свештеник Александар Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Ни ти Јурис не познајеш нити науку нити хришћанску теологију па овде смараш твојим аматеризмом све нас већ неколико месеци.Али Бог ти не да мира."Шкакљају" те вечна питања на која покушаваш да одговориш правничком "логиком".Обрати пажњу да православни теолози НИСУ креационисти већ еволуционисти у једном посебном смислу.Што се тиче Едвина Хабла ,он је најпре студирао физику и астрономију па затим право,док ти не умеш да решиш ни мало сложенију једначину.Твој атеизам је на климавим ногама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Обрати пажњу да православни теолози НИСУ креационисти већ еволуционисти у једном посебном смислу. Шта то сад значи? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Оче Александре, зашто нападате Јуриса, јурећи га редом по темама? И то тако „с неба па у ребра”, „из чиста мира”... GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Па да му практично покажем како изгледа бити досадан и наметљив.Оно што он месецима ради са својим снобурним арогантним принципима.Само то и наравно престаћу, јер ни то није метод.Нека атеисти дубе на глави шта да им радимо,тј.шта да радимо њиховој празнини.Нека су и такви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Па да му практично покажем како изгледа бити досадан и наметљив. Оно што он месецима ради са својим снобурним арогантним принципима. Само то и наравно престаћу, јер ни то није метод. Нека атеисти дубе на глави шта да им радимо, тј. шта да радимо њиховој празнини. Нека су и такви.Не сећам се када се последњи пут неки атеиста на овом форуму понашао тако схизофрено као што ви кажете - да је јурио људе по темама и спемовао - ако и јесте такав је банован... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Ни ти Јурис не познајеш нити науку нити хришћанску теологију па овде смараш твојим аматеризмом све нас већ неколико месеци. Где се ја то теби обраћам? На којо хришћанској теми? И са којим право мговориш у име већине, у име које групе? Кога то ВАС? Ја ти кажем да мене смараш јер је већ ово трећи или четврти пост где ми се обраћаш јако провокативно. Али Бог ти не да мира."Шкакљају" те вечна питања на која покушаваш да одговориш правничком "логиком".Обрати пажњу да православни теолози НИСУ креационисти већ еволуционисти у једном посебном смислу. Ко није креациониста? Не знам о чему причаш мораћеш бити прецизнији Што се тиче Едвина Хабла ,он је најпре студирао физику и астрономију па затим право,док ти не умеш да решиш ни мало сложенију једначину.Твој атеизам је на климавим ногама. Заправо обрнуто. Хабл је прво студирао право. Што је савршено ирелеватно, поента је била да се покаже колико твој аргумент нема смисла пошто је био у елементу СТУДИРАШ ПРАВО па ето не можеш да познајеш физику или биологију. ШТо је крајње апсурдно. И на основу чега ти знаш да ја не умем да решим једначину? Како ти није срамота да износиш такве провокације и лицимерно у фино умотане увреде? Шта сам ја дебил? Имам четри година образовања за решавање једнанича уз мало рада мого бих вероватно све основне врсте једначина које су укључивале програм рада за природно математички смер да решим. Уз мало обнове наравно давно је то било. НЕ само што могу већ сам то урадио тамо где је требало. Твоје провокације већ прелазе било који културни ниво. Стварно срамота за неког ко се назива хришаћанином па још и носи чин свештеника. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Не сећам се када се последњи пут неки атеиста на овом форуму понашао тако схизофрено као што ви кажете - да је јурио људе по темама и спемовао - ако и јесте такав је банован... Немој тако. За неке квази вернике ми атеисти смо очигледно исувише арогфантни што уопште сумњамо у постојање бога. А ако посумњамо у истинитиост библије онда теке не ваљамо. Слаба нам је дедукција зато ми сумњамо. Зато су верници као он најпаметнији. И поред тога што сам хиљду пута рекао да ја не знам да ли или не постоји бог али знам да нема довољно разлога да ја верујем да постоји идаље морам да пијем овакве провокације. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Мораш мало и да трпиш, нису само хришћани позвани да трпе. Нема неке разлике у томе између било кога. Наравно да би било сада идеално да ти верујеш у Христа и његово Јеванђеље. Међутим, то није ствар неке индивидуалне орјентације, мада и то понекад одведе у хришћанство са накнадном променом у сазревању вере, јер прави хришћанин је заправо заљубљен у личност Христову и верује у Њега као у суштину свога бића. Ти би желео да видиш доказ за постојање таквог Бога и онда би веровао. Али то онда не би била вера, јер ако нешто докажеш онда у то не можеш више да верујеш, није то више та вера коју сада захтева Бог од нас. Мада ја те уверавам да Бог заиста постоји, заиста осећам и знам и искусио сам да постоји. Открило ми се то у животу, јесте било тешко - без невоље нема богомоље - али вредело је неупоредиво. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Уважени Јурисе,прими извињење.Ето видиш како је то,када те неко боцне.Тако и ти а приори боцкаш аргументе о постојању Божијем,позивајући се на природне науке.Математику заиста познајем на факултетском нивоу, физику такође и то ми није сметња да у природи видим трагове Божијих енергија.Чим си овде то говори да ниси сасвим сигуран у своме атеизму.Још си млад,полако,можда и дођеш до вере у Бога али не путем експлицитних доказа.Сети се само Ајнштајна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Сети се само Ајнштајна.Па Ајнштајн је био натуралистички пантеиста, што је с хришћанске тачке гледишта исто што и „обичан атеиста”... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Ето видиш како је то,када те неко боцне.Тако и ти а приори боцкаш аргументе о постојању Божијем,позивајући се на природне науке Можеш ли ми навести где сам ја икад аргументовао да бог не постоји позивајући се на природне науке? Ја сам само аргуемнтовао да за мене не постоји разлог да не верујем у томе што природа функционише без бога т.ј без његових емпиријских трагова. Али сам такође више пута нагласио у разговору са александром (што би приметио да си мие уопште читао) да је оно што ви називате богом ван домена науке. Ако мислиш на препуцавања са винуксом, извини али специјална креација и креациони дизајн нису научне дисциплине а ни са вашим богом немају пуно везе. Такође и потпом. Посебно ако познајеш науку па кажеш да је креационизам или прича о потопу 100 % истинита тада је јака срамота. Искрено се надам да то не тврдиш. Математику заиста познајем на факултетском нивоу, физику такође и то ми није сметња да у природи видим трагове Божијих енергија. Ја их не видим, али не тврдим експлицитно да их нема. Али да је став данашње науке да нема емпиријсих трагова Бога ту нема никакве дилеме. Чим си овде то говори да ниси сасвим сигуран у своме атеизму.Још си млад,полако,можда и дођеш до вере у Бога али не путем експлицитних доказа.Сети се само Ајнштајна. Ја сам пре био верник и анравно да нисам сигуран у свој атеизам као што нисам 100 % сигуран ниушта у свом животу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Г.Ангст,слажем се.Мислио сам на Ајнштајнову изјаву:"Наука без религије је саката а религија без науке слепа" из књиге Ајнштајн и религија-физика и теологија ,Max Jammer,стр.111.Само у смислу тога да се у основи не искључују.Знам да је Ајнштајн имао пантеистичке ставове,није чак ишао ни у синагогу.На крају да ли је Православље уопште религија? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Г.Јурис,ниси рекао да ли си примио моје извињење?Даље ово је мали простор за дубље разговоре,може само да се укратко кажу неке тезе,на пр.Православно поимање космоса и човека је супротно креационизму,осим што се поклапају само у тврђењу да је Бог -Креатор.Друго-Које науке је тврдња да нема емпиријских трагова Бога у природи?Како можеш да кажеш да то наука тврди ,када добро знаш да се она не бави Богом тј.Бог није предмет њеног интересовања већ природа''.Наука није метафизика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Г.Јурис,ниси рекао да ли си примио моје извињење?Даље ово је мали простор за дубље разговоре,може само да се укратко кажу неке тезе,на пр.Православно поимање космоса и човека је супротно креационизму,осим што се поклапају само у тврђењу да је Бог -Креатор.Друго-Које науке је тврдња да нема емпиријских трагова Бога у природи?Како можеш да кажеш да то наука тврди ,када добро знаш да се она не бави Богом тј.Бог није предмет њеног интересовања већ природа''.Наука није метафизика. Da, nauka mora da ostavi lufta za svakakve mogucnosti, 2+2=4, sa zadrskom da to ne znaci da ce sutra mozda rezultat da bude 5 ili 32.4 ili 17 zbog zlovolje Zevsa. Ah, da, Zevs ne postoji! GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Kakvi ste, pustite coveka na miru, svojski se trudi da nesto vise sazna i bori se protiv kreacionizma, citaj rasisticko - belacko-protestanstsko -americko - kvazi-hriscansko - neuko - OMG - LOL - djubre od "nauke"! GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука