Zayron Написано Октобар 16, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2017 пре 17 часа, Матусал рече Фарисеј Гамалило је дао једно разрешење оваквих ситуација назначујући да ће време показати истинитост неког учења, мисливши тиме да ће Дух Свети својим промислом сачувати цркву и истину. ( Дела апостолска 5. глава)Васељенски сабори и јесу последица дуготрајних процеса кристалисања одређене истине и често је мањина била на страни истине и претрпевши прогоне тријумфовала као и апостоли против фарисејских и садукејских сабора. Живот у цркви и живи однос са црквом и њеним тајнама је временом раздвајао истину од лажи, јер се у таквој ситуацији даје простор Духу Светоме да искаже и потврди своју вољу. На тај начин су и апостоли разрешили прво питање о незнабожцима и јеврејском закону за који Павле каже изволи се Духу Светоме и нама. А Дух је нашао за сходно да у разним ситуацијама Петру скрене пажњу и разреши му недоумицу по овоме питању о чему имамо потврде у Писму. Оваква пројава Духа се протезала у време сабора и надамо се да ће бдити над Црквом до скончања овога века. I ko od apostola ili tadašnjih hrišcana je odbio da prihvati takvo usnesenje donijeto na takav način? Ko od njih je rekao: ja to ne priznajem? A ko je potom bio tim autoritetom koji može odlučivati i u takvim situacijama? Danas se to radi sasvim normalno, nikakva iznimka, vecina klirika MPC i UPC KP bili su kliricima SPC i RPC, no, kad su vidjeli da tamo ne mogu prosaditi ono što žele jednostavno su rekli, sazvacemo si mi svoj Sabor a tamo ce se izglasat sve ono s čim se mi slažemo i što mi priznajemo, ovi im opet rekli, a mi ne priznajemo vas a ni to vaše glasanje i sve je opet gdje? A arbitar u tome sporu je ko? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 16, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2017 пре 29 минута, Кратос рече Znam ja to samo mi nije jasno da se zanosite da će sabor ravnopravnih s Istoka da prihvati rimskog imperatora.Od toga nema ništa.piši propalo odma. Znam, kao i to da Sabor ravnopravnih sa Istoka je sasvim neravnopravno izopštio antiekumeniste iz svoje sredine samo zato jer ih je bilo više od njih pa su ih nadglasali a da pri tom nije ni jasno da li je ekumenizam svejeres ili pravoslavna svevrlina? Kao što nama znate govoriti, to što je tih rimohrišcana toliko ne znači još da su i u pravu to isto može vrijediti i za vas, to si o vama može reci i Artemije, to što je tih SPC ekumenista toliko ne mora značit da su u pravu. Toliko o o tom "saboru ravnopravnih sa istoka" Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 16, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2017 Управо сада, Zayron рече Znam, kao i to da Sabor ravnopravnih sa Istoka je sasvim neravnopravno izopštio antiekumenista iz svoje sredine samo zato jer ih je bilo više a da pri tom nije ni jasno da li je ekumenizam svejeres ili pravoslavna svevrlina? Kao što nama znate govoriti, to što je tih rimohrišcana toliko ne znači još da su i u pravu to isto može vrijediti i za vas, to si o vama može reci i Artemije, to što je tih SPC ekumenista toliko ne mora značit da su u pravu. Toliko o o tom "saboru ravnopravnih sa istoka" I Sv.Maksim Ispovednik je bio proglašen za jeretika od većine pa je Istina pobedila na kraju. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 16, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2017 пре 38 минута, Кратос рече I Sv.Maksim Ispovednik je bio proglašen za jeretika od većine pa je Istina pobedila na kraju. Pa to vami ja kažem! Onda, o kakvom mi to "saboru ravnopravnih s istoka" pričate? Što onda nisu svi u tom "saboru ravnopravnih"? Neki tamo nisu od 2010. Korisno za pročitat: http://tinyurl.com/yajgep2p http://tinyurl.com/y7kqn4m9 http://tinyurl.com/ycdowfhu http://tinyurl.com/ya43ya8b http://tinyurl.com/y7hkfuwm http://tinyurl.com/y8nrupty http://tinyurl.com/yc8zetty Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Октобар 16, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2017 1 hour ago, Zayron рече I ko od apostola ili tadašnjih hrišcana je odbio da prihvati takvo usnesenje donijeto na takav način? Ko od njih je rekao: ja to ne priznajem? A ko je potom bio tim autoritetom koji može odlučivati i u takvim situacijama? Danas se to radi sasvim normalno, nikakva iznimka, vecina klirika MPC i UPC KP bili su kliricima SPC i RPC, no, kad su vidjeli da tamo ne mogu prosaditi ono što žele jednostavno su rekli, sazvacemo mi svoj Sabor a tamo ce se izglasat sve ono s čim se mi slažemo i što mi priznajemo, ovi im opet rekli, a mi ne priznajemo vas a ni to vaše glasanje i sve je opet gdje? A arbitar u tome sporu je ko? У једном правосудном поступку између истине и лажи не може стајати број сведока него аргументи и чињенице. Уколико неко има необориве доказе о некој ствари ни мноштво других сведока не могу му се супротставити нити га побити у његовом тврђењу. Њима преостаје само једно а то је прибегавање безакоњу, јер лаж почива на безакоњу. Када неко жели да спроведе своје мишљење ради својих интереса а не следи вољу Божију он крши законе стварајући нови простор у коме би потврдио своја убеђења, али против таквих сведочи истина а истина је светлост а светлост светли у тами и тама је не обузе. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 16, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2017 пре 2 часа, Zayron рече Pa nije valjda ekumenizam nad Vaseljenskim saborom. S tim se ne bi složio ni najvatreniji ekumenistički episkop. Vaseljenski sabor treba tek da odluči o ekumenizmu kakvo je to učenje i kakva praksa, da li je jeretička ili pravoslavna. Mitropolit pirejski je protivnik ekumenizma a baš zato je za Vaseljenski sabor koji ce ga osuditi. Pod Vaseljenskim saborom smatram Sabor Pravoslavnih Crkvi kako je to jasno rečeno i u zaključku Kritskih zasjedanja. Opet to nije odgovor na pitanje, kako cete odlučiti šta je jeretičko a šta pravoslavno u situaciji "fifty - fifty" do koje može doci bilo kojim načinom glasanja ili po episkopima ili po Crkvama. Ekumenizam je priprema i događaj vaseljenskog sabora. Nema oko toga spora, samo treba p(r)ogledati. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 16, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2017 Ekumenizam 21. veka je put ka pravilnoj primeni učenja pre svega o Filiokveu, primatu i dveju priroda Božijih. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 16, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2017 пре 2 часа, Milan Nikolic рече Ekumenizam je priprema i događaj vaseljenskog sabora. Nema oko toga spora, samo treba p(r)ogledati. Kako može biti pripremom Vaseljenskog sabora nešto tako nepravoslavno i svejeretičko kao ekumenizam? Kad 2054 godine na primjer svi pravoslavni episkopi aklamacijom proglase ekumenizam svejeresi i istovremeno kanonizuju svetog Artemija Raško-Prizrenskog to ce biti stvar za "progledavanje", šteta samo što tu necu biti da to vidim. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 16, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2017 пре 15 часа, Матусал рече У једном правосудном поступку између истине и лажи не може стајати број сведока него аргументи и чињенице. Уколико неко има необориве доказе о некој ствари ни мноштво других сведока не могу му се супротставити нити га побити у његовом тврђењу. Њима преостаје само једно а то је прибегавање безакоњу, јер лаж почива на безакоњу. Када неко жели да спроведе своје мишљење ради својих интереса а не следи вољу Божију он крши законе стварајући нови простор у коме би потврдио своја убеђења, али против таквих сведочи истина а истина је светлост а светлост светли у тами и тама је не обузе. Pa i Artemije i vladika pirejski i svi ostali njihovi istomišljenici imaju "neoborive dokaze" kojim se niko ne može suprotstaviti niti ih pobiti u njihovom tvrdjenju. Samo im se za sada ne priznaju kao "neborivi i nepobitni" kao ni sv. Maximu Vyznavaču - Ispovjedniku što nisu. I šta kad se obistini ovaj scenario? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 16, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2017 пре 13 минута, Zayron рече Pa i Artemije i vladika pirejski i svi ostali njihovi istomišljenici imaju "neoborive dokaze" kojim se niko ne može suprotstaviti niti ih pobiti u njihovom tvrdjenju. Samo im se za sada ne priznaju kao "neborivi i nepobitni" kao ni sv. Maximu Vyznavaču - Ispovjedniku što nisu. I šta kad se obistini ovaj scenario? Ali, takvi slicni Arteimju postoje i svim zvanicnim crkvama, ali, nisu se odvojili od ( crkve ) nego revnuju u okviru same ( crkve ). Oni pokusavaju iznutra svojim svedocenjem da se bore protiv ekumenizma. Mi bi trebali da idemo za predanjem. Kakva ce crkvena situacija da bude u buducnosti videcemo. Crkva ce opstati do kraja sveta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 16, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2017 пре 33 минута, Zayron рече Kako može biti pripremom Vaseljenskog sabora nešto tako nepravoslavno i svejeretičko kao ekumenizam? Kad 2054 godine na primjer svi pravoslavni episkopi aklamacijom proglase ekumenizam svejeresi i istovremeno kanonizuju svetog Artemija Raško-Prizrenskog to ce biti stvar za "progledavanje", šteta samo što tu necu biti da to vidim. Ako se tome nadaš, onda je bolje da budeš živ da bi se preumio. Pravoslavne Crkve uveliko odbacuju bivšeg vladiku Artemija. Za nas je merodavno mišljenje svetog Justina Ćelijskog po tom pitanju. Pogledaj njegovu knjižicu Zapisi o ekumenizmu: http://www.spc.rs/sr/sveti_ava_justin_zapisi_o_ekumenizmu_priredio_episkop_atanasije_manastir_tvrdos_2010 Dakle imamo dva vida ekumenizma, kao što ima dva vida Filiokvea ili dva vida primata (u smislu nepravilnog i pravilnog). Ekumenizam ne samo da može biti prihvatljiv, nego je od egzistencijalne potrebe, kao što kaže sveti Justin. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 16, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2017 ,,Екуменизам је покрет који из себе роји многобројна питања. И сва та питања, уствари, извиру из једне жеље и увиру у једну жељу. И та жеља хоће једно: Истиниту Цркву Христову. А истинита Црква Христова носи, и треба да носи, одговоре на сва питања и подпитања која Екуменизам поставља. Јер ако Црква Христова не решава, вековечна питања човекова духа, она није ни потребна.'' Ава Јустин (један од записа Светог Аве у новообјављеној књизи) Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 16, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2017 пре 11 часа, Bokisd рече Ali, takvi slicni Arteimju postoje i svim zvanicnim crkvama, ali, nisu se odvojili od ( crkve ) nego revnuju u okviru same ( crkve ). Oni pokusavaju iznutra svojim svedocenjem da se bore protiv ekumenizma. Mi bi trebali da idemo za predanjem. Kakva ce crkvena situacija da bude u buducnosti videcemo. Crkva ce opstati do kraja sveta. Analogna pojava je nastala i u evropskoj politici. Mainstream program mašine za pranje i izbjeljivanje evropskih mozgova varikinom vladajucih briselskih euroelita je sljedeci: Islam je dio Evrope i treba primiti što više islamskih imigranata i dati im sva prava pa i kad je to na očiglednu štetu starosjedilačkog stanovništva. To je ta "medijalna masaža". A šta ako je analogno tome cijela ekumenistička priča u Pravoslavnoj Crkvi ustvari samo "medijalna masaža" crkvenog mainstreama koji je trenutno na vlasti a nikakve veze ustvari s "pravoslavljem" nema i svejeretički je isto toliko kao i sve ostale rimohrašcinske izmišljotine i svejeresi koje su rimohrišcani podvalili ili podvalit namjeravali Pravoslavnoj Crkvi kako bi je razložili iznutra ali nisu uspjeli jer ih je spriječio u tome Vaseljenski Sabor 2054. g.koji je osudio ekumenističku svejeres i kanonizovao sve progonjene pravoslavne ispovjednike kao npr. Artemija Mnogostradalnog Raško-Prizrenskog i njegove pravoslavne učenike. Šta ako se za pedesetak godina u Pravoslavnoj Crkvi sve to promjeni i dodje do takvih saznanja koja ce to omoguciti i vrlo sličnih tome kako se to dešava danas u političkom evropskom mainstreamu gdje svuda "cure" i sasvim drugačije informacije ali javnost je sprečavana da o tome šta sazna i zna a sprečavaju to medija i političke elite? Kako cete to saznati kad nemate nikakvog validnog načina da to ustanovite? Ili što bi rekli Česi - ostavime tome volný průchod, slobodan tok i prepustimo se iznenadjenju - tome da iznenadjeni budemo? Nechme se překvapit! No, to bude iznenadjenja i "prekvapenia". Italský generál Vincenzo Santo: Pokud by vláda chtěla, naše armáda zastaví veškeré vyloďování migrantů v Itálii Italijanski general Vincenzo Santo: Ako bi vlada htjela, naša armija zaustavi svako iskrcavanje migranata u Italiji Znači to se radi namjerno! A ovoj slici dole komentar nije ni potreban. Muhamede, ne kvari nam sliku! Ko se ne topi s nama, stoji protiv nas! Kako sad da saznamo ko se to topi? Ekumenisti ili antiekumenisti? Sve to može još dopasti na kraju još i sasvim drugačije! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 16, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2017 Ne treba da se bavimo teorijama zavera, nego teologijom. Nema kuda Crkva osim kroz teologiju. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 16, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2017 пре 5 часа, Zayron рече Pa to vami ja kažem! Onda, o kakvom mi to "saboru ravnopravnih s istoka" pričate? Što onda nisu svi u tom "saboru ravnopravnih"? Neki tamo nisu od 2010. Korisno za pročitat: http://tinyurl.com/yajgep2p http://tinyurl.com/y7kqn4m9 http://tinyurl.com/ycdowfhu http://tinyurl.com/ya43ya8b http://tinyurl.com/y7hkfuwm http://tinyurl.com/y8nrupty http://tinyurl.com/yc8zetty tebra sti ukapiro do sad da ovde niko pojma nema češki? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука