Драгана Милошевић Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 @@verum est in beer, Увек смо обазриви према новим члановима шалим се. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Draga moja sestro ja eto pokusavam problem da resim tako sto se uvek pitam kada vidim recimo licimerje jesam li ja licemeran, gordost jesam li ja gord i onda mi drugi ne smetaju i pokrijem se kapom i cutim. Voleo bih da te podsetim i na reci apostola Pavla koji svoje protivnika ne naziva nikakvim neznim imenima i ne koristi nikakve nezne nazive a tek npr apostol Juda ili apostol Jovan kao apostol ljubavi (procitaj njegove poslanice). Zatim seti se sta sam Gospod kaze npr farisejima Mt 23 "budale slepe". Apostoli su se na saboru u Jerusalimu zesce svadjali. Vladika Atanasije je cesto govorio da je glagol koji je tu upotrebljen oznacavao zescu raspravu. Prema tome nisu sve svadje i sve ruzne reci koje se kazu nekome zlo. Problem je u motivu zbog koga su recene. Mene je majka kada me je tukla znala da nazove raznim imenima ali me nikada nije mrzela. Tako ako i ovde padnu neke teske reci to ne znaci da se ljudi mrze. Moze biti cak obrnuto, jer mi se ne svadjamo sa onima do kojih nam nije stalo. Ок све, али зар се неке ствари не могу рећи на љепши, њежнији начин? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Ја сам скоро сама у овој глупој Швајцарској, и немам никога са ким бих могла да се мало ''разонодим''. Немам другарице, а муж ради и учи, тако да сам сама. Зато сам се и регисторвала на овај форум, како се не бих осјећала толико усамљено, гдје бих могла да причам, питам, учим нешто ново, а истина је да сам се сваки пут након блејања по форуму, осјећала још горе, још усамљеније. држим палчеве да убудуће буде боље! Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 држим палчеве да убудуће буде боље! Хвала Ненад Р. and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Ок све, али зар се неке ствари не могу рећи на љепши, њежнији начин? Na zalost ne. Vidis problem je i u tome sto nas je Hollywood prilicno razmazio sojim neznim i srceparajucim predstavama o tome sta je dobro a sta zlo. Nismo svi istog temperamenta i nismo svi sposobni da budemo "nezni". To sto se danas naziva neznost je ustvari bolecivost i podjednako je veliko zlo kao i grubost. Mogao bih ti navoditi masu primera za ovo iz Svetog Pisma. Драгана Милошевић and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Tako isto pricaju i za Beograd.Ali ima tu jedna "zanimljivost". Beograd ima 2 miliona (mozda i vise) ljudi.Neka je samo 5 % imucnih,to je 100000 ljudi.Malo li je?! To je dovoljno da se napune svi kafici i trzni centri. Dalje,ko sedi u kaficima? Uglavnom mladi.Znate li za slucajeve gde deca nose patike od 15k dinara a roditelji rade za nesto vise? Ima i toga... I jos nesto.Srbin voli da se "pokaze".Ja licno za osobu koja je u stanju da danas pojede 2 jaja i parce hleba ali da i u wc ide kolima. Za drugi deo price se slazem sa Draganom. Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Драгана ја разумем што си отворила ову тему и твоја су запажања на месту , али треба да схватиш да су људи различити , што би рекао наш народ , сто људи ,сто ћуди . Овде треба да пратиш оно што ти одговара , да комуницираш са људима који те прихватају , а да не обраћаш пажњу на оне који омаловажавају . Усресреди се на оно што ти одговара и сигурно ће вити боље . Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Што би рекао баћушка Серафим Саровски-"Промени себе,променићеш хиљаду њих око себе" DYNABLASTER, Драгана., Радосна and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Dokle god nam je vazno,sta drugi o nama misle,ti drugi nas poseduju...tako da no sikiriki.. Agaton Vuzman, Драган άσημος :) and feeble је реаговао/ла на ово 3 "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 @Dragana Ajde, sestro, budi nam ... druug ... :good2: Ostani, ima ovde svega k'o na vasaru, podrazumeva se i ...pecenja jareceg Ko je rek'o pecenje ... da se banuje o'ma jer admin ne mrsi jaretinu E, i jos samo ovo (vazno je) ...kod nas se, na forumu, kaze licImur ... veruj mi Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Овај форум има две пароле - дођи и види - видимо се у Литургији. Можемо овде да будемо и 5 сати дневно, али то не може и не сме да замени сат и по Литургије или пола сата домаће молитве. Ово ти кажем зато што спомињеш самоћу. Да ти признам долазим на форум да скратим слободно време и да напуним батерије. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Све је ствар избора, одабира, препознавања. Ако се бавимо лицемерима и безобразнима онда смо у проблему. Ако тражимо фине људе, сродне душе.......налазимо их. Ненад Р., Драгана Милошевић, DYNABLASTER and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 @Dragana Ajde, sestro, budi nam ... druug ... :good2: Ostani, ima ovde svega k'o na vasaru, podrazumeva se i ...pecenja jareceg Ko je rek'o pecenje ... da se banuje o'ma jer admin ne mrsi jaretinu E, i jos samo ovo (vazno je) ...kod nas se, na forumu, kaze licImur ... veruj mi Гдје има печења, ту сам и ја доообро, лицимур хахах Драгана Милошевић and javor је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Све је ствар избора, одабира, препознавања. Ако се бавимо лицемерима и безобразнима онда смо у проблему. Ако тражимо фине људе, сродне душе.......налазимо их. Ми се јуримо по темама? Добро, ди ми је лајк Драшко је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Радосна Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Драгана, а зашто посматраш ствари тако да неко има нешто баш против тебе, јер си нови члан? Једноставно немој примати све сувише озбиљно, овде се доста и шали, као и свуда, генерално, прихвати то тако и не доживљавај лично. А што се тиче приче с почетка, давно сам стекла утисак да се та спољашња "скупоћа" користи да би се попунио недостатак дубље природе и да би се импресионирала околина, јер је, тобож, такав човек "успео у животу". Дакле, њих формира мишљење околине, њихов его се храни на тај начин, мисле да су неке велике личности у туђим очима и да те околине нема они би били изгубљени, јер своје "ја" очигледно нису спознали. Жао ми је тих људи и дај Боже да једног дана спознају да постоји нешто изван спољашњости. Толико је лепоте у свету око нас, толико свакодневних малих и великих чуда, само се окрени и навикни очи на добро и племенито, немој трошити своју дивну енергију и младост на туђе недостатке. ДОПУНА: Извини, можда је питање сувише лично, али зар не умеш време сама да организујеш и да пронађеш себи обавезу и хоби, да се бавиш неким корисним радом самостално за почетак, можда да научиш нешто ново што те може повезати са људима у граду у ком живиш? Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука