Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Има пуно тога Зенки, тражили сте - гледајте:

1) Куран одобрава да мушкарац туче жену:

"A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! - Allah je, zaista, uzvišen i velik!" (4:34)

2) Куран одобрава да мушкарац има четири жене (Мухамед је имао посебно одобрење да има десетак):

"Ako se bojite da prema ženama sirotama nećete biti pravedni, onda se ženite onim ženama koje su vam dopuštene, sa po dvije, sa po tri i sa po četiri. A ako strahujete da nećete pravedni biti, onda samo sa jednom; ili - eto vam onih koje posjedujete. Tako ćete se najlakše nepravde sačuvati." (4:3)

3) Куран дозвољава односе са ропкињама:

" i živjeli jedino sa ženama svojim ili sa onima koje su u vlasništvu njihovu - oni, doista, prijekor ne zaslužuju" (70:30)

"i koji stidna mjesta svoja čuvaju - osim od žena svojih ili onih koje su u posjedu njihovu, oni, doista, prijekor ne zaslužuju" (23:5,6)

4) Куран дозвољава брак са девојчицама од десет и мање година (по узору на Мухамеда и његов "брак" са Ајшом која је имала 6 (шест!) година када се за њега "удала" и 9 (девет!) када је имала са њим први брачни однос. Он је тада имао око 50 (педесет!) година.):

"A one žene vaše koje su nadu u mjesečno pranje izgubile i one koje ga nisu ni dobile, one trebaju čekati tri mjeseca,* ako niste znali. Trudne žene čekaju sve dok ne rode. - A onome ko se Allaha boji, On će sve što mu treba učiniti dostupnim." (65:4)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Citati iz Kur'ana jesu bozije Rijeci u to nema nikakve sumnje!

Ako Bog dz.s. da postepeno cu dobronamjernim ljudima koji ne razmisljaju zarobljenoumovski razjasniti sve "nejasnoce"

U prvom citiranom ajetu vrlo tendenciozno prelazite preko sustine problema!

Sustina je zenski neposluh i on moze varirati u sirokom dilapazonu od krajnje benignih oblika do teskih slucajeva zanemarivanja porodice (tu skoro je jedan japanski bracni par izgubio bebu zbog teske izgladnjelosti jer je supruga po cijelog dana njegovala virtuelnu bebu na internetu)

U rjesavanju ovakvih problema Allah dz.s, preporucuje takticnost i POSTUPNOST!

Ne odmah RAZVOD braka jer je Poslanik s.a.v.s rekao da je "on od svih dozvoljenih stvari Allahu

najomrazeniji". Najvece zrtve razvoda su po pravili oni koji su najmanje krivi - DJECA!

Pogledajte pazljivo citirani ajet!

Najprije se zena UKORI sto bi razumnoj osobi trebalo biti dosta da shvati grjesku i popravi ponasanje!

Tvrdoglavoj supruzi koja ne prihvata VERBALNU OPOMENU uskracuje se pravo na bracni zivot kao radikalnije mjera!

Oni koji zive bracnim zivotom trebali bi dobro da znaju koliko ova mjera pogadja oba supruznika i do koje mjere opterecuje odnose!

U NAJVECEM procentu slucajeva ova mjera je DOVOLJNA da popravi ponasanja osobe koja je razumom obdarena.

Udaranje (ne masakriranje i ubijanje koje "preporucuje" Mojsije) ostaje za ekstremne slucajeve i sracunato je da proizvede PSIHOLOSKI efekat a ne tjelesno ostecenje!

Ako i ova mjera ne urodi plodom slijedi RAZVOD!

Ili bi Vi gosn Zvonko odmah isli na RAZVOD pa kud puklo da puklo!

Подели на овим сајтовима

Dakle gospodine Aleksandre dozvoljavate mogucnost da su mnogi djelovi danasnje Biblije ustvari INTERPOLACIJE!

Не у смислу како то ви схватате. Ево како ми то разумевамо. Бог надахњује човека да пише, али тако да Га овај разуме. Пример: када би се мени данас јавио Бог или вама и рекао: "Ја сам Бог иди и побије оне невернике који живе поред тебе", ја не бих веровао да је то глас Божији. Напротив, веровао бих да је то ђаво. Зато, Бог би морао да се јави на начин дага ја разумем и препознам као Бога. Он не сме даврши насиље над мојом свешћу, јер Га таданећу препознати као Бога.

То исто важи и за старозаветне писце. Ти ратни походи, клања, паљења, пљачкања је било нешто што је савим нормално у ондашњим освајањима. У ничијој свести то није био злочин. Једноставно, то је била логика тадашњих народа на том простору. Не само логика и свест, већ и неко обичајно право. Зато, ништа нормалније није било него покупити девојке из освојених подручја, покупити сво богатство, попалити што је за паљење, итд. И сад, замислите да Бог таквом човеку, са таквом свешћу открива своју вољу тако што га саветује да буде дипломата, да буде фин и учтив према инивернима, дапоштује њихову културу и све оно што би мени и вама данас било нормално и човека достојно. Шта би одговорио такав човек? "Зар си ти Бог, мој силни Бог, који је најачи међу свим боговима туђим, који ми даје да будем страх и трепет осталим народима, зар да ме учиш, мене љутог и праведног божијег ратника, да будем кукавица и пријатељ непријатељима Боијим! Иди, од мене, ти ниси мој Бог. Ти си лажни, туђи бог!" Мислим, да би овакав некакав одговор уследио, ако не писца а оно сигурно народа коме се писац обраћа и преноси Божију поруку.

Зато, треба ствари посматрати у контексту времена и догађаја. Божија реч је ипак речена људским језиком, а људски језик неминовно одражава стање свести, епоху, конкретне људе.

Подели на овим сајтовима

Хе, ово и ми кажемо за Библију! Ствар вере, пријатељу.

А шта ћемо са педофилијом?

Подели на овим сајтовима

Evo vam par "nadahnuca" gosn Aleksandar:

Spremite pokolj djeci za bezakonje otaca njihovih, da se više ne dignu da osvajaju zemlju i da ne pokriju lice svijeta! Izaija 14,21

" Tada zagrmje (Jahve - Bog) na moje uši i reče: "Kazne grada! Pođite za njim gradom i ubijajte bez milosrđa. Oči vaše neka se ne sažale i nemajte smilovanja. Pobijte starce, mladiće, djevojke, djecu i žene; istrijebite ih sve do posljednjega. "

2 Samuel 13,10-16

Tada Amnon reče Tamari: "Donesi mi jelo u spavaonicu da se okrijepim iz tvoje ruke!" I Tamara uze kolače koje bijaše zgotovila i donese ih svome bratu Amnonu u spavaonicu.

(11) A kad mu je pružila da jede, on je uhvati rukom i reče joj: "Dođi, sestro moja, lezi sa mnom!" (12) A ona mu reče: "Nemoj, brate moj! Ne sramoti me jer se tako ne radi u Izraelu. Ne čini takve sramote! (13) Kuda bih ja sa svojom sramotom? A i ti bi bio kao bestidnik u Izraelu! Nego govori s kraljem: on me neće uskratiti tebi!" (14)

Ali je on ne htjede poslušati, nego je svlada i leže s njom.

Подели на овим сајтовима

O braku Muhammeda s.a.v.s sa Aisom r.a. majkom svih muslimana i visezenstvu u islama,  te sta su sve "crkveni oci" govorili o zenama - nasim majkama suprugama i cerkama, ako Bog dz.s. da sutra!

Radni je dan valja nam od neceg zivjet!

Es selamu alejkum - Neka je mir spas i Bozji blagoslov na sve ljude dobre volje!

Подели на овим сајтовима

Благо мени, за оно што сам цитирао нема никакве сумње да нису Божије речи.

Ako Bog dz.s. da postepeno cu dobronamjernim ljudima koji ne razmisljaju zarobljenoumovski razjasniti sve "nejasnoce"

Значи осигурао си се унапред - ако не прихватим "разјашњење" онда значи да нисам добронамеран и да размишљам "заробљеноумски"...

U prvom citiranom ajetu vrlo tendenciozno prelazite preko sustine problema!

Суштина проблема је да нико нема права да бије жену. Ако муж има права да бије жену, онда нека и жена има права да бије мужа.

Ili bi Vi gosn Zvonko odmah isli na RAZVOD pa kud puklo da puklo!

Мене си овако маторог нашао да `ваташ не те предшколске фазоне. Дај уозбиљи се молим те... 0102_laugh

O braku Muhammeda s.a.v.s sa Aisom r.a. majkom svih muslimana i visezenstvu u islama,

Шта има ту да се објашњава? Варварство.

te sta su sve "crkveni oci" govorili o zenama - nasim majkama suprugama i cerkama,

То те нисам питао, нити је тема овде.

ako Bog dz.s. da sutra!

Radni je dan valja nam od neceg zivjet!

Es selamu alejkum - Neka je mir spas i Bozji blagoslov na sve ljude dobre volje!

Жив ми био

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Evo vam par "nadahnuca" gosn Aleksandar:

Spremite pokolj djeci za bezakonje otaca njihovih, da se više ne dignu da osvajaju zemlju i da ne pokriju lice svijeta! Izaija 14,21

" Tada zagrmje (Jahve - Bog) na moje uši i reče: "Kazne grada! Pođite za njim gradom i ubijajte bez milosrđa. Oči vaše neka se ne sažale i nemajte smilovanja. Pobijte starce, mladiće, djevojke, djecu i žene; istrijebite ih sve do posljednjega. "

2 Samuel 13,10-16

Tada Amnon reče Tamari: "Donesi mi jelo u spavaonicu da se okrijepim iz tvoje ruke!" I Tamara uze kolače koje bijaše zgotovila i donese ih svome bratu Amnonu u spavaonicu.

(11) A kad mu je pružila da jede, on je uhvati rukom i reče joj: "Dođi, sestro moja, lezi sa mnom!" (12) A ona mu reče: "Nemoj, brate moj! Ne sramoti me jer se tako ne radi u Izraelu. Ne čini takve sramote! (13) Kuda bih ja sa svojom sramotom? A i ti bi bio kao bestidnik u Izraelu! Nego govori s kraljem: on me neće uskratiti tebi!" (14)

Ali je on ne htjede poslušati, nego je svlada i leže s njom.

Ima i to Davidov sin sa Tamarom, ali ima i Loot sa svoje dvije kćeri, ali ima i Juda sa svojom nevjestom!Sve sami sex! Ito incest.Kada svečenika u Velikoj britaniji uhapsiše zbog ubitstva njegove žene koju je četiri godine držo u zamrzivaću,ubio ju je jer ga je zatekla kako incestira svoju kćerku, kada je djete odraslo(pedofilija u praksi) i javilo ga policiji.Izveden je sa mise koju je obavljao, policija ga je pitala o motivu, rekao je ja nisam ništa loše uradio svojoj kćeri.Radio je to Lot sa svoje dvije ja se samo povodim za njom!Nemojte možemo ovako niskim udarcima ali eto vi birate!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Људи, Мухамед је са 50 година имао сексуални однос са девојчицом од 9!!! О чему ми овде говоримо! Ја имам ћерку тих година, и очи бих извадио таквом човеку па таман био и посланик Божији!

Подели на овим сајтовима

Људи, Мухамед је са 50 година имао сексуални однос са девојчицом од 9!!! О чему ми овде говоримо! Ја имам ћерку тих година, и очи бих извадио таквом човеку па таман био и посланик Божији!

bojim se da bi mnogim svečenicima mora oči vaditi.Pogledaj samo afere !Odakle im to nadahnuće
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

bojim se da bi mnogim svečenicima mora oči vaditi.Pogledaj samo afere !Odakle im to nadahnuće

Видиш какав је начин вашег одговарања. Ad hominem. Пусти заблуделе свештенике, објасни педофилију у Курану која је представљена као воља Божија. Откачени свештеници су велики грешници а не воља Божија.

Подели на овим сајтовима

Па видиш, и ти то сматраш за велики преступ па кажеш да их треба казнити. А Мухамед је то успоставио у Исламу као правило и закон. И сада ми треба да верујемо да је он посланик (најсавршенији човек, свима за узор) и да је Куран коначна објава.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...