Изида Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 Признајем да нисам ишчитала тему. Али могу да кажем да није лако. Боже опрости, понекад помислим да би ми живот био једноставнији да сам атеиста. Лакше бих доносила неке одлуке. И не би ме толико изједали осећаји гриже савести због тога што сам више пута повредила Христа. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 Da, nije nam lako, ali nije nam ni obecano da ce biti lako… svakako da bi lakse donosila odluke da si ateista, ali ne zaboravi da se borimo za zadobijanje vecnog zivota u Hristu! A sto se tice grize savesti - I to je lekovito za nas, jer nam je Crkva darovala svete tajne kroz koje se sjedinjujemo sa jedinim potrebnim - Hristom Spasom! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 Ima jedna stvar koju ne bi trebalo zanemariti.Onaj osećaj kada ti pre pomogne i više te poštuje neko ko je izvan Crkve,nego neko ko je u Crkvi.Mislim da je to u stvari ključna tema,i da zajednica (crkvena) to ne vidi kao problem. Изида је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јул 10, 2018 Пријави Подели Написано Јул 10, 2018 On 10. 7. 2018. at 14:29, Нифада рече Ima jedna stvar koju ne bi trebalo zanemariti.Onaj osećaj kada ti pre pomogne i više te poštuje neko ko je izvan Crkve,nego neko ko je u Crkvi.Mislim da je to u stvari ključna tema,i da zajednica (crkvena) to ne vidi kao problem. Expand Naravno,imai karikiranja na temu žene u Crkvi,pa se žena u Crkvi neretko poistovećuje sa monahinjom,,pa ili je monahinja ili je žena kojoj je sve dozvoljeno,kao da između te dve krajnosti nema ništa drugo Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tamara Ristić Написано Мај 2, 2019 Пријави Подели Написано Мај 2, 2019 Bez obzira na pol, iskustvo kroz učešća u crkvenom horu mi uvek govori o jednoj divnoj porodici divnih ljudi različitih profila. Ja sam neko ko se kroz muziku priklonio crkvi, i zahvalna sam na tome, jer sam pre svega osetila šta znače pravi ljudi pre svega oko sebe... Послато са HUAWEI Y625-U21 користећи Pouke.org мобилну апликацију Изида је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана, два Написано Јун 13, 2019 Пријави Подели Написано Јун 13, 2019 Дође једна млада мајка са двоје деце, онако, кад се шетају градом неким послом, наврате у храм. Каже мати: - Ми тако дођемо да целивамо иконе, па кући. Једна девојчица увек носи са собом и луткицу. Мирна је док је мирна а онда разгледа, певуши...Друга девојчица проходава, па се занесе..њој та равнотежа сад најбитнија. Свуда, па и у храму. Не прија ми кад жене у цркви тумаче као бабе, или као оне преподобне, или као оне са марамама јал јок..Смета му то. Осећам да није истинито. Чак и кад је шала (ако је). И не знам да ли као верник морам бити супер ултра гига савршени теолог(теолошкиња), да бих могла веровати. Студије сам завршила давно. Пола столећа сам прешла предавно. Ваљда нешто дође и са годинама. А ето, кад видим ту младу мајку, мени доста. Знам да смо сви заједно, и леви и десни, и маштари и неми...делити се можемо до у бесконачност. Само, мени то није на корист.те деобе ....Храм нас спаја. Предраг М and Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Октобар 22, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2019 ....jedan iguman je rekao: žena bez muža je obična skalamerija Изида, Драшко, Natasa. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 1 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Октобар 22, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2019 A sta je onda on bez zene? Mlati gluposti. Istopljeni kamen, АлександраВ and Драшко је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 23, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2019 Danijela, Istopljeni kamen, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Новембар 10, 2023 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2023 On 22. 10. 2019. at 19:48, ines рече ....jedan iguman je rekao: žena bez muža je obična skalamerija Expand Odavno nisam posetila ovu temu. Ovo što pročitah upravo je strašno. Gospod odlučuje da li nekoj ženi treba i kada poveriti muža na čuvanje. Ja se uopšte ne kajem što sam se po mišljenju malograđana kasno udala. Jesam "duže" čekala, ali sam hvala Bogu dobila dobrog čoveka. Možda kao nagradu za strpljenje. Kada sam se porodila imala sam godina koliko moja pokojna tetka kad joj se rodio unuk. I ponosna sam na svog sina. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Новембар 10, 2023 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2023 I da, ponekad jeste teško biti žena u Crkvi, ali je divno. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука