Jump to content

Ко ли је у праву?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Дефиниција атеизма, антитеизма и агностицизма (ко ли је у праву, кад сви тврде да је њихово мишљење "објективно"?):

Подели на овим сајтовима

"Agnostik je osoba koja ne zna da li Bog postoji,a to smo i mi,to su i iskreni vernici,znaci mi smo svi agnostici u principu jer niko ne zna da li Bog postoji ili ne........tako da kad covek kaze "ja sam agnostik" u principu nije nista reko".-Predrag Stojadinovic

0110_hahaha fmqmtx

Подели на овим сајтовима

Није ово због Пеђе, већ због појмова. По овом старијем господину Пеђа, као антитеиста (богоборац), је верник (као и они који тврде да Бога нема). Такође, исти гоподин, јасно разграничава појмове агностик и атеиста. Још нешто што је интересантно приметити јесте податак да већина "атеиста" појма нема шта су они заправо (везе немају о појмовима, као што је господин и показао).

Подели на овим сајтовима

Дакле, када су у питању ави "наши атеисти" (већина њих), ту се ради о идеологији (поготово оно што Пеђа заступа). Послушајте пажљиво анализу појмова на другом линку.

Подели на овим сајтовима

Није ово због Пеђе, већ због појмова. По овом старијем господину Пеђа, као антитеиста (богоборац), је верник (као и они који тврде да Бога нема). Такође, исти гоподин, јасно разграничава појмове агностик и атеиста. Још нешто што је интересантно приметити јесте податак да већина "атеиста" појма нема шта су они заправо (везе немају о појмовима, као што је господин и показао).

Aleksandre, pa valjda je najnormalnija stvar da ljudi razlicito definisu pojmove. Upravo se zato u bilo kakvoj ozbiljnijoj filozofskoj raspravi unapred insistira na definiciji pojmova, pa tek onda ulazi u raspravu. To sto se pojmovi za nekoga razlikuju nikako ne znaci da taj 'laze', ili da nema pojma u cemu prica.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ateista je onaj ko uopste ne veruje u Boga i van materijalno postojanje,agnostik je onaj koji dopusta mogucnost potojanja neceg natprirodnog,ali nije siguran, dok je vernik onaj koji je siguran da Bog postoji.

Ovako sam ja shvatao te pojmove,ali sada vidim da ne postoji utvrdjeno misljenje.

Подели на овим сајтовима

Pa Pedja je veci vernik od svih nas ovde zajedno!!! Samo to nece sebi da prizna i postaje sve negativniji, tako zamisljam coveka u paklu. Da se nisam krstila, cenim da bih i ja bila takva, bilo je-ili priznaj sebi ko si i sta si i kreni u Crkvu ili ces postati kao Predrag, trece opcije nije bilo. Mislim da sam nacinila dobar izbor :).

Подели на овим сајтовима

Ljudi moji kako je ovo dobro... lik je pobedio! sHa_sarcasticlol

Pa Pedja je veci vernik od svih nas ovde zajedno!!! Samo to nece sebi da prizna i postaje sve negativniji, tako zamisljam coveka u paklu. Da se nisam krstila, cenim da bih i ja bila takva, bilo je-ili priznaj sebi ko si i sta si i kreni u Crkvu ili ces postati kao Predrag, trece opcije nije bilo. Mislim da sam nacinila dobar izbor :).

Siguran sam da ti nikad ne bi bila takva :) .

• Волим 1

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

Подели на овим сајтовима

Peđa mi je neprevaziđen lik,kontam da dok snima ove klipove,njegov način govora i gestikulacija su posledica jedne misli koja mu je stalno u glavi "damn I'm sexy"

Подели на овим сајтовима

Aleksandre, pa valjda je najnormalnija stvar da ljudi razlicito definisu pojmove. Upravo se zato u bilo kakvoj ozbiljnijoj filozofskoj raspravi unapred insistira na definiciji pojmova, pa tek onda ulazi u raspravu. To sto se pojmovi za nekoga razlikuju nikako ne znaci da taj 'laze', ili da nema pojma u cemu prica.

Морао сам да поставим такво питање јер неки људи дају себи за право да своје ставове и дефиниције сматрају за "објективну реалност", а да је све остало "невероватна дебилна глупост". Ако је тако, онда неко од ове двојице очигледно лаже, јер је немогуће да обојица износе "објективност", обзиром да притверече један другом. Или, онај први, као по обичају, умишља да је његово схватање "објективна датост"? Чисто да видимо са каквом се неозбиљношћу срећемо када говоримо о озбиљном стварима. То је трагично, обзиром да се сви куну у истину.

Подели на овим сајтовима

Морао сам да поставим такво питање јер неки људи дају себи за право да своје ставове и дефиниције сматрају за "објективну реалност", а да је све остало "невероватна дебилна глупост". Ако је тако, онда неко од ове двојице очигледно лаже, јер је немогуће да обојица износе "објективност", обзиром да притверече један другом. Или, онај први, као по обичају, умишља да је његово схватање "објективна датост"? Чисто да видимо са каквом се неозбиљношћу срећемо када говоримо о озбиљном стварима. То је трагично, обзиром да се сви куну у истину.

Pa slazem se da je to smesno u startu. Definicije su nekako subjektivne po definiciji :) .

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...