Jump to content

Parada

Оцени ову тему

Mironosica

Препоручена порука

Хеботе имам утисак кад сам на овој теми ко да сам на форуму бу92...

Који бре црни Која Никола и Драго(љ)евић режисер... мислим ја не гледем ни један филм са Којом па нећу ни овај, таман да глуми свету Петку.

Мајке вам јесу ли вама мозгови толико испрани да не капирате да код нас једна те иста глумачка екипа снима све филмове уназад десет година и да ни један други глумац нема шансе да се појави у тим филмовима. Да ли су вам мозгови испрани да не капирате да су сви сценарији по наруџби наших окупатора а ради преваспитавања краткопамтећих Србаља ?

Мислим поред толико озбиљнијих прича и догађаја они нашли да снимају филм о једном педеру и једном као хомофобичном Николи Који, како да јок.

Када сте последњи пут видели да је изашао неки добар историјски српски филм, последњи је колико се сећам онај бој на Косову са пластичним мачевима, или једна добра комендија , зар ћемо вртети филмове "ко то тамо пева" , "маратонце" , "балкански шпијун" до есхатона ?

Дође ми иако сам четник по националности да искључиво гледам партизанске филмове, ем имају неку поруку, ем су десет пута боље урађени ем су српскији од ових нових внаго филмова .

Иначе неко помену филм "шишање" па то је један беда од филма, толико је јадан да је то срамота, такве пропусте не би направили ни амери кад снимају филм о Србима. Српски професор који Јевреје назива Жидовима што је типично за Хрватски новоговор, НЏО као једина праведна институција, наркоман као глас савести, брижни профа педерчина, одсечена фудбалерова нога испоручена Цеци ( ово је типично самопљување) , брдо измишљених догађаја попут те одвратне сцене са ногом, поп који на ијекавици пита политичара докле се стигло са истеривањем Дарвина из школе, итд. И наравно премудри , препаметни, супериорни натчовек Никола Која који увек и у сваком моменту попут Чак Нориса зна шта треба.

Ма дај ...

Радије ћу гледати холивудске филмове.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 101
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Хеботе имам утисак кад сам на овој теми ко да сам на форуму бу92...

Који бре црни Која Никола и Драгољевић режисер... мислим ја не гледем ни један филм са Којом па нећу ни овај, таман да глуми свету Петку.

Мајке вам јесу ли вама мозгови толико испрани да не капирате да код нас један те иста глумачка екипа снима све филмове уназад десет година и да ни један други глумац нема шансе да се појави у тим филмовима. Да ли су вам мозгови испрани да не капирате да су сви сценарији по наруџби наших окупатора а ради преваспитавања краткопамтећих Србаља ?

Мислим поред толико озбиљнијих прича и догађаја они нашли да снимају филм о једном педеру и једном као хомофобином Николи Који, како да јок.

Када сте последњи пут видели да је изашао неки добар историски српски филм, последњи је колико се сећам онај бој на Косову са пластичним мачевима, или један добра комендија , зар ћемо вртети филмове "ко то тамо пева" , "маратонце" , "балкански шпијун" до есхатона ?

Дође ми иако сам четник по националности да искључиво гледам партизанске филмове, ем имају неку поруку, ем су десет пута боље урађени ем су срспкији од ових нових внаго филмова .

Иначе неко помену филм "шишање" па то је један беда од филма, толико је јадан да је то срамота, такве пропусте не би направили ни амери кад снимају филм о Србима. Српски професор који Јевреје назива Жидовима што је типично за Хрватски новоговор, НЏО као једина праведна институција, наркоман као глас савести, брижни профа педерчина, одсечена фудбалерова нога испоручена Цеци ( ово је типично самопљување) , брдо измишљених догађаја попут те одвратне сцене са ногом, поп који на ијекавици пита политичара докле се стигло са истеривањем Дарвина из школе, итд. И наравно премудри , препаметни, супериорни натчовек Никола Која који увек и у сваком моменту попут Чак Нориса зна шта треба.

Ма дај ...

Радије ћу гледати холивудске филмове.

Slatko se nasmejah... Bravo

Samo da priemtim ako smem da skrnavim gore-prikazani tekst... "Koja" vi$e prilichi Vilisu Brusu kao nadchoveku..jo$ uvek nije dorastao Chaku ...

I opet kazhem ... hahaha...Bravo

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Знаш како Чак је тачно одређени синоним.

Знаш шта је реко Никола Која кад се срео са Норисом Чаком?

" Чаче не плегирај ме !"

Glumachki nivo im je tu negde..dodu$e Chuk ima za nijansu $iri dijapazon uloga..hahahah...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Мајке вам јесу ли вама мозгови толико испрани да не капирате да код нас једна те иста глумачка екипа снима све филмове уназад десет година и да ни један други глумац нема шансе да се појави у тим филмовима. Да ли су вам мозгови испрани да не капирате да су сви сценарији по наруџби наших окупатора а ради преваспитавања краткопамтећих Србаља ?

a jel tebi mozak ispran kad pises da su scenariji po raudzbini okupatora ,a radi prevaspitanja kratkopamtecih Srbalja ?

ja malo pratim deasavanja u nasoj "filmskoj industriji " ,koja je sve losija iz godine u godinu,jer para nema ,a za istorijski film treba dooooosta para ,tako da cemo se za dobar srpsko- istorijski film nacekati

ok ne volis Koju i Drgaojevica i ne moras da gledas film ,i ne moras da ih volis ,ali ne moras da se postavljas kao da su nama mozgovi isprani ,a ti najpametniji

Bogu hvala imam oci da vidim,usi da cujem !

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

@Gnurf

Meni gejevci nisu problem, nemam ništa protiv njih. Problem imam kad Šipci na Kosovu tuku Srbe pa sad dolaze i u Beograd da ih tuku... Da'l je ovo neka humoristička prozivka: Hrvati, Bošnjaci, Albanci, dođite i sredite malo Srbiju? (- odn. ovo zadnje što je od nje ostalo) Zaista ima nivo, to self-hate-srpstvo. Da ponovo otvore Jasenovac ili Aušvic, ne bi nam bili potrebni ustaše ili nacisti, imali bi ove naše srpske jugo-nostalgičare koji bi svoje Srbe gonili u gasne komore, ili..?

Mislim, svako od nas mora da odluči koliko je svinja koja voli da se kalja u sopstvenom blatu! Prosto..

Hm, vidim promenio si priču... valjda si video da ona tvoja teorija o Srbima koji glume hrvatske heroje i mole Boga da postanu hrvati pa si na osnovu novih činjenica brzo smislio novu priču zasnovanu na tome kako Hrvati i ostali sad dolaze u Beograd da tuku Srbe.

Što se tiče ove tvoje nove teorije, neću ti protivrečiti ovoga puta, jer sam se setio jedne replike koja je meni zaparala uši tokom projekcije, scena kada Kojo sa svojom ekipom od ukupno 7 članova stoji naspram nekoliko stotina ćelavih omladinaca koji samo čekaju da krenu na njih... i tada mu ustaša kaže:"limune, nikad ti neću zaboraviti ovo što si mi omogućio." Limun:" Šta to?" Ustaša:"da j**em mater Srbima u sred Beograda".

ovakve momente u filmu sam shvatio kao jeftin i prilično jadan način da se film na ovaj način načini kao prigodan i za blagajne hrvatskih, bosanskih bioskopa.

Što se tiče Vojnova, on je i za ovaj film saradjivao na pisanju scenarija a i igra epizodnu ulogu (i ovaj put) tako da je njegova kritika verovatno veoma pristrasna.

tko leti vrijedi

tko vrijedi leti

tko ne leti ne vrijedi

babushka_sm.gif

Подели на овим сајтовима

Glumachki nivo im je tu negde..dodu$e Chuk ima za nijansu $iri dijapazon uloga..hahahah...

Па добро ипак је то холивуд, више пара, више сценарија, већа слобода избора и уопште слобода...

Уопште глупо је копирати холивуд , глумци холивудски кад снимају неки фимл они су ти ко рудари бела дана не виде, ови наши се никад нису презнојали због улоге, затим ту су рокови, па спонзори, па силни новац и биЈоскопи , све то треба уклопити и подмирити.Овде код нас су се за време СФРЈ филмови снимали тако што екипа напабирчи пара од неких друштвених фирми + градова , узму донације и дотације и онда оду у кафану пола попију а пола користе за филм. Опет и ти филмови су били добри, наиме били су добри сценаристи и режисери мислим ко се може од данашњих поредити са оним чувеним Булајићем, па ја да нисам гледо његове филмове никад не би провалио да је мој деда био шумску полу-човек полу-зверко који може да намирише партизане. Мислим знао сам свог деду , никад није показивао овај свој таленат , вероватно га је вешто кријо. Но нема то везе, и ти филмови иако су били у служби ондашње идеолозије су куд и камо квалитетнији од ових који су у служби садашње идеолозије.

Уосталом она идеологија ондашња није била толико антисрпска нити тако бесмислена.

Мислим да се разумемо , немој ме погрешно схватити , ценим ја то , људи су направили екипу , малу одабрану групу ( педера) која је лојална идеологији Шапера а презире Конфузина . Видели смо ту екипу у готово свим филмовима последњих десет година снимљених, од Ивкове славе , преко разних других , до ових најновијих Шишања и Параде , е сви они који су били код Ивка на слави , то је та екипа, истина у Црном Груји су били у неком проширеном саставу , ту је био Миле против транзиције(словенац- Змаго) , чија је рола у том скечу добила сасвим контра ефекат у народу, наиме Миле је постао популаран управо због своје узалудне и смешне борбе против транзиције, народ зна да је борба узалудна , али се не предаје( а то народ цени) , и тако је Миле постао српски херој иако му то није била намера.

После тога су ови са Бу92 повукли ову скеч епизоду.

Ценим дакле ја то све , нова идеологија , нови филмови , нови режимски подобни глумци, сарадници окупаторског квислингшког режима, све је то мени јасно, ко што ми је јасно да су партизани по доласку на власт пострељали целокупну глумачку екипу из БГ.

Али људи моји да се не лажемо , ови нови филмови никада неће бити у рангу маратонаца, балканског шпијуна, ко то тамо пева чак ни Шурде из врућег ветра .

А зашто ?

Зато што нису своји.

Немају ту српску оригиналност.

А друго кад прођу ови окупатори ти филмови ће се третирати као издајнички( што и јесу исто као и они из трећег рајха који су снимали Швабе у акцији на источном фронту и хвалили њихове "подвиге") и вероватно ће бити забрањени за јавно приказивање на тивију.

А о квалитету нећу ни да говорим...

Подели на овим сајтовима

a jel tebi mozak ispran kad pises da su scenariji po raudzbini okupatora ,a radi prevaspitanja kratkopamtecih Srbalja ?

ja malo pratim deasavanja u nasoj "filmskoj industriji " ,koja je sve losija iz godine u godinu,jer para nema ,a za istorijski film treba dooooosta para ,tako da cemo se za dobar srpsko- istorijski film nacekati

ok ne volis Koju i Drgaojevica i ne moras da gledas film ,i ne moras da ih volis ,ali ne moras da se postavljas kao da su nama mozgovi isprani ,a ti najpametniji

Bogu hvala imam oci da vidim,usi da cujem !

Немој да се једиш ... изнервирали сте ме , сви ђутуре, нисте ви криви ... тако сте воспитани .

Није баш тачно да је потребан огромни новац за један историјски филм, причао сам рецимо са Милосавом Самарџићем и питао сам човека да ли би било изводљиво да се сними рецимо један историјски филм о Дражи Михаиловићу али из перспективе једног Шумадинца који није био комуњара. Човек каже да је то реално и веома лако остварљиво , шта ту треба од костима, готово све мош наћи на вашару и кокарде и шајкаче и опанке и гуњеве . потребан је добар сценарио и потребно је нешто мало новаца , статиста добровољаца би се нашло на иљаде...

Дакле није истина да је потребно брдо пара. Али нисам чуо да је и један режисер заинтересован за овакав филм.

Да ли би се исплатио такав филм?

Можемо одмах да отворимо анкету овде на форуму и не бисте веровали колико би људи радо погледало један прави српски четнички филм.

Даље за једну добру комендију уопште нису потребни толики новци , а опет ми немамо ни једну добру комендију снимљену последњих 10 година, то су све неки покушаји који остављају један горак укус и брдо питања у смислу који му је био андрак да снима овакву глупост.

За једну озбиљну драму , која може да се сними у 4 квадратна метра , нити има заинтересованих да је напишу нити да је наснимају.

Уопште цела наша савремена кинематографија је неаутентична, лоша копија холивуда, пуна холивудских клишеа, и прекопираних клишеа из неких наших старијих филмова, ништа дакле ново нити оригинално .

Е зато гледам холивудске филмове, макар имају специјален ефекте.

Подели на овим сајтовима

Ево нешто на Блицу нађох , човек који је снимио Шиндлерову листу , изгледа да ће снимити и филм о Јасеновцу.

Кад нећеду Срби оће Јевреји и свака им част.

Надам се само да неће рећи на крају како је тамо убијњно 30 000 Срба по оној чувеној Туђмановој статистици.

Ево текста:

После 70 година ћутње, два филма о Јасеновцу

Тања Њежић

Бранко Лустиг, холивудски продуцент, добитник Оскара, најавио је да ће снимити филм о Јасеновцу. И глумац Тихомир Станић је рекао да ће радити филм о том злогласном логору, што је, између осталог, отворило питање досадашњег третирања те теме у свету филма. О томе зашто је о Јасеновцу снимљен само један играни филм, за „Блиц“ говоре Милан Влајчић, Радослав Зеленовић и Горан Паскаљевић.

Чињенице говоре да је у протеклих седамдесетак година о злочинима у Јасеновцу, усташком логору у коме је страдало на десетине хиљада Срба, Рома и Јевреја, снимљено тек неколико документараца и један једини играни филм - „Девети круг“ Франца Штиглица, и то пре више од 50 година.

Холивудски продуцент, добитник Оскара Бранко Лустиг још је пролетос (јуче је ту агенција Срна актуелизовала) на Фестивалу јеврејског филма одржаном у Хрватској, рекао да ће снимати филм о Јасеновцу, да је сценарио поверио књижевнику Миљенку Јерговићу и историчару Славку Голдштајну, да за то неће тражити новац од хрватске владе већ да ће га финансирати новцем из Америке, те ће „то бити амерички филм“.

Говорећи о својим мотивима да ради тај филм, Лустиг је, између осталог, рекао да га и данас „држи обећање дато заточенима да ће пренети свету шта се догађало у логорима смрти“. Добитник Оскара за филмове „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“ продуцент Бранко Лустиг је као дете из јеврејске породице одведен у Аушвиц, а неки чланови његове породице у Јасеновац. Почетак снимања очекује се следеће године, по свој прилици у Копачком риту.

Оскаровац Бранко Лустиг

Бранко Лустиг (1932, Осијек) је познати продуцент и глумац јеврејског порекла. Током Другог светског рата био је у концентрационим логорима Аушвиц и Барген-Белсен, а чланови његове породице били су заточени у Јасеновцу. Као најбољи продуцент добио је два Оскара: 1993. за филм „Шиндлерова листа“ и 2001. за филм „Гладијатор“. Двоструки је добитник и награде Златни глобус за наведене филмове. Продуцирао је више од десет филмова, а као глумац играо је у четири међу којима су „Козара“ и „Шиндлерова листа“.

Када је реч о пројекту на коме ради Тихомир Станић, почетак снимања је најављен за крај маја идуће године, а премијера се очекује 2015. Тихомир Станић каже да је у основи те приче, на којој ради већ пет година, Дијана Будисављевић, жена која је спасла 12.000 деце из пакла Јасеновца.

У спорадичним разговорима разговорима о томе зашто је од 1945. године снимљен само један играни филм о Јасеновцу, помињан је и недостатак храбрости, па и уметничке способности за хватање у коштац са тако великом темом. Шта о томе мисле саговорници „Блица“?

Радослав Зеленовић каже да није једноставно свеобухватно и прецизно одговорити на то питање.

- Вероватно да део одговора лежи у осетљивој теми. Међутим, многе велике теме и историјски догађаји су такође ускраћене за филмску верзију. Да нисмо 2003. нашли филм о Карађорђу, имали бисмо о њему само „Песму са Кумбаре“, филм који је 1955. урадио Радош Новаковић. О Првом светском рату имали смо само „Марш на Дрину“ из 1964. па је 2009. урађен филм „Свети Георгије убива аждаху“. Могли бисмо још набрајати. Када је реч о најављеним филмовима о Јасеновцу, мора се рећи да је Лустиг велико светско име у свету кинематографије и ако се он заиста подухвати продукције, може се очекивати велики филм о Јасеновцу. Са великом знатижељом очекујем филм Тике Станића који, између осталог, кроз причу о Дијани Будисављевић, жени која је спасла на хиљаде малишана из јасеновачког пакла, отвара још једну велику, а занемарену тему - децу Козаре - каже Зеленовић.

Филмови о Јасеновцу

Радослав Зеленовић каже да је одмах после Другог светског рата снимљен први документарац. „Густав Гаврин је 1945. снимио документарни филм ‘Јасеновац’. Затим 1966. Богдан Жижић је урадио документарни филм о том злогласном логору. Средином седамдесетих Гојко Кастратовић је за потребе спомен-подручја Јасеновац урадио ‘Еванђеље зла’. Један од познатијих документараца на ту тему, филм ‘Крв и пепео Јасеновца’ снимио је Лордан Зафрановић 1983. године. Што се играног филма тиче, то је ‘Девети круг’ Франца Штиглица 1960.“

Милан Влајчић, између осталог, каже:

- Судбина јасеновачких жртава, понајпре Срба, али и Јевреја, Рома, па и хрватских комуниста, велики је изазов за сваку филмску обраду, и понајгоре би било да се ствар изведе у плиткој, пропагандистичкој равни. Зато се и дуго чекало, те стога најава да ће познати холивудски продуцент Бранко Лустиг кренути да начини филм на ту болну тему подразумева да је дуг пут до коначног исхода. Лустиг је и у претходној Југославији био продуцент врхунске компетенције и интегритета. Податак да ће један од сценариста бити сјајни хрватски писац Миљенко Јерговић, који је у свом роману „Рита Таненбаум“ обрадио на изванредан начин једну јасеновачку судбину, наговештава да се кренуло одговорно. Ваља им пожелети много среће, али ни други аутори, ако пронађу себе у сличној причи, немају разлога да се осете угроженим. Нека се свако потруди да избегне авет банализације и ситног политиканства. То јасеновачке жртве не заслужују.

Горан Паскаљевић, редитељ који ускоро почиње снимање филма о логору на Старом сајмишту у Београду, вели:

- Од прошлог пролећа са Филипом Давидом спремам тај филм чије снимање почиње за пар дана. Подсетићу вас да се 8. децембра навршава 70 година од отварања тог логора на простору Београдског сајма, који је отворен 1937. и тада проглашен за један од најлепших сајмова, а 1941. то је била територија Независне Државе Хрватске на којој су Немци формирали логор у коме је страдало 7.000 Јевреја, Срба. Старо сајмиште је једино место холокауста у Европи које није достојно обележено. Верујем да ће овај филм бити први камен темељац који ће покренути са мртве тачке идеју да се тај простор у срцу Београда преуреди у спомен-обележје где ће нове генерације да се подсете на један од кључних историјских догађаја јер је међу нашим најкрупнијим проблемима - заборав. А не бисмо смели да заборавимо шта је фашизам, нацизам… Сматрам да је добра идеја да се прави филм о Јасеновцу и да није случајно што је та тема све присутнија код уметника широм света који је данас, хтели то да признамо или не, захватио талас неонацизма.

Извор: Блиц

Подели на овим сајтовима

Е зато гледам холивудске филмове, макар имају специјален ефекте.

Нисам сигуран да је "novo ostvarenjе Srđana Dragojevića" остало без "специјалног ефекта", бар судећи по филмском плакату којим су "бомбардовани" медији задњих десетак дана...."Филм за анале !"... "Пожурите пре хулигана !"...

Мало су чудни и "motivi" с тог плаката, бар мени. "Motiv" логотипа Бео зоо врта, "врта добре наде", донекле и разумем. Као и онај за зоолошки врт поред Суботице, "града мира".

У последње ... године навала је псеудохидуистичких секти, као што су Трансцедетална медитација ( летачи ), Харе Кришна, а нарочито Шри Чинмој.

У Суботици, граду који је у врху по неславном рекорду самоубистава, у парку пред Градском кућом постоји скулптура слона који лежи на леђима. Уклесане су и речи: "Суботица, град мира Шри Чинмој". Слично је и у другим већим местима.

Копираћу пост од пре пар дана са једне сличне теме.

Читам сад ово поводом "novog ostvarenja Srđana Dragojevića" који ће "premijerno biti prikazan u Velikoj dvorani Sava centra 31. oktobra od 20.30 sati"...

184674_parada-ponosa_f.jpg?ver=1318239139

...

Film nam na tragi-komičan način predstavlja priču o stalnoj borbi između dva sveta u srpskom društvu, podeljenom između tradicionalističke većine i liberalne manjine.

Nemoguće prijateljstvo između jednog geja i jednog homofoba metafora je za mogućnost razumevanja i komunikacije među ljudima bez obzira na njihovu pripadnost seksualnim, verskim i nacionalnim grupama.

...

http://www.beoclick.com/clanak/Film-Parada

... и мислим се, колико је и сам филмски плакат "metafora" на логотип Бео зоо врта ( http://www.beozoovrt.izlog.org/ ) ?

Beo+Zoo+vrt.jpg

Ако се "motiv" неком учини познат...

michelangelo-buonarroti-the-creation-of-adam-detail-of-gods-and-adams-hands-from-the-sistine-ceiling.jpg

... реч је о фрагменту фреске Микеланђела Буонаротија са свода Сикстинске капеле ( lat. Cappella Sistina ) назване Стварање Адама.

GodCreates-Man-Sistine-Chapel.jpg

... ova slika je središnji prizor ciklusa i položajem i sa slikarskog stajališta. Dovoljna bi bila samo ta freska da učini ovog autora besmrtnim. Umjetnik izražava uzvišen čin stvaranje jednostavnim dodirom vrškova prstiju kroz koje kao da prolazi pravi i istinski naboj životne snage od Stvoritelja Adamu.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Sikstinska_kapela

Некако ме оваква "metafora za mogućnost razumevanja i komunikacije među ljudima bez obzira na njihovu pripadnost seksualnim, verskim i nacionalnim grupama" навела и да се сетим чланака "Brain on the Sistine Chapel Ceiling" ( http://www.blippitt....eiling-picture/ ). Тачније, илустрације...

sistine-chapel-ceiling-brain1.jpg

Подели на овим сајтовима

Још нешто нађох на Бљицу о филмовима на тематику злих и примитивних Срба:

Желите лош холивудски филм? Нека Србин буде главни негативац

ВЂЂ - МБС | 01. 11. 2011. - 07:36х | Коментара: 188

Ако ишта може да избаксузира просечан холивудски филм, онда су то - Срби! Односно, сценарио у којем су Срби главни негативци, јер је искуство показало да су сви ти "хитови" који су снимљени у последње време, а било их је подоста, доживљавали крах на благајнама, али и код критичара.

Српски негативац у лову на Американца: постер за филм "Киллинг Сеасон"

187929_killingseasonpromoart_ff.jpg?ver=1320066427

Остаје да се види да ли ће Џон Траволта успети да избегне овај тренд у свом најновијем акционом трилеру "Киллинг Сеасон". Судећи по заплету, изгледа да неће.

Радња филма почиње када војни ветеран, кога тумачи Роберт де Ниро, крене у викендицу на Апалачким планинама у САД, на неколико дана одмора. Једног дана случајно среће европског туристу, односно Траволту, са којим започиње дружење. Убрзо ће се испоставити да је туриста заправо српски војник-осветник који почиње лов на Де Нира по америчким врлетима у суровој борби један на један. Шта зна Србин шта су Апалачке планине.

Ду ју ноу вер из Радован?: Ричард Гир лови Караџића у филму "Хунтинг Партy"

Филм „Хунтинг Партy“ са Ричардом Гиром можда је и понајбољи филм у којем су Срби негативци. На познатом сајту "Роттен Томатоес" добио је скромну, али за оваква остварења очигледно завидну, оцену од 53% од критичара и чак 67% од публике. Радња филма прати потеру једног америчког новинара за највећим злочинцем у Босни, односно Радованом Караџићем, и препун је стереотипа о Србима.

"Хунтинг партy је неразуман филм. Скаче са црнохуморне сатире на озбиљан политички трилер, што ствара неуравнотежен филм, упркос најбољим напорима главнихх глумаца", пише на сајту "Роттен Томатоес".

Идемо даље. Ауторима филма "Анђео освете" као да није било довољно што су једну од улога наменили Брендону из серије "Беверли Хилс" (Џејсон Пристли), већ су морали да зачине заплет српским терористима који су убили жену и ћерку главног лика (Џереми Ајронс). И, шлаг на торту, вођа српских терориста се зове Карадан Малдић! Довољно за мизерних 38 одсто на скали сајта "Роттен Томатоес"

Кидманова је поносна на своју улогу у "Миротворцу" у коме је јурила српске терористе

У жељи за одмаздом због неуспеха "Анђела освете", српски негативци у филму "Миротворац" желе да атомском бомбом разнесу зграду Уједињених нација у Њујорку. Срећом, ту су Никол Кидман и Џорџ Клуни.

Вероватно најгори у серијалу филмова са српским негативцима је "Крокодил Данди ИИ" (12% од критичара на "Роттен Томатоес"). Ко је украо скупоцене слике Реноара и Ван Гога? Срби! И то из Народног музеја у Београду који је за време бомбардовања сравњен са земљом!

Филм „Дипломатска опсада“ из 1999. године са Томом Беринџером класичан је пример површног приступа. Српски терористи заузимају америчку амбасаду у Букурешту и траже од НАТО да пусти на слободу извесног пуковника Петра Војновића. Бар се не зове (На)Карадан Малдић. И прете да ће, у супротном, активирати атомску бомбу, која се "случајно" налази у подруму амбасаде! Интересује вас како су гледаоци реаговали на овај спектакл? Прочитајте овде.

Том Беринџер глуми и у другом делу филма „Снајпериста“, где убија српског пуковника-диктатора у разореном Београду. Сви глумци који тумаче улоге Срба говоре - мађарски! Како ми Срби кажемо: éдесанyáм (мајко моја).

У филму "Еxтреме опс" из 2002. године, филмска екипа се пентра по аустријским Алпима и случајно открива скровиште међународног терористе, Србина Слободана Павлова. Он заузврат покушава да убије не само филмаџије, него и све скијаше на које успут наиђе. Као што кажу на "Роттен Томатоес", "разне сцене са каскадерима не могу да надоместе сулуди заплет и лоше дијалоге".

Траволта, све ти је унапред опроштено!

Извор: Бљиц

Подели на овим сајтовима

Уопште глупо је копирати холивуд , глумци холивудски кад снимају неки фимл они су ти ко рудари бела дана не виде, ови наши се никад нису презнојали због улоге,

kako znas ? jel si bio nekad na snimanju nekog filma ,tv serije ,drame ?

А друго кад прођу ови окупатори ти филмови ће се третирати као издајнички( што и јесу исто као и они из трећег рајха који су снимали Швабе у акцији на источном фронту и хвалили њихове "подвиге") и вероватно ће бити забрањени за јавно приказивање на тивију

7896634

Није баш тачно да је потребан огромни новац за један историјски филм, причао сам рецимо са Милосавом Самарџићем и питао сам човека да ли би било изводљиво да се сними рецимо један историјски филм о Дражи Михаиловићу али из перспективе једног Шумадинца који није био комуњара. Човек каже да је то реално и веома лако остварљиво , шта ту треба од костима, готово све мош наћи на вашару и кокарде и шајкаче и опанке и гуњеве . потребан је добар сценарио и потребно је нешто мало новаца , статиста добровољаца би се нашло на иљаде...

mozda nije potreban veliki novac za dokumentarni film ,ali za igrani je potreban

ako je lako ostvarljivo sto ne napravi film ?

po toj tvojoj logici moze svako da snimi film

a onda se postavlja pitanje zasto postoje skole za reditelje ,scenariste ,dramaturge ,direktore fotografije ,producente ?

nije bas tako kao sto ti kazes ....

Подели на овим сајтовима

kako znas ? jel si bio nekad na snimanju nekog filma ,tv serije ,drame ?

Читам , имам кабловску тиви пратим документарце о снимању филмова,био сам једном на снимању једне драме, разговарам са људима који се тиме баве...

7896634

mozda nije potreban veliki novac za dokumentarni film ,ali za igrani je potreban

ako je lako ostvarljivo sto ne napravi film ?

po toj tvojoj logici moze svako da snimi film

a onda se postavlja pitanje zasto postoje skole za reditelje ,scenariste ,dramaturge ,direktore fotografije ,producente ?

nije bas tako kao sto ti kazes ....

За сваки играни филм је потребан новац , дакле зашто снимају тако глупе филмове?

Свако ко има паре у Америци може да снима филм, код нас се хронично нема новаца...

Милосав Самарџић није сценариста , није режисер, нема те паре које има држава или неки тајкун , нити живи у Америци, он се бави(углавном) издаваштвом( ако знаш о коме је реч ).

Гледао сам пре неки дан Ратка Полича , Словеначког и Југословенског глумца, он каже човек да је потпуно бесмислено што оволико људи заврши кинематографију реално је потребан много мањи број глумаца, режисера..., али ето и професори ваљда треба од нечега да живе, но то није једино проблем са глумцима, приметиш ли можда да је код нас глумаца превише тачније шта раде сви они млади људи који заврше те глумачке школе а никада се не појаве у позоришту или филму као глумци ?

Уосталом како да се појаве када је Никола Којо заузео са својом екипом ту тезгу, на крају мала смо ми држава за толико глумаца( овде не мислим на Тадића) .

Подели на овим сајтовима

За сваки играни филм је потребан новац , дакле зашто снимају тако глупе филмове?

Свако ко има паре у Америци може да снима филм, код нас се хронично нема новаца...

Милосав Самарџић није сценариста , није режисер, нема те паре које има држава или неки тајкун , нити живи у Америци, он се бави(углавном) издаваштвом( ако знаш о коме је реч ).

Гледао сам пре неки дан Ратка Полича , Словеначког и Југословенског глумца, он каже човек да је потпуно бесмислено што оволико људи заврши кинематографију реално је потребан много мањи број глумаца, режисера..., али ето и професори ваљда треба од нечега да живе, но то није једино проблем са глумцима, приметиш ли можда да је код нас глумаца превише тачније шта раде сви они млади људи који заврше те глумачке школе а никада се не појаве у позоришту или филму као глумци ?

Уосталом како да се појаве када је Никола Којо заузео са својом екипом ту тезгу, на крају мала смо ми држава за толико глумаца( овде не мислим на Тадића) .

znam ko je Milossav Samardzic ,uz svo duzno postovanje ,malo mi je cudno sto si uvazio njegovo misljenje da za takav film ne treba puno para kad se covek ne bavi tom profesijom

pojavljivanje mladih glumaca ima veze samo sa njima ,njihovim kvalitetom ,radom ,talentom

ja razumem da ti se ne svidja Nikola Koja kao glumac ,ali nema potrebe da da tako govoris o njemu

p.s Koja ima 30 godina radnog staza ....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...