Jump to content

Ко ли је у праву?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nemam ideju o bilokakvom vantelesnom postojanju. Niti smatram da postoji bilo kakavo vantelesno postojanje.

а шта чини тело, машину, живом?

шта то има у њој живо, која је то покретна сила која изађе и учини је мртвом и распадљивом?

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1321951297' post='531193]

шта то има у њој живо, која је то покретна сила која изађе и учини је мртвом и распадљивом?

Transport energije i komunikacja izmedju celija. Kada nema ko da stiti i snabedeva celije one odumiru jer celije u visecelijskom organizmu imaju svako svoju funkciju i ne mogu da opstanu dugo sama na "svome" tako i odlazi visecelijski zivot.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Transport energije i komunikacja izmedju celija. Kada nema ko da stiti i snabedeva celije one odumiru jer celije u visecelijskom organizmu imaju svako svoju funkciju i ne mogu da opstanu dugo sama na "svome" tako i odlazi visecelijski zivot.

ај сад на српском ...

Подели на овим сајтовима

Значи ако има ко да их штити и снабдева оне не одумиру?

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1321951297' post='531193]

Ne postoji nikakva misticna sila koja "izadje i ucini telo mrtvim"... jednostavno prestane da radi neki deo (srce, pluca, itd) koji je nuzan za snabdevanje i normalno funkcionisanje svih ostalih celija ili kontrolu (mozak) ovih procesa... celije prestanu da dobijaju materiju koja im je neophodna za opstanak i funkcionisanje i prestanu da funkcionisu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Хм...

Мислим да то није баш тако једноставно,а зашто људи старе ако се ћелије константно обнављају?

Imas ovde nekoliko razlicitih teorija... (mrzi me da prepricavam)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ne postoji nikakva misticna sila koja "izadje i ucini telo mrtvim"... jednostavno prestane da radi neki deo (srce, pluca, itd) koji je nuzan za snabdevanje i normalno funkcionisanje svih ostalih celija ili kontrolu (mozak) ovih procesa... celije prestanu da dobijaju materiju koja im je neophodna za opstanak i funkcionisanje i prestanu da funkcionisu...

Није то баш тако једноставно. Читаво наше тело саздано је од материјала којег има свида у природи и који је, само по себи, беживотан. Шта чини да тај "материјал" буде жив? Имамо ли дефиницију живота? Ово што си ти навео јесу неки од узрока који прекидају живот. Међутим, далеко од тога да си одговорио шта је живот и како материја бива жива.

Подели на овим сајтовима

evo ja cu da objasnim ako dopustate :)

Ljubav omogucava zivot

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

добро брате, нисам ретард а нисам ни мистик, па се не ложим на такве ствари а питао сам врло једноставно питање:

шта је то што уопште тело чини живим, шта покрене цело стварање од зачећа до бебе, па до старца и смрти. ако погледаш низ, све је живот, сем тренутка смрти и прилично је одскачући тренутак у нечијем животу, једина ствар која је прекидна, није ни животна ни трансформишућа, нимало динамична већ статична.

ако погледаш себе мало боље, мисао, илити воља, што није никако мистична или метафизичка ствар, покрене твоју руку да принесеш чашу устима и гуцнеш пиће. ок, електрични импулс преноси захтев за такво сложено померање механике, ал одакле функција? узми било ког робота и укапираћеш да га нешто покрене, а то није он сам. робот је сам по себи мртав без инструкције, а мозак даје "несвесне" константне инструкције за неке аутономне ствари типа дисање, куцање срца и слично. а које су то свесне инструкције и одакле оне?

упрошћено речено, једно је сагледавати последицу, сасвим друго узрок.

пс. уколико сте механичари, боље ми на време реците да баталим причу са вама јер ме мрзи да објашњавам одраслом човеку шта је то слободна воља :)

Подели на овим сајтовима

упрошћено речено, једно је сагледавати последицу, сасвим друго узрок.

Управо то.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322174562' post='532720]

добро брате, нисам ретард а нисам ни мистик, па се не ложим на такве ствари

Nisam zeleo da te uvredim... ali ne znam sta drugo da ti kazem na tako formulisano pitanje... ne verujem da postoji dusa niti bilo kakav natprirodan uzrok zivota, volje, misli i slicno...

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322174562' post='532720]

пс. уколико сте механичари, боље ми на време реците да баталим причу са вама јер ме мрзи да објашњавам одраслом човеку шта је то слободна воља :)

Nisam determinista ako si na to mislio...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...