Toma Написано Октобар 9, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2018 Moj otac je bio džentlmen, pa pokušavam i ja.... Ali ovo što mi se dogodilo... Udjem u bus, idem na posao, "sabajle" (~pola 9), uzmem mobilni, čitam Psaltir...kad vidim predamnom na sedištu, devojka sedi i bezglasno plače! Šta ću, izvadim paket maramica i ćutke pružim joj. Ona se iznenadila, pokušala da se nasmeje, uzme jednu i ostatak mi pruži. Ja odmahnem rukom i okrenem se da izadjem. I izadjem jednu stanicu ranije nego što sam planirao. Da joj ne bude blam što sam svedok njene tuge. I zaboravim na to. Nekih 8,5 sati kasnije, idem kući s posla, udjem u bus, stojim i čitam u sebi Psalam (pokušavam da naučim što više Psalama, 'nako...) kad ugledam, na "simsu" prozora "čuču" paket papirnih maramica! Ušao sam u isti bus i stao na isto mesto! A 8,5 sati se paketić vozikao po Beogradu i niko ga nije uzeo! Sam me Bog ... Sobom iznenadio! Uzmem paketić i stavim u džep. Trebaće još nekome.... Месечева, Flojd and Dragi је реаговао/ла на ово 1 2 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Октобар 9, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2018 пре 3 часа, Toma рече Moj otac je bio dzentlmen... Samo jedno nisi uradio dzentlmenski, trebao si da probas da je utesis. Saosecajnost je jos jedna odlika dzentlmena. Kao sto vidis, svi se borimo neko padne, neko odpadne, a neko ustane i nastavi da se bori. Samo napred, niko ne moze da nam stane na put naseg napretka ako mu mi to ne dozvolimo.? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 9, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2018 Ако је џентлмен синоним за каваљер, онда (етимолошки ) порекло речи је од појма коњ (италијански кавало) . Онај ко је имао коња, могао се и назвати каваљер (коњаник ) Преведено на савремено доба , само они који имају ауто (може и бајс) могу бити каваљери односно џентлмени, остали су безгаћници.... Предраг М је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 9, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2018 пре 1 минут, Vegeta рече Nije sinonim. Chivalry nema veze sa odnosom prema ženama, nego sa ponašanjem na bojnom polju. https://sr.wikipedia.org/sr/Каваљер Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 9, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2018 пре 2 минута, Vegeta рече To fear God and maintain His church Темељ.... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Октобар 9, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2018 пре 59 минута, Liga Džentlmena рече Samo jedno nisi uradio dzentlmenski, trebao si da probas da je utesis. Saosecajnost je jos jedna odlika dzentlmena. Kao sto vidis, svi se borimo neko padne, neko odpadne, a neko ustane i nastavi da se bori. Samo napred, niko ne moze da nam stane na put naseg napretka ako mu mi to ne dozvolimo.? Ma gledaj, nije da ti nisi u pravu nego sam nekako osetio da joj više treba maramica nego uteha. A opet, možda su me slagala moja rodjena osećanja, ne znam..... Nisam pametan... Prethodnih puta kada sam reagovao na tudje (a ženske) situacije, koristio sam jednu "foru" da ona ne pomisli: "Vidi matoru dijabolu, startuje me" - ne gledam je direktno u oči. Ono, pogledam ja u nju, a onda dok pričam ili dok ona priča više gledam u vis kao ... razmišljam. I dobro bude.... Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Октобар 9, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2018 пре 46 минута, Toma рече Ma gledaj, nije da ti nisi u pravu nego sam nekako osetio da joj više treba maramica nego uteha. A opet, možda su me slagala moja rodjena osećanja, ne znam..... Nisam pametan... Prethodnih puta kada sam reagovao na tudje (a ženske) situacije, koristio sam jednu "foru" da ona ne pomisli: "Vidi matoru dijabolu, startuje me" - ne gledam je direktno u oči. Ono, pogledam ja u nju, a onda dok pričam ili dok ona priča više gledam u vis kao ... razmišljam. I dobro bude.... E, pazi i mene znaju da slazu osecanja, tako da nisi jedini. Tipa ispalis se kod neke onako bas bas dobro sto kazes ispadnes dijabola. Al sam naucio da, Gde god da gledas samo nemoj i grudi i zadnjicu jer po novom zakonu to je seksualno uznemiravanje. A dzentlmen gleda u oci siguran sam da ti je tata to rekao. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tamara Ristić Написано Мај 1, 2019 Пријави Подели Написано Мај 1, 2019 Ubile su ih žene. Послато са HUAWEI Y625-U21 користећи Pouke.org мобилну апликацију Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Мај 1, 2019 Пријави Подели Написано Мај 1, 2019 Где су џентлмени? Питајмо мајке мушке деце јер ми жене исту васпитавамо. Не учи отац сина понашању, већ мајка и то прилично дуго. До пубертета. Тако да ја нас жене видим као главне кривце што нам се мушка популација претворила у саможиве дечаке у телу одраслог мушкарца. Много лоше васпитавамо синове. Од многих никад мушкарци. Tamara Ristić, БанеЛ and Јелена М. је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Мај 1, 2019 Пријави Подели Написано Мај 1, 2019 пре 7 минута, Месечева рече Где су џентлмени? Питајмо мајке мушке деце јер ми жене исту васпитавамо. Не учи отац сина понашању, већ мајка и то прилично дуго. До пубертета. Тако да ја нас жене видим као главне кривце што нам се мушка популација претворила у саможиве дечаке у телу одраслог мушкарца. Много лоше васпитавамо синове. Од многих никад мушкарци. Љуби их(нас) мајка! Не могу само мајке да буду главни кривци. Нашао сам једну лепу мисао која каже: Ово је време амбалаже, где се презире садржај. У овом времену је битна фасада, па макар ти у кући живеле змије. Месечева, Flojd, Татјана H and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tamara Ristić Написано Мај 1, 2019 Пријави Подели Написано Мај 1, 2019 Slažem se. Sa oba mišljenja. Љуби их(нас) мајка! Не могу само мајке да буду главни кривци. Нашао сам једну лепу мисао која каже: Ово је време амбалаже, где се презире садржај. У овом времену је битна фасада, па макар ти у кући живеле змије. Послато са HUAWEI Y625-U21 користећи Pouke.org мобилну апликацију БанеЛ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tamara Ristić Написано Мај 1, 2019 Пријави Подели Написано Мај 1, 2019 Mada nije ni toliko vreme krivo koliko su krivi ljudi. Послато са HUAWEI Y625-U21 користећи Pouke.org мобилну апликацију Месечева је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Мај 1, 2019 Пријави Подели Написано Мај 1, 2019 Време увек носи својеврсне изазове. Па ипак, да ли умемо да устанемо старици у градском превозу, да ли муж уме и хоће да усиса кућу или опере суђе и помогне својој уморној жени, ствар је кућног васпитања, а не медијске прокламације. :) Tamara Ristić је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Мај 2, 2019 Пријави Подели Написано Мај 2, 2019 пре 9 часа, Месечева рече Време увек носи својеврсне изазове. Па ипак, да ли умемо да устанемо старици у градском превозу, да ли муж уме и хоће да усиса кућу или опере суђе и помогне својој уморној жени, ствар је кућног васпитања, а не медијске прокламације. Ваља мало и медији да прокламују. Људи се доста поистовећују са ликовима из медија. ? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука