Milan Nikolic Написано Фебруар 10, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2013 ... То је неспоразум. Људи су дошли на гранд шоу. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван 123 Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 :blink2: Брука.. Зар их није срамота да прекидају човека усред беседе? Па и ако причекају који минут дуже, неће бити никакав проблем. П.С. Мене је срамота због овога. :blink2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јевсевије Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Светосавски бал на коме није било пуно рјечи о Светом Сави, а што је било, би прекинуто..... туга..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 garantujem vam da neki ljudi ne mogu ni 10 sekundi izdrzati kad se pomene Krst Pismo i identitet ljudi koji ipak srecom ovde prave vecinu! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Ovo je varijanta:"Dobro,ba, Matija šta filozofiraš...lade se prasići - i pevaljka..." Јевсевије је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јевсевије Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Хвала колези Пантићу! 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 ,,Pantiću, oćeš kao slavljenik da popaseš jednu disciplinsku" lol ПЧЕЛИЦА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 22, 2013 Пријави Подели Написано Јун 22, 2013 Ti si moja, ipak Ti si cesta slika moje zalosne ljubaviTi si moja samoca u kojoj smo prisutni obojeTi si moja Sinagoga ogradjena zicomTi si moja narocito u ovo doba pogotovu sadaTi si moj razgovor koji se u pocetku odnosio na nesto drugoTi si moj Pablo Pikaso i njegova ljubav prema nepojamnomTi si moja igra koja pocinje kamencicimaTi si moja Sahara sa jednim cvetom pa cak i bez njegaTi si moja devojka o kojoj ti nisam govorioTi si moj plemic koji je nekada ziveo na Kavkazu neki VsvoldTi si mojih nekoliko godina od one nociTi si moja zena – ponocni voz sa jednim putnikomZelezara u kamenom dobu – tы моя русская земляJedina zena koju menjam svakog danaI pravi smisao toliko hvaljenih slobodaTi si moj heroj koji se postideo i ipak pocinio izdajstvoTi si moja ljubav slavnih ljudiTi si moja junacka ljubav kako sam vec rekaoTi si moja obecanja koja nikada nisu nista znacilaTi si moja ljubav iako sam bez nje kao sto je poznatoTi si moja, ipakTako je bilo oduvek i uzalud sam se bunio i sramotio oboje Ti si jedna stvar koju je volela jedna zenaTi si jedna zena koliko i svaka drugaTi si moja uprkos poznatim istinamaTo su bedni podaci kojima raspolazemTo su sva dela moje izvitoperene ljubaviTo sam sve mogao lepse reći ali nema razlogaIonako samo nagadjam i pretpostavljamTi si moja bolest bolescu izlecenaTi si moje dete ti nista ne razumesI ja doslovno moram reci da te volim Tavita, Пг and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 22, 2013 Пријави Подели Написано Јун 22, 2013 KAD DODJES U BILO KOJI GRADKad dođes u bilo koji gradA u bilo koji grad se dolazi vrlo kasnoKad dođes vrlo kasno u bilo koji gradAko taj grad slučajno bude ValjevoGde sam i ja došaoDoći ćeš putem kojim si morao doćiKoji pre tebe nije postojaoNego se s tobom rodioDa ideš svojim putemI sretneš onu koju moraš srestiNa putu kojim moras ićiKoja je bila tvoj životI pre nego što si je sreoI znao da postojiI ona i grad u koji si došao.* * * * *Dok dođe u tvoj zivotI tu se zauvek zaustaviOna koja je prema tebi krenulaIz velike daljineOdnekud iz Ruskog JerusalimaSa Kavkaza iz Pjatigorska U kome nikad nije bilaI zvala se kako se zvalaRecimo Vera PavladoljskaI izgledala kako je izgledalaKako više niko na svetu ne izgleda.* * * * *Biće to jedini gradU kome si oduvek bioI čim si čuo njeno imeI pre nego što si je sreoOduvek si je znaoI voleo već vekovima.Kad dođes u bilo koji gradA u bilo koji grad se dolazi vrlo kasnoKad dodjes vrlo kasno u bilo koji gradAko taj grad slučajno bude ValjevoDoći ćeš korakom koji dvostruko odjekujeTvojim i batom još nekogaKo s tobom putujeI glas mu ide po vetruU dan neobičan za to doba godineDa ni sam nećeš biti siguranNi koji je to gradNi koji su tvoji koraciSamo ćeš poznati onaj glasKoji ne ide po vetruNego se javlja u tebi* * * * *Kad dođes vrlo kasno u bilo koji gradSvet će postati uspomena na njuI neće biti ni jednog mesta na zemljiGde te neće sačekivatiNi ogledala u kojem je nećeš videtiNi plave kose koja nije njenaNi oblaka bez njenog svilenog osmehaZapamtio je prostorGora i vodaOnakvu kakvu si je prvi put videoU bilo kojem gradu* * * * *I ništa ne bi bilo kao što jesteDa je moglo biti kao što nijeJer postoji samo jedan gradI samo jedan dolazakI samo jedan susretI svaki je prvi i jediniI nikad pre ni posle nije se dogodioI svi gradovi su jedanDelovi jednog jedinoga gradaGrada nad gradovimaGrada koji si tiPrema kome svi idu* * * * *I čim si je videoOduvek si je voleoI unapred oplakivao rastanakKoji se zbioPre nego što si je sreoJer postoji samo jedan gradI samo jedna ženaI jedan jedini danI jedna pesma nad pesmamaI jedna jedina rečI jedan grad u kome si je čuoI jedna usta koja su je reklaA po svemu kako su je izgovorilaZnao si da je izgovaraju prvi putI da možeš mirno sklopiti očiJer si već umro i već vaskrsnuoI ponovilo se ono što nikad nije bilo. Пг, Таша, Tavita and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 22, 2013 Пријави Подели Написано Јун 22, 2013 KAD SAM JE PRVI PUT VIDEORadnici koji nikada nisu videli moreKad je sretnu misle da je dan lepši no inačeTa žena taj gigant, ta država u daržaviKad sam je prvi put video rekao sam:"Eto kako treba da izgleda prestonica jedne zemljeKoja ostaje bez svetla kad ona sklopi oči."Jedina nevina žena koja rađa decuTa djevuška visoka kao podzemna železnicaI lepa kao da uopšte ne postoji.Njenu sobu su razneli mirisi.Ona se šminkala i češljalaI to je sve što je uradila za poeziju.Zakleo sam se da ću prećutati njenu prošlostJer ja sam rođen sa mnogo više prljavštinaNo što ih je ona imala u životu.Već nema u srpskom jeziku reči na koje se mogu oslonitiSa kojima bih poredio njene oči i onda mirno spavaoIma jedna zemlja velika kao njena trepavicaTa neosvojiva Rusija koju je ipak lakše osvojiti.Od njenog poljupca koji mi je poslala telefonomZapalilo mi se uvo na posti jednoga drugoga grada To famozno to zeleno to gorko uvoKoje je dugo stajalo kao antena na jednoj radio-stanici.Otkidao sam ga i duboko u zemlju zakopavaoAli nije prestalo da me poziva na telefonSvojom telepatskom azbukom svojim visećim mostovima.Na mome srcu kao na gramofonskoj pločiSnimila je sve što je rekla u životuNjene korake, njen smeh i njen kašaljNjena duga šaputanja sa ljudima koje ne poznajem.Gradove u kojima živimo vezuju naša pisma.Ja ne znam za drugo nebo sem njenog kišobrana.Kad me ona voli ne znam od čega živimNe jedem, zaboravljam da dišem i vrlo često umirem.Visoko u nebu setim se da ne umem letetiProđem glavom kroz zid i vidim da sam pogrešioTad zviznem nogom mesec iznad gradaI trčeći obilazim mesto gde ćemo imatisastanak za nekoliko dana.Njen najgori ćak gutač ljubavnog plamenasa injem u ušimaTumačim svojoj krvi njeno preteško gradivo.Pun otpadaka kao golfska strujaSilazim niz stepenice u zemljuI jedini ne znam za svoju tragedijuTaj svirepi podtekst naše ljubavi.O suzo na jastukuUspomeno na pilota koji nikada nije sleteoIzgubljen u vazduhu. Пг, Tavita and Aniram је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 22, 2013 Пријави Подели Написано Јун 22, 2013 KAD SAM JE DRUGI PUT VIDEOKad sam je drugi put video rekao sam:"Eno Moje Poezije kako prelazi ulicu."Obećala je da će doći ako bude lepo vremeBrinuo sam o vremenu pisao svimmeteorološkim stanicamaSvim poštarima svim pesnicima, a naročito sebiDa se kiše zadrže u zabačenim krajevima.Bojao sam se da preko noći ne izbije ratJer na svašta su spremni oni koji hoće da ometu naš sastanakSastanak na koji već kasni čitavu moju mladost.Te noći sam nekoliko vekova strepeo za tu ženutu ženu sa dve senkeOd kojih je jedna mračnija i nosi moje imeSad se čitav grad okreće za Mojom PoezijomKoju sam davno sreo na ulici i pitao:Gospođice, osećam se kao stvar koju ste izgubiliDa nisam možda ispao iz vaše tašne.Ja sam njen lični pesnik kao što ona ima i ične ljubavnikeVolim je više no što mogu da izdržimViše od mojih raširenih rukuMojih ljubavnih ruku punih žara punih magneta i ludilaMoj snu kao asfalt izbušen njenim štiklama Noći za mene sve duža bačena između nasOna mi celu krv nesrećnom ljubavlju zamenjujeMoje su usi pune njenog karminaTe providne, te hladne uši to slatko u njimaKad se kao prozori zamagle od njenog daha.Kako je ona putovala pomerao se i centar svetaPomerala se njena soba koja ne izlazi iz moje glaveSumo vremena šumo, ničega ljubavna šumoJoš ne prestaje da me boli uvoKoje mi je pre rođenja otkinuo Van GogTo uvo što krvari putujući u ljubavnim kovertama.U staklenu zoru palu u prašinuPlivao sam što dalje ka pustim mestima da bih slobodno jaukaoPtico nataložena u grudima što ti ponestaje vazduhaRadnice po podne na tuđem balkonuVeć dvadeset godina moj pokojni otac ne popravlja telefonVeć dvadeset godina on je mrtav bez ikakvih ispravaO, koliko ćemo užasno biti razdvojeni i paralelniO, koliko ćemo biti sami u svojim grobovimaJoš oko nje oblećem kao noćni leptir oko svećeI visoke prozore spuštam pred njene nogeMoje srce me drži u zatvoru i vodi pred njenu kućuGde su spuštene zavese nad mojom ljubavljuTa žena puna malih časovnika sa očima u mojoj glaviTaj anđeo isprljan suncem, list vode, list vazduhaLjubomorne zveri oru zemlju i same se zakopavajuO, sunce nađeno među otpacimaZuje uporednici kao telegrafske žicePrevrću se golubovi kao beli plakati u vazduhuI mrtve ih krila godinama zadržavaju u visinamaKao što mene njena obećanja zadržavaju u životu.O, siroče u srcu što ti brišem suzeMoja nesrećna ljubavi razmeno đubretaStidim se dok je ljubim kao da sam sve to izmislioKuca ništavilo na svim prozorimaSve je dignuto u vazduhSamo se još nesrećni pesnici kurvinski bave nadom. Таша and Tavita је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 22, 2013 Пријави Подели Написано Јун 22, 2013 PONOVO IMAM POTREBU DA ĆUTIMPonovo imam potrebu da ćutimJer ono što najlepše umem da kažem više me ne zanima.Odlučio sam da govorim kao da će mi svaka reč biti poslednjaŠta sam ja da bi pevao?Moj siromašni rečnik zamenjujem prirodomI gdje god putujem nailazim na njuI njena smela poređenja.Priroda je izrazila moje namere na više načinaSvojim biljem,svojim požarimaI drugim čudesima čiji sam učenik.Ona je dala oblik pticiSmelije no što se usudio ijedan pesnikI ja se ispod njenih ptica potpisujemNe dodajući im gotovo ništa.O mutna jelo izrasla iz moje mastionice,Priroda je puna mojih pogleda na svetJa stoim iza njenih cvetova bez granicaJa poštujem jedino njene neumoljive zakone.U čitavoj prirodi nigde,osim na svoj život,Ne mogu da stavim tačku,Jer se sve javlja ponovo i ravnomerno sa godišnjim dobima. Kad posle jeseni ne bi došla zimaU šta bi smo onda verovali i čemu se nadali?Ponovo imam potrebu da ćutimJer govorim sa željom da budem ućutkan.Vetar upada u sudsku pisarnicu i diže papire sa stolovaCeo dan sam napolju kao da sam cvet,Napolju su šume, oblasti pod snegom, ovas i raž su napolju,Gradovi su na ulicama, ulice su na ulicamaSvi kontinenti su napolju.Ja bih bio jedini grad koji sam unutra!O nebesa jedini naslove na mome grobuBunim se protiv svega, jer nemam na šta da pristanem.Šta sam ja da bih ćutao?Sve što sam rekao ponavljam još jedamput,Moje ćutanje je službi strašne istine.Sve što ima na svetu ima i u meni.Ne znam dali je noć ili sam sklopio oči:Moje slike sveta se menjaju dok putujem.Nisam ništa video prvi put sve sam prepoznao.Predeli koje otkrivam oni su koje sam sanjao.Šta će mi more.Imam ga u glaviI ja ih samo poredim i bratimim.Prizor koji gledam odavno postoji u mome sjećanju,Putevi što godinama zavijaju na istom uglu,Najređe biljke,jedini primeri,Nalaze se i u mom srcu,A sve što je u njemuPostoji i još negde u svetu ili se potuca.Ja putujem da bi svakoj stvari prineo drugu svojom dušomDa bi obe bile manje usamljene.Sedeći među drvećem govorim o svojoj prirodi,A kad bih razumeo pticuRekao bih joj isti što i vama:Svemu pretpostvaljam prirodu,Ali svoju! Пг, Срђан Ранђеловић and keka је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 22, 2013 Пријави Подели Написано Јун 22, 2013 Ako jednom stavis na gramofon moje srce,Cuces ono sto sam izmislio samo da bih tebi rekao:"Mozak svih biljaka, mozak svakog drveta nalazi se u zamlji,Da li je tamo vec i mozak covecanstva?"Javno iznosim recenice kojima sam te osvojio,Govoreci o drugim stvarima govorio sam o tebi,Pucajuci u plafon izjavljivao sam da te volimI sve sto sam lepo rekao o drugima tebi je namenjeno,Dok sam s tobom govorio telefonomMoja krv je tekla zicom do tvojih ustaI telefonska mreza se pretvarala u krvotok,Kao sto se bolest pismom prenosi iz drzave u drzavu,Kao sto stotine koza ubijenih zivotinja cine tvoju bundu,Kao sto je u mojoj glavi prostor manji od ovog izvan nje,Tako je i u mojoj utrobi sapeto nesto vece od mene.Ja, sin zenin, kceri covekova, tebi sam ovako govorio:"Ako eksplozija provetri utrobu zemljeIzletece iz nje kamenje vece od nase planete,Oko bivse zemlje ostace kao kavez nagoreli meridijani,Kao konstrukcije porusenih hangara,Kao kosturi konja na nekoj visoravni. "Neka mi bude zabranjeno da te volim,Hocu da ispastam, hocu da pokazem sta mogu da ucinim za tebe.Neka mi na ledja natovare betonsku kuglu,Hocu da zamenjujem gipsanog roba na ulazu u tvoju kucu!Neka postari odbiju da ti uruce moja pisma,Neka mi bude zabranjena upotreba javnog saobracaja i telefona.Sve sto je receno o buducnosti,Da je receno o tebi, bilo bi istinito i ne bi propalo.Da je uzidano u tebe ono sto je uzidano u hramove,Sve to ne bi bilo besmisleno.Ono sto se govori tudjim zenama ja sam govorio tebi,Iz punih pluca pod slemom i pod punom ratnom spremom,Jer nista ne zasluzuje himne i toliku patetiku osim ljubaviZato sto me volis ja volim sve ostalo,I nikome ne zelim zlo.Moja ljubavi, digla si me toliko visokoDa i kad bih pao - do zemlje bi se naziveo!Dizem primitivnu buku kao sto sneg grmi i dimi se u klancima,Da si muskarac imao bih najboljeg druga!Neka se izvrne sav svet i na levak sruci u tebe,Neka nice drvece koje niko nije posadio.Neka se niko ne pridrzava svojih oblika i granica,Neka tresnje, neka jabuke ne budu okrugle,Nego kakve god i kolike god hoce,Neka se slonovi uvuku u misje rupe!Neka moju dusu grubo istovare na prvom djubristu,Neka najjaci glasovi sruse sve plafone,Neka se nebesa otarase snega i kise,Neka sve ostane cisto i slobodno,Neka samo moji prsti budu prljavi od mastila,I neka se proglasi ludakomSvako ko pomisli da te vise voli! keka and Пг је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Ako neka budala posustane, posumnja u budalaštine i ućuti, na njeno mesto stupa nova. Čovek lako prihvata da je neko srećniji, a teško pristaje da je iko nesrećniji od njega. Začudilo bi nas ko bi se sve prijavio za konkurs za najvećeg mučenika. Mene ne zanim istina. Ja znam ko je u pravu. Bruka nikad ne ide na životinju, nego na čoveka. Naše se vreme razlikuje od svih drugih vremena, i zato nekima izgleda kao i da nemamo svoga vremena. Kao da živimo u međuvremenu. Danas medicina može od čoveka napraviti sve osim čoveka. Šta sve još čoveku nedostaje, najbolje pokazuju obećanja. Narodima za koje se tvrdi da su slobodni – obećava se sloboda, onima za koje se mislilo da su siti – obećava se hleb. Na jednom činovniku više i visoke stručne spreme radi stotine brižnih ljudi: mame, tate, tetke, lekari, učitelji, profesori, društveni javni radnici, psiholozi, vojska, radio i televizija. Svi se trude da od beslovesnog stvore odgovornog čoveka koji će veći deo svog života ostavljati kartonske kutije na određeno mesto. Svi koji su poverovali u moć znanja i nešto naučili, osetili su koliko su pogrešili. Ali se više nije imalo kud. Ono što su jednom naučili nisu mogli lako da zaborave. Posledice lakomislenog učenja pretrpeli su svi koji su učili: oni koji su samo osetili ukus znanja, a pogotovo oni koji su stekli najviše obrazovanje. Pored svih počasti koje mu se odaju, iskustvo je uzaludno i nepotrebno. Iskustvom se niko nikad nije mogao koristiti, čak ni ličnim. Iskustvo je staro i gorko, teško i crno. Otuđena plemena žive u svom svemiru ubeđena da su ostaci velikih civilizacija i da je sve malo osim njih samih. Nigde čovek nije toliko mali kao pred šalterom i nigde mali ljudi nisu veći nego iza njega. Naše Sveto pismo je Gorski vijenac. Delo koje ne stari i čije reči ne trule. Znati ga napamet i čuvati svako slovo, jedini je način da ne izgubimo sebe. Mnogo je misli, pesama, slavopojki, hramova, podignuto u slavu znanja. Svaki bukvar počinje pesmicom: „Znanje je snaga, znanje je moć, učite deco dan i noć!“. Međutim, učite deco dan i noć – pa ćete videti kako ćete proć! Budala ima mnogo. Konkurencija je ogromna. Krasti malo je glupo. Zato male lopove i kažnjavaju. Ne zbog krađe već zbog gluposti, naivnosti, prostakluka. Kad bi se spalio u ime gladnih prvo bi ti gladni rekli da si idiot: zašto si se spaljivao kad si bio sit? Izjašnjavanje se dalje čuje od svakog dela. Izjašnjavanja se štampaju na prvim stranama. a informacije o novim delima negde u uglu, ako ima mesta. Demokratija o koju je moguće ogrešiti se – nije demokratija. Izgleda da smo na Balkan došli iduči za stokom. More nas je sprečilo da odemo u Afriku u koju smo se bili zaputili. Glupost je starija od pameti. Da prvi čovek nije bio glup, drugi se ne bi ni pojavio. Срђан Ранђеловић and виноградар је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 Пг је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука