Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Odbrana neodbranjivog gosn Aleksandar

Istina NIKADA ne moze biti na CETIRI (odnosno 50 a po nekima vise od 200) suprotstavljena nacina!

Istina je jedna!

Biblijski falsifikati su van svake razumne sumnje dokazana stvar!

A zasto ljudi slijepo vjeruju u lazi je neurofizioloski problem!

Odnosi se na funkcionalnu specijalizaciju hemisfera velikog mozga!

Ako budem imao vremena pojasnicu ovo na primjeru zarobljavanja ljudskih umova uz pomoc doktrine "istocnog grijeha"

Подели на овим сајтовима

Lota su njegove kceri prethodno opile pa je pocinio dupli grijeh!

Osoba koja pristane na pijanstvo snosi i sve posljedice koje takvo stanje moze da prouzrokuje!

Noa JESTE bio silovan. Od svog rodjenog sina!

Daleko od toga da je Davud a.s npravio ovakvu grjesku!

To su ogavne lazi!

Ваш проблем је што обоготворавате људе. То је ИДОЛОПОКЛОНСТВО. Зато и морате да трпите и правдате Мухамедову педофилију. Али, ваш проблем...

За вас је не могуће да човек погреши, па био он и цар Давид, јер сте веру свели на испразно моралисање. Људи су грешили али су се и кајали. Зато су и били велики људи.

Za ovo o idolopoklonstvu uopšte nije na mjestu,kada je riječ o islamu. Od toga je islam čist. Svako obožavanje nekog drugog mimo Boga je širk,odnosno pripisivanje sudruga Bogu,a to je izvođenje iz vjere i nešto najmrže Bogu.

A,za ovo ako nećemo o moralisanju...idemo onda sve bataliti i mi i vi pa da vidimo šta će biti!?

Čovjek je grešan i povodljiv za dunjalukom,ali treba da se pokaje. A,kako će se pokajavati ako ne kroz moralne norme i Božije zakone,ali Bogu Jedinom.

Ili smatrate nešto drugačije?

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Odbrana neodbranjivog gosn Aleksandar

Istina NIKADA ne moze biti na CETIRI (odnosno 50 a po nekima vise od 200) suprotstavljena nacina!

Istina je jedna!

Biblijski falsifikati su van svake razumne sumnje dokazana stvar!

A zasto ljudi slijepo vjeruju u lazi je neurofizioloski problem!

Odnosi se na funkcionalnu specijalizaciju hemisfera velikog mozga!

Ako budem imao vremena pojasnicu ovo na primjeru zarobljavanja ljudskih umova uz pomoc doktrine "istocnog grijeha"

Твој недостатак аргумената прелази у говор вређања саговорника. То ти нећемо дозволити. Спусти мало лопту ако мислиш да разговарамо ко људи. Све је у реду, ти твоју веру ја своју, али на људски начин и уз поштовање другог.

Подели на овим сајтовима

Za ovo o idolopoklonstvu uopšte nije na mjestu,kada je riječ o islamu. Od toga je islam čist. Svako obožavanje nekog drugog mimo Boga je širk,odnosno pripisivanje sudruga Bogu,a to je izvođenje iz vjere i nešto najmrže Bogu.

Све док не будете прихватили да нико од људи није без греха, то је обоготворавање и идолопоклонство. Ми поштијемо свете људе, али далеко од тога да их сматрамо безгрешним.

Подели на овим сајтовима

Uz svo postovanje gosn @Dragi Vasi i postovi Vaseg jednoumnika @Aleksandra su najobicnije naklapanje!

Pa da, jeste, naravno...

Našo majmun stari ogledalo neko,

pa video sebe i ozbiljno reko.

E što jeste jeste, nema brate zbora,

još video nisam ovakvoga stvora.

Gle kakav je smešan, gle kakav je dlakav,

baš ti Bože hvala, što ja nisam takav -)

Zabluda ili lažna vera je kad ljudi veruju da čine pravo, iako greše. Ja se ovde uzdržavam sa kritikom prema Islamu jer su vas domaćini pozvali u goste, u taj neki dijalog, mada iskreno, ne vidim veliki smisao u takvom dijalogu. Islam je ideologija, ne vera, on je ekstremno agresivni društveno-politički pokret, on je fašizam. Kao takav on ima svoj program, svoj pravilnik, i ne dozvoljava nijednu kritiku sebi. Fašizam za sebe ne dozvoljava nikad kritiku, ali će lagati i varati da pokaže drugu stranu kao onu koja nije u pravu. Muslimani mogu da kradu, i da lažu, mogu da ubijaju i da siluju, i opet pored svega toga oni će da stanu ispred tebe i da govore kako su oni najmoralniji i najpravedniji ljudi koji uopšte postoje. Postavlja se pitanje: šta je moral, šta pravda?

I kako onda možemo da budemo zajedno sa ljudima koji imaju sasvim drugačije shvatanje od morala, od etike i pravde od one koju mi imamo?

Zato se i nisam slagao sa reakcijom na Ako-Heka. Jer ona je pokazivala Islam u njegovoj svakodnevnoj praksi, a reakcija Muslimana bila je obična, po programu: vređa nas! uvreda! ako ne prestane, idemo, bojkotujemo.. A ja velim da nema smisla da molimo za ljubav onih koja nas ionako ne vole.

I? Šta biste Vi sada s nama? Da li po kratkom postupku...?

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Imam jedno pitanje za braću Muslimane.

Voleo bih da odgovore,kratko i opisno.

Šta je to "Kismet" i kakvo je učenje o "Kismetu" u Islamu? (Znam da je Kismet sudbina,ali bih želeo da muslimani to objasne na pravi način)

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

I? Šta biste Vi sada s nama? Da li po kratkom postupku...?

Живи ви нама и здрави били! Мени не бисте сметали ни Царству Небеском. Све док своју веру слободно исповедати, зато што тако слободно желите и мислите, то свакоме мора да буде СВЕТИЊА! И мени је то - светиња. aman

Подели на овим сајтовима

Да се разумемо. Када је реч о било каквом дијалогу о Богу, нашег брата Драгог уопште не читам. Већ дуго година искуство ми на то налаже.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

МИслим да би дискусије требале да се воде на подфоруму "међурелигијски разговори". Ове разговоре је најбоље тамо водити, тако да се људи који долазе на овај форум неће оптерећивати свим овим. ПДФ"Међурелигијски разговори" је затворен за јавност и доступан је само онима који желе да га посећују.

Хвала на разумевању

Уредник

Подели на овим сајтовима

"Nidje veze" sto bi rekli Bosnjaci gosn Aleksandre!

O fenomenologiji "istocnog grijeha" medju ostalima jako je lijepo argumentovano i nadahnuto pisao i govorio profesor Andrija Gams!

Tu nema ni v od vrijedjanja vec tvrda naucna argumentacija!

Istina boli ali je ISTINA!

Немојте насм само наметати ваше виђење истине и све ће бити у реду. Износите своје ставове, није проблем, али немојте наметати.

Подели на овим сајтовима

Inace,

Ako je moje prisustvo na ovom forumu iz bilo kog razloga nepozeljno, ja bih se zahvalio svim diskutantima na po meni ipak korisnoj razmjeni misljenja!

Nije u bosnjackoj i muslimanskoj tradiciji da se silom upada u tudje i otima tudje!

Es selamu alejkum - Mir Bozji na sve ljude dobre volje!

Подели на овим сајтовима

Шта има лепше од тога да разговарамо? Нећемо се у свему сложити, али остаће нам простора за размишљање. aman

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Inace,

Ako je moje prisustvo na ovom forumu iz bilo kog razloga nepozeljno, ja bih se zahvalio svim diskutantima na po meni ipak korisnoj razmjeni misljenja!

Nije u bosnjackoj i muslimanskoj tradiciji da se silom upada u tudje i otima tudje!

Es selamu alejkum - Mir Bozji na sve ljude dobre volje!

Никоме не смета Твоје присуство, то нико није рекао, напротив.

Него вас молим да пређете на затворени форум, где можете летњи дан до подне разговарати на све могуће теме.

Подели на овим сајтовима

Да се разумемо. Када је реч о било каквом дијалогу о Богу, нашег брата Драгог уопште не читам. Већ дуго година искуство ми на то налаже.

Pa da... Pitaj tvoju rodbinu u Izraelu šta misle o Islamu..

Ja se ne nalažem na diskusije sa Muslimanima, jer mi je poznata u "Evropi" gde su godinama terorisali narod kako su oni jadni i bedni i kako su Hrišćani (= zapadnjaci) zli, i da im Hrišćani moraju ovo i duguju ono.. A ustvari šta drugima prebacuju, oni deset puta više (najblaže rečeno) sami izvršuju. Da'š mu prava, ali njemu pravo ne služi da bi bio jednak s tobom, nego da bi bio nad tobom. On neće da bude jednak s tobom, on hoće da vlada nad tobom, da ti bude gospodar. Ako danas u Evropi postoji anti-islamizam, onda zato što su Muslimani ovo sa svojim bezobrazlukom sami isprovocirali. Ili recimo, kako mogu sa nekim u diskusiju, u dijalog, koji laže..? I da lažu, jeste da lažu, usta su im pune laži! Oni su velemajstori u lažima, i svako ko ulazi u dijalog sa njima na osnovi argumenata itd. ispada na kraju magarcem. I znaju oni to sami, i gle, ne stide se toga. Jer za njih je najzad sve samo rat, sve je taktika, strategija, sa ciljem da njihova ideologija, njihov Islam, pobedi. I u ratu nema se pravila. A mi hoćemo da budemo fini, dobri, pa činimo jedan ustupak, pa drugi ustupak, pa treći.. i odjednom se nalazimo u ćošku i ne znamo kud. Sa Muslimanima može se jedino iz pozicije jačega, onda će da te poštuju. Sve ostalo zaboravi. Možda je gorka istina, ali je istina.

Nisi mi dao odgovor...hajde, reci ako smiješ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...