Jump to content

Licemerje (hypocrisy)

marija

Препоручена порука

On 6. 5. 2014. at 19:17, Драшко рече

Све је ствар избора, одабира, препознавања.

Ако се бавимо лицемерима и безобразнима онда смо у проблему.

Ако тражимо фине људе, сродне душе.......налазимо их.

Ми се јуримо по темама?  :aplauz:

Добро, ди ми је лајк  :0222_shocked:  :D

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Драгана, а зашто посматраш ствари тако да неко има нешто баш против тебе, јер си нови члан? Једноставно немој примати све сувише озбиљно, овде се доста и шали, као и свуда, генерално, прихвати то тако и не доживљавај лично.

А што се тиче приче с почетка, давно сам стекла утисак да се та спољашња "скупоћа" користи да би се попунио недостатак дубље природе и да би се импресионирала околина, јер је, тобож, такав човек "успео у животу". Дакле, њих формира мишљење околине, њихов его се храни на тај начин, мисле да су неке велике личности у туђим очима и да те околине нема они би били изгубљени, јер своје "ја" очигледно нису спознали. Жао ми је тих људи и дај Боже да једног дана спознају да постоји нешто изван спољашњости. 

Толико је лепоте у свету око нас, толико свакодневних малих и великих чуда, само се окрени и навикни очи на добро и племенито, немој трошити своју дивну енергију и младост на туђе недостатке.  :)

ДОПУНА: Извини, можда је питање сувише лично, али зар не умеш време сама да организујеш и да пронађеш себи обавезу и хоби, да се бавиш неким корисним радом самостално за почетак, можда да научиш нешто ново што те може повезати са људима у граду у ком живиш? 

Подели на овим сајтовима

On 6. 5. 2014. at 19:36, Радосна рече

Драгана, а зашто посматраш ствари тако да неко има нешто баш против тебе, јер си нови члан? Једноставно немој примати све сувише озбиљно, овде се доста и шали, као и свуда, генерално, прихвати то тако и не доживљавај лично.

А што се тиче приче с почетка, давно сам стекла утисак да се та спољашња "скупоћа" користи да би се попунио недостатак дубље природе и да би се импресионирала околина, јер је, тобож, такав човек "успео у животу". Дакле, њих формира мишљење околине, њихов его се храни на тај начин, мисле да су неке велике личности у туђим очима и да те околине нема они би били изгубљени, јер своје "ја" очигледно нису спознали. Жао ми је тих људи и дај Боже да једног дана спознају да постоји нешто изван спољашњости. 

Толико је лепоте у свету око нас, толико свакодневних малих и великих чуда, само се окрени и навикни очи на добро и племенито, немој трошити своју дивну енергију и младост на туђе недостатке.  :)

ДОПУНА: Извини, можда је питање сувише лично, али зар не умеш време сама да организујеш и да пронађеш себи обавезу и хоби, да се бавиш неким корисним радом самостално за почетак, можда да научиш нешто ново што те може повезати са људима у граду у ком живиш? 

Трудим се, читам књиге, кувам, помажем у Цркви :)

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...
Nema ničeg što bi bilo podlije i što više odgovara svetinji nego divno govoriti o onima o kojima nismo imali visoko mišljenje prije nego što su se uzdigli.
                                                                                                                        Jean de la Bruyere

Jedina tvoja obveza u bilo kojem životu jest da ostaneš vjeran samom sebi.
                                                                                                                        Richard Bach

S prašinom koju podižemo pokrivamo svoju golotinju.
                                                                                                                        Herbert Heckman

Čim negdje primijetiš smjernost i pronicljivost, znaj da će se tu roditi licemjerstvo.
                                                                                                                        Kineska poslovica

Licemjerje je poštovanje što ga prorok iskazuje vrlini.
                                                                                                                        La Rochefoucauld

Tko sebe prokazuje zelenim, toga će pojesti koze.
                                                                                                                        Goethe

… ljudi vole licemjere, znate - jer u njima vide svoje gore list, a uvijek je tako lijepo kad nekog uhvate spuštenih hlača i dignuta pimpača, a to nisi ti.
                                                                                                                        Stephen King

Treba urlati s vukovima. Jedini način da čovjek sačuva glavu.
                                                                                                                        George Orwell

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...