Благовесник Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 ,,Лакше је камили проћи кроз иглене уши, него богатоме ући у Царство Божије." (Еванђеље) Зашто? ______ 12 одвојених научних студија о људском понашању потврђује да је вишак новца оно што људе чини мање осетљивим на туђе потребе и проблеме. - Идеологија сопственог интереса снажно је присутна код имућних људи, који су се често захваљујући њој и обогатили. Људи са мањим приходима више су социјално оријентисани и способнији за емпатију - каже социолог Дачер Келтнер. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Visa novca = manja zavisnost od drugih = manja potreba za saradnju i razumevanje sa drugima. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Što bi reko jedan lokalni,hvala Bogu jer nisam bogat inače bi odavno umro od droge... Opet sa druge strane,možda bi mi bili joŠ bezosećajniji ,od proseka,da smo bogati... ko zna... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Pre mislim da oni koji imaju manje razumevanja za druge prosto lakse postaju bogati u sistemu u kome je nacin dolaska do bogatstva gazenje drugih koji su manje sposobni ili jednostavno u datom trenutku nemaju toliko srece. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Pre mislim da oni koji imaju manje razumevanja za druge prosto lakse postaju bogati u sistemu u kome je nacin dolaska do bogatstva gazenje drugih koji su manje sposobni ili jednostavno u datom trenutku nemaju toliko srece. Slazem se izmedju ostalog, sramota me da prodam nesto vise nego sto vredi, skoro sam prodao zvucnike od 120 evra za 90 evra. A video sam lika koji trazi 150 a novi kostaju 140. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Потпуно су погрешили у закључку. Закључак истраживања би требало да гласи "Они који имају мање разумвања за друге су богати". То посебно важи код нас, што си већа љига више пара имаш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 nije pravilo. Mozes da budes ljiga i bez para. Zahvaljujuci njima pokaze se kakav je ko u sustini. Crveni Baron and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 ,,Sit gladnom ne veruje." Na ovo možemo nadovezati i priču o bogatašu i Lazaru. Благовесник and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 ,,Лакше је камили проћи кроз иглене уши, него богатоме ући у Царство Божије." (Еванђеље) Зашто? ... Reči svetog pisma se ne shvataju uvek bukvalno, već one često imaju alegorijski oblik, kao što i sam Gospod kaže da govori u pričama. Da li Gospod ovde bukvalno govori o materijalno bogatima ili se ovde bogat odnosi i na nešto drugo, kao npr. u ,,благо вама који сте сиромашни духом; јер је ваше царство Божије." Voleo bih da nam neki teolog ovo razjasni i da nam da neki citat ili sažet opis tumačenja Svetih Otaca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2011 Reči svetog pisma se ne shvataju uvek bukvalno, već one često imaju alegorijski oblik, kao što i sam Gospod kaže da govori u pričama. Da li Gospod ovde bukvalno govori o materijalno bogatima ili se ovde bogat odnosi i na nešto drugo, kao npr. u ,,благо вама који сте сиромашни духом; јер је ваше царство Божије." Voleo bih da nam neki teolog ovo razjasni i da nam da neki citat ili sažet opis tumačenja Svetih Otaca. цитат о богатој камили је овде растумачен, обавезно погледај напомену 12 http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/TumacenjeJevandjeljapoMateju/19.htm клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Новембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2011 Pre mislim da oni koji imaju manje razumevanja za druge prosto lakse postaju bogati u sistemu u kome je nacin dolaska do bogatstva gazenje drugih koji su manje sposobni ili jednostavno u datom trenutku nemaju toliko srece. Sad me mrzi da trazim, bilo je istrazivanje po kome je procenat ljudi sa psihoptskim sklonostima drasticno veci medju rukovodiocima, menadzerima... Благовесник је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2011 психопате уопште нису неуобичајене међу људима, као што се има предрасуда. и гомила њих никад нису имали склоности ка насиљу или драстичној патологији, мада патологија код свих нас постоји, у некој мери. менталитет не одређује и дела, то је скоро показао један психијатар кад је укапирао после теста да је психопата, па сад јури неки морални ген, шта ли ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Новембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2011 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1321575491' post='528767] менталитет не одређује и дела, то је скоро показао један психијатар кад је укапирао после теста да је психопата, па сад јури неки морални ген, шта ли ... The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2011 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1321575169' post='528763] цитат о богатој камили је овде растумачен, обавезно погледај напомену 12 http://www.svetosavl...poMateju/19.htm naravno, egoizam je najveci problem mislim da je tumacenje odlicno, hvala za link Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2011 Uopste nisam uveren u rezultate tih studija. Sreo sam ogroman broj "siromasnih" koji su ekstremno sebicni i pokvareni. Tesko je reci da neko ima vise saosecanja i sl. zlata, NinaD and Баба је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука