Jump to content

Ово је прича о светом човеку, деда Живану из села Александровца

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Одговори 36
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

• Гости

Људи који су испратили ово што смо овде постављали до сада, веома су радосни због тога, па сам данас на мејл добио дапремијерно на наш форум поставим текстове које је писао деда Жива, али Вас молим да не узмете у обзир словне грешке које постоје јер их је онако који је куцао правио. Ја сам текст само уз помоћ пресловљача пресловио за ЖРУ:

Какви смо хришћани

Оче наш који си на небу, да је свето име твоје, да дође царство твоје, да буде воље твоје и на земљи као и на небу, и тако даље.Ову молитву често говоримо, а да ли чујемо шта говоримо и да ли верујемо у оно што говоримо, да ли видимо да је баш тако како на небу тако је и на земљи. Да би то видели ја бих укратко да почнемо од почетка.По Божјој науци Бог створи небо и земљу, значи прво небо и у њему створи слуге своје анђеле и даде им силу, простор и наредбу, и створи човека, и даде му силу, простор и наредбу, значи створи прву тројицу и виде Бог да је за човека добро, и то учини за шест дана и седми дан се одмори, тако је и на земљи. Како то створи за човека је тајна, али ето баш као и на земљи, први анђео који беше до Бога побуни се, погази наредбу и хтеде да он буде као Бог.И поведе још његове присталице, а Бог отац, који је љубав, не учини ништа лоше због преступа њихових, но само изврши поделу између послушних и непослушних анђела.И непослушнима испуни жељу даде им други простор, нама познат као понор /пакао/ и даде им по њиховој жељи другу наредбу да чине само зло и даде им друго име Сатана. И виде сатана да сам не може ништа да чини, но врати се у првобитни простор човеку, да би удружен са човеком нешто учинио.И Бог отац допусти сатани и приђе прво жени и превари жену да погази наредбу и уз помоћ жене превари човека, баш као и на земљи.То чујемо свуда око нас.Највеће зло потиче од жене и обрнуто, беше никакав, али га жена окрете и постаде човек.Но вратимо се на небо.Виде Бог човека да погреши и упита га:Шта учини, али човек не хтеде да призна свој грех, но баци кривицу на Бога и рече:Ето, превари ме жена коју си ти створио!И кад упита жену, и она исто тако одговори и рече:Превари ме сатана,кога си ти створио.Баш као и на земљи нико не признаје свој грех, но увек каже да је неко други крив.Али уједно ово нам би и сведочанство да је Бог створио све видљиво и невидљиво.И пошто човек сагреши виде да је наг и сакри се и не могаше да остане у истом простору, те Бог отац даде му овај простор где се и данас налазимо.И даде човеку заповест да производи храну из земље и да се каје за учињени грех,да моли за опроштај,да од произведеног приноси жртву,да би кроз то могао да се врати откуд изађе.Речено једном нашом речју:у зноју лица свог јешћеш хлеб.И рече Бог шест дана ради и седми дан посвети Богу своме.Знао је Бог да ће сатана да направи раздор међу људе зато и даде човеку заповест:љуби Бога свога душом и мислима,а ближњега свога као себе самога.Како би тек било на земљи када би се човек држао своје заповести.И откри Бог човеку прву тајну и рече му:земља јеси,у земљу ћеш отићи,јер си прах и пепео.И још му рече:рађај те се и множите се,напуните земљу и владајте њоме.И пошто Бог учини поделу међу послушним и непослушним анђелима, човек беше сам,па када изађе,Бог оста без једног дела тројице.Из љубави према том делу он даде завет да ће да пошаље спасење човеку и вратиће се опет у првобитни простор,јер тело је од земље,а душу-живот даде Бог отац.И душа се мора вратити оцу,само душа чиста,ако човек испуњава нардбе Бога оца и пошто Бог допусти сатани да изведе човека из провобитног простора,сатана поче да шапуће човеку другу науку,супротно науци Божјој,да није Бог створио човека но да је постао из воде некаквом еволуцијом и даде му две заповести да не воли ни Бога ни себе ни ближњега да би се душа вратила њему у понор онда долази убиства и самоубиства, и да се не помажу,него да један другога дави и угњетава и поче борба између добра и зла за човека,која и данас траје,а човек својом силом може да прихвати или Божју или сатанину науку.То сваки човек може да осети када хоће нешто да учини, добро или зло,има у себи две струје,једна каже учини,а друга не,па ако Бог допусти,човек прихвати једну,јер све је у Божјим рукама,ни човек ни сатана не могу ништа да учине без Божијег допуштања.То ће мо видети даље да је Бог господар свега видљивог и невидљивог.И Бог пазише на човека и допусти сатани да учини зло да би човек видео колика је сила сатанина коју му Бог даде па да се клони његове науке.И би прво чудо,принеше жртву два брата Кајин и Авељ,и Кајин принесе величанствену,богату,са гордошћу,а Авељ сиромашну, скромну,смирено,и Бог прими ову,и Кајин из зависти уби брата својега,и поче видљиво зло на земљи,и Бог отац преко анђела говораше са неким људима,даваше им наредбе и они записаше све то и оставише нама.И чињаше Бог разна чуда,добра за човека и допусти сатани да чини зло.Ми грешимо када кажемо:Бог ми учини зло,јер Бог чини само добро, а сатана само зло,јер је извршена подела на небу,а како је на небу,тако је и на земљи.Пред потоп оде сатана Богу и рече:Сво човечанство је моје!,а Бог рече:Не, један је мој!И тај један изврши Божје наредбе и преживе потоп и продужи живот на земљи и у содом и гомор остаде један и у време Јова рече сатана Богу да је све његово, али Бог рече..Не!Јов је праведан!И тражише сатана допуштење да учини Јову зло и Бог допусти.И више пута се враћаше сатана за допуштење и Бог увек допусти и учини сатана све што могаше,али Јов оста веран Богу.И сатана признаде Богу:Јесте,Јов је веран.

И бејаху пророци који се чудно родише,чудно живеше и проповедаше народу о спасењу,али опет не прихватише сви.И увек су били добри и зли,и када би божја воља сиђе сам Бог међу људе,опет преко женске стране,на чудан начин.И роди се дете,као и свако друго.И расташе тако и кад дође време,поче да открива тајне човеку које Бог хтеде да открије.И приђе пророку да се крсти и познаде га пророк и рече му:Ти треба мене да крстиш,а не ја тебе.Остави то сада,треба да се испуни писмо,одговори Бог син и уђе у воду да се крсти.И појави се дух свети на њему,и чу се глас Бога оца задњи пут човеку:Ово је син мој љубазни,који је по мојој вољи,њега послушајте!И створи Бог отац нову тројицу на коју сатана више нема права,и предаде Бог отац човечанство Богу сину,баш као и на земљи,кад један домаћин преда сину домаћинство,син управља,а отац само надгледа.И поче Бог син да открива тајне првобитног простора где прво беше човек и говораше људима у причама о царству Божијем и чињаше чуда која нико до тада не учини.И опет људи се поделише,неки повероваше,а неки не.И доведоше му човека у кога уђе сатана са својим злим духовима и кад стаде пред њега замоли га сатана да га не шаље у понор, него да му допусти да уђе у свиње које су ту пасле.И Бог син му допусти и сатана се постиде од љубави коју указа Бог син и навалише свиње у море и утопише се.И то беше зло дело за свињаре,али Бог хтеде да покаже човеку да ако нам неко учини и неко зло не треба у мислима да тако мислимо,јер можда из тог зла произађе много скупље добро,само ако на зло одговоримо љубављу.И упита болесног човека много година:Шта желиш?Рече му човек:Да будем здрав.Добро, буди здрав.И човек одмах оздрави и оде, кад га виде други пут,рече му Исус:Ето,здрав си,не греши више,да ти не буде горе.То откри човеку да је болест грех,а човек има толику силу да може да се ослободи сваке болести,туге и жалости,само ако ту силу покрене,а то може само јаком вером и испуњавањем божијих наредби.И приђе Исусу капетан и рече му: Слуга мој је веома болестан.И рече му Исус:Добро,доћи ћу.А, не,Господе,нисам достојан да уђеш под мој кров,но само реци реч и оздравиће слуга мој,јер и ја имам под собом војнике и једном речем-иди и иде,и другом речем-дођи и дође,и ти само реци реч,и оздравиће слуга мој. Добро,нека ти буде како си веровао.Што видимо да нико од њих не учини практично дело,но речима,мислима и вером.У тај час оздрави слуга његов.Тада идоше за Исусом ондашњи свештеници, научници, књижевници и кад виде Исус грешнике за трпезом приђе њима и једе са њима,а ови мишљаху у мислима својим,да је он Бог,не би седео са грешницима,али Исус прозре у њиховим мислима и рече им:Нисам дошао ради праведника,но ради грешника.И кад га се дотаче блудница,они тако мишљаху,и даде им одговор:Не требају здрави лекара,но болесни.И када уђе у кућу грешнику,они опет негодоваху,и даде им по трећи пут одговор :Ко сте ви да судите туђем слуги,он своме господару стоји или пада.И када му доведоше болесног човека кога његови апостоли не могаху да исцеле,он га исцели и питаху га апостоли:Зашто га ми не могасмо да исцелимо?И он рече:Овај се род изгони само постом и молитвом,јер пост је средство очишћења душе,а молитва разговор са Богом.И многа друга чуда учини Исус,која су записана у књигама оног времена,на оном језику,кога ми Срби не разумемо,иако Бог син даде разум неким људима да преведу неке књиге на наш српски језик,да и ми разумемо Божију науку,и да своју силу окренемо ка њој.Дотле сатана задржа поједине људе да нам читају по старом,тако да гледамо,а не видимо и слушамо,а не чујемо,да се не би неко срце пробудило и вратило Богу,а кажу да је молитва разговор са Богом.Па како ће мо разговарати када не знамо што говоримо.И кад Исус откри човекову силу,поче да открива и сатанину и сам се предаде сатани,али као човек и одведе га сатана у пустињу,и кушаше га,и кад виде да не може ништа,јер виде Богочовека,врати се човеку и то првом до Исуса, јер му Јуда беше благајник,да би помоћу човека учинио оно што већ беше записано за Исуса.А и на земљи видимо да најчешће благајници пођу за сатаном,па тако и заврше.И виде Бог син што ће бити са њим и зажали,јер и њему не беше све откривено,зашто мора тако бити.То можемо да закључимо из његове молитве коју упути оцу свом:Оче, нека ме мимоиђе ова чаша,да је не пијем,ако је могуће,али не моја воља,но твоја нека буде.И чу глас:Чашу пити треба.Јер и сам рече апостолима када га питаху разна питања.На нека одговори:То само зна отац мој који је на небесима.И виде Исус крај проповеди на земљи и посла ученике да зготове вечеру и на вечери узе хлеб ,преломи, благослови и рече: Узмите и једите сви,ово је тело моје,које се за вас ломи.И узе чашу са вином и рече: Пијте из ње сви,ово је крв моја новога завета која се за вас и многе пролива за отпуштање грехова. Ово чините за мој спомен до другог мог доласка,јер виде да се човек не може сам супроставити сатанској сили.Он оставио самога себе нама грешницима,да ми,испуњавајући наредбе Бога оца и Бога сина,очишћени,вратимо се у првобитни простор.И по вечери узе Исус воду и убрус опра свима ноге иако виде сатану да уђе у Јуду,а не одбаци га,но свима опра и рече им:Ко хоће међу вама да буде први,да буде свима слуга.То показа нама какви треба да будемо.И поче Исусово страдање.И кад га изведоше пред судију,рече му Пилат:Знаш да имам власт пустити те и имам власт распети те.И рече му Исус:Не би имао никакву власт,да ти није дата одозго,што каза нама да је свака власт одозго,и треба јој се покоравати.И би распет и прободен од стране сатане, помоћу човека.И на крсту рече:Оче,опрости им,јер не знају шта раде.И то каза нама да на свако зло треба одговарати љубављу.И умре као човек и метнуше га у гроб и пошто испуни сатани вољу и одговори са љубављу,постиде се сатана од љубави и сакри се,а Исус сиђе у Ад и изведе грешнике који су до тада били у паклу.Испуни завет Бога оца који даде на почетку и трећи дан устаде из гроба као Бог и као човек и показа се својим ученицима,као Бог уђе када врата беху закључана, а као човек показа се са свим ранама на себи.И једе пред њима и рече им:Даде ми се свака власт на небу и на земљи.Идите проповедајте свим народима на свим језицима учећи их крстити се у име Оца и Сина и Светога духа,и држите све што сам вам заповедио.Ја идем оцу,а ви остајете и бићу са вама до свршетка света,то јест до другог мог доласка,који ће бити у слави својој, да извршим поделу човечанства на послушне и непослушне.И то ће бити крај борбе добра и зла и послушне ће поставити са десне стране и рећи ће им:Уђите у дом оца мојега који је припремљен за вас.А непослушне са леве стране и њима ће рећи:Идите у огањ вечни који је припремљен за вас.Значи,све је припремљено,нема никакве еволуције.И то видимо свуда по свету и око нас,да се људи сами деле на десне и леве,једни страдају,други помажу,једни чине зло,други добро,па када то видимо,бежимо из левице ка десници,од сатанске науке ка Божјој науци,да би нас Бог Син поставио са десне стране славе своје.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

Ова чуда су записана и можемо их читати,али да видимо чуда која се догодише за нашу генерацију,која видесмо и доживесмо,ево једног најсвежијег неки проценише колико килограма злата вреди глава једнога човека у садашње време баш као када и родијада процени главу светога Јована у оно време уз помоћ сатане све је лако,али ми нећемо да их сагледамо,но стално тражимо нешто друго,стално осећамо неку празнину у нама,а та празнина је неиспуњавање Божијих наредби и непризнавања свога греха.Бог син на вечери нам остави самога себе и даде разум људима те ту вечеру написаше као литургију коју треба чинити сваки седми дан,јер он рече: Ово чинити за мој спомен, а Бог отац рече:Седми дан посветити Богу своме.А литургија нам све говори,само је треба чути,разумети и доживети.То Владика Игњатије лепо објашњава,али сатанска сила је јака,па и данас неке наше апостоле задржава да не прихвате наредбу коју рече Исус: Идите и проповедајте на свим језицима.Те нам врше литургију на старом, нама неразумном, језику.Тако да смо присутни само телом,а мисли,душа,ко зна где су,а заповест каже:Љуби Бога свога душом и мислима.Владика Игњатије освети више храмова, звона и конака у нашој Браничевској епархији и све на нашем,српском језику.Како је то лепо чути и разумети.Неки чак иду тако далеко да га називају српским непријатељем. Јесте,само за оне Србе који на неки начин опште са сатаном,јер он врши литургију по наредби Божјој онако како је написана.Сатана има многа начина да приђе човеку и сваком прилази на неки начин, тако да човек и не осећа увек његово присуство,али треба да знамо да свака зла мисао, жеља, допушта сатани да приђе,свака болест,туга,жалост је производ греха.Ако човек призна свој грех и своју силу удружи са Богом,ово престаје.То можемо да видимо на себи и свуда око себе, само ако испуњавамо Божје наредбе.Човек са својом силом сам не може ништа да учини, мора бити удружен са једном или другом.Узмимо прво храну која је неопходна за одржавање тела,коју Бог даде човеку.Али даде и пропис када коју храну треба узимати,не као казну,него да би човек стално мислима био са Богом.Да би тело било здраво узимати одређену храну у одређено време.Тело од те хране узима што је потребно,а остатак се избацује на другу страну,и човек се сакрије да не би угрозио своје ближње.Али сатана даде човеку своју храну /дуван/ која је у свему супротна,која штети телу,улази на уста,и опет се враћа на иста да би штетила и ближњима,и узима се у свако доба,и без икаквих прописа.Ово је најшири и најлакши начин да сатана приђе човеку.Онда долазе разне болести,па и забрана узимања Божје хране/дијета/ а то је сатански пост.Значи да морамо да постимо,или са радошћу,или са болом,коју сами прихватамо. Неки не прихвате ни једно ни друго.Кажу:Забранио ми доктор,али ја не слушам.Онда долази крај живота и чудо како му се то десило.Ми Срби смо чудан народ,јер нас Бог изабра за то.Беше краљевина и беше веронаука у школи,али не беше српска,тераше нас да читамо на старом језику, кога ми не разумесмо,и знамо са каквом муком свештеници одржаваше ту науку.Тераше ђаке у цркву и војнике тераше и мораше војници да стоје у ставу мирно.То беше терор.Некима се смучи.И свештеници се мољаше Богу и помињаше владара нашег и име који беше тада и идосмо у литију преко поља и клекнусмо код записа и попа нам читаше молитву коју ми не разумесмо и бацасмо се грудвицама на попу и он викаше на нас да будемо мирни,да слушамо молитву,али како да слушамо када ништа не разумемо.Душа је празна и беше нам досадно,И намножи се зло у свету.И сатана доби допуштење и начини себи тројицу:Рим-Берлин-Токио и покрете велику силу да опере народ од греха,а тако нам каже литургија: сами себе и један другога Христу Богу предајемо.Христос нам остави себе да се његовим телом и крвљу перемо,али ако хоћемо,онда удружени са сатаном морамо. Хитлер беше један човек,Стаљин исто тако,а хиљаде људи оставише своје породице натоварени ранцима и пушкама,по зими и врућини,убијаше један другога,и сви слушаше,јер кад нећемо Бога,сатану морамо,јер Бог допусти сатани одређени број људи колико му је воља,а остали морају бити опрани.Може Бог свакога обратити,то нам откри Исус када рече: Савле,Савле,зашто ме гониш?Или Прокопију:Куда си пошао?И од гонитеља постадоше хришћани.А зашто неће није нам дозвољено да питамо,само видимо да је тако.И напредоваше сила свом жестином и нама Србима постави закон-сто за једнога,и ми не слушасмо,давасмо сто за једнога и не признасмо свој грех.Но кривисмо другога за то.И кад би Божја воља,рече Бог. Доста!И стрмоглавише се силници и нестадоше и Србима посла Бог човека да продужи казну и забрани човек све оно старо што не би Богу по вољи и тераше нас да производимо и да дајемо од свих производа,и идосмо на принудни рад и разне акције и рекосмо да идемо добровољно, иако није било тако.И говораше човек:Поправимо се, пређимо са речи на дела,дванаести је час да се поправимо.И не послушасмо.И престадоше наши служитељи литургије да помињу господара,јер не мораше,али у једном манастиру чух ово:Спаси Господе,и помилуј,господара нашега Маршала и име,а Богу беше довољно и један да испуњава наредбе.

Подели на овим сајтовима

• Гости

И човек се окрете и поче да гради мир свуда где чу за буну,а литургија нам каже:Блажени су они који мир граде.И пусти Србе по свету и даваше нам разне кредите и узимаше сви који су хтели и направисмо велике куће и велике штале,али то не беше наш зној,и ето многе куће и штале стоје празне,а наша деца одоше по свету да враћају што је туђе,а ми се чудимо зашто је то тако.И умре човек,а ми се не поправисмо и ето шта нам се догоди после њега.И посла Бог Србина за господара и говораше за Србе и о Србима и даде слободу већу од претходника и обрадовасмо се и пођосмо за њим.И сакупи нас наш покојни патријарх,Бог да му опрости,на Врачару. У храму беше много народа,али опет по старом.И дођоше људи који први пут у животу чуше за литургију и вратише се говорећи међу собом:Ја ништа не разумем што они говоре.И одосмо на Косово и понови се иста слика и нигде не поменуше господара нашега.И ето,нашем првом апостолу не би крај како нам говори литургија,крај нашега живота,да буде хришћански, тих и миран,без бола.И оде наш господар у Хиландар,али сатана оде пре њега.И рече монасима: Бежите,долази Србин!И монаси послушаше и побегоше,уместо да благодаре Богу и да се помоле за њега, они побегоше и ето исто се догоди и у самом манастиру и многи се чуде зашто је то тако.И врати се господар и супруга га дочека и уведе га у сатанску науку.И свет нас назива: Сатанисти.И изабраше новог патријарха,владику који беше дуго на Косову.И одржаваше неку равнотежу и говораше нам пуно,између осталог рече и ово:Сада је време за и против христа.И други пут нам рече:Чије су овце,онога је и планина.Мислим да нам све рече,али га не разумесмо.И дође на Косово Владика Артемије и поче да окупља стадо и да пуни манастире са младим монасима и монахињама и зададе бригу сатани.И говораше преко медија:Три А су опасни за српско друштво,јер начинише тројицу, Митрополит Амфилокије,Владика Артемије и Владика Атанасије.И учинише оно што архимандриту Јустину не дадоше да учини-написаше Требник на српском језику.Како је то лепо прочитати,тропар или молитву и разумети је. Али сатана појача своју силу против, и ето Митрополит Амфилокије у једној беседи говораше о чистом срцу,а ради се о Псалму Давидовом. Али се не побрину да се тај Псалм чита Србима на српском језику,да би разумели.И ето сатана постави свог Митрополита који ће бити наводно само црногорски.И Владика Артемије не сакупи своје стадо и помоли се богу и Божјој мајци за наше владаре и за наше ближње Албанце да Бог не допусти сатани да нам начине толику мржњу међу нама, него оде по свету да тражи помоћ од људи.И ето људи дођоше и раде свој посао.Иако сам написа:Људском старању не повери ме, него сама дођи,заштити и помилуј ме,и Владика Атанасије у једном интервију рече: Најрадије бих био када бих им пре што могао видети леђа.Мислио је то неком другом,али сатана доби допуштење и учини шта учини,и он окрете леђа и оде са дужности коју је обављао.Зато немојмо мислити зло никоме,па ни сатани,јер и њега Бог створи.И разби се три А.И допусти Бог и доведе Сатана жену на врху и сакупи велику силу и навали на једног господара,али у међувремену,у једној цркви чух ово: Спаси,Господе, нашег владара и име.И богу би довољно и једна црква и показа Бог чудо над нама.И кад се питасмо зашто толика сила против нас,дође једна парола и писаше је по зидовима:Тако треба.Тако треба да видимо и ми и цео свет да Бог управља и ракетама и авионима,не може ни човек ни сатана ништа без Божијег допуштења.И показасмо целом свету да у овој земљи има и оних који ће стати са десне стране Бога сина и показасмо нашу литургију која нам баш тако говори.Када навале на вас са свих страна играјте и певајте,веселите се,јер је награда ваша велика на небесима.И баш тако урадисмо,ракете падају,а ми правимо концерте по улицама,и чуди се цео свет,па и сами силници, какав смо ми народ?И не могоше да учине оно што су желели, јер Бог беше са нама.И рече Бог: Учинићу да безбожници творе мој закон.И би тако.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Усред великог поста дадоше распуст школској деци седам дана,да би могло свако дете код своје куће да пости и да се причести.Али не разумесмо и не испунисмо закон.Онда сатана посла болест и навалише на медецину,а она беспомоћна рече:Наишао непознат вирус,смирите се,држите дијету,проћи ће /сатанска пост/ и који послуша он прође,а ко не послуша,он се навраћаше више пута.И на конгресу рече председник и нама и целом свету,опет како нам литургија каже: Оставимо сви све своје бриге и ујединимо се против зла а зло за човека може доћи само од сатане помоћу његових послушника а по допуштењу Бога оца због наших грехова.И који га послушаше и ујединише се и оборише зло,али не сви.И зато тако прођоше.И ето изабра Бог најсмиренијег међу њима,али како ће мо га ми примити,само до нас стоји,јер рече једну реченицу у Хиландару:Мој народ страда,а то није заслужио.Том реченицом охрабри сатану,и ето поче искушење.Боље да рече:Ја и мој народ згрешисмо, заслужисмо много,али Бог је милостив, па допусти малу казну,хвала му.Јер све што нам се догоди,наш је грех.Ако то не признамо,и не опростимо свима,Бог зна како ће нам бити.Јер Исус рече човеку: Ето,здрав си,не греши више да ти не буде горе.Јер ево и ово чудо видесмо,последњих година прошлога века стварасмо мржњу међу нама и око нас,на врху беше жена.И кад добисмо казну,опет беше жена.И сада када треба да се кајемо,жена оде сама на суд да нама покаже пут.И ево опет жена дође да нас позове на покајање.Није ово случајно.Треба наши мислиоци да се овим позабаве,јер сваки овоземаљски суд позива на покајање и треба радо поћи,јер после долази онај суд Божји,где нема покајања,но стати на десну или на леву страну.Побоја се левица деснице и начини план да обори врх и ту Бог учини чудо.У гомили гвожђа међу више жртава остаде човек за сведочанство,и тај исти човек пољуби руку особи која учини највеће зло овога времена и показа љубав на мржњу.И постиде се сатана,баш као и Бог син када опра ноге Јуди који учини највеће зло онога времена,јер се зло само љубављу побеђује.Но вратимо се литургији.Бог отац рече:Шест дана ради,и седми дан посвети Богу своме.И још рече:Љуби Бога свога душом и мишљу,а ближњега свога као себе самога.Од ових неколико реченица зависи цео закон овоземаљски.Када би човек само ово поштовао,како би то било благостање на земљи.Прочитао сам у новинама светску статистику која гласи:када се роди дете у свету свет може да му да једну шаку брашна или четири пушке.Бог рече:У зноју лица свог јешћеш хлеб.Сада видимо колико зноја треба човеку за једну шаку брашна,да би одржао своје тело,а колико за четири пушке,да би то тело уништио.Овде видимо колико сатана мучи човека,па ипак човек не испуњавањем наредби Божијих прилази сатани.Светио ми попа водицу, и отпева он по старом што је он научио напамет,али ја разумедох да прочита и Јеванђеље,па га упитах:Зашто,оче,не читате барем Јеванђеље на нашем српском језику,да и овај мој унук разуме?Он рече:Али треба да понесем књигу.Ето колико треба да се озноји попа па да испуни наредбу Бога оца који рече:У зноју лица свог јешћеш хлеб,и Бога сина који рече:Идите и проповедајте на свим језицима.А ми се држимо нечег што је против Божијих наредби.Литургију треба чути и разумети.Први део је општи део, молитва за све и сви можемо да присуствујемо.Знао је Бог отац да ће сатана да направи раздор међу људима,и зато рече:Љуби Бога свога.Ова молитва је испуњавање наредбе Бога оца који рече:Молите за опроштај.Онда молитва за умрле,јер милостиви Бог допусти нама који смо у телу да својим молитвама помогнемо онима који изађоше из тела,а исто и они који се удостојише тога могу помогну нама у телу,ако их молимо.Та чуда има много записана,а и данас се догађају око нас.Па онда, за оне који још не признају Бога сина,за некрштене,али попа говори: Оглашени, главе своје приклоните.Онда и неки крштени приклоне главу јер не разумеју.А ми крштени треба усправно,не само телом,но душом и мислима да молимо,и Бог обрати некршене и крсте се.Онда:Некрштени изађите!,а ми крштени да се помолимо,јер се износе часни дарови.Долази сам Бог син међу нас.Почиње испуњавање новога завета-причешће. Али сатана,да би одвратио човека од испуњавања онако како сам Бог рече и како нам литургија данас говори,он преко неких људи постави неке разне услове,прописе,тако да човек сам себе осуди:Нисам достојан.Човек никада није достојан тако треба да се осећа у мислима и тако да приђе као грешник.И видмо резултат тога,да причешће постаде као неки обичај и човек сам одреди када ће да пости и једва издржи тих седам дана,јер му сатана помути разум и ухвате га неки живци и на литургији не може у миру да саслуша,но стално се жале један другоме како су постили.И после узимања одмах изађу напоље и одмах пред вратима пале цигару,или узму нешто да поједу,да би се смирили.А чудимо се откуд толике осуде на самоубиства.И данас неки наши апостоли изађу пред нас грешнике са чашом и кажу:Ко је спреман нека приђе.Значи да ја сам одредим када сам спреман,а када нисам.Тако је било и у оно време.Зато Исус рече:Нисам дошао ради праведника,него ради грешника. И исприча причу о Митару и Фарисеју.Један рече за себе да је праведан,а други да је грешник,и овај други оде оправдан.Апостол Петар рече Исусу: Господе, покажи нам оца.А Исус му рече:Толико си времена са мном да ниси сазнао да је отац у мени и ја у оцу,ја сам у вама и ви у мени. Ако верујемо у ово,како могу рећи да сам спреман.Знам да сам грешан и молим за опроштај и да желим да испуним Божје наредбе,а да ли сам спреман,то само Бог зна.Који смо ми да судимо туђему слуги? Свако своме господару стоји или пада.Зато,драги моји,извршавајмо наредбе Божје онако као што је речено,делима и речима,да би стали са десне стране Бога сина,кад нас буде поделио.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

Рече Исус:Лакше је камили проћи кроз иглене уши,него богатом ући у царство небеско.И заиста,обогатисмо се и донеше богати у храмове нове кадионице,али сатана окачи неке звекире на њих,па сада,када попа кади,он бије те звекире,тако да нам мисли одлазе ко зна куд.А што је најгоре,када се чита апостол,неки свештеник који слуша полако кади,а неки бије тако јако да се уопште не чује шта се чита.Владика Игњатије задржи ђакона да не кади док се не чита апостол,јер увиђа да то само смета присутнима.Али неће и да нареди да се поскидају ти звекири са кадионица,можда да не би увредио дародавце.Па и наше трпезе посташе величанствене, богате, тако да више личе на неке обичне гозбе,него на славске трпезе.Много више галаме и празне приче,него појање духовних песама,које и те како могу да пробуде неко заспало срце. Нађох се у једном манастиру на братској слави.Игуман служише литургију,све по старом,па и апостол и Јеванђеље прочиташе на старословенском,што многи не разумесмо.И одржа нам беседу и рече:Појавише се неки наши непријатељи,хоће да окрену нашу стару веру,али им се треба супроставити,и држати се старе наше вере,као пијан плота.И ову реченицу понови више пута,и све речи беху са презиром,јер се неки пријавише да желе да се причесте.Кад би време изађе на десна врата олтара и са повишеним тоном рече:Ко је постио и спремио се за причест, нека приђе за исповест.Приђосмо нас неколико.И опет са презиром на лицу упита једног човека:Јеси ли постио? Јесам.Колико си постио?Онај полако одговори.Игуман поново упита:Зашто не прилазите, а већ смо пришли,и прочита нам молитву пред исповст и молитву пред причешће,али је не разумесмо,и када завршисмо литургију рече:Сада сви у салу,тамо ће мо резати колач,а колач беше ту на столу и свећа не упаљена.И одосмо у салу,а тамо нас дочека и врућа и хладна ракија,и одмах навалисмо на ракију и поче галама,тако да сви нешто говоре,а нико не слуша.И после неко време дође игуман и једва утиша оне што беху ближе њему и пререза колач,и приносимо жртву Богу. Али,да ли као Авељ или Кајин,Бог ће знати.Многи кажу да је пут према Богу узак и трновит.Ја мислим обрнуто,да је широк и веома гладак,само треба разумети и видети те две силе и треба разликовати Божју силу од сатанске,јер Божја сила је увек мирна и блага,а сатанска агресивна и наметљива.Али човек својом силом треба то видети и увек одговорити љубављу,не мржњом. Ако нам сатана и учини неко зло,треба му захвалити и рећи:Хвала ти за ово,то је твоје право,али ја нећу са тобом,хоћу са Богом.И од љубави се сатана стиди и стоји даље од нас.Ако у мислима имамо ма какву мржњу, дајемо право сатани да нам приђе ближе,а онда је све теже одбити га.Зато на најмању ситницу захвалити му и рећи:НЕ,О како је то лепо предати се богу да Бог управља са нама.Онда нема бола,туге ни жалости.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

Закључак из игуманове беседе:Држати се по старом значи и страдати по старом.То значи поновит нам се Косово,Солунски Фронт,Сремски Фронт и све остало што нам се догоди.А Бог не жели смрт грешнику,но да се обрати и жив буде.Исус рече:Он своме господару стоји или пада. Значи држати се старог као пијан,обавезно падамо, а држати се за плот,још је горе,јер ће пас из дворишта да ме уједе за руку и још ћу горе пасти.Зато учинимо неке промене,вратимо се Божијим наредбама и нашој литургији која нас стално позива:Сами себе и један другога Христу Богу предајемо.Има и свештеника који на брзину заврше литургију и одмах испред црквених врата запале цигару.То је ситница,али је штетно и по тело и по душу,а све оно што је штетно према ономе што Бог створи,од сатане је.Само треба то видети и разумети.Исус рече:Који хоће међу вама да буде први,нека буде свима слуга.Погледајмо ове наше,сви се боре да буду први,а нико не обећава да ће бити свима слуга.Нико не признаје свој грех,но свако криви другога,као што учинише наши пра родитељи.То сатана и хоће,мржњу и раздор.Ако се не оставимо сатанске науке и окренемо се богу,не опростимо свима и признамо свој грех,тешко ће нам бити боље,јер видосмо и ово чудо што год беху ове људске санкције јаче,ми све више слависмо разне наше обичаје,разбацивасмо се више но што беше потребно,јер Бог беше са нама,али ако Бог допусти сатани да нам удари санкције,онда ће мо морати да молимо ,али са великом муком.Исус претрпе за нас све што је требало да претрпи и нама остави себе и литургију да би ми уз појање литургије,мирис тамјана и причешће очистили се од греха,сами себе и један другога,али ако хоћемо,а ако нећемо Бог допоусти сатани,он нас изведе на бојно поље,па уз мирис барута и рику топова проливањем сопствене крви /мученички/ опет један другога Христу Богу предајемо,само ето,на други начин.Кад све ово видимо,зашто човек не изабере оно што је боље,лакше,Божије наредбе,па да ужива и овога света и онога,но се држи сатане,па се мучи целог живота на земљи,а и горе Бог зна како ће бити.Нађох се једном у прњавору пре ове несреће.Идући градом наиђох прво на католичку цркву.Видех неке старе људе седе испред,па их упитах:Кад почиње миса.Одговорише ми:Неће бити овде,наши су сви у православној цркви,тамо ће бити велика прослава,освећује се обновљени храм.Упутише ме тамо.Успут прођох поред џамије.И тамо ми исто поновише.Кад стигох тамо,већ се био окупио народ да дочека Владику Јефрема и много верских представника.Кажу да у том граду има много вера.И сви дођоше на прославу и после освећења речеВладика:На литургију ће ући прво представници,а остали колико могу.Ја као непознат уђох са њима и бејах до певнице.Имадоше и столице,али не седоше, остојаше сви целу литургију.И после опет рече Владика:Сада сви за трпезу. Трпеза је спремљена за све.И заиста беше највећа трпеза коју сам видео.И кад би молитва видех да се мало њих прекрстише православно, више беху други.И кад седосмо беше таква тишина да се могао чути само звекет ножа и виљушака.И ту видех испуњену заповест:Љуби Бога свога и ближњега свога.И одржаше беседе више њих.И сви беху задовољни,захваљиваше једни другима, и градоначелник рече:Најрадији сам када вас видим овако све заједно,верујте свако своју веру онако како хоћете,али да живимо заједно.Наш патријарх једном рече:Нисмо могли да бирамо где ће да се родимо.Ја сам православац,јер ме роди мајка православка,а моја је мајка најбоља на свету,зато је и моја вера најбоља,а да ме је родила нека друга,ја бих био такав. Зато треба разумети један другога,али има и оних који не поштују своју мајку,ни веру.За њих се треба молити,да Бог не допусти сатани да нам помоћу њих чини зло,јер не могу ништа без Божијег допуштења,а Бог допушта само због наших грехова,јер видимо и ово да наша деца дуго у ноћ скитају,а по дану спавају.И чудимо се зашто толико непослушање,па и дрогирање.А где смо ми као родитељи да укажемо да је грех и у невреме спавати.Зато вратимо се Божјој науци и испуњавајмо нови завет да би нам било боље Ако живимо по старом,по старом ћемо бити и чишћени од наших грехова.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

Ја сам мало писмен али слушам много писмене и неписмене и код једних и других има и добро и зла,сваки човек је борба за себе.Медецина каже да се црвена крвна зрнца боре да човек буде здрав а бела да буде болестан, а човек својим понашањем и радом, јелом и пићем, радошћу или мржњом помогне једнима и такав буде. Када Исус иђаше по земљи ондашњи свештеници књижевници говораше народу да виче благословен који долази у име господње,народ тако викаше, а када им после казаше да вичу распни га распни они викаше тако, тако је и данас какви су учитељи такви су и ђаци. Ако учитељ пуши, како ће убедити ђаке да не пуши.Данас многи траже промене али какве,ја бих да пођем од себе.Владика Николај пре овога великог чишћења, што ми називамо други светски рат, позиваше народ на покајање,молитву,пост и причешће, четири пута у четири поста и створи братства од оних који му приђоше која и данас постоје. Пошто је и мој отац један од њих повео би мене као дете на молитвени скуп и тада сам највећу радост осетио када би ме Владика помиловао по глави. И данас када гледам како Владика Игњатије милује децу ја станем и осетим ту радост.Али када ондашња влада склопи пакт са силом Владика позва народ против и многи пођоше за њим и викаше боље рат него пакт и оборише пакт, али не зауставише силу,она прође, а ми се поделисмо,два брата у две војске,убијаше један другога, а родитељи се завише у црно и уз бол и тугу завршише.А и Владика како сам рече прође жив кроз пакао /кроз дахау/,а ово чишћење беше намењено искључиво јеврејском народу јер видимо да после овога чишћења преостали народи врати у своју некадашњу земљу али опет уз проливање крви и Бог зна докле ће тако бити, можда до коначне поделе до другог доласка Исусовог, јер рекоше Пилату крв његова на нас и на децу нашу.А ми Срби и после толике проливене крви и позива неких људи да се вратимо нашој литургији која нас стално позива да признамо свој грех,да опростимо свима да би живели у миру и слободи.У једном броју Православља Владика Иринеј рече ,,слобода је дар Божи,али је треба заслужити,, а ми је не заслужујемо,то нам потврди када хтеде да прође преко границе да нас престави,граничар рече сви могу само Иринеј не може и питаху се зашто:па због наше гордости и фарисејског држања према осталим људима.У истом броју један учитељ на 18 страни написо текст какви треба да будемо,овај текст треба сви наши посланици да прочитају па и сви учитељи да би били прави Срби,а не као овај на 19 страни,пита се где је слобода и ко ће да нас ослободи.Сатана мучи човека на разне начине, ево мог примера.Био сам сиромах,имао сам малу кућу и мало двориште, па сам радио и ноћу и дању,светком и петком ,да би зарадио што више новца тако да због умора више јутара нисам могао ни да се умијем, но из постеље трчао на аутобус а камоли да се прекрстим да би благодаријо Богу што сам угледао светли дан и ето Бог допусти сатани те ме гони док по мојој вољи нисам успео, купио сам велико двориште и саградио велику кућу и на поду поставио леп тепих али ми није то идол кога сам уз помоћ сатане мучећи своје тело саградио и сада када уђем у кућу морам да се поклоним до земље јер морам да изујем обућу па да уђем.Када ми Бог откри ово хтедох да променим живот али сатана не испушта лако своје послушнике,направи раздор у породици,те деца одоше сваки на своју страну,супруга од туге доби болест и умре,а ја остадо сам да се клањам своме идолу и да се кајем за пропуштене године свог лепог живота,али опет благодарим Богу јер има и горе.Чуо сам причу једног избеглог из Крајине,прича он како је његов деда само радио,богатио се, његов отац исто,када је он стигао и њему је пошло за руком,те су три куће саградили и једног дана ђаво дође по своје,остависмо све и једва живу главу извукосмо,неки нису могли ни то, јер сатана подиже своје послушнике под називом Олуја и ако су Срби имали војску и оружје наређење је било бежи. На Косово у мартовском прогону беше светска војска али ништа не учини да спречи сатанску силу, учинише све што Бог допусти, америчка војска је опремљена свом техником али када сатана подиже олују војска гонише свој народ да бежи.Многи кажу да је Шумадија срце Србије,али ето гледамо својим очима како срце игра,земља подиграва од нашег идолопоклонства,од наше јурњаве за новцем,људи плачним очима излазе остваљају своје идоле и траже помоћ од владе, а откуд влади средства да ублажи наш грех, мора отимати од других,а онда кажемо да владна није добра,треба је мењати што опет кошта.Значи нико није поштеђен од казне,само то треба видети,јер многи говоре о природи ретко ко спомене творца те природе Бога који је и сада држи у својој руци и опомиње нас,јер неће да дозволи да сви идемо у наручје сатани.Тако бива онима који течу себи благо а не богате се у Бога рече Исус још рече овај се род изгони само постом и молитвом што ми Срби остависмо све. Служимо литургију да се лепо чује а постимо да нас други виде,на телевизији причају само о деда Мразу,питају девојчицу којој не раде бубрези што жели од деда Мраза,рече ништа.Право рече,жели здрав бубрег а то може само Бог да дарује.У емисјији кључни људи кључни проблеми један рече праву реченицу,Бог чува Србе за експерименте, зато сећајмо се дана одмора и барем тај дан будимо радосни а то можемо само на литургији јер нас она стално позива заволимо један другог да се једном мишљу исповедамо. Неки се питају зашто нашег првог учитеља Патријарха сви цене па зато што нас он учи да су сви људи деца Божја и тако треба да живимо.Чини ми се да би он нешто променио, али га многи не слушају.Када сам на литургији када он служи и позове на причешће приђем ништа ме не пита.У мојој епархији прво ме пита шта си јео јуче, када кажем, нема причест,други каже не бацам бисер пред свиње,трећи ме пита да ли си спреман,одговарам не знам то само Бог зна да ли си грешан ја само то знам онда чекај да те исповедим.При исповести наређује Богу да ми опрости грехе јер ми и он опрашта.Није ли то замка којом сатана наводи људе да греше јер ће им попа опростити. Али ипак исламски учитељ више пута опомиње да му није одобрено место где ће му бити гроб после изласка из тела.Треба неко од надлежних да чује и да му се удовољи јер док смо у телу живели заједно у овом простору и поред сатанског раздора треба тако да дочекамо и васкрсење,а Бог је тај који ће нам дати место по нашој заслузи.Исус рече ви сте со земљи ако со обљутави јело неће бити ни зашто,но да се проспе и да га људи показе,сада видимо колико пута Бог допусти сатани да нас проспе и колико пута нас други људи газили а ми се не запитасмо зашто Бог допушта када смо у његовој руци,па зато што не испуњавамо Божје нардбе по његовој вољи него сатанској и по нашој вољи живимо и кажемо да се мучимо.Владика Игњатије данас позива на љубав, сабирање на литургију и испуњавање новога завета причешће сваке литургије али ако хоћемо ако нећемо можда ће нас позвати неки други дахау.Један калуђер пише да је нама суђено да страдамо,не, нама је суђено спасење.Исус је страдао ради нас,испунио очев завет стари а нама је оставио нови да га ми испуњавамо али ако хоћемо или нећемо онда морамо да страдамо другачије не можемо бити спасени.То видимо из разних опомена које нам се стално дешавају. О томе треба наши учитељи да пишу и да нам преводе књиге на наш срспски језик и тако да нам обреде врше да би испунили Исусову наредбу, учите све људе на свим језицима.Многи кажу да је Исус победио смрт а он нам откри тајну да духовна смрт не постоји само телесна јер он позва Лазара када је већ био у гробу и он изађе жив.И код удовице носише сина да сахрани он их заустави,позва дете и даде га матери жива,то су сви тадашњи људи видели.И на крсту рече, оче у руке твоје предајем дух свој,значи душа се мора вратити али постоје два простора, рај и пакао, а куда ће мо зависи од нас,да ли смо били послушни или непослушни у свом животу.У данашње време када једном Митрополиту Амфилохију запретише смрћу он светла лица рече баш лепо убациће те ме право у руке Аврама, не рече да ће умрети,и сатана се постиде и одступи.Беше једна емисја на телевизији и постављено једно питање којим путем треба Србија да пође, да би нам било боље и показаше круг пола светло беле боје пола црне мрачне и говорише многи али без одговора на питање.Исус рече ја сам пут истине и светлост Бог отац даде човеку слободу да сам бира хоће ли са љубављу и радошћи ићи светлим путем или са мржњом и тугом мрачним путем али то траје временом, онда Бог допусти сатани па нас он мученички врати на прави пут.У другој емисији беше питање да ли постоји сукоб генерација и би одговор не постоји само сукоб добра и зла али кроз човека јер једна професорка рече ја сам крива што су моје кћерке такве, признаде свој грех док други професор који дође са Косова агресивно је убеђиваше да није она крива но неко други, али не рече ко.Док су такви професори на Косову ђаци неће слободно да иду у школу.Бог рече: рађајте се, множите се, напуните земљу и владајте њоме.Сад видимо како Косово испуни ову заповест,сви видимо када Бог допусти сатани он узме неколицину људи за кратко време протераше и порушише што су Срби годинама зидали.И нико у томе не спречи то може само Божја сила али уз љубав и молитву а наши служитељи литургије се моле за себе и за православни народ као да остали нису Божја деца. Колика америчка сила па усред бела дана запуши највећа зграда и колико душа одоше са овога простора и чуде се како се то могло десити.Бог допусти разна чуда да човек види и да не мисли само о новцу но да се запита докле ће тако и где ће после када нам новац више није потебан. Наш Патријарх додаде нашој литургији за време бомбардовања неке лепе српске стихове али служитељи их помињаше само док беше зло,после оставише, чекају да дође друго.На једној спомен плочи написаше /зашто / без одговора. Нема ништа,зашто да нема зато, на овој телевизији се дају такве емисије које највише утичу на младе да прилазе сатанској науци,а ови беху честити људи ијако су чули да бомбе падају, нису напустили своја радна места животе су своје положили за своје ближње, зато их Бог позва у наручје Аврама,да не срљају даље у грех.Наши доктори штрајкују, траже плату а не питају се ко ће ту плату да произведе, колико су нерођене деце убили уз помоћ неразумних мајки и због новца.Тито кумоваше десетом детету на Косову,а Милошевић истера тенкове да их покази и ето шта нам се догоди.Један учитељ рече, наше спасење је у рукама наших ближњих.Сада видимо да никаква сила овоземаљска не може да нас спаси од наших ближњих но само испуњавање Божје заповести.Наш председник који је изабран од Срба оде на Косово али не оде код свог колеге који је изабран од наших ближњих Албанаца па да заједно у љубави и слози позову народ на праштање, покајање и братољубље да би нам Бог подарио слободу.Уз мржњу и претњу нећемо је имати,то сви видимо,наше мајке вапају не убијајте нам децу, а колико су деца саме побиле то се не питају. Просветни радници штрајкују али да ли уче децу да производе да у зноју лица свог једу хлеб.Скоро цео летњи распуст задржавају их у школско двориште да се играју и то ноћу, а по цео дан спавају, а ко ће да зараде тај хлед.Произвођачи хране сељаци оставише цветне ливаде и родне њиве,одоше у град да траже посао од министра одбране.Уместо да производимо хлеба и млеко да нахранимо наше ближње тражмо да призводимо оружје да их убијамо.Па како можемо да се надамо да чујемо ону Исусову реченицу ,,кад бејах гладан нахранисте ме,,. Милош Обилић показа оружје Мурату и шта добисмо, а Хаџи Милентије однесе ћупа кајмака Мурату и доби територију те насели неколико села око манастира.Старац Хочо рече дахијама пазите рају као синове да вам дуго буде царство, они почеше сечу и ето шта би.Наше дахије отимају од сиротиње и подижу себи плату. За верујуће Исус рече у зноју лица свог, за неверујуће у марксизму се каже раднику припада накнада за репродукцију уторошене радне снаге.Оваква расподела која се сада спроводи само је у Дарвиновој науци.Један рече на телевизији да је Дарвин још жив, док он живи међу нама, бићемо такви. То је и одговор на питање зашто толика убиства и самоубиства.Наши претходни капиталисти знамо какосу поступали и како су прошли, а данашњи иду корак даље, не поштоју ни недељу дан одмора коју је Бог остваио, а како ће проћи видећемо. Наши калуђери после литургије одмах питају ко хоће молитве само због новца, а која је молитва милија Богу од литургије. И Јуда је пошао за новцем и знамо како је завршио. Наш Патријарх једном рече, данас је време за и против Исуса.Исус рече, узмите мој јарам он је гладак и бреме је моје лако, али наши калуђери многи говоре против, пут до Исуса је узан, тежак и трновит тако да плаше народ.Јесте да је Исус носио венац од трња али је тај венац човек уз помоћ сатане исплео и данас слушајући сатану радимо оно што не треба,плетемо венац, бодемо своје руке и кажемо да се мучимо ради Исуса, а Исус поднесе све муке ради нас,а нама остави живот да ми уживамо али рече, држите све што сам вам заповедио,творите вољу оца који је на небесима. Али сатанска сила је агресивна па нам намеће неке речи да ми тражимо да Бог испуњава нашу вољу,а она је кобна.Ја бих подсетио наше учитеље на неке речи Исусове молитве упућене оцу, завршне речи беху али не моја воља но твоја оче нека буде.Ове речи немамо у нашим молитвама као и молитве два разбојника упућене Исусу на крсту, први рече помози себи и нама,а други признаде свој грех и рече ми смо праведно осуђени сети ме се Господе кад дођеш у царство.И његова молитва би примљена.Многи кажу да је Владика Јован неправедно осуђен и многи се молише за његово избављење,али није ли то тајна коју Бог открива нама да наша молитва није угодна Богу да би требали нешто мењати јер да јесте Бог би послао анђела као некада апостолу Петру избављење. Када Исусу куцаше ексере он рече, оче опрости им не знају шта раде.Када ђакона Стефана засипаху камењем он рече, господе не прими ово за грех.У Владичном интервију нема сличне речи, у нашем служебнику имамо и негативних речи као: преклињемо,страшноме Богу,страшноме суду,Бог воли човека и не може бити страшан ако примамо да је суд праведан онда ће нам бити радостан. Да ми не буде на суд или осуду /наређујемо/ али не продужимо Исусове речи, не моја воља но твоја оче нека буде.У истој молитви говоримо господе дошао си у свет да спасеш грешнике од који сам први ја а на васкрс говоримо нека погину грешници, да ли чујемо шта говоримо и дали се питамо зашто говоримо против, што би било када би Бог испунио ову молитву.Један учитељ пише о страдању свештеника за време комунизма, па они су то сами тражили то је било њихово спасење. Два брата су пренели Богу жртву,једна је примљена.Два човека уђоше у храм да се моле Богу,један оде оправдан.Два разбојника се молише Исусу на крсту,један би помилован, зато не треба молитву да глумимо но да знамо да стоимо пред својим творцем и да пазимо шта говоримо.Неки учитељ промени за нас најважнију реченицу у симболу вере,уместо коме се са оцем и сином заједно клања,написаше који се са оцем и сином заједно поштује.Тако да нас избацише, нико се ником више не клања,сви оће да буду равноправни, а сатана то и хоће да буде равноправан са Богом али то је немогуће па видимо у разним чудима нај ранијих записани па до данас у овој нашој малој заједници Србија и Црна Гора што један председник рече да су то два ока у глави. Беше четири председника,када један умре околина прогласи жалост,друга три ништа али Бог хтеде да покаже да је то ипак заједница па допусти сатани да учини чудо тако да натера остале да прогласе жалост у целој заједници и сада траже кривца, а неће да признају да су они сами кривци јер Бог даде њима власт да воде народ светлим и радосним путем, а не мрачним и жалосним. Када младић назва Исуса, учитељу благи, он га укори, рече што ме зовеш благи,нико није благ сем једино Бог.Када цар понесе крст у царској одећи ангел га заустави.Данашњи учитељи дозвољавају себи да их називају велечасни, преподобни, преосвећени па и свети, а на сваком опелу се говори да нема човека да живи а да не греши.Млади се враћају цркви али и сатана појачава своје замке.Сетимо се приче господар посејао добро семе али непријатељ дође и посеја кукољ тако да смо по пушењу близу првима у свету а можда и по коцкању а то су замке којима нас сатана одвраћа од молитве јер пушач једва чека крај и одмах пред вратима цркве пали цигару.Коцкар физички мирно издржава али мислима негде попуњава, а где су наше мисли онде је и срце наше. Неки пишу као Срби не прихватају ћирилицу па како да прихватамо када наши калуђери први учитељи нису је прихватили и данас је многи не прихватају.Свећење водице је најкраћа молитва и у свакој кући се врши али не на српском језику па како ће домаћин да чује за бању витезду и за лекара који лечи све болести да бих га и сам потражио.Ако попа говори неразуман језик ијако Бог посла човека да напише најкраћу азбуку на свету.Калуђери га одбацише,рекоше нећемо да нас учи онај што чува овце, а Исус се родио баш код оваца.Бог отац посла Ангела Мојсију да му открије неке тајне баш док је он чувао овце. Цар Давид победи и Голијата као чобанин. Нађох се једном у друштву млађих људи и чух једног просветног радника који је почетник у вери када наздрависмо он рече ајде нека нам да Бог што смо заслужили,ја се замислих па му рекох е то је права молитва,тако се треба молити јер ово је слично оном покајаном разбојнику а Бог је милостив па нам увек даје добро,само треба заслужити али када је исти био у друштву неког свештеника он му је одговорио,ух брате немој се тако молити и наравно млади човек ће послушати учитеља попу.Владика Јефрем пише о враћању народа у Републици Српској цркви и обнављању порушених храмова,па зар је требало да Бог допусти сатани да нам пролије толико крви да се мученички враћамо цркви када нисмо хтели ми сами.Био сам на једној сахрани око Бања Луке,био је постан дан, а домаћин закла овцу за вечеру,ја упита попу који изврши опело зашто оче не објасните овом народу да барем у овим случајевима поштују пост, он рече па ја сам тако наследио када сам дошао на парохију и тако траје,тако наследио а ништа није предузео да се нешто промени па ни рушитељи се нису променили то сви видимо али нећемо да признамо свој грех но стално кривимо неког другог.И на Косову има позива да се Срби врате,да се покају и први председник промена после толико времена позва преко екрана да се мењамо,али рече сви или бар већина,али Срби не пристају јер треба да признадју свој грех,али то је врло тешко,и то баш у време када један Србин заврши своју епоху онако како то Бог допусти,јер хтеде да потражи божју помоћ у Хилендару,калуђери га не примише,на Косову рече,несме нико да вас бије,али Срби на челу са Владиком га не прихватише. Онда поче да извршава сатанске наредбе које мора да се изврше и ето видимо да светска сила баци толико бомби да га погоди али га не погоди.Написаше толико тужби,али га не осуди:медији говопраше да ће неко да извши опело али и то се не догоди,јер беше окружен својим непријатељима како рече његова кћи и оставише га под липу да чека васкрсење где је растао као дете без гријеха,а сам Бог зна да ли ће бити на леву или десну страну.На праведном суду јер и поред свега овога нађе се православни генерал који му три пута рече последње збогом и нека деца се прекрстише и заврши се једна епоха али после долази друга а да ли ће мо је ми доживети покајањем или са неким генералом до нас стоји.Јер видесмо да на Косову после Милошевића дође генерал кога српски учитељи школоваше и учини што Бог допусти,те пушком натера преостале Србе да приђу преосталим црквама.И поред тужбе коју Срби написаше он постаде председник и позва Србе на сарадњу,а Срби траже поделу и заштиту а ко може да нас заштити од наших ближњи,то може само испуњавање Божијих наредби.Негде је написано ,ако један народ не испуњава Божје наредбе узеће се земља од њега и даће се другом народу,земља је господња и све што је на њој,то сви знају, зато наш први учитељ рече,чије су овце онога је и планина.Неки пише о страдању у Јасеновцу и кажу да су доктори установили да су исти и преци и потомци није ли то тајна коју Бог открива нама да би нешто променили у свом животу да не би и наши потомци доживели исто.Исус чињаше разна чуда а за потоња поколења рече, седећете међу зидове а гледаћете са континента на континент,ето данас ми доживесмо и видимо и чујемо разна чуда по целом свету али многи не верујемо да је Исус све то казао да ће бити,још рече устаће родитељи на децу и деца на рдоитеље и побиће неке од њих.Ето колико насиља сада по свету чини сатана преко човека на разне начине,нека мајка донесе дете у цркву да га причести,дете вришти, неће,онда га неко придржи а попа му насилно ставља кашику у уста.Није ли то насиље грешника над безгрешним дететом, а сви видимо да неко дете тако лепо светла лица отвору уста и прими,па зато је учитељ,да то види и да укаже на позитивна и негативна чуда.И још рече убијаће вас а мислиће да Богу службу чине.Ето сви видимо и чујемо колико беше убијања, мучења, рушења и шта добисмо,на крају подела.Сада делимо мртве, заробљене,обнављамо порушено,колико сада треба да уложимо и зноја, бола туге и жалости да би све то некако залечили.Ето како сатана мучи човека,само зато што једнима рече да су Григоријанци други Јулијанци трећи све незнам како се зову и онда почне препирка после долази сукоб, а сваки сукоб је сатанин.Неки се питају да ли је самоубиство болест или нешто друго,не Бог створи човека по обличју својему,ако човек има Бога у срцу не може да чини зло. Бог отац даде наредбу, заволи Бога својега и ближњега својега као себе самога и посеја добро семе али дође непријатељ сатана и посеја кукољ да човек не воли ни Бога ни себе ни ближње.Против и опет по Божјем допуштењу може да чини свако зло јер се тиме сам опредељује да стане са леве стране.Када Исус буде делио човечантсво на крају човек има ту слободу да допусти сатани да му приђе али само онда када се удаљи од Божих наредби.Када би ходали светлим Исусовим путем колико да је јак мрак не може да утоли и малу светлост.Када Исус би на мору у лађи поче јака бура,апостоли повикаше господе помагај и он запрети ветру и мору и постаде тишина,данас видимо колико бура односи животе али нема ко да потражи помоћ,но то приписују некој сили која не постоји,а постоји само Божја сила,блага и ненаметљива и по Божјем допуштењу сатанска агресивна и наметљива, то можемо да видимо свуда по свету па и у нашим емисијама на телевизији које имаих и лепих али сатана стално убацује неке разне коцкаре и преваранте па и награде дају само хвале своје, а све друго је лоше тако да одвраћа човека од живота од свог рада и зноја, но стално да живи у неком стресу и ишчекивању нечег туђег.Чудило се откуд бела куга,па наша претходна власт отимаше од оних мајки које су на својим њивама и ливадама одгајивале децу производећи хлеба и млека па су делили онима што по канцеларијама шећу тако да се неке одрицале својих њива да би добиле дечи додатак.Сада када се иначе наше девојке описменише и пођоше за новцем па чак и своје тело продају само да би дошле до новца, а наши пољопривредни рекордери већина њих нису ожењени па какву добру будућност можемо да очекујемо.И данас наш финанцијски министар даје награде талентима музике и спорта, а произвођачима хране тек толико да бих заварао.Ове две силе можемо да видимо свуда око нас па и у нашем врху,у расправи наших посланика слушамо мирне говоре и агресивне као и код наших врховних учитеља,наших калуђера, неки туже,други повуку тужбу,неки суде,неки праштају,тако да пред Богом нема писмених и неписмених,само има послушни и непослушни. Наш овоземаљски живот се снима и свако ће на крају видети своје дело и добро и зло и свако ће сам поћи на десну или леву страну, а Исус ће само рећи оно шта је већ рекао,што је записано,неће судити но само извршити поделу човечанства и ту ће бити крај борбе добра и зла.Неки кажу да ће да прогласе Косово окупираним,па сви видимо да је Косово окупирано најстрожијом окупацијом што моће да буде,колико Срба побијено, нестало,протерано,куће и цркве порушене,преостали не могу слободно да иду до својих њива и ливада да би произвели себи храну и ако је светска сила ту међу њима али ништа не може да учини,помоћи нема,па шта још треба да Бог допусти сатани да чини да би наше врховне вође и духовне и световне виделе и признале свој грех,да опростимо свима,да замолимо Бога и своје ближње да и они нама опросте,да пођемо светлим путем,да би нам Бог дао слободу.Ако идемо мрачним нећемо је никада имати.Данас свако може видети да ли ужива у љубави и радости или се мучи у мржњи и жалости,да ли производи хлеба и млека да малога нахрани или оружје и дуван да малога уништи.Ето драги моји укратко ја НН желим да будем непознат и молим за опроштај,ако би неко да ме тужи одмах ћу поћи на суд радо,на крају бих позвао трио А да се врате свом позиву и да нам као Требник преведу још неке књиге на српски језик које нам служе за литургију,макар зборник да би и ми Срби запевали ону песму,један је Бог, један је Свет, с поштовањем, с Богом. НН

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Брате мили...каква прича...волим овакве приче. Кад прочитам овако нешто, увек изнова укапирам и радујем се да и поред целог овог хаоса у ком се налази сад већ цео свет ипак постоје овакви људи. Хвала Богу па још увек издиже изданке који сведоче сада и овде здраву и неискварену веру и реалност Царства. Велика похвала и поздрав с моје стране за свештеника који је послао причу

Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • Креирај ново...