Jump to content

Potop, argumenti za i protiv

winux59

Препоручена порука

Vise ne znam da li se salis i da li su sledeci na listi vampiri i jednorozi... i naravno jeti (big foot) i cupakabra...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 945
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Потоп, нестајање у стихији... синболика, опстајања доброг здравог вредног живота.

DragiBogo.jpg

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

Vise ne znam da li se salis i da li su sledeci na listi vampiri i jednorozi... i naravno jeti (big foot) i cupakabra...

rec vampir i vukodlak su srpskog porekla, i kako se tacno manifestovala pojava tj oboljenje nisam proucavao...

kad se salim onda bude smajlija, ovo sto pricam je moje misljenje

i dalje nema komentara za one kamene blokove? ne znam jel ja dzabe stavljam te klipove, inace nema smisla diskutovati na temu...

evo jos malo zanimljivih artefakata itd

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

081020093454.jpg

Here we have on left ripe banana, yellow under normal light. Under black light object is shining blue. Very bright. We have eight bananas, seven represent chakras, one represent itself only. We don't know who put eight banana or why.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

rec vampir i vukodlak su srpskog porekla, i kako se tacno manifestovala pojava tj oboljenje nisam proucavao...

i dalje nema komentara za one kamene blokove? ne znam jel ja dzabe stavljam te klipove, inace nema smisla diskutovati na temu...

Sto se mene tice dzabe... postoji neka granica kad diskusija postaje besmislena... no hard feelings...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

pa ne trazim da komentarises moje misljenje, nego je pitanje za tebe kako moze neko da pomera one kamene blokove od 200t u ono doba(daleko pre piramida) i da ih poslaze ko lego kockice?

artifakte vido si, a sta je sa antikythera sokocalom?!

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

evo jos malo zanimljivih artefakata itd

Иста продукција

PROJECT CAMELOT

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Norman Bergrun je maskirani Anunaki, ne nasedajte ljudi! Sva sreca da nam je dobri sangoma demaskirao njegove reptilske namere!

• Волим 1

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

pa ne trazim da komentarises moje misljenje, nego je pitanje za tebe kako moze neko da pomera one kamene blokove od 200t u ono doba(daleko pre piramida) i da ih poslaze ko lego kockice?

artifakte vido si, a sta je sa antikythera sokocalom?!

Time implicitno trazis da pogledam nekoliko veoma dugackih klipova, zasta zaista nemam vremena, jer sam u guzvi, idem na letovanje i moram da pozavrsavam sto drugih stvari... a narocito jer nisam siguran sta pokusavas tim klipovima da dokazes i kakve to ima veze sa ovom temom i sa onim o cemu smo razgovarali...

Ako je poenta u tome da postoje neka pitanja na koja nauka trenutno nema odgovor - pa naravno da postoje... doduse, to su uglavnom pitanja kojima se takvi klipovi ne bave... medjutim, pitanje da li se desio globalni potop (onakav kakav je opisan u Bibliji) nije jedno od tih pitanja. Za to pitanje vec imamo dovoljno dokaza da zakljucimo da nije.

Подели на овим сајтовима

pogledaj kad budes imao vremena, jer to upravo sve i ima veze sa potopom, i Nojevom barkom

tolko ne znamo, da eto, mislila nauka, sfinga je gradjena kad i piramide a u stvari je duplo starija, tolko o "nauci" i nasem znanju

Подели на овим сајтовима

tolko ne znamo, da eto, mislila nauka, sfinga je gradjena kad i piramide a u stvari je duplo starija, tolko o "nauci" i nasem znanju

Kako je utvrdjeno da je duplo starija? Koji to metod daje pouzdanije podatke od naucnog?

Nauka se zeznula, ali sva sreca da postoji __________ i da saopstava tacnije informacije o svetu.

Ako je to tako, onda bi nauku trebalo potpuno ukloniti i koristiti se ____________.

Подели на овим сајтовима

ni ti nisi gledo onaj klip? nisam ja kritikovao naucni metod, nego "naucni"...

u drevnim spisima i scifi delima sve vec pise

Подели на овим сајтовима

pogledaj kad budes imao vremena, jer to upravo sve i ima veze sa potopom, i Nojevom barkom

Bacio sam pogled i znam od ranije za te teorije u vezi sa Sfingom... samo i dalje ne znam kakve to ima veze sa Potopom i Nojevom barkom... osim ako nisu nasli neke tragove Potopa na Sfingi?

Mnogo toga ne znamo... i ako se pokaze da je sfinga duplo starija od piramida, to ce biti jos jedan trijumf nauke, a ne njen nedostatak... to sto svoje stavove koriguje na osnovu dokaza je prednost nauke a ne mana...

Подели на овим сајтовима

Bacio sam pogled i znam od ranije za te teorije u vezi sa Sfingom... samo i dalje ne znam kakve to ima veze sa Potopom i Nojevom barkom... osim ako nisu nasli neke tragove Potopa na Sfingi?

Mnogo toga ne znamo... i ako se pokaze da je sfinga duplo starija od piramida, to ce biti jos jedan trijumf nauke, a ne njen nedostatak... to sto svoje stavove koriguje na osnovu dokaza je prednost nauke a ne mana...

kako kakve veze ima? pa ima veze da ti pokaze ono sto ti je pred ocima pa ne znas sta je, kad, i kako je sklepano, nego mosh samo da nagadjas i to iz vise puta...

ne moze biti "jos jedan" trijumf, jer prethodnog trijumfa nije ni bilo, moze samo da bude jedan tj prvi trijumf nauke ili "nauke"... korekcija stavova na osnovu dokaza, samo znaci da je prethodni stav bio pogresan tj nagadjanje, a usvojen putem "nauke" i "dokaza"- tice se ovog slucaja sa sfingom...

a sacu da procitam sta veli winux59, jer sam to izgleda propustio

https://www.pouke.org...iv/page__st__12

Подели на овим сајтовима

ali (ako hoces da ostanes u toj analogiji) culi smo te zvucnike milion puta i ocajni su...

nije vise srednji vek... nije situacija da ne znamo da li je moglo biti globalnog potopa... naprotiv, prilicno pouzdano znamo da nije... i to znamo vec duze vreme... ta prica je zaista u ravni sa pricom da je Zemlja ravna i centar univerzuma...

A evo sta kaze italijanska wikipedia ... Mitovi o potopu razlicitih naroda... pa pominje ...

Scandinavia

Irlanda

Grecia

Torah-Bibbia

India

Isole Andamane

Cina

Indonesia

Indocina

Malesia

Australia

Nuova Zelanda

Polinesia

Míkmaq

Hawaii

Caddo

Hopi

Inca

Maya

Mapuche

A evo nesto karakteristicno --- havajski mit ...

Citat

"Secondo la mitologia hawaiana gli déi fecero venire un grande diluvio e solo Nu si salvò costruendo una grande nave dove ospitarono tutti gli animali."

Prevod:

Po havajskoj mitologiji bogovi su doneli veliku poplavu i spasio se samo "NU" napravivsi veliku barku u koju je smestio sve zivotinje.

Izvor

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...