Милан Меденица :) Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 за мене ислам није прави живот, ја сам изабрао Православље. Малезија - земља која дефинише грађанина према припадности исламу, не према територији. онај који није муслиман, није грађанин по уставу и потпада под закон другачији од шеријатског, зову их домороци (буквално: синови земље) у слободном преводу, не малезијцима. домороци имају своје судове, и домородачки суд не може да оспори пресуду шеријатског суда, а муслиману се искључиво суди шеријатом у оквиру надлежности. јурисдикција шеријата је на нивоу брака, наследства, напуштања или преласка у ислам и старатељства. онај који пређе у ислам и даље потпада под домородачки суд. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Овог човека сам једном приликом слушала на тв-у и била сам веома пријатно изненађена начином на који је представљао своја веровања. Врло ми је симпатичан. http://www.kurir-info.rs/clanak/kurir-02-04-2008/jusufspahic-brani-srbiju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Била је једна бразилска серија пре неколико година, звала се Жаде, јако ми се допала,а посебно како су приказани породични односи у исламу.Јако топла и симпатична серија ,бар мени.Мислим да је ова музика била у тој серији. Што се тиче шеријата,не знам много али ми се допада како штити нејач... http://www.youtube.com/watch?v=EV68RG871AU&feature=related Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 ???? ?? ????? ????????? ?????? ??? ???????? ??????, ????? ?? ????, ???? ?? ?? ??????,? ??????? ???? ?? ????????? ????????? ?????? ? ??????.???? ????? ? ?????????? ?????? ,??? ????.?????? ?? ?? ??? ?????? ???? ? ??? ??????. ??? ?? ???? ????????,?? ???? ????? ??? ?? ?? ?????? ???? ????? ?????... http://www.youtube.com/watch?v=EV68RG871AU&feature=related Ako te konkretno zanima soundtrack: http://www.imdb.com/title/tt0289800/soundtrack Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Серија је дивна. Habibi ya Nour el Ayn - Amir Diab + Gipsy Kings http://www.youtube.com/watch?v=b5_W9Yc-LPE :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Синоћ сам присуствовао дружењу са муслиманима Београда. Представљали су своју веру са жељом да се отворе и да као такви живе са нама. Могу вам рећи да сам се јако пријатно осећао. Заиста су били искрени, отворени и добронамерни. То се некако осети у ваздуху. Мухамед Јусуфспахић је јако лепо беседио. Има ту пуно ставри које су општељудске и за све прихватљиве. На крају, јели смо предивне баклаве и освежили се соком. Шта могу да изјавим? Не само да ми не сметају муалимани у мом Београду и у мојој Србији, мом Београду који је и њихов и мојој Србији која је и њихова, већ ми неби сметали ни да их видим у Царству Небеском. Оставимо Богу нека суди. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 ????? ??? ???????????? ??????? ?? ??????????? ????????. ???????????? ?? ????? ???? ?? ????? ?? ?? ?????? ? ?? ??? ????? ???? ?? ????. ???? ??? ???? ?? ??? ?? ???? ???????? ??????. ?????? ?? ???? ???????, ???????? ? ????????????. ?? ?? ?????? ????? ? ???????. ??????? ??????????? ?? ???? ???? ???????. ??? ?? ???? ?????? ???? ?? ??????????? ? ?? ??? ???????????. ?? ?????, ???? ??? ???????? ??????? ? ???????? ?? ?????. ??? ???? ?? ???????? ?? ???? ?? ?? ?? ??????? ????????? ? ??? ???????? ? ? ????? ??????, ??? ???????? ???? ?? ? ????? ? ????? ?????? ???? ?? ? ??????, ??? ?? ???? ??????? ?? ?? ?? ????? ? ??????? ????????. ???????? ???? ???? ????. ????????? ????? :cheesy2: pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 ????? ??? ???????????? ??????? ?? ??????????? ????????. ???????????? ?? ????? ???? ?? ????? ?? ?? ?????? ? ?? ??? ????? ???? ?? ????. ???? ??? ???? ?? ??? ?? ???? ???????? ??????. ?????? ?? ???? ???????, ???????? ? ????????????. ?? ?? ?????? ????? ? ???????. ??????? ??????????? ?? ???? ???? ???????. ??? ?? ???? ?????? ???? ?? ??????????? ? ?? ??? ???????????. ?? ?????, ???? ??? ???????? ??????? ? ???????? ?? ?????. ??? ???? ?? ???????? ?? ???? ?? ?? ?? ??????? ????????? ? ??? ???????? ? ? ????? ??????, ??? ???????? ???? ?? ? ????? ? ????? ?????? ???? ?? ? ??????, ??? ?? ???? ??????? ?? ?? ?? ????? ? ??????? ????????. ???????? ???? ???? ????. ?? ??, ???? ??????? ? ????, ? ???????????? ?????? ????? ?? ? ????????? ? ??????? ???????. ?? ??.????? ??????? ???? ?? ????? ????? ???? ? ????, ??? ?? ?????? ??? ???? ?????????, ?? ???? ?? ???????? ?? ?????? ????? ??? ???? ? ???? ???? ?? ?????? ? ?????? ??? ?????????, ? ???? ???? ? ??????????? ????????? ???? ???????? ???? ???? ?? ?????? ????? ???? ??????? ????????? ? ??????????? ????? ???? ??? ?? ??????? ?? ???????? ????? ???????? ?? ????????????? ????? ??????????? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 гдин Адем Зилкић, Реис-ул-улема Исламске заједнице Србије је био гост на нашој трибини Двери о очувању породице. http://www.esnips.com/doc/f2eea424-4c9f-41f1-accc-8b2f19579e3f/ОДБРАНА-ПОРОДИЦЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Занимљиво је како многи овде гледају на беседе св.Јована Златоустог против Јудејаца? Јел он ту био можда мало строг? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 ????? ??? ???????????? ??????? ?? ??????????? ????????. ???????????? ?? ????? ???? ?? ????? ?? ?? ?????? ? ?? ??? ????? ???? ?? ????. ???? ??? ???? ?? ??? ?? ???? ???????? ??????. ?????? ?? ???? ???????, ???????? ? ????????????. ?? ?? ?????? ????? ? ???????. ??????? ??????????? ?? ???? ???? ???????. ??? ?? ???? ?????? ???? ?? ??????????? ? ?? ??? ???????????. ?? ?????, ???? ??? ???????? ??????? ? ???????? ?? ?????. ??? ???? ?? ???????? ?? ???? ?? ?? ?? ??????? ????????? ? ??? ???????? ? ? ????? ??????, ??? ???????? ???? ?? ? ????? ? ????? ?????? ???? ?? ? ??????, ??? ?? ???? ??????? ?? ?? ?? ????? ? ??????? ????????. ???????? ???? ???? ????. ?? ??, ???? ??????? ? ????, ? ???????????? ?????? ????? ?? ? ????????? ? ??????? ???????. ?? ??.????? ??????? ???? ?? ????? ????? ???? ? ????, ??? ?? ?????? ??? ???? ?????????, ?? ???? ?? ???????? ?? ?????? ????? ??? ???? ? ???? ???? ?? ?????? ? ?????? ??? ?????????, ? ???? ???? ? ??????????? ????????? ???? ???????? ???? ???? ?? ?????? ????? ???? ??????? ????????? ? ??????????? ????? ???? ??? ?? ??????? ?? ???????? ????? ???????? ?? ????????????? ????? ??????????? ??, ?? ?? ?????? ??????? ? ???? ????? ??????: ??? ?? ??????? ??? ?????? ?? ????, ???? ??? ?????? ????????? ????? ? ???????? ? ????? ?? ?????? ?? ???????. ?? ???? ?? ? ????? ??? ??????? ? ????? ?? ??????????????? (? ??????? ???? ?? ?? ?? ???? ????? ? ???????). ???????, ??? ?? ?????? ???? ?? ????? ?????? ? ???????? ??? ????? ?? ?? ????? ????? ???? ????? "???????????" ????????? ?? ???? ???? ????? ?? ????? ?????? ?????. ??? ????? ?????? ?????? ????? ????? ?????????? ????? ?? ??? ????? ???? ???????. ???????, ??? ? ???? ??????. ???????, ?? ??? ???? ????? ?????????? ???? ??? ?????. ????, ?????? ?? ?? ???? ???? ?????????? ????????? ???? ?????? ??????? ??????????? ? ???? ??????. ?? ???? ?? ? ???? ???? ????????? "??????? ??????". ??? ?????. ??????????? ?? ?????? ?????????????? ???? ???? ???? ??? ?? ????????? ????? ??? ??? ?? ?? ??????? ????????? ???? ??????? ???????. ?? ??? ?????????? ?????? ?? ??????? ???? ?????? ???????? ?? ?????? ?? ?????? ?? ????? ????????. ????? ?????? ?? ???? ??? ?? ? ??? ??????, ? ?? ?? ?? ???? ???? ?? ??? ?? ?????. ? ??? ?? ???? ?? ??????????? ????????? ?? ?????? ????? ??? ???????????. ??????? ?? ?? ??????? ???? ??? ?? ???? ????? ???? ???? ??????????. ??, ???? ?? ??? ???? ?????? ???? ???? ???? ??????????. ??????? ?? ?? ??? ??? ???? ??????? ?? ????? ??????????? ???????, ????? ?? ?? ?? ?????? ?? ?? ?? ??????? ??. ??? ???? ?? ? ???? ?????? ?? ????????? ????????? ?? ?????? ????? ??? ???????????. ????? ??? ?? ?? ????? ??????? ????? ??????? ??????? ??? ???????, ??? ??????? ???????? ?? ???? ??????????? ????????????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Петровић Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 ??, ?? ?? ?????? ??????? ? ???? ????? ??????: ??? ?? ??????? ??? ?????? ??? ????? ?????? ?????? ????? ????? ?????????? ????? ?? ??? ????? ???? ???????. ???????, ??? ? ???? ??????. ????? ??????? ??????? ?? ????? ?????????? ?? ????? ??? ???? ? ?????? ?????? ???? ?? ?????? ??? ???? ???? ???? (??. 14:6). ???? ????????? ? ????? ?? ???? ??????, ? ???? ?? ??????? ???? ?????? (??. 16:16). ???? ???? ???? ?????? ? ???? ???? ??? ? ???? ??????? ? ?? ? ???? (??. 6:56). ??????, ?????? ??? ?????: ??? ?? ?????? ?????? ???? ??????????? ? ?? ?????? ???? ??????, ?????? ?????? ? ???? (??. 6:53). ?? ??? ??????? ???? ??? ??? ??????? ???. ?? ?? ??????? ???? ?? ??????? ?? ??? ???? ?? ?? ?????? (??. 5:23). ?? ??????? ? ????, ??? ????? ??????; ? ??? ?? ?????????? ????, ???? ??????? ??????, ???? ???? ?????? ?????? ?? ???? (??. 3:36). ? ??? ?? ??? ??? ?? ????????? ????? ?? ??????, ? ???? ???? ???????? ???? ?????? ?????????; ??? ?????? ????? ?????? ??? (??. 3:19). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Да, да и ја сам склон да на ово тешко питање посежем за овим цитатима. Међутим, ни код отаца немамо сагласје о овоме. Тешко питање. Шта са човеком који никада чуо није за Христа? А има таквих. Као ргумент за друго мишљење могли бисмо да наведемо пример покајаног разбојника. Затим, Христове речи "многи су станови у дому Оца мојега". Наш познати духпвник који се упокојио 2003. године, отац Тадеј Витовнички, заступао је мишљење да ће се свако спасити ко је живео по Христу, без обзира да ли Га је познавао или не. Зато кажем да је у вези овога најбоље принети "благословено ћутање", како то каже свети Максим. Поготово што је за нас који смо у Цркви то питање непотребно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Петровић Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 ?? ??? ????? ?????? ????????. ??????? ?? ?? ?? ??????? ?????? ? ''?????????? ?????'' ? ?????? ??????? ??? ???????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Ето, навео сам светог Максима Исповедника који на питање апокатастазе одговара да треба томе принети "блажено ћутање". Навео сам и нашег оца Тадеја Витовничког. Има тога још, ова двојица су ми тренутно у глави. Оно што желим да подвучем је следеће: немојте из овога закључивати да је мудро излазити из Цркве и тражити спасење негде другде. Правилан закључак је да није баш умесно судити о другима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука