anajrim Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 On 24. 12. 2011. at 13:20, feeble рече Не, него ја мислим да се обраћа онима који не воле и не цене себе. Баш такви не могу да воле ни друге. Нешто ми је то познато, па зато то говорим. ali njegova zapovijest nije samo za neke...On je Bog svima i svima se obraca...ja mislim da je poenta u ljubavi prema drugom,svakako smo samoljubljivi,nema potrebe da nam tako nesto porucuje...i da tek onda kad volimo druge istinski volimo sebe,ne da smo egoisti i sl. vec tek tada zelimo sebi dobro...jer mi Bogom volimo,ako volimo druge,volimo i Boga,u njima,u nama...ih,rijeci,velike rijeci :huh: ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 On 24. 12. 2011. at 13:28, Таша рече Imati ljubavi za druge i voleti druge a nemati to isto za sebe, zar ne zvuci apsurdno ?! ako imas ljubavi za druge ti ne mozes da ne volis sebe,ne egoisticno,vec naprotiv,tek tada sebi zelis dobro... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 On 24. 12. 2011. at 13:32, anajrim рече ali njegova zapovijest nije samo za neke...On je Bog svima i svima se obraca...ja mislim da je poenta u ljubavi prema drugom,svakako smo samoljubljivi,nema potrebe da nam tako nesto porucuje...i da tek onda kad volimo druge istinski volimo sebe,ne da smo egoisti i sl. vec tek tada zelimo sebi dobro...jer mi Bogom volimo,ako volimo druge,volimo i Boga,u njima,u nama...ih,rijeci,velike rijeci :huh: Добро, изгледа нисмо исто схватили шта нам поручује психотерапеут. Ја нисам схватио да нам поручује да будемо самољубиви већ да научимо да волимо себе, јер неки имају и ту фалинку да ни себе не воле. О томе ја говорим. Јер је то предуслов да би могао да и друге волиш. Таша and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 On 24. 12. 2011. at 13:36, feeble рече Добро, изгледа нисмо исто схватили шта нам поручује психотерапеут. Ја нисам схватио да нам поручује да будемо самољубиви већ да научимо да волимо себе, јер неки имају и ту фалинку да ни себе не воле. О томе ја говорим. Јер је то предуслов да би могао да и друге волиш. a sta uopste znaci voljeti sebe? za mene je to-voljeti Boga u sebi...a za tebe? ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 On 24. 12. 2011. at 13:06, anajrim рече ako kaze da nam fali ljubavi prema sebi,ustvari poziva na samoljublje,zar ne... Molim te navedi mi mesto gde je to uradio? Intervju je odlican i govori o stanju nacije i drzave . U stvari jesi li uopste procitala clanak ili sve vreme govoris o naslovu koji je delo novinara ? Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 On 24. 12. 2011. at 14:01, Таша рече Molim te navedi mi mesto gde je to uradio? Intervju je odlican i govori o stanju nacije i drzave . U stvari jesi li uopste procitala clanak ili sve vreme govoris o naslovu koji je delo novinara ? ma nema mjesto,cijeli intervju,cak je i novinar tako nesto zakljucio :lol:i 'aj' necemo vise...dosadilo mi,vazi,neka bude tako...rekoh sta imam 1314_womens ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 On 24. 12. 2011. at 13:28, Таша рече Imati ljubavi za druge i voleti druge a nemati to isto za sebe, zar ne zvuci apsurdno ?! i samo da dodam... vi mjesate ljubav prema sebi-samoljublje i Ljubav-Bog ako imas Ljubav-Bog,tek onda mozes da volis druge,ne ti,vec On-u tebi... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 On 24. 12. 2011. at 15:28, anajrim рече i samo da dodam... vi mjesate ljubav prema sebi-samoljublje i Ljubav-Bog ako imas Ljubav-Bog,tek onda mozes da volis druge,ne ti,vec On-u tebi... Ma ne mesem ja nista, ja sam samo procitala intervju u kome govori o opstem stanju drzave i nacije i uopste se ne bavi temom ljubavi. Preporucujem ti da pogledas Jerotica i Milivojevica u emisiji Agape o temi ljubavi. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 o.k,hvala ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 Citala sam knjige oba autora. Prema onome sto pise u njihovim knjigama Milivojevic ne ide putem ka Gospodu, a Jerotic ide tim putem ali zuri, misleci da je blizu, ma samo sto nije stigao...ogrnut sujetom misli da leti a on... Meni nisu zanimljivi pa citam svete oce. Nemojte da se nervirate zbog ovoga sto sam napisala... Ovo je samo moja opaska koja nikoga ne obavezuje i ne mislim da vas moje misljenje posebno zanima. Htela sam da razbijem monotoniju diskusije o samoljublju. E, da, jos samo ovo. ''Ljubi bliznjeg svog kao samoga sebe'' zapoveda nam da ljubimo bliznje onom sadrzinom i kvalitetom ljubavi kako nam to srce poznaje i prizeljkuje za sebe...kao standardom ponasanja, kao kad biste poducavali dete da postupi u necemu pa rekli detetu uradi...najbolje sto znas. Bog ne kaze volite sebe...ali kaze Ja vas stvorih... parafraziram kordun, Crveni Baron, anajrim and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 On 24. 12. 2011. at 18:05, dusha рече Citala sam knjige oba autora. Prema onome sto pise u njihovim knjigama Milivojevic ne ide putem ka Gospodu, a Jerotic ide tim putem ali zuri, misleci da je blizu, ma samo sto nije stigao...ogrnut sujetom misli da leti a on... Meni nisu zanimljivi pa citam svete oce. Nemojte da se nervirate zbog ovoga sto sam napisala... Ovo je samo moja opaska koja nikoga ne obavezuje i ne mislim da vas moje misljenje posebno zanima. Htela sam da razbijem monotoniju diskusije o samoljublju. E, da, jos samo ovo. ''Ljubi bliznjeg svog kao samoga sebe'' zapoveda nam da ljubimo bliznje onom sadrzinom i kvalitetom ljubavi kako nam to srce poznaje i prizeljkuje za sebe...kao standardom ponasanja, kao kad biste poducavali dete da postupi u necemu pa rekli detetu uradi...najbolje sto znas. Bog ne kaze volite sebe...ali kaze Ja vas stvorih... parafraziram dusho likefaceeeeeeee za ovo pojasnjenje,povlacim ono svoje tumacenje ove zapovijesti :wub: ma znas ja sve polazim od sebe,uopste ne bi bilo lose kad bi' voljela druge koliko volim sebe,pa se zato valjda onako zanesoh 0231_newspaper 1312_womens dusha је реаговао/ла на ово 1 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 Зоран Миливојевић 138999 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 On 24. 12. 2011. at 20:31, Магдалена рече Зоран Миливојевић 138999 klapklap ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 Interesantne stvari je rekao, šteta što nije dobio priliku da malo više priča. Mislim da je ono u pravu za romantične predstave o zaljubljenosti i nerazlikovanje zaljubljenosti od ljubavi. Mnogo toga ima u filmovima, u popularnoj muzici i sl. Sve nešto svileno (na TV-u), sve nešto stenju dok pevaju, sve neki hepi endovi, prinčevi na belim konjima i priča da život sve sam od sebe savršeno reši. A u stvari, mi smo ti koji pre svega treba da preuzmemo odgovornost za svoj život. Nema smisla sedeti kod kuće i očekivati da ti neko dođe na vrata. Čovek treba da uradi ono što je u njegovoj/njenoj moći, a Gospod će pomoći i za to i za ono što ne možemo. Zaljubljenost je detinjasta, kao dete kad vidi nešto što mu se svidi pa ne može da pusti. Zaljubljenost je i, usudio bih se da kažem, sebična, želi za sebe i idealizuje, jel želi ,,savršeno". I pomenuli su slučajeve da ceo život traže ,,savršenu/nog". A da li je onaj koji traži savršenu osobu pogledao u sebe da li je i sam ,,savršen/a" - NIJE. Mislim da mnogo nešto biramo, sve nešto oćemo ovako i onako, i ne valja nam ovako ili onako. Tražimo idilu i propuštamo je tamo gde je ne vidimo. Lepo narod reče: Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani, i još: Ko traži veće, izgubi iz vreće. Mislim, ako ti se neko ne sviđa, to je ok, samo ne treba preterivati. U životu je jedna od najbitnijih stvari - mera. Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
igy81 Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 ПСИХОПОЛИС у Културном центру Новог Сада - Срећно дете, несрећни одрасли (дилеме око васпитања)Говори: др Зоран Миливојевић, психотерапеут. Јелина, JESSY, Таша and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Bog spava u kamenu, diše u biljkama, sanja u životinjama, a budi se u čoveku." Angelus Silesius Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука