Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Цитат

Треба га стварно чути, јер његово размишљање о односу хришћанства и ислама је ослобођено наших балканских, историјских предрасуда. Он припада том неком трећем свету, па може да прилично објективно сагледа неке ствари.

cuj,od malih nogu je vaspitavan u tom duhu.zna kojesta o cemu mi ostali mozemo samo da nagadjamo.nema tu dozu malicioznosti cak ni prema Jevrejima,a zemlju su mu ispred nosa oteli.jednostasavno-vernik.
Подели на овим сајтовима

Цитат

Шта каже? И они имају бурну историју са Израелцима, баш ме интересује како гледа на релације Јудаизам-Хришћанство-Ислам.

he...ne bi ti to shvatio.u  stvari,bi.al nakrivo:P
Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Шта каже? И они имају бурну историју са Израелцима, баш ме интересује како гледа на релације Јудаизам-Хришћанство-Ислам.

Ма погрешно си ти мене проценио, ја сам ти исто рокер човек. ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Ма погрешно си ти мене проценио, ја сам ти исто рокер човек. ;)

roker?
Подели на овим сајтовима

Ето видиш, кад би се нашли нас двојица не би нам пало на памет да расправљамо о религији... Осим како да жртвујемо неко јагње... ;)

Бришем сада, будите ми здраво. Ацо, пази да те не осунете ови...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ето видиш, кад би се нашли нас двојица не би нам пало на памет да расправљамо о религији... Осим како да жртвујемо неко јагње... ;)

poz.pricacemo o veri.polako.sunet je sunet samo.nije obaveza.
Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

Ја сам данас био код Микаела. Попио одличну кафу, лепо попричао са неким паметним људима, добио Куран на поклон. Моја је жеља да се о овој вери која егзистира ту са нама и међу нама, убудуће чује из уста дивних људи, попут ових које сам данас упознао. Све ове глупости око сецкања са гађењем одбацују. Нисам чак осетио ни тринке прозелитизма. Имали су уважавање према мени и мојој вери. Ето, то су неки моји утисци о конкретним муслиманима, овде у Београду (међу њима је и један "оригинал", из Јордана, ако се добро сећам).

Palestinac,iz Jordana.hvala sto si bio,i uvek si dobro dosao.Zaki je izrazio zelju da dodje u art centar sutra,pa eto prilike da se ljudi koji bi zeleli da poblize upoznaju jedno autenticno varvarsko ucenje:D,upoznaju sa celom stvari

Експерт за узгајање и васпитавање кокошака. ;)  Изузетан лик.

hehe.dobar si.expert za halal standarde je.

Заки је стварно изузетан, Врло образован, одлично познаје и хришћанско и исламско учење, не инсистира на вештачким "премошћавањима" непремостивих догматских разлика - али, вреди чути његову теолошки софистицирану визуру ислама, која заиста разбија евроцентристичке стереотипе.  0212_rolleyes

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Ево га овај марсо-центриста... ;)

Брате, наша јудео-хришћанска цивилизација јесте боља и напреднија од исламске и ми тога не треба да се стидимо него да будемо поносни. Може да се види у безброј примера - положај жене, однос према иновернима, толеранција критичара и свих који другачије мисле и тако даље.

Може Ислам да се завија у какву год хоћеш "софицистирану визуру", али се ево на крају и овде испоставило да наш пријатељ Микаел подржава каменовање прељубника (у браку). За оне друге, само бичевање... Исто, и поред свег свог образовања, подржава и Заки. То нису никакви "стереотипи".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ето видиш, кад би се нашли нас двојица не би нам пало на памет да расправљамо о религији... Осим како да жртвујемо неко јагње... 0122_tuk

Ма ови наши београђани су ти cool муслимани. Толоко су cool  да би Бин Ладен био јако љут на њих. А они би њему, онако опуштено рекли: Немаш ти матори појма о исламу. Ајде, иди играј се са тим динамитом...

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ево га овај марсо-центриста... joooj

Брате, наша јудео-хришћанска цивилизација јесте боља и напреднија од исламске и ми тога не треба да се стидимо него да будемо поносни. Може да се види у безброј примера - положај жене, однос према иновернима, толеранција критичара и свих који другачије мисле и тако даље.

Може Ислам да се завија у какву год хоћеш "софицистирану визуру", али се ево на крају и овде испоставило да наш пријатељ Микаел подржава каменовање прељубника (у браку). За оне друге, само бичевање... Исто, и поред свег свог образовања, подржава и Заки. То нису никакви "стереотипи".

suvise proizvoljno tumacis i moju,i svoju veru(ako je imas)sve mi se cini da je tu po sredi neko lutanje...ali to je neka tvoja prica.
Подели на овим сајтовима

Цитат

Ево га овај марсо-центриста... joooj

da,nazadni smo do te mere da su muslimani u Spaniji imali ruzicnjake,fontane,i ulicnu rasvetu cak.za to vreme napredni Judeo-Hricsani su po visokim civilizacijskim standardima proterivali i ubijali Jevreje,i vrsili nuzdu kroz prozore...
Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Ето видиш, кад би се нашли нас двојица не би нам пало на памет да расправљамо о религији... Осим како да жртвујемо неко јагње... joooj

Ма ови наши београђани су ти cool муслимани. Толоко су cool  да би Бин Ладен био јако љут на њих. А они би њему, онако опуштено рекли: Немаш ти матори појма о исламу. Ајде, иди играј се са тим динамитом...

Bin Laden je ocigledna namestaljka.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...