Jump to content

Potop, argumenti za i protiv

winux59

Препоручена порука

Атеисти се по дифолту пале и каче на најглупље и прежвакане богословске теме и питања...

• Волим 1

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

• Одговори 945
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Ima to i pozitivnih strana: nabaca se nekoliko takvih tema u cose od foruma da se ovi sjate i glodju kako bi ostali mogli mirno svojim poslom... Kljukaju se jeftninom hranom i ne prave ozbiljnu stetu, milina! :D

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Мислим да су ову полемику иницирали теисти. Сви имамо потребу за одговарајућим објашњењем.

• Волим 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Атеисти се по дифолту пале и каче на најглупље и прежвакане богословске теме и питања...

... rece teolog na temi na kojoj pojedini teisti pokusavaju da biblijsku pricu o globalnom potopu predstave kao istorijski dogadjaj...

:D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

... rece teolog na temi na kojoj pojedini teisti pokusavaju da biblijsku pricu o globalnom potopu predstave kao istorijski dogadjaj...

Da znas .... naleteo sam negde na netu na teoriju da se biblijski potop odnosi na potop, odnosno podizanje nivoa mora ze oko 150 metara posle topljenja leda nakon poslednjeg ledenog doba (onoga koje su na balkanu preziveli pretci danasnjih srba, svedjana, norvezana itd (haplo I) ) i da je te prica o potopu ustvari ostatak secanja na te dogadaje.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Evo...

"Il Diluvio sarebbe avvenuto in conseguenza dell'ultima Glaciazione e/o dell'ultimo cambio dei poli magnetici della Terra (12000 a.C.-10000 a.C. secondo altri da 10000a.C. al 4000 a.C.) e in questo caso il momentaneo aumento di temperatura post-glaciazione avrebbe aumento l'acqua presente nella Terra creando catastrofi dappertutto[4] e una prova dell'avvenuto diluvio in questo periodo sarebbe la Sfinge di Giza che ha uno strato con molte infiltrazioni dovute all'alto dell'acqua da collocare nel 10500 a.C.(secondo altri sarebbe da collocare nel 2500 a.C.)[5]"

http://it.wikipedia.org/wiki/Diluvio_universale

Подели на овим сајтовима

Da znas .... naleteo sam negde na netu na teoriju da se biblijski potop odnosi na potop, odnosno podizanje nivoa mora ze oko 150 metara posle topljenja leda nakon poslednjeg ledenog doba (onoga koje su na balkanu preziveli pretci danasnjih srba, svedjana, norvezana itd (haplo I) ) i da je te prica o potopu ustvari ostatak secanja na te dogadaje.

Ma, pazi, bila je gomila ogromnih poplava u istoriji... zbog toga vecina naroda i ima razne price o slicnim poplavama... ali nije postojala ni jedna globalna poplava, koja bi potopila ceo svet... nista slicno...

Dizanje nivoa mora usled topljenja leda ide veoma sporo, pa nema takav uticaj na ljude... ali postojale su opasne poplave na krajevima ledenog doba, kada se formira neko veliko jezero, koje je sa jedne strane zatvoreno ledom... kako se led topi a kolicina vode pritiska, kad to pukne nastaje bujica koja nosi sve neverovatnom snagom i menja reljef...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Dizanje nivoa mora usled topljenja leda ide veoma sporo, pa nema takav uticaj na ljude... ali postojale su opasne poplave na krajevima ledenog doba, kada se formira neko veliko jezero, koje je sa jedne strane zatvoreno ledom... kako se led topi a kolicina vode pritiska, kad to pukne nastaje bujica koja nosi sve neverovatnom snagom i menja reljef...

Pa nesto tako, manje -vise ...

Teoria dell'inondazione preistorica del Mar Nero[3]: i geologi americani William Ryan e Walter Pitman (1998) hanno mostrato, da una campagna di ricerca composta da americani-russi svolta nel Mar Nero dal 1993, che i dati su rilevazioni sonar hanno permesso di scoprire un’antica linea di costa seppellita dal fango; da qui ci sarebbe uno scambio tra acqua dolce a salata che risale a 7500 anni fa (5600 a.C.), che prova la connessione del Mar di Marmara con il Mar Nero scambio di acqua che si è verificato grazie all'ingresso attraverso il Bosforo. La loro teoria si basa su una serie di viaggi andata e ritorno di acqua e del modificarsi del livello del mare, alla fine delle ere glaciali:

Evo ukratko na srpskom

Подели на овим сајтовима

То што ти не схваташ шта Марко каже, није баш за смејање. А можда и јесте?

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

pa valjda se nije nadao da ce jedan moderator na hriscanskom forumu da kaze tako sta...

potop se desio hteli vi to ili ne, imate po skoro svim civilizacijama/kulturama predanja o tome

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ma, pazi, bila je gomila ogromnih poplava u istoriji... zbog toga vecina naroda i ima razne price o slicnim poplavama... ali nije postojala ni jedna globalna poplava, koja bi potopila ceo svet... nista slicno...

Pa ceo svet je relativan pojam ... ceo svet za egipcane je jedno a za grke drugo (na antiku mislim).

Подели на овим сајтовима

potop se desio hteli vi to ili ne, imate po skoro svim civilizacijama/kulturama predanja o tome

Da, to je dokaz da se desio zbilja. To nije slucajno...

Подели на овим сајтовима

То што ти не схваташ шта Марко каже, није баш за смејање. А можда и јесте?

Bolji razlog za smejanje je sto ti ne shvatas da sam ja shvatio Marka... a ne shvatas ni sta sam ja hteo da kazem...

Подели на овим сајтовима

Bolji razlog za smejanje je sto ti ne shvatas da sam ja shvatio Marka... a ne shvatas ni sta sam ja hteo da kazem...

Два препотопска бамбија за тебе. Небитно колико времена ти је требало ту кам ап са тако довитљивим одговором, који је у потпуности лишен садржаја.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Da, to je dokaz da se desio zbilja. To nije slucajno...

neko ima oci pa ne vidi, usi pa ne cuje... fascinanto mi je kako na ovom forumu prednjace evolucionisti i oni sto imaju preizrazen ratio pa vecinu prica iz Biblija vide kao metaforicne, al ne ostaje samo na tome, nego sto svoje matematicko "vidjenje" namecu sa visine kao hyperispravno i svako ko misli suprotno taj je na neki nacin niza sorta i za podsmeh...

takodje mi nije jasno kako veruju u svemoguceg Boga, ako recimo po njima nije u stanju da da Noju sposobnost pravljenja barke, i vecinu tumace kao alegoriju, a problem je u ogranicenosti uma koju samim tim i ne mogu da detektuju...

tako da, imate pravo na svoje misljenje, al nemate pravo da se obracate sa visine, niti da se podsmevate, jer ko se poslednji smeje najsladje se smeje

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...