Jump to content

Манастир Буково претрпео велику материјалну штету

Оцени ову тему

Препоручена порука

9.5.24_bukovo_poplava_11.jpg.06c4cf831e392b21592166c54c4070df.jpg

Услед великог невремена које је погодило бројна неготински насеља у ноћи 8/9. мај 2024. године манастир Буково претрпео је велику материјалну штету.

„Поплављене су подрумске просторије, скоро метар и по воде је било, нови и стари конак, цело двориште. Пукао је и одронио се бедем манастирски, не памте ни наши старији верници да се овако нешто скоро десило. Киша и град су падали нешто више од сат времена. У подрумским просторијама су нам и производи, вино, опрема, мед, вешерница, машине за веш, сушара, опрема за кухињу и све оно што ми у манастиру користимо. Свих наших 15 хектара винограда је обрано и не само нама него и нашим комшијама“, изјавио је игуман манастира Буково архимандрит Козма.

Позивамо све оне који су у могућности да помогну ову светињу из 13. века донацијама на рачун: НЛБ

Комерцијална банка 205- 183011- 75, Манастир Буково Неготин. 

На слици може бити: 3 особе

На слици може бити: 1 особа

Опис фотографије није доступан.

На слици може бити: гуска

Опис фотографије није доступан.

На слици може бити: текст који гласи „KOMERCIJALNA BANKA Meni najbliza INSTRUCTION FOR PAYMENT ORDERS IN FAVOR OF LEGAL ENTITIES IN EUR Intermediary Bank SWIFT- -BИC: Correspondent Bank DEUTDEFF Name: City, Country: DEUTSCHE BANK AG FRANKFURT AM MAIN, GERMANY Account with institution SWIFT BIC: Name: Street: City, Country: Beneficiary's Bank KOBBRSBG KOMERCIJALNA BANKA AD BEOGRAD Svetog Save 14 11000 Belgrade, Republic of Serbia Beneficiary IBAN/ Account Number: Company name: Street: City, Country: RS35205007390002250361 SRPSKI PRAVOSLAVNI MANASTIR BUKOVO Naselje BUKOVO bb Negotin REPUBLIC OF SERBIA“

епархија тимочка

View full Странице

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

@Slobodan Milošević

Шта је смешно, пошто видим да си ударио смешка?

Друго, писање великим словима у интернет комуникацији значи викање. 

Боље нам објасни своје понашање на форуму!

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Драгана Милошевић рече

@Slobodan Milošević

Шта је смешно, пошто видим да си ударио смешка?

Друго, писање великим словима у интернет комуникацији значи викање. 

Боље нам објасни своје понашање на форуму!

Pomaže Bog. 

Ispravio sam tog "smeška" jer sam zaista tužan šta se dogodilo Manastiru Bukovo.

Upotrbljavam velika slova kada pridajem velki značaj rečima koje upišem.

O mom ponašanju na forumu ne razumem kome to "nam" treba da objasnim, da li pod tim se mislni na neku grupu ljudi koja je nad nama običnim grešnicima.

S poštovanjem.

Slobodan.

viber_slika_2023-10-28_11-12-31-540.jpg

Подели на овим сајтовима

С допуштењем,  тим администратора брине о овом форум.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...