Александар Милојков Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 Дефиниција атеизма, антитеизма и агностицизма (ко ли је у праву, кад сви тврде да је њихово мишљење "објективно"?): Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 13, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 Друга дефиниција, у супротности са првом: Ко лаже од ове двојице? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 "Agnostik je osoba koja ne zna da li Bog postoji,a to smo i mi,to su i iskreni vernici,znaci mi smo svi agnostici u principu jer niko ne zna da li Bog postoji ili ne........tako da kad covek kaze "ja sam agnostik" u principu nije nista reko".-Predrag Stojadinovic 0110_hahaha fmqmtx http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Друга дефиниција, у супротности са првом: Ко лаже од ове двојице? Ovaj ce uskoro da upozna istinu i Boga. Mator covek,a ne da se smiriti. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Mili Pedjica dobija previse paznje na forumu 301 Sinergija је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 јес вала, једва сам га намолио да се самобанује, а ви га стално васкрсавате greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Није ово због Пеђе, већ због појмова. По овом старијем господину Пеђа, као антитеиста (богоборац), је верник (као и они који тврде да Бога нема). Такође, исти гоподин, јасно разграничава појмове агностик и атеиста. Још нешто што је интересантно приметити јесте податак да већина "атеиста" појма нема шта су они заправо (везе немају о појмовима, као што је господин и показао). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Дакле, када су у питању ави "наши атеисти" (већина њих), ту се ради о идеологији (поготово оно што Пеђа заступа). Послушајте пажљиво анализу појмова на другом линку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Није ово због Пеђе, већ због појмова. По овом старијем господину Пеђа, као антитеиста (богоборац), је верник (као и они који тврде да Бога нема). Такође, исти гоподин, јасно разграничава појмове агностик и атеиста. Још нешто што је интересантно приметити јесте податак да већина "атеиста" појма нема шта су они заправо (везе немају о појмовима, као што је господин и показао). Aleksandre, pa valjda je najnormalnija stvar da ljudi razlicito definisu pojmove. Upravo se zato u bilo kakvoj ozbiljnijoj filozofskoj raspravi unapred insistira na definiciji pojmova, pa tek onda ulazi u raspravu. To sto se pojmovi za nekoga razlikuju nikako ne znaci da taj 'laze', ili da nema pojma u cemu prica. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Ateista je onaj ko uopste ne veruje u Boga i van materijalno postojanje,agnostik je onaj koji dopusta mogucnost potojanja neceg natprirodnog,ali nije siguran, dok je vernik onaj koji je siguran da Bog postoji. Ovako sam ja shvatao te pojmove,ali sada vidim da ne postoji utvrdjeno misljenje. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Није ово због Пеђе, већ због појмова. По овом старијем господину Пеђа, као антитеиста (богоборац), је верник (као и они који тврде да Бога нема). Такође, исти гоподин, јасно разграничава појмове агностик и атеиста. Још нешто што је интересантно приметити јесте податак да већина "атеиста" појма нема шта су они заправо (везе немају о појмовима, као што је господин и показао). Pa Pedja je veci vernik od svih nas ovde zajedno!!! Samo to nece sebi da prizna i postaje sve negativniji, tako zamisljam coveka u paklu. Da se nisam krstila, cenim da bih i ja bila takva, bilo je-ili priznaj sebi ko si i sta si i kreni u Crkvu ili ces postati kao Predrag, trece opcije nije bilo. Mislim da sam nacinila dobar izbor . Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Ljudi moji kako je ovo dobro... lik je pobedio! sHa_sarcasticlol Pa Pedja je veci vernik od svih nas ovde zajedno!!! Samo to nece sebi da prizna i postaje sve negativniji, tako zamisljam coveka u paklu. Da se nisam krstila, cenim da bih i ja bila takva, bilo je-ili priznaj sebi ko si i sta si i kreni u Crkvu ili ces postati kao Predrag, trece opcije nije bilo. Mislim da sam nacinila dobar izbor . Siguran sam da ti nikad ne bi bila takva . Natasa. је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Peđa mi je neprevaziđen lik,kontam da dok snima ove klipove,njegov način govora i gestikulacija su posledica jedne misli koja mu je stalno u glavi "damn I'm sexy" sqny, obi-wan and Natasa. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Aleksandre, pa valjda je najnormalnija stvar da ljudi razlicito definisu pojmove. Upravo se zato u bilo kakvoj ozbiljnijoj filozofskoj raspravi unapred insistira na definiciji pojmova, pa tek onda ulazi u raspravu. To sto se pojmovi za nekoga razlikuju nikako ne znaci da taj 'laze', ili da nema pojma u cemu prica. Морао сам да поставим такво питање јер неки људи дају себи за право да своје ставове и дефиниције сматрају за "објективну реалност", а да је све остало "невероватна дебилна глупост". Ако је тако, онда неко од ове двојице очигледно лаже, јер је немогуће да обојица износе "објективност", обзиром да притверече један другом. Или, онај први, као по обичају, умишља да је његово схватање "објективна датост"? Чисто да видимо са каквом се неозбиљношћу срећемо када говоримо о озбиљном стварима. То је трагично, обзиром да се сви куну у истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Морао сам да поставим такво питање јер неки људи дају себи за право да своје ставове и дефиниције сматрају за "објективну реалност", а да је све остало "невероватна дебилна глупост". Ако је тако, онда неко од ове двојице очигледно лаже, јер је немогуће да обојица износе "објективност", обзиром да притверече један другом. Или, онај први, као по обичају, умишља да је његово схватање "објективна датост"? Чисто да видимо са каквом се неозбиљношћу срећемо када говоримо о озбиљном стварима. То је трагично, обзиром да се сви куну у истину. Pa slazem se da je to smesno u startu. Definicije su nekako subjektivne po definiciji . Natasa. је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука