рату представља као, ни мање ни више него разбојнике и силоватеље, још један је у низу покушаја педерско-педофилског лобија дуниште васколико србство потурањем педофилије као нечега нормалног, а све у име некакве бљутаве романтичне хуманистичке љубави.

У том филму главни јунак Мане, перверзни алкохоличар, све време покушава да заведе малолетницу по имену Зона, не презајући у томе ни од чега, па ни од сатанизације, лажи и клевета на којима би му и СиЕнЕн позавидео, а у својим прљавим покушајима (да ли случајно?) помиње чак и светињу као што је Богородица Тројеручица.

Свој план он спроводи уз помоћ одређених војних структура, чиме се на перфидан начин сугерише србска опседнутост ратовањем, док је Зонин отац приказан као кабадахија који сексуално узнемирава своје слушкиње.

Ни други Срби који се појављују у филму нису поштеђени сатанизације - приказани су или као перверзни воајери, или као полуретардирани и исфеминизирани.

Поред свега, запитајмо се да ли је могуће да случајно баш исти глумац, Циле Илић, у Зони Замфировој глуми феминизираног Манулаћа, а у филму Парада педера.

И да је у оба филма глатко избријан.

И не само он , него је опет скоро цела глумачка постава ту, сем понеких изузетака, али још израженије у Ивковој Слави, која је опет спрдачина на рачун српске традиције и српске побожности, до граница безукуса.

Могуће је да је Сремац у оно време присуствовао једног таквој слави, али у то време се славе углавном нису тако славиле, он је заправо дао клише за изведбу слављења савремених слава, а овај филм по његовом роману је то само запечатио.

Али ајмо полако, ко је Стеван Сремац ?

Зашто су већина његових књижевних дела тако "просветитељски" окренута противу Цркве и српске традиције ?

http://www.rgls.org/sr/o-nama/poznati-masoni-iz-srbije/138-stevan-sremac.html

Можда Сремац и није био толико залуђени либерал колико "просвећени" конзервативац, но ипак на његовом писанију комунисти праве филмове управо против традиције.

Подели на овим сајтовима

Постоји пуно девијација у друштву, у људима.

али то не значи даих треба форсирати и пунити медије стаљајући их

као чудо умјетности.

"пита се од гована не прави!" кажу у нашем народу.

slazem se sa tobom da ima puno devijacija u drustvu

samo mi nije jasno ko je ovde pita ,a ko govno ?

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

@Nishizawa, kakvo je tvoje misljenje o povlacenju reklame Benetona (fotka na kojoj se ljube Papa i Imam) na zahtev i posle negodovanja Svete Stolice?

Kako bi to okvalifikovao?

Demokratija, teokratija, klerofasizam, sloboda, slobodno trziste, kretenizam,...

Подели на овим сајтовима

Да, баш тако. Ако наставиш са гледањем таквих бљувотина као да пристајеш на све то, као да се усаглашаваш са њима.

Мени су биле непојмљиве и импресије Хришћана када је у питању "Монтевидео..." који, мимо свега лошег, садржи и хулу на Светог Пантелејмона (и ко зна на кога све још, нисам даље гледала). И шта? Треба да наставим да гледам грицкајући кокице? Па то је у рангу са тим да се потврдно смешкам некоме ко хули на Бога, Богородицу или било кога другог док га одушевљено тапшем по рамену...

...i jos mu trpamo pare u dzep da opet vredja i huli....

Подели на овим сајтовима

Најбољи српски филм у задњих 10 година, по мени, је "мала ноћна музика".Бисер филмске уметности,шиша и Зону и Монтевидео и Параду.

Подели на овим сајтовима

@Nishizawa, kakvo je tvoje misljenje o povlacenju reklame Benetona (fotka na kojoj se ljube Papa i Imam) na zahtev i posle negodovanja Svete Stolice?

Kako bi to okvalifikovao?

Demokratija, teokratija, klerofasizam, sloboda, slobodno trziste, kretenizam,...

Ја бих ову рекламу окарактерисао као неукусну. А из ког конкретног разлога су је повукли људи из Бенетона - морао би да питаш њих...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Најбољи српски филм у задњих 10 година, по мени, је "мала ноћна музика".Бисер филмске уметности,шиша и Зону и Монтевидео и Параду.

7 1/2 mi je bio veoma prijatno iznenadjenje nase kinematografije (preporuka)

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Ја бих ову рекламу окарактерисао као неукусну. А из ког конкретног разлога су је повукли људи из Бенетона - морао би да питаш њих...

Ne moram da ih pitam, uradili sun to da ne bi gubili trziste. Ali me zanima tvoje misljenje upravo o tome. Kako je moguce da jednoj modernoj, bogatoj, liberarnoj evropi ima toliko "retro" populacije koja eto ne bi davala pare Benetonu zato sto se sprda sa papom?I

da to utice na "slobodno trziste" u tolikoj meri?

Ja znam de smo mi Srbi teski ruralci i zatucano se drzimo nasih mitova al' bre jevropa je ovo, ne bi smelo toliko "srba" bude medju njima? 21 vek je ipak, ljudi se spremaju na Mars ...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...